DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θελω να προσθεσω σε καδρονι 75,5cm ενα κομματι 13,5cm.
Το καδρονι ειναι 6χ4,5cm.
Πως μπορω να το κανω ευκολα και καλα?
Εχω μια ιδεα, αλλα θελω και την αποψη σας μαστορια.

8309162d-571a-44c3-aac7-9ac2f6fb75fa_400.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σε κεντρο διανομης ηλεκτρικης ενεργειας της ΔΕΗ μενεις?
:flipout:

χαχαχα το πατρικό του πατέρα μου. το ένα είναι γιατί διπλανή μονοκατοικία. τώρα γιατί το κάνανε έτσι πρέπει να ρωτήσω την προγιαγιά μου!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kαθαρη και ομορφη, μπραβο!!! Πες καμμια κουβεντα παραπανω!

σιδηροκατασκευη με ραμποτε και στρατζαριστεσ γαλβανιζέ τεγιδες από πάνω. για υγρομονωση διαπνεουσα μεμβρανη. στήριξη με σφήνες, τα ψαλίδια ραμποτε-κεραμίδια 2-3 πόντους χωνεμένα μέσα στον σοβά. το σίδερο το δούλεψα σε στιλ ξύλου για πιο γλυκό. θηλύκωμα του οριζοντιου και τα ψαλίδια ακουμπισμένα πάνω του με φάλτσα και τάπωμα.
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t34.0-12/12167922_973065742736527_67262854_n.jpg?oh=36403d7af1fe91de1676a05383b06d1a&oe=56C4F487
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t34.0-12/12178180_975537079156060_257705999_n.jpg?oh=6072f34aa39e712fd2674c4b95d7994f&oe=56C4007B
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t34.0-12/12170654_975232619186506_453389598_n.jpg?oh=7756471c4ca4c7721990f251ade4d824&oe=56C3F605
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t34.0-12/12179296_975232595853175_1956429397_n.jpg?oh=b85d33cb2d8f158ae71ead407b4a8448&oe=56C4CA2A
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t34.0-12/12735756_10205431820104142_714847120_n.jpg?oh=122227ecc5a657c0b15eb620e2f0db21&oe=56C3B8F1
φαίνομαι και σε καποιεσ

Πολυ καλη δουλεια.
Φανταζομαι επελεξες μεταλλο για το σκελετο για την αντοχη του συν οτι μαλλον το δουλευεις καλα!

Πολυ καλη δουλεια.
Φανταζομαι επελεξες μεταλλο για το σκελετο για την αντοχη του συν οτι μαλλον το δουλευεις καλα!

επέλεξα σίδερο γιατί θεωρώ πως θελει λιγότερη συντήρηση και σίγουρα μου αρέσει πιο πολύ να το δουλευω, ομωσ το σημαντικοτερο είναι πως η ξαδερφη δεν ήθελε κολόνα στη μέση. και καλό είναι να μην έχεις τόσο μεγάλες αποστάσεις στα ξύλα... αυτό που θα άλλαζα είναι οι τεγιδεσ. ο κύριος λόγος είναι πως μου βγαλανε την παναγία να κάνω τισ αυλακωσεις για τα νερά ενώ με το ξύλο είναι πιο εύκολο. και ο άλως είναι πως τα κεραμιδια ειναι βιδωτά μια σειρα κάθε δυο ελεύθερες. και άμα σπάσει καποιο δεν αλλαζει εύκολα σε σχέση με το καρφί..αλλά δεν θεωρώ πως θα σπάσει καποιο πριν τα 20-30 χρόνια που θα αρχίζουν να θριματιζουν από μόνα τουσ

Ωραια δουλεια Δημητρη!!!

Εκει που τελειωνει το κεραμιδι στον τοιχο,λασπη με ωχρα είναι?

ναι. με λευκό τσιμέντο όμως. αν και μετά βάφτηκε με τον τοίχο..αλλά το ίδιο είναι και στους καβαλάρηδες.. τα τσιμεντωματα τα έκανα βράδυ γιατι έλεγε βροχές την επομένη και δεν είχα κουράγιο να τα περιποιηθω παραπάνω

Δημήτρη πως στερέωσες τα ραμποτε στα μεταλλικά δοκάρια? Αυτοδιατρητες μήπως?

η τρυπανοβιδα σου βγαζει την παναγία στους κοιλοδοκουσ. ιδικά με το δραπανακι του lidl. προτρυπημα και λαμαρινοβιδα. με υπομονή και με τρυπανοβιδα γινετε

τα κεραμίδια είναι με τρυπανοβιδεσ που είναι σε στρατζαριστα

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ναι. με λευκό τσιμέντο όμως. αν και μετά βάφτηκε με τον τοίχο..αλλά το ίδιο είναι και στους καβαλάρηδες.. τα τσιμεντωματα τα έκανα βράδυ γιατι έλεγε βροχές την επομένη και δεν είχα κουράγιο να τα περιποιηθω παραπάνω

Πως την φτιαχνεις τη λασπη?Βαζεις και ασβεστη?Ρωταω γιατι η δικια μου δεν πολυαντεξε.

Ευχαριστω.

και εγώ όσες σανίδες έχω δουλέψει λίγο πολύ ήταν σκευρομενεσ...και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στις φαρδιές! και μιλάω για πρώτη ποιοτητα που σου έρχεται σε ζελατίνα αεροστεγώς κλεισμένες και όχι τσέρκια όπως πρακτικερ λερου.. παρόλα αυτά το πρόβλημα με το θηλύκωμα το λύνω έχοντας πάντα ξεβιδωτη την τάβλα πριν από αυτή που βάζω ώστε να παίρνουν τις κουρμπεσ που θέλουν μαζί και να μην αναγκάζετε η τελευταία να προσαρμοστεί στην προηγούμενη. μόνο την δεύτερη βάζο πιέζοντας την με τα νταβιδια γιατί την πρώτη (ξεκινάω από κάτω) την έχω φέρει ίσια όπως θέλω με τα ψαλίδια μου και δεν θέλω να χάσει την θέση της. το θέμα του χτυπήματος που μπορεί να τύχει είναι συνηθισμένο αλλά ποτέ δεν μου έχει σπάσει προσωπικά!
όπως προείπα και εγώ δεν υπάρχει ουσιαστικός όμως λόγος που το επιλέγω έτσι. απλά για να γλιτώσω το κόψιμο του δοντιού στην πρώτη τάβλα μιας και μπορεί να ακουμπήσει η μετόπη ίσια έτσι χωρίς κόψιμο και ο άλως είναι για το θέμα των νερών..αν ποτέ για οποιοδήποτε λόγο περάσει το νερό από την μεμβράνη να μην το χωνέψει μέσα στην κοιλότητα του θηλυκού αλλά να το διώξει το αρσενικό με την ρήση της σκεπής...αλλά όπως προείπα δεν είναι ουσιαστικός λόγος γιατί αν το νερό έχει περάσει το ασφαλτικό η την διαπνεόσουν που προτιμώ εγώ αργά η γρήγορα θα θες ξήλωμα...

Το ειχα σκεφτει αυτο που λες στο θυλυκωμα δεν έχεις άδικο Δημήτρη , αλλα οι πιο πολλες που έχω δουλέψει έχουν λουκι μεταξυ τους στο δέσιμο και με την μικρη ρήση γενικα των περγκολων θα κρατήσει και παλι νερο . Καλο ειναι όπως λες να μην περάσει νερο απο το πισσοχαρτο , αλλιώς "κλαψ τα χαραλαμπε ! :-)

Τελικα ειναι όπως βολεύεται ο καθένας ! :-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πως την φτιαχνεις τη λασπη?Βαζεις και ασβεστη?Ρωταω γιατι η δικια μου δεν πολυαντεξε.

Ευχαριστω.

αμμο ασβέστη τσιμέντο και ώχρα. το μυστικό είναι καλό ράντισμα τον κεραμιδιών που θα κολλισεισ και του τοίχου με νερο...στους καβαλαρηδεσ βλέπεις να γίνονται νωποί από πάνω καθώς στεγνώνουν. αλλιωσ ξεκολλάνε.

Το ειχα σκεφτει αυτο που λες στο θυλυκωμα δεν έχεις άδικο Δημήτρη , αλλα οι πιο πολλες που έχω δουλέψει έχουν λουκι μεταξυ τους στο δέσιμο και με την μικρη ρήση γενικα των περγκολων θα κρατήσει και παλι νερο . Καλο ειναι όπως λες να μην περάσει νερο απο το πισσοχαρτο , αλλιώς "κλαψ τα χαραλαμπε ! :-)

Τελικα ειναι όπως βολεύεται ο καθένας ! :-)

συμφωνώ! ετών 22-23

Ωραία δουλεια , μπράβο !
Σκεφτηκες να βάψεις τα σίδερα σε τεχνοτροποια ξύλου ; Έχεις κανει "στήσιμο" ξύλου και δεν θα καταλάβαινε ούτε επαγγελματίας ότι ειναι σίδερο !
Είχα απορία γιατι έβαλες βιδες στο ραμποτε στην αλλη κουβέντα για το ραμποτε και η κατασκευη σου μου την έλυσε !

για τεχνοτροπία ξύλου πηγαινε. και βάφτηκε ανοιχτό η βάση για τα νερά και με το πέλμα και σκούρο καφέ να γινόταν το δεύτερο. αλλά εβγαινε πολύ σκούρο και δεν άρεσε στην ξαδέρφη και ερωτεύτηκε το ζάχαρη. 2 προσφορές μου ζητησαν περαστικοί να δώσω τότε.. αλλά αν πιαστώ με αυτά δεν θα τελειωσω ποτέ την σχολή

Αν το γουσταρεις όπως δείχνει να το κανεις . Καλές οι σπουδές , απαραίτητες αλλα ποτε δεν ξέρεις ..
ΤΕΙ αυτοματισμού , δούλευα τηλεοραση και σε καφε-μπαρ (καμία σχέση και τα δυο) και τωρα στα 42 μου στροφη και βιωποριζομαι με το χόμπι μου τις κατασκευές .