DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εδώ είμαι! Τα έχω ψιλοαφησει τα μαστορέματα, ελλείψει χρόνου. Αλλά παρακολουθώ!!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κωστα δε χρειαζεται να αποσυνδεσεις τους σωληνες.
Μπορεις να αγορασεις το αρμαφλεξ με την τομη κατα μηκος του και να το βαλεις φορετο!

Ενα πολυ σημαντικο ειναι η προστασια του για να μην χαλασε ξανα με τον ηλιο και τις καιρικες συνθηκες.
Υπαρχει χρωμα λευκο ειδικο που το προστατευει καθως και η παμφθηνη λευκη ταινια που βαζουν στις σωληνωσεις των κλιματιστικων!

+1 στα παραπάνω. Όμορφα και απλά....

Απουσία Εργαστηρίου στο σπίτι έχω φτιάξει ντουλάπια πάνω από το γραφείο ...

View attachment 112483

... και από πίσω το γραφείο μια ντουλάπα.

View attachment 112482

Τα ντουλάπια πάνω από το γραφείο αποτελούνται από εννέα κομμάτια και η ντουλάπα πίσω από αυτό από τέσσερα κομμάτια.

Μελέτη, σχεδίαση, συναρμολόγηση και τοποθέτηση από εμένα, κοπή και PVC σε κατάστημα/ξυλουργείο.

Και φυσικά μέσα σε αυτά έχω τοποθετήσει όλα τα "Εργαλεία"

View attachment 112484

View attachment 112485
Ωραια και αυτη η κατασκευη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφού ο SM με κυνηγάει τόσο καιρό και αφού το υποσχέθηκα σε άλλο νήμα...
Είναι ένα project με το οποίο ασχολήθηκα το καλοκαίρι.

Ήρθε η ώρα να βγει ο μικρός από τη κούνια και να αποκτήσει η μεγάλη γραφείο και κάπως έπρεπε να στηθούν στο δωμάτιο.

Οι επιλογές ήταν, η κλασσική, αγορά κρεβατιού και γραφείου και πιάσιμο αρκετού χώρου μαζί με το υπάρχων ή ανασκούμπωμα και κατασκευές.
Επειδή σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί και ο μικρός δικό του γραφείο, αποφασίστηκε η δεύτερη λύση...
Ευκαιρία έψαχνα βέβαια να κάνω το σπίτι... αχέμ... :p

Μετά από καλλιτεχνικό βάψιμο (ombre) μιας και δύσκολα θα ξαναγίνει κάτι δύσκολο σε βάψιμο, ξεκίνησε η κατασκευή με σχέδιο από το 0 ενώ κάπου πήγαινα στο "βλέποντας και κάνοντας".

Έτσι, στήθηκε για αρχή ένας πάγκος - γραφείο 1.5 x 1 μ που μπορεί να λειτουργήσει τελικά σαν 2 γραφεία (για να μην πω 3) αν μπει διαχωριστικό και πέρασαν τα πόδια της τάβλας που θα στηθεί το κρεβάτι από πάνω, μέσα από τον πάγκο.

View attachment 112747

Η τάβλα στηρίχτηκε στον τοίχο με μαδέρι από το ίδιο ξύλο που φτιάχτηκαν και τα πόδια.
(κρεβάτι και γραφείο από κόντρα πλακέ 2.5cm, πόδια και στηρίγματα από σουηδικό 14x7cm).

Στη μέση και κάτι παντόφλες γιατί σε κάποια φάση γλιστρούσα στα πριονίδια. :flipout:

View attachment 112748

Μία γενική άποψη της όλης κατασκευής.

View attachment 112749

Όλες οι γωνίες στρογγυλεύτηκαν ή αμβλύνθηκαν με ρούτερ (αυτή με σέγα από το χέρι του αρχιμάστορα που βοήθησε πολύ αλλά θέλει να μείνει ανώνυμος) :p

View attachment 112750

Μπήκαν μετόπες για τη στήριξη του στρώματος, στήθηκαν νεύρα υπό τη μορφή ραφιών και μετρήθηκε η σκάλα έτσι ώστε να μπαίνει εκτός από κάτω από το γραφείο και στο πλάι.
Με τη φιλοσοφία ότι πρέπει να εξαφανίζεται στα παιδικά πάρτι αλλά και να μεταμορφώνεται σε κάθισμα.

View attachment 112752

Εδώ η σκάλα στην κλασσική θέση της και ένα ακόμη σκαλοπάτι που εκτελεί χρέη μίνι βιβλιοθήκης.
Πλέον βαμμένο αν και έχω μετανιώσει που το έκανα με διαφανές λούστρο για να φαίνονται τα νερά.
Μαύρο έπρεπε να τους το βάψω!

View attachment 112753

Εδώ στημένο με τα πράγματα στη θέση τους.
Το έβγαλα φωτογραφία γιατί παίζει να είναι η μοναδική φορά που το γραφείο είναι σχετικά συγυρισμένο. :flipout:

View attachment 112754

Από την άλλη πλευρά και με το δεύτερο κρεβάτι στημένο...

View attachment 112755

Για να μην φύγει κανένα πιτσιρίκι από το πάνω κρεβάτι, μπήκε δίχτυ που τεντώθηκε με ιστιοπλοϊκό σχοινί και καρφώθηκε στο ταβάνι και στη τάβλα του κρεβατιού με γάντζους - κρίκους στήριξης αιώρας.
Το δίχτυ εκτελεί και χρέη καμβά διακόσμησης ανάλογα με την εποχή. :p

View attachment 112756
Επισης πολυ καλη ιδεα και υλοποιηση.
Κατι τετοιο τι χρονο ζωης μπορει να εχει σε ενα δωματιο? γιατι θελω/σκεφτομαι και γω να φτιαξω ενα κρεβατι για τη μικρη με γραφειο και να μεινει και χωρος για δευτερο. Με δυνατοτητα ευκολης, σχετικα μετακινησης.

Ενα ντουλαπι που τελειωσα προχτες και εγκατεστησα σημερα.Συμηδα ολο,15mm και 21mm το καπακι.

Attachments

• Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (20).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (20).jpg
    130.2 KB · Views: 315
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (21).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (21).jpg
    127 KB · Views: 316
  • Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (22).jpg
    Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ―ΓŽΒ± (22).jpg
    142 KB · Views: 315
Τζίμη, λογικά αν το περάσεις με γυαλιστερό βερνίκι νερού αντί για ματ, θα γυαλίζει έτσι?

Είχα ρωτήσει μια φορά αν γίνεται να συνδυάσω βερνίκι με λάδι και μου είπαν όχι.

Εγώ πάντως για να προσθέτω γυαλάδα βρήκα άλλο κόλπο. Περνάω 1 ή 2 χέρια λάδι πρώτα και μετά ένα χέρι διάφανο λάδι και γυαλίζει ικανοποιητικά...

Ενα ντουλαπι που τελειωσα προχτες και εγκατεστησα σημερα.Συμηδα ολο,15mm και 21mm το καπακι.

Νικο μου αρεσει οτιδηποτε εχει κοντρα πλακε συμηδα, οποτε δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος, φυσικα μου αρεσει.
Το φυλλο που πηρες ειχε και τις δυο πλευρες του με αυτα τα ωοειδη προσθετα; Σε οσα εχω παρει εγω συνηθως η μια πλευρα ειναι καθαρη και η αλλη εχει λιγα εως αρκετα.
Τι χρωμα ειναι αυτο; Τεακ;

Νικο μου αρεσει οτιδηποτε εχει κοντρα πλακε συμηδα, οποτε δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος, φυσικα μου αρεσει.
Το φυλλο που πηρες ειχε και τις δυο πλευρες του με αυτα τα ωοειδη προσθετα; Σε οσα εχω παρει εγω συνηθως η μια πλευρα ειναι καθαρη και η αλλη εχει λιγα εως αρκετα.
Τι χρωμα ειναι αυτο; Τεακ;

θα σου βρω καπλαμά συμήδα σε ταινία με κόλλα να σου στείλω κάτω

περνάς πρώτα με λάδι εμποτισμού και χρώμα της αρεσκείας σου την επιφάνεια και μετά με σατινέ βερνίκι νερού και είσαι beautifull...
δες παρακάτω

και είναι απίστευτα μεταξένιο στην αφή, βέβαια έπεσε και tons og sanding που λένε και στο χωριό...

Ωραία όλα αυτά.
Αναφέρομαι σε βαφή με χρωμα. Πχ μπορώ να περάσω ένα ασταρι ακρυλικό το ξύλο, και μετά πλαστικό χρωμα?

Νεκτάριε νόμιζα ότι ήθελες να φαινεται το ξύλο και τα νερά του.
Βέβια και μπορέις να περάσεις αστάρι ξύλου και μετά με χρώμα σατινέ. χρειάζεται όμως να περάσεις κανά δυό χέρια με αστάρι με τριψαματάκι ανάμεσα (εγώ περνάω τρία χέρια) και βαψιματάκι με κατάλληλο πινέλο ή ρολό και θα έχεις βελούδινο αποτέλεσμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τζίμη, λογικά αν το περάσεις με γυαλιστερό βερνίκι νερού αντί για ματ, θα γυαλίζει έτσι?

Είχα ρωτήσει μια φορά αν γίνεται να συνδυάσω βερνίκι με λάδι και μου είπαν όχι.

Εγώ πάντως για να προσθέτω γυαλάδα βρήκα άλλο κόλπο. Περνάω 1 ή 2 χέρια λάδι πρώτα και μετά ένα χέρι διάφανο λάδι και γυαλίζει ικανοποιητικά...

εγώ εφαρμόζω συχνά την διαδικασία λάδι εμποτισμού και μετά βερνίκι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ειδικότερα τελευταία που συνδύασα λάδι και μετά βερνίκι νερού σατινέ είχα φοβερό αποτέλεσμα.

Ωραία όλα αυτά.
Αναφέρομαι σε βαφή με χρωμα. Πχ μπορώ να περάσω ένα ασταρι ακρυλικό το ξύλο, και μετά πλαστικό χρωμα?

Ναι, για να βαψεις το ξυλο με μπογια χρειαζεται να το ασταρωσεις για να κλεισουν οι ποροι του ξυλου και να απλωθει σωστα η μπογια.

Πανω απο την μπογια μπορεις να το περασεις βερνικι ματ η σατινε, αναλογα τι βαφεις και τι γουστα εχεις.

Το ασταρι ειναι ειδικα για ξυλο, κανει ενα ακρυλικο ασταρι που ειναι για τοιχους και πλαστικα χρωματα?
Η μπογια επισης ειναι ξυλου?λαδομπογια, πλαστικο χρωμα?
Το βερνικι και αυτο ειναι ειδικο για το ξυλο?
Ρωταω γιατι η μονη σχεση που εχω με βαψιμο ειναι πλαστικο χρωμα για τοιχους και λαδομπογια. Α, και τς τελευταια δυο βερνικια baufix, που πηρα.

Το ασταρι ειναι ειδικα για ξυλο, κανει ενα ακρυλικο ασταρι που ειναι για τοιχους και πλαστικα χρωματα?
Η μπογια επισης ειναι ξυλου?λαδομπογια, πλαστικο χρωμα?
Το βερνικι και αυτο ειναι ειδικο για το ξυλο?
Ρωταω γιατι η μονη σχεση που εχω με βαψιμο ειναι πλαστικο χρωμα για τοιχους και λαδομπογια. Α, και τς τελευταια δυο βερνικια baufix, που πηρα.

Για το αστάρι δεν ξέρω αν υπάρχει ειδικό για ξύλο αλλά ξέρω για το μαστάρι αν θες περισσότερες πληροφορίες!!! :p

Τώρα τα ξύλα με βερνικόχρωμα τα βάφουμε (αναφέρει πάνω ότι είναι κατάλληλο για μέταλλο και ξύλο). Το βερνίκι είναι ξύλου όπως λέει και του Λιδλ αν δεις.