Nektarios2015
AVClub Fanatic
- 4 March 2015
- 10,384
εχει κανεις καποια επαφη απο που θα πάρουμε παράθυρα αλουμινιου να βαλουμε που με εφαγε η γυναικα?
εχει κανεις καποια επαφη απο που θα πάρουμε παράθυρα αλουμινιου να βαλουμε που με εφαγε η γυναικα?
Αχιλλεα,συρομενα η ανοιγομενα θα βαλεις;Τα ανοιγομενα ειναι πιο ακριβα λογω μηχανισμων (ανακλιση κλπ),αν εχεις σκοπο να βαλεις συρομενα,με τα ιδια χρηματα παιρνεις καλυτερες προδιαγραφες.
Τα συρόμενα δέν έχουν ένα θέμα μέ τήν απολυτη στεγανωτητα-μονωση-ηχομονωση ?
Νομίζω οτι τα ανοιγόμενα μέ το λαστιχο γυρω -γύρω εχουν καλυτερη στεγανωτητα-μονωση-ηχομονωση,απο τα συρόμενα.
το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός θερμότητας αντίθετα με το pvc
για κουφωμα το θεωρώ άκυρη επιλογή
είτε ξύλο είτε pvc
το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός θερμότητας αντίθετα με το pvc
Αναφέρθηκε σε θερμοδιακοπή όποτε δεν ισχύει αυτό που λες .
Επειδή ήμουν πολλά χρόνια στο χώρο και ειδικά των κουφωμάτων χωρίς πολλές λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να αναφέρω τα υπερ και τα
κατά του κάθε συστήματός.
1. pvc : Οικονομικό κόστος απόκτησής , άριστή θερμομόνωσή , περιορισμένες χρωματικές επιλογές , περιορισμένες μηχανικές αντοχές, καθόλου έως ελάχιστή συντήρησή
2. Αλουμινίου : Μέτριο κόστος απόκτησής , άριστη θερμομόνωση (εννοείται επιλέγεις θερμοδιακοπτόμενο σύστημα) άπειρες χρωματικές επιλογές, μέγιστές μηχανικές ιδιότητές , οικολογικό προϊόν, καθόλου έως ελάχιστή συντήρησή .
3. Ξύλινα : Ακριβό κόστος κτήσης, καλή έως άριστή θερμομόνωσή, πολλές χρωματικές επιλογές , μεγάλες μηχανικές αντοχές, οικολογικό προϊόν , συχνό και δαπανηρό κόστος συντήρησής .
Ελπίζω να βοήθησα η τελική επιλογή δική σου .
Εννοείται εάν χρειάζεται κάποιός μεγαλύτερή βοήθεια είμαι στην διάθεση του.
Έχω κάνει έρευνα αγοράς για παράθυρα και μπαλκονόπορτες και μπήκα αρκετά στο θέμα, έχω καταλήξει σε εταιρεία και κατασκευαστή αλλά δεν έχω δώσει παραγγελία ακόμη.
Το θέμα είναι τεράστιο και δεν αναλύεται σε 1-2 γραμμές. Βασικό κριτήριο είναι ο πιστοποιημένος κατασκευαστής από την εταιρεία και η δουλειά που κάνει να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές της εταιρείας.
Οι περισσότεροι δεν βάζουν τα εξαρτήματα που προτείνει η εταιρεία και, φυσικά, δεν ακολουθούν τις προδιαγραφές των τζαμιών κλπ. Σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοδιακοπή.
Άλλος σοβαρός λόγος είναι η περιοχή που βρίσκεται η οικοδομή (κοντά στη θάλασσα, σε βόρειες περιοχές κλπ).
Το pvc ταιριάζει περισσότερο σε περιοχές με αρκετό κρύο.
Θα μπορούσα να γράψω σεντόνι αλλά προτείνω να επισκεφθείς μερικές εκθέσεις αλουμινένιων κουφωμάτων στην περιοχή σου, να δεις από κοντά τα κουφώματα, να αποφασίσεις σε ποια εταιρεία καταλήγεις έχοντας διαβάσει σχετικά από τις ιστοσελίδες τους και από την εταιρεία να βρεις τους πιστοποιημένους κατασκευαστές που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή σου. Από αυτούς θα πάρεις προσφορές και θα καταλήξεις στον καταλληλότερο.
ΥΓ
Εγώ κατέληξα στην Alumil και στη σειρά 20000.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.