DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σήμερα έφτιαξα στα γρήγορα και ένα φρεζοτράπεζο προσαρμόζωντας την φρέζα parkside.
Το ξύλο που χρησιμοποίησα είναι μοριοσανίδα και στο κάτω μέρος έσκαψα όπως ακριβώς είναι η βάση της φρέζας για να κερδίσω μερικά ακόμα χιλιοστά βυθίσματος ή καλύτερα ύψους του bit. Η ρύπα έγινα με το 30 χιλ φορστνερ του lidl και το έκοψε πολύ άνετα και πεντακάθαρα.

Attachments

• 20151008_131641[1].jpg
    20151008_131641[1].jpg
    117.5 KB · Views: 290
  • 20151008_131656[1].jpg
    20151008_131656[1].jpg
    117.3 KB · Views: 290
  • 20151008_131709[1].jpg
    20151008_131709[1].jpg
    150.7 KB · Views: 290
Ενα τραπέζι που εφτιαξα για την βεράντα 160x90 (επιφάνεια απο δοκάρια 5x12 και πόδια απο δοκάρι 10x10) .
Πήρα και τις καρέκλες "σκηνοθέτη" που είχα βαψει σε σκούρα καρύδια , τις ετριψα (οποίος το εχει κανει καταλαβαίνει ποσο μανίκι ειναι..) και βαφτηκαν ολα στο ίδιο χρώμα Μαονιου όπως και η περγολα και η ξυλινη κουπαστη
.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η τελευταια ειναι κατα την διαδικασία αλλαγής χρώματος στις καρέκλες ..

Μπραβο! Πολυ ωραία δουλεια έκανες! Μέρα με τη νύχτα πρέπει να ειναι η βεράντα τωρα ε;

Ναι φίλε μου γίνεται πολυ ωραία και σε συνδυασμό με την θέα δεν μας βλέπω να ξεκολλαμε ... :-)

jimaras Κοίτα στο σχόλιο πιο πριν #2260

Συγνώμη ρε φίλε που δεν είδα το ποστ να σου απαντησω. Θα βγάλω φωτό αύριο και θα δεις. Απλά έβαλα και το δόντι που είναι πίσω από τον δίσκο του δισκοπρίονου και ανεβοκατεβάζοντας τον δίσκο ανεβοκατεβαίνει και αυτό.

Ενα τραπέζι που εφτιαξα για την βεράντα 160x90 (επιφάνεια απο δοκάρια 5x12 και πόδια απο δοκάρι 10x10) .
Πήρα και τις καρέκλες "σκηνοθέτη" που είχα βαψει σε σκούρα καρύδια , τις ετριψα (οποίος το εχει κανει καταλαβαίνει ποσο μανίκι ειναι..) και βαφτηκαν ολα στο ίδιο χρώμα Μαονιου όπως και η περγολα και η ξυλινη κουπαστη
.

Η τελευταια ειναι κατα την διαδικασία αλλαγής χρώματος στις καρέκλες ..

Ναι φίλε μου γίνεται πολυ ωραία και σε συνδυασμό με την θέα δεν μας βλέπω να ξεκολλαμε ... :-)

Νταξ' ... είσαι δύναμη, φοβερή δουλειά, αλλά και αυτή η πουτ@ν@ η θέα που έχεις είναι όλα τα λεφτά,

Πραγματικά πολύ ωραία δουλειά και οι καρέκλες εαν τριφτηκαν με γυαλοχαρτο στο χέρι πρέπει να ήταν πραγματικά μεγάλο ζόρι!
Αλήθεια με το πάτωμα τι έχεις σκοπό να κάνεις?

Εντωμεταξύ βλέποντας τα δοκάρια -στηρίγματα της σκεπης θυμήθηκα τα δικά μου στο εξοχικό τα οποία ειναι ακριβώς έτσι αλλά όλο το κατω τμημα τους σχεδον 15εκ παρότι στηριζονται στις σιδερένιες βασεις, απο τα νερά (πλενοντας το μπαλκόνι) εχουν μαδησει και σκέφτομαι τι νατα κάνω.

Σας ευχαριστω πολυ παίδες !!
Για το πάτωμα ειναι ολα ανοιχτά... Πλακακι , πέτρα και πρόσφατα μου μίλησαν και το είδα σε βεράντα για το Σταμπωτό δάπεδο , όψη πέτρας πολυ οικονομικό , γίνεται με μεταλλικά καλουπια (σαν στενσιλ) , σε ότι χρωματισμό θέλεις και με νερά , φοβερά ανθεκτικό σε εξωτερικούς χώρους . Ψάχνω πληροφορίες οσο μπορω εδω με το "φτωχό" μου Ίντερνετ ..

Για τις καρέκλες χρησιμοποίησα ταινιολυαντηρα , παλμικο , ρασπες χεριού , γυαλοχαρτα και πολλη υπομονη μιας και το παλιό βερνικι εμποτισμου (σκούρα καρυδιά) δεν έφευγε με τίποτα ..

Σας ευχαριστω πολυ παίδες !!
Για το πάτωμα ειναι ολα ανοιχτά... Πλακακι , πέτρα και πρόσφατα μου μίλησαν και το είδα σε βεράντα για το Σταμπωτό δάπεδο , όψη πέτρας πολυ οικονομικό , γίνεται με μεταλλικά καλουπια (σαν στενσιλ) , σε ότι χρωματισμό θέλεις και με νερά , φοβερά ανθεκτικό σε εξωτερικούς χώρους . Ψάχνω πληροφορίες οσο μπορω εδω με το "φτωχό" μου Ίντερνετ ..

Για τις καρέκλες χρησιμοποίησα ταινιολυαντηρα , παλμικο , ρασπες χεριού , γυαλοχαρτα και πολλη υπομονη μιας και το παλιό βερνικι εμποτισμου (σκούρα καρυδιά) δεν έφευγε με τίποτα ..
Ολη η πλατεια της Αθυτου και οι δρομοι γυρω απο αυτην ειναι ετσι με σταμπωτο δαπεδο πανω απο 10 χρονια. Φαντασου οχηματα και πεζοι που περνανε καθε καλοκαιρι και δεν εχει παθει τιποτα...
04%20athitos-plateia-02(850x340)_1000x399+logo.png

untitled-82.jpg

570_Afytos-Ulochki.jpg

Kenzo νοικοκυρεμένη δουλειά μπράβο!

Οσον αφορά τον Αθυτο είχα ανέβει προ μερικών ετών για μπάνιο αρχές Ιουνιου χωρίς κόσμο. Μου φάνηκε πολύ καθαρά και η παραλία καθαρή. Βέβαια οταν το είπα σε κάποιους Σαλονικιούς μου είπαν οτι ειναι αρκετά βρώμική η Θάλασσα εκεί.. Τι να πείς μάλλον έπεσα σε καλή μέρα.

Άραγε το ρολό τριβείο δεν θα ήταν ιδανικό για αυτή την χρήση;

To σταμπωτο δαπεδο ειναι εξαιρετικη ιδεα. Εχω στον κηπο μου ενα μερος οπου ειναι το μπαρμπεκιου.

Ψαξε και αγγλιστι για stamped concrete να παρεις καμμια ιδεα.

residential-stamped-concrete-patio-salzano-custom-concrete_62535.jpg

Εγώ δεν το έχω δει ποτέ, αλλά αυτό που βλέπω στην φωτογραφία μου αρέσει. Τι είναι, βαμμένο τσιμέντο;

Εγώ δεν το έχω δει ποτέ, αλλά αυτό που βλέπω στην φωτογραφία μου αρέσει. Τι είναι, βαμμένο τσιμέντο;
Με απλα λογια , ναι. Μπετο, σιλικονουχες σταμπες που καθαριζονται με καυστικη ποτασα , χρωμα που θελουμε και απο πανω μετα βερνικι που κρατα αναλλοιωτη την επιφανεια.

To σταμπωτο δαπεδο ειναι εξαιρετικη ιδεα. Εχω στον κηπο μου ενα μερος οπου ειναι το μπαρμπεκιου.

Δεν μας ειχες δειξει ο κηπο σου... Πολυ ωραιος, αλλα φαινεται οτι ειναι εισαγωμενος.

Δεν ειναι δικος μου ο κηπος αυτος ...απλα εβαλα την φωτο για να δειξω το σταμπωτο δαπεδο που εχω και γω στον δικο μου κηπο αλλα δεν εχω διαθεσιμη φωτο.

Το θέλω όπως ειναι ακριβώς για την βεράντα ! :-)
Θα το ψάξω πολυ λοιπόν και θα ενημερώσω για λεπτομερειες-τιμη κλπ ! :-)