DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θα αγορασεις ειδικο αφαιρετικο βερνικι (remover). Ειναι παχυρευστο και το απλωνεις με πινελο. Αυτο μαλακωνει την λακα που την αφαιρεις με μια σπατουλα.
Διαβασε τις οδηγιες του αφαιρετικου.

Αντί για σπάτουλα, ο Νίκος μπορεί να χρησιμοποιήσει ξύστρα (υπάρχει σε πολλές μορφές) που βγάζει πολύ πιο εύκολα το αφαιρετικό και το υλικό που θέλουμε.
Οι ξύστρες αυτές χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του antifouling (μοράβιας) στα σκάφη και μπορεί να τις βρει στα καταστήματα και χρωματοπωλεία με ναυτιλιακά είδη.

Δύο δείγματα

Attachments

• Triangular-scraper.jpg
    Triangular-scraper.jpg
    1.5 MB · Views: 297
  • Bahco-scraper.jpg
    Bahco-scraper.jpg
    1.5 MB · Views: 296
Έχω και τις δύο ξύστρες αλλά είσαι λίγο μακρυά για να στις δανείσω να κάνεις τη δουλειά σου.
Η 2η ξύστρα έχει λάμα, που στερεώνεται στη λαβή με μια βίδα και αλλάζει θέση.

Πέρυσι έξυσα τον καναπέ μπαμπού για να καθαρίσω το πολυκαιρισμένο και ξεφτισμένο βερνίκι, χωρίς να βάλω αφαιρετικό, και τον έβαψα πάλι.

Πριν καιρό πήρα ένα ζευγάρι ξύστρες της banco και μου έχουν βγάλει απίστευτη δουλειά με τις διάφορες λάμες που παίρνουν.
Κάτι σαν την παρακάτω;
http://www.toolnet.gr/pegasus/products01/show00.php?code=20524&pcode=SHOW_PROD20524
Το Leroy τις είχε προσφορά τότε και αποδεικνύεται εξαιρετική αγορά.

Δεν εχω καταλαβει γιατι αυτες οι ξυστρες ειναι καλυτερες απο μια σπατουλα. Ας ριξει ο ενδιαφερομενος μια ματια στο λερου, εχει και η Dexter κατι ξυστρακια πολυ φτηνοτερα απο τα Bahco.
ΥΓ Τωρα καταλαβα οτι μιλαμε για τα πορτακια και οχι για το υπολοιπο επιπλο.

Αν έχεις καταφέρει να καθαρίσεις παντζουρι ή παράθυρο απο 4-5 στρώσεις βερνίκι με σπάτουλα πάω πάσο. Επίσης υπάρχουν στα έπιπλα αρκετές ακμές η λακούβες στο μήκος στις οποίες δυσκολεύομαι να καταλάβω πως γίνεται αυτό με τη σπάτουλα, αλλά εάν έχεις κάποιο βίντεο η φωτό μπορεί και να μας λύσει τα χέρια, γιατί έχω πολυ δουλειά ακόμα.

Τριβε, μην τεμπελιαζεις :) Ολοι εδω σε ζηλευουμε :)
Εχω χρησιμοποιησει το διαλυτικο που συζηταμε, αλλα απο μεταλλικη πλακα την οποια εχουν βαψει πολυ ασχημα με αποτελεσμα να ξεφλουδιζει το χρωμα και να σκουριαζει. Χρησιμοποιησα αυτα εδω, η μεταλλικη πλακα 4χιλιοστων δεν εχει αναγκη για να τις κανω λακουβες.
Το δυσκολο ειναι να ξεπερασεις τα μπιμπικια που εχει αφησει η ηλεκτροκολληση πανω στην επιφανεια.
loutil_414.jpg

Επειδή οι επιλογές σε καθαρό βάθος επίπλου στα 50 εκ. είναι λίγες και αρκετά ακριβές αποφάσισα να φτιάξω κάτι απλό μόνος μου.
Τοποθέτησα και τροχούς (επένδυση του τροχού από λάστιχο για απόσβεση κραδασμών) για να είναι εύκολη η πρόσβαση στη πίσω μεριά.

Attachments

• 011.jpg
    011.jpg
    130.5 KB · Views: 285
  • 010.jpg
    010.jpg
    149.2 KB · Views: 282
Ομορφο ! Δεν αφηνες λιγο κενο ακομα να αεριζονται καλυτερα τα μηχανηματα ..;

Κατι πολυ απλο που εφτιαξα πριν λιγο , ενα κουτι αποθηκευσης δισκων απο πηχακι 1x1 και χαρμποτ . Στην μεση καβιλια 2,5 για να μην μετακινουνται .

Πολυ καλος! Μου αρεσει η ιδεα.
Αυτα τα μινι μεντεσεδακια και κουμπωματα που τα βρισκεις?

Σε μαγαζι με αξεσουάρ επιπλοποιιας σιδηρικα βιδες κλπ
και σε μαγαζι με ξυλομοντελισμο . Ειναι τα ίδια που βάζεις και σε τάβλι .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευκαιρία τωρα με το τορνακι να φτιάξεις και καβιλια 2,5 εκατοστων ! :-)

Σε μαγαζι με αξεσουάρ επιπλοποιιας σιδηρικα βιδες κλπ
και σε μαγαζι με ξυλομοντελισμο . Ειναι τα ίδια που βάζεις και σε τάβλι .

Ευκαιρία τωρα με το τορνακι να φτιάξεις και καβιλια 2,5 εκατοστων ! :-)

Ευχαριστω. Σε χρωματοπωλεια δεν εχουν τοσο μικρα. Μονο απο ιντερνετ παραγγελω.
Οπως το λες! Εχω μαζεψει καμμια δεκαρια παλια σκουποξυλα που περιμενουν :)))

Πολυ εξυπνο και πρακτικο!
Απο κατω εχει ροδακια?

Ναι έχει ροδάκια και μάλιστα έβαλα 5 αντί για 4.
Τέσσερα στις άκρες και ένα στο κέντρο (Για αποφυγή κοιλιάς της κάτω επιφάνειας και μείωση των συντονισμών)

Ομορφο ! Δεν αφηνες λιγο κενο ακομα να αεριζονται καλυτερα τα μηχανηματα ..;

Κατι πολυ απλο που εφτιαξα πριν λιγο , ενα κουτι αποθηκευσης δισκων απο πηχακι 1x1 και χαρμποτ . Στην μεση καβιλια 2,5 για να μην μετακινουνται .

Η προοπτική της φωτογραφίας δεν επιτρέπει να δείς το κενό, το οποίο είναι 2 εκ. επάνω από τον ενισχυτή. Μπορεί να ακούγεται λίγο αλλά επειδή όλη η κατασκευή είναι ανοιχτή γύρω γύρω δεν υπάρχει εγκλωβισμός της θερμοκρασίας. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου ότι λίγο περισσότερο ύψος δεν θα έκανε κακό.
Ο λόγος που δεν το έκανα ήταν το μήκος των κάθετων μεταλλικών στηριγμάτων τα οποία ήταν έτοιμα κομμένα και φινιρισμένα.

Η κατασκευή σου για την αποθήκευση δίσκων μου θυμίζει κασετίνες ζωγράφων. Και βέβαια η ετικέτα με τη περιγραφή είναι το κερασάκι στη τούρτα.

Σωστός ! Εφτιαχνα κασετινες για εργαλεία , μολύβια και χρώματα οταν έκανα σχέδιο κλπ .

Παρουσιάζω εδώ την συνέχεια του project "υποπόδιο":
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ε-ξύλο?p=1057386493&viewfull=1#post1057386493

Κατασκευή πλαινών
IMG_20150603_095426_resize.jpg

Το κουτί με τα πόδια χωρίς και με τα πλαίσια
IMG_20150603_114819_resize.jpg
IMG_20150603_133937_resize.jpg

η ώρα των τριβείων
IMG_20150604_123138_resize.jpg

έτοιμο για βάψιμο
IMG_20150606_185706_resize.jpg
IMG_20150606_185604_resize.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα
IMG_20150607_203028_resize.jpg