DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ ωραίο μπράβο στον φίλο .

Γενικότερα θα ηταν πολύ χρήσιμο οταν κάνουμε ανάρτηση μιας κατασκευής να αναφέρουμε τα παρακάτω.

1)Εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε . Ηλεκτρικά - χειρός

2)Επιπλεόν υλικά που χρησιμοποιήσαμε όπως λάδι - ξυλόκολα - στόκο κτλ

3) Συνδεσμολογία - τεχνική και δυσκολίες που προέκυψαν .

4)Απο που εμπνευστήκαμε το σχέδιο

Εξαιρετικα χρήσιμα μιας και θα βοηθήσουν αρκετά στις κατασκευές μας..

Χωρίς να γράψουμε έκθεση μια συνοπτική αναφορά στα παραπάνω θα ηταν αρκετή.

Πολύ ωραίο μπράβο στον φίλο .

Γενικότερα θα ηταν πολύ χρήσιμο οταν κάνουμε ανάρτηση μιας κατασκευής να αναφέρουμε τα παρακάτω.

1)Εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε . Ηλεκτρικά - χειρός

2)Επιπλεόν υλικά που χρησιμοποιήσαμε όπως λάδι - ξυλόκολα - στόκο κτλ

3) Συνδεσμολογία - τεχνική και δυσκολίες που προέκυψαν .

4)Απο που εμπνευστήκαμε το σχέδιο

Εξαιρετικα χρήσιμα μιας και θα βοηθήσουν αρκετά στις κατασκευές μας..

Χωρίς να γράψουμε έκθεση μια συνοπτική αναφορά στα παραπάνω θα ηταν αρκετή.

Σωστός εκτός και αν ο καλλιτέχνης δεν θέλει να αποκαλύψει τα μυστικά του!!! :p

Ωραιος ο Μπαμπης σαν κατασκευαστης παιρνει 10 με αριστα το 10,αλλα αδελφέ στο θεμα καθαριοτητα σου βαζω κουλουρι,σε λιγο θα θες αντιασφυξυογονα μασκα για να εισελθεις μεσα σε αυτο.:flipout::flipout:
Για να μην γινεται το εργαστηριο σαν λατομείο,μετα απο καθε εργασια πρεπει να βαζεις σκουπα.

Χαχα.. Προς υπεράσπισή μου βέβαια, το πριονίδι είναι από μισή μέρα δουλειά.. Τέσπα, να τελειώσω την κουζίνα και μετά θα ρίξω ένα τοίχο στο εργαστήριο για περισσότερο χώρο και θα φτιάξω σύστημα με ηλεκτρική σκούπα..

Επί το προκείμενον:

Έκοψα τον πάγκο και τον τοποθέτησα πρόχειρα πάνω στα ντουλάπια

DSC03151.jpg

θέλουν ρεγουλάρισμα οι μεντεσέδες βέβαια, αλλά αυτό θα γίνει τελευταίο.

Ο τοίχος είναι θεόστραβος οπότε πρέπει να φαλτσοκόψω τον πάγκο ή να σκάψω τον τοίχο και να μπεί χωνευτός.. Μάλλον θα βάλω πατρόν κανένα χαρτόνι για μέτρα μπας και βγάλω άκρη πώς πρέπει να κοπεί..

DSC03152.jpg

DSC03153.jpg

Σήμερα ήρθε κι ο νεροχύτης:

DSC03154.jpg

Το απόγευμα θα στηρίξω και τα πάνω ντουλάπια. Αύριο ξεκινάω πλακάκια και μετά βάψιμο..

Υπάρχει προφίλ αλουμινίου (σε διάφορα χρώματα) σχήματος Τ που μπορείς να βάλεις στο σημείο που ενώνονται οι δύο πάγκοι κάθετα. ώστε να μην δειχνει άσχημα αλλά και για στεγανοποίηση. Θα εξέχει βέβαι 1-2 χιλ. αλλά δεν έχει θέμα....

Υπάρχει προφίλ αλουμινίου (σε διάφορα χρώματα) σχήματος Τ που μπορείς να βάλεις στο σημείο που ενώνονται οι δύο πάγκοι κάθετα. ώστε να μην δειχνει άσχημα αλλά και για στεγανοποίηση. Θα εξέχει βέβαι 1-2 χιλ. αλλά δεν έχει θέμα....

Το οποιο προφιλ θα βαλεις και στο τελειωμα του παγκου στην κουζινα. Δεν ειναι ακριβα και δειχνουν πολυ ωραια. Κανα 5αρι το ενα εχει.

Αν έχει χώρο ΟΚ, αλλιώς φοβάμαι μην του γδάρει το καπάκι της κουζίνας αν το ανεβοκατεβάζει συχνα-πυκνά. Αλλιώς σε εκείνο το σημείο μπορεί να βάλει ταινία (από αυτές που κολλάνε με το ηλ. σίδερο).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..
Έχω ήδη πάρει μεταλλικά προφίλ και για την ένωση και για τις άκρες.. Ανάμεσα στην κουζίνα και στον πάγκο έχει αέρα οπότε δε θα βρίσκει..
Μετανιώνω που δε μου άρεσε η γεωμετρία στο σχολείο.. Έφαγα κανα 2ωρο μέχρι να βρω πόσο πρέπει να κόψω τον πάγκο λόγω (πολύ μα πολύ όμως) στραβού τοίχου.. Τουλάχιστον το βρήκα αν και δε πρόλαβα να στηρίξω τα ντουλάπια..

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παιδια αργησα να απαντησω γιατι μολις τωρα γυρισα απο δουλεια.
Λοιπον εχουμε και λεμε:
Για τη συνδεση χρησιμοποιησα κολλα και καρφια ( με καρφωτικο)
Εκοψα τα ξυλα κυριως με το παγκοπριονο και με τη σεγα εκανα τις καμπυλες
Περασα με το ρουτερ τις πλαινες πλευρες
Για φινιρισμα ενα απλο αχρωμο σπρει
Δυσκολια συναντησα στις καμπυλες που εκανα με τη σεγα για δυο λογους 1)Τα ξυλα του πρακτικερ ειναι για τα μπαζα 2)Ειμαι Αρχαριος
και στις κινησεις μου ειμαι λιγο κατσαπλιας
Το καπακι φυσικα ανοιγει και ειναι για να βαζω μεσα αλουμινοχαρτα, λαδοκολλες κτλ
Εχει καποιες ατελειες, αλλα ειπαμε τωρα μαθαινω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο με μαρανε να εχω μυστικα τρομαρα μου!!! Χαχαχα!!!
Το καπακι οντως ειναι δυσχρηστο. Αλλα απο ταλαθη σου μαθαινεις

Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να σκάψεις τον τοίχο.βρές αρμοκάλυπτρο να σου "πάρει" τα χάσματα με τον τοίχο κατα τη γνώμη μου!

Αρμοκάλυπτρο εννοείται ότι θα μπει και η ιδέα του να σκάψω τον τοίχο εγκαταλείφθηκε. Το θέμα όμως δεν είναι απλώς να μη φαίνονται τα κενά. Επειδή τα κάτω ντουλάπια πρέπει να είναι βιδωμένα μεταξύ τους, αν δε κόψω τον πάγκο τότε αυτός θα εξέχει πολύ από η μία μεριά και καθόλου από την άλλη.
Το ίδιο θέμα θα έχω και με τα πάνω ντουλάπια αλλά εκεί σκέφτηκα να κόψω ένα τριγωνάκι - προσθήκη για να κρύψω το κενό.
Ξανά ευχαριστώ για τις ιδέες και για τη βοήθειά σας.

Μπάμπη δεν έχω φτιάξει ποτέ κουζίνα. Τι κανείς σε τοίχο που δεν είναι ίσιος; Εδώ πρέπει να έχεις κενό 3-4 εκατοστά. Μια σκέψη που κάνω είναι καρφώνεις δύο ρεταλια και στα ρεταλια από την μια στον τοίχο από την άλλη στηρίζεις τα ντουλάπια σου. Κανείς και άλλο;

Μπάμπη δεν έχω φτιάξει ποτέ κουζίνα. Τι κανείς σε τοίχο που δεν είναι ίσιος; Εδώ πρέπει να έχεις κενό 3-4 εκατοστά. Μια σκέψη που κάνω είναι καρφώνεις δύο ρεταλια και στα ρεταλια από την μια στον τοίχο από την άλλη στηρίζεις τα ντουλάπια σου. Κανείς και άλλο;

Τα πάνω ντουλάπια τα έφτιαξα σε δύο κομμάτια, ένα σε κάθε τοίχο δηλαδή. Το ενιαίο είναι το κάτω μέρος τους. Για να τα στηρίξω, βίδωσα ένα πηχάκι στον τοίχο αλφαδιασμένο στο σωστό ύψος (62,5 εκ για να βάλω πλακάκι 20εκ + αρμούς και να μη κόβω πλακάκια), στήριξα πάνω του τη βάση, στήριξα τη βάση στον τοίχο και έβαλα πάνω τα ντουλάπια. Το ντουλάπι στον άλλο τοίχο δίπλα στον απορροφητήρα, πατάει κατά 30 εκατοστά σ´αυτό που είχα ήδη στηρίξει οπότε εκεί δε χρειαζόταν να βάλω πηχάκι. Έτσι, ήταν "εύκολο" να τα γωνιάσω στις ενενήντα μοίρες. Με τον τοίχο δεν είναι γωνιασμένα άρα αναγκαστικά, μένει κενό 4 εκατοστά (το οποίο δε φαινεται καθόλου) και σκέφτηκα να το κλείσω βάζοντας ένα τρίγωνο κομμάτι μελαμίνης πάνω και κάτω.

Ο πάγκος, αφού τον έκοψα βγήκε απόλυτα συμμετρικός..

Κάτι κάναμε και σήμερα..

DSC03155.jpg

DSC03156.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σιγα μη δεσω και κανενα σχοινι να σκαρφαλωνω. 1.80 ειμαι φιλε!

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!
Την τέλειωσα την Κυριακή το βράδυ. Θα ανεβάσω αργότερα καμιά φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα μετά και το βάψιμο.

Τα πάνω ντουλάπια τα έφτιαξα σε δύο κομμάτια, ένα σε κάθε τοίχο δηλαδή. Το ενιαίο είναι το κάτω μέρος τους. Για να τα στηρίξω, βίδωσα ένα πηχάκι στον τοίχο αλφαδιασμένο στο σωστό ύψος (62,5 εκ για να βάλω πλακάκι 20εκ + αρμούς και να μη κόβω πλακάκια), στήριξα πάνω του τη βάση, στήριξα τη βάση στον τοίχο και έβαλα πάνω τα ντουλάπια. Το ντουλάπι στον άλλο τοίχο δίπλα στον απορροφητήρα, πατάει κατά 30 εκατοστά σ´αυτό που είχα ήδη στηρίξει οπότε εκεί δε χρειαζόταν να βάλω πηχάκι. Έτσι, ήταν "εύκολο" να τα γωνιάσω στις ενενήντα μοίρες. Με τον τοίχο δεν είναι γωνιασμένα άρα αναγκαστικά, μένει κενό 4 εκατοστά (το οποίο δε φαινεται καθόλου) και σκέφτηκα να το κλείσω βάζοντας ένα τρίγωνο κομμάτι μελαμίνης πάνω και κάτω.

Ο πάγκος, αφού τον έκοψα βγήκε απόλυτα συμμετρικός..

Κάτι κάναμε και σήμερα..

View attachment 117507

View attachment 117508

Ωραία δουλειά και ενδιαφέροντα τα σχέδια στις πόρτες.

Βγάλε μια φωτογραφία με καλό φωτισμό να φανούνε καλύτερα.

Όμως ο διακόπτης και η πρίζα ανάμεσα σε κουζίνα και απορροφητήρα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα νομίζω...

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου dis83..
Η πρίζα και ο διακόπτης ήταν ήδη εκεί. Έπρεπε να σκάψω τοίχο και δεν είχα χρόνο να ανοίξω τέτοιες πληγές. Δεν έχουν ανάγκη όμως μιας και όταν μαγειρεύει, το καπάκι της κουζίνας θα είναι ανοιχτό άρα δεν έχει φόβο για υδρατμούς. Και στην παλιά θέση της κουζίνας, η πρίζα ήταν λίγο πιο αριστερά.

Στο προκείμενο τώρα. Ζορίστηκα αρκετά μιας και είχα την πίεση του χρόνου να τελειώσω μες το Σαββατοκύριακο λόγω του γάμου της αδερφής μου στις 25 του μήνα..
Ενώ είχα παραγγείλει τη μελαμίνη και τα πορτάκια από τις 20κάτι Ιουνίου, ήρθαν τελικά γύρω στις 10 του μήνα.
Έπρεπε να κόψω, να μοντάρω, να κουβαλήσω, να κολλήσω ταινίες, να κόψω και κολλήσω πλακάκια, να στοκάρω να βάψω και να κάνω κι άλλες ψιλοδουλειές, οι οποίες παίρνουν και τον περισσότερο χρόνο.
Αρχικά, τα πάνω ντουλάπια τα προόριζα να είναι ακριβώς ανάποδα από ότι τα τοποθέτησα τελικά κι αυτό γιατί είδα ότι όπως τα έβαλα είχε χώρο για διακοσμητικά.

Κόλλησα λοιπόν τα πλακάκια. Ξεκίνησα εννοείται από τη γωνία. Για να έρθουν ίσια, βίδωσα στο κάτω μέρος ένα πηχάκι μελαμίνης, τα στήριξα εκεί και ανέβαινα προς τα πάνω. Με παίδεψε αρκετά ο στραβός τοίχος μιας και είχε και κοιλιά σε ένα σημείο εκτός της στραβής γωνίας - για να έρθουν αλαφαδιά και να μην εξέχει κάποιο, στο μέρος που είχε κοιλιά, έβαζα παραπάνω κόλλα και με το αλφάδι έλεγχα συνέχεια την επιφάνεια. Στη γωνία το κάτω πλακάκι μου έφυγε λίγο αλλά δε μπορούσα κάτι καλύτερο.

DSC03158.jpg

Στοκάρισα τους αρμούς (εύκολο και γρήγορο) αφού έβγαλα τα σταυρουδάκια. Είχα ένα σφουγγάρι μουσκεμένο, περνούσα τα πλακάκια να είναι υγρά και με τη σπάτουλα διαγωνίως γέμιζα τα κενά. Κάθε πέντε έξι πλακάκια, ξαναπερνούσα με το μουσκεμένο σφουγγάρι, για να είναι λείος ο αρμός και να μη θέλει πολύ τρίψιμο μετά. Όταν στέγνωσε ο στόκος, έτριψα με το συρματάκι πλακιδίων και έτοιμα.

DSC03161.jpg

Αφού τέλειωσα και με το στοκάρισμα, στήριξα τον πάγκο με τα κάτω ντουλάπια, έβαλα σιλικόνη στην ένωση με τα πλακάκια, έβαλα το πατρόν του νεροχύτη, έκοψα με τη σέγα το περίγραμμα και τον στήριξα.
Μετά έβαψα ταβάνι, και τοίχους.

Εδώ το αποτέλεσμα (λείπει η σωλήνα του απορροφητήρα την οποία στήριξα σήμερα το πρωί και το αρμοκάλυπτρο το οποίο επίσης έβαλα σήμερα αλλά δεν έχω φωτογραφία τώρα).

DSC03162.jpg

DSC03163.jpg

DSC03165.jpg

DSC03164.jpg

Στο κενό ανάμεσα στα δύο ντουλάπια, θα μπει τηλεόραση

DSC03167.jpg

Έκανα και λαθάκια όπως για παράδειγμα τα πλακάκια στη μεριά του νεροχύτη που έπρεπε να τα φέρω πιο μέσα (να είναι δηλαδή στο ίδιο ύψος με την άκρη του πάγκου) αλλά δε πειράζει.. Αυτή μετά τη δικιά μου, ήταν η δεύτερη κουζίνα που φτιάχνω. Η τρίτη θα είναι καλύτερη..

Α, η παλιά ήταν κάπως έτσι

DSC03105.jpg

DSC03104.jpg

και έκοβε όλο τον χώρο. Φαινόταν το δωμάτιο πολύ μικρότερο από ότι είναι..