Ευχαριστώ για το σχόλιό σου dis83..
Η πρίζα και ο διακόπτης ήταν ήδη εκεί. Έπρεπε να σκάψω τοίχο και δεν είχα χρόνο να ανοίξω τέτοιες πληγές. Δεν έχουν ανάγκη όμως μιας και όταν μαγειρεύει, το καπάκι της κουζίνας θα είναι ανοιχτό άρα δεν έχει φόβο για υδρατμούς. Και στην παλιά θέση της κουζίνας, η πρίζα ήταν λίγο πιο αριστερά.
Στο προκείμενο τώρα. Ζορίστηκα αρκετά μιας και είχα την πίεση του χρόνου να τελειώσω μες το Σαββατοκύριακο λόγω του γάμου της αδερφής μου στις 25 του μήνα..
Ενώ είχα παραγγείλει τη μελαμίνη και τα πορτάκια από τις 20κάτι Ιουνίου, ήρθαν τελικά γύρω στις 10 του μήνα.
Έπρεπε να κόψω, να μοντάρω, να κουβαλήσω, να κολλήσω ταινίες, να κόψω και κολλήσω πλακάκια, να στοκάρω να βάψω και να κάνω κι άλλες ψιλοδουλειές, οι οποίες παίρνουν και τον περισσότερο χρόνο.
Αρχικά, τα πάνω ντουλάπια τα προόριζα να είναι ακριβώς ανάποδα από ότι τα τοποθέτησα τελικά κι αυτό γιατί είδα ότι όπως τα έβαλα είχε χώρο για διακοσμητικά.
Κόλλησα λοιπόν τα πλακάκια. Ξεκίνησα εννοείται από τη γωνία. Για να έρθουν ίσια, βίδωσα στο κάτω μέρος ένα πηχάκι μελαμίνης, τα στήριξα εκεί και ανέβαινα προς τα πάνω. Με παίδεψε αρκετά ο στραβός τοίχος μιας και είχε και κοιλιά σε ένα σημείο εκτός της στραβής γωνίας - για να έρθουν αλαφαδιά και να μην εξέχει κάποιο, στο μέρος που είχε κοιλιά, έβαζα παραπάνω κόλλα και με το αλφάδι έλεγχα συνέχεια την επιφάνεια. Στη γωνία το κάτω πλακάκι μου έφυγε λίγο αλλά δε μπορούσα κάτι καλύτερο.
Στοκάρισα τους αρμούς (εύκολο και γρήγορο) αφού έβγαλα τα σταυρουδάκια. Είχα ένα σφουγγάρι μουσκεμένο, περνούσα τα πλακάκια να είναι υγρά και με τη σπάτουλα διαγωνίως γέμιζα τα κενά. Κάθε πέντε έξι πλακάκια, ξαναπερνούσα με το μουσκεμένο σφουγγάρι, για να είναι λείος ο αρμός και να μη θέλει πολύ τρίψιμο μετά. Όταν στέγνωσε ο στόκος, έτριψα με το συρματάκι πλακιδίων και έτοιμα.
Αφού τέλειωσα και με το στοκάρισμα, στήριξα τον πάγκο με τα κάτω ντουλάπια, έβαλα σιλικόνη στην ένωση με τα πλακάκια, έβαλα το πατρόν του νεροχύτη, έκοψα με τη σέγα το περίγραμμα και τον στήριξα.
Μετά έβαψα ταβάνι, και τοίχους.
Εδώ το αποτέλεσμα (λείπει η σωλήνα του απορροφητήρα την οποία στήριξα σήμερα το πρωί και το αρμοκάλυπτρο το οποίο επίσης έβαλα σήμερα αλλά δεν έχω φωτογραφία τώρα).
Στο κενό ανάμεσα στα δύο ντουλάπια, θα μπει τηλεόραση
Έκανα και λαθάκια όπως για παράδειγμα τα πλακάκια στη μεριά του νεροχύτη που έπρεπε να τα φέρω πιο μέσα (να είναι δηλαδή στο ίδιο ύψος με την άκρη του πάγκου) αλλά δε πειράζει.. Αυτή μετά τη δικιά μου, ήταν η δεύτερη κουζίνα που φτιάχνω. Η τρίτη θα είναι καλύτερη..