DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μονωση εχει το σπιτι σου?
Αν εχεις στεγη, βαλτες πανω στη πλακα για επιλεον θερμομονωση.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μονωση εχει το σπιτι σου?
Αν εχεις στεγη, βαλτες πανω στη πλακα για επιλεον θερμομονωση.

Χμμμ... Καλή ίδεα ! :idea:

(Αν και νομίζω στο τέλος στα σκουπίδια θα πάνε)

Last edited:

Για όποια χρήση και να καταλήξεις φρόντισε να μην βλέπει το DOW το άμεσο ηλιακό φώς (και ακόμα καλύτερα να μην το βλέπει καθόλου φως )!
Γιατί η πολυστερίνη αποδομείται από τις υπεριώδεις !

Χτές ξεκίνησα και σήμερα τό πρωί πρίν φύγω γιά δουλειά τελείωσα ένα σκαμνί
Εκοψα 3 κομμάτια πού είχα κόντρα-πλακέ 15 mm με το δισκοπρίονο,με την σέγα έκοψα το διακοσμητικό Λ στα πόδια,μετά καβίλιες με το εργαλείο για καβίλιες της Wolfcraft.Γιά τραβέρσα χρησιμοποίησα μια καβίλια 20 mm διάμετρο,άνοιξα δυό τυφλές (όχι διαμπερές) τρύπες στα πόδια με τρυπάνι Forstner για την καβίλια,με το πολυεργαλείο έκανα μισοχάρακτες για να βάλω πηχάκι στο πάνω μέρος των ποδιών,τρίψιμο με το εξάρτημα τριβείου στο πολυεργαλείο,μετά μπήκε κόλλα και δέσιμο με σφιγκτήρες,σήμερα έβαλα με το καρφωτικό καρφάκια στο πηχάκι (το μόνο μέταλλο πού έχει η κατασκευή).Και έτοιμο το σκαμνί.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τά στάδια της κατασκευής.

skamni10.jpg

skamni11.jpg

skamni24.jpg

skamni13.jpg

skamni14.jpg

skamni15.jpg

skamni18.jpg

skamni17.jpg

skamni19.jpg

skamni20.jpg

skamni21.jpg

skamni22.jpg

skamni23.jpg

skamni25.jpg

skamni26.jpg

skamni27.jpg

skamni28.jpg

Άντε καλά καθίσματα...:award:

Υ.Γ είναι λίγο ψηλό, για το φάρδος του με ότι αυτό συνεπάγεται για το κέντρο βάρος του ή μήπως είναι ιδέα μου;

Άντε καλά καθίσματα...:award:

Υ.Γ είναι λίγο ψηλό, για το φάρδος του με ότι αυτό συνεπάγεται για το κέντρο βάρος του ή μήπως είναι ιδέα μου;

Ευχαριστώ,τό έκανα τό ύψος 35 cm - μήκος 35 cm,καί τό πλάτος 25 cm,είναι γιά μεγάλα παιδιά !! -bye-

Ωραιο! Εγω με τιποτα δεν θα καταφερνα να κοψω ετσι τα τριγωνικα μερη με τη σεγα... Επισης καλο θα ηταν να "σπασεις" τις ακρες, αν εχεις ρουτερ. Δεν θα σε πληγωνουν οι γωνιες, αισθητικα θα ειναι ομορφο και δεν θα κινδυνευει να φυγει κομματι αν χτυπησει καπου.

Ωραίος Δημήτρη.
Φάε τις άκρες και βάψτο κια θα το έχεις μια ζωή, εντός και εκτός σπιτιού!

Εκοψα 3 κομμάτια πού είχα κόντρα-πλακέ 15 mm με το δισκοπρίονο,με την σέγα έκοψα το διακοσμητικό Λ στα πόδια,μετά καβίλιες με το εργαλείο για καβίλιες της Wolfcraft.Γιά τραβέρσα χρησιμοποίησα μια καβίλια 20 mm διάμετρο,άνοιξα δυό τυφλές (όχι διαμπερές) τρύπες στα πόδια με τρυπάνι Forstner για την καβίλια,με το πολυεργαλείο έκανα μισοχάρακτες για να βάλω πηχάκι στο πάνω μέρος των ποδιών,τρίψιμο με το εξάρτημα τριβείου στο πολυεργαλείο,μετά μπήκε κόλλα και δέσιμο με σφιγκτήρες,σήμερα έβαλα με το καρφωτικό καρφάκια στο πηχάκι (το μόνο μέταλλο πού έχει η κατασκευή).Και έτοιμο το σκαμνί.

Δημητρη τελειος!
Παρε πλανη (εχει το παρκσαιντ την αλλη πεμπτη) και κανεις το σκαμνι γυρω γυρω για πλακα....

Μπραβο Δημητρη, προσεγμενη δουλεια, χρησιμα πραγματα!

Αν θες να τριμαρεις τις γωνιες και με γυαλοχαρτο μπορεις σιγα σιγα. 60/80αρι και μετα με 150αρι.

Εγώ μια φορά που προσπάθησα να φάω τις γωνίες σε ένα κόντρα πλακέ με το ρούτερ, δεν τα κατάφερα....άρχισε να μου μαδάει να πετάει σκλήθρες ...μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά, υποθέτω με την πλάνη να είναι ευκολότερο ε ?

Μπράβο Δημήτρη!

Εγώ μια φορά που προσπάθησα να φάω τις γωνίες σε ένα κόντρα πλακέ με το ρούτερ, δεν τα κατάφερα....άρχισε να μου μαδάει να πετάει σκλήθρες ...μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά, υποθέτω με την πλάνη να είναι ευκολότερο ε ?

Μπράβο Δημήτρη!

Η πλανη ισιωνει γωνιες για πλακα

[video]http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=48093#[/video]

ευχαριστώ χελωνάκια, την περίμενα καιρό,την έχω σταμπάρει τώρα και αυτή και την βάση για τον τροχό (έκανα οικονομία που δεν αγόρασα τον τροχό για τα καλέμια, ευχαριστώ Αχιλλέα για την άποψη σχετικά).

skamni10.jpg

skamni11.jpg

skamni24.jpg

skamni13.jpg

skamni14.jpg

skamni15.jpg

skamni18.jpg

skamni17.jpg

skamni19.jpg

skamni20.jpg

skamni21.jpg

skamni22.jpg

skamni23.jpg

skamni25.jpg

skamni26.jpg

skamni27.jpg

skamni28.jpg
Ωραία κατασκευή. Μπράβο. Τις ταβέρνες τις έβαλες για να δέσει καλύτερα, ε;

Eυχαριστώ συνάδελφοι
Πολύ σωστή παρατήρηση τού Γιάννη (songless_bird)σχετικά μέ τίς γωνίες
Εχω ρούτερ αλλά μετά τήν υλοποίηση της κατασκευής φοβήθηκα νά τό βάλω μήν πετάξει καμμιά σκλήθρα όπως είπε ο φίλος Σωτήρης,έπρεπε νά τό έκανα στήν αρχή πρίν τό δέσω,απλά τό έτριψα μέ τό εξάρτημα τριβείου τού πολυεργαλείου όπως είπε σωστά ο φίλος Μιχάλης,αλλά μόνο μέ 80 άρι καί 120 αρι γυαλόχαρτο,καί γλύκαναν πολύ οι γωνίες.

Χρήστο μάλλον Τραβέρσες εννοείς,ναί γιά νά δέσει καλύτερα,καί τά πηχάκια τού δίνουν καί μιά ομορφιά περισσότερο.

Φίλε Δημήτρη Χελωνάκια καί έλεγα πλάνη τί νά τήν κάνω τήν πλάνη ? εφόσον τα ξύλα τά αγοράζω πλανισμένα,νά καί κάτι έξυπνο καί εύκολο πού κάνει η πλάνη νά τρώει τίς άκρες,(αλήθεια έχει δοκιμάσει κανείς μέ πλάνη νά τρίψει τίς γωνίες σέ επίπεδη επιφάνεια,είναι καλό τό αποτέλεσμα ?) αλλά επειδή θέλω καί σάκο σκόνης καί είμαι καί fun τής B&D ίσως νά είναι τό επόμενο gadget πού λέει καί ο Μιχάλης.

skamni30.jpg

skamni31.jpg

Παιδιά μήπως έχει κανένας καμία λύση για προβολέα φωτός που να είναι οικονομικός LED αλλά να βγάζει καλό spectrum του φωτός? Δηλάδή να νιώθεις σαν το φώς του ήλιου και όχι σαν της παπαρο-φλορέντζας.

Ευχαριστώ.