DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Mπραβο Δημητρη, πηρες κατι αψυχο και του'δωσες ζωη!!
Τραβερσες συμφωνω οτι δεν βολευουν τους καθημενους. Καλα εκανες και τις εβαλες ψηλα.

Νικο ποσο σιγουρος εισαι οτι οι καβιλιες ειναι πιο δυνατες απο τις σωστες ξυλοβιδες? :))

Mπραβο Δημητρη, πηρες κατι αψυχο και του'δωσες ζωη!!
Τραβερσες συμφωνω οτι δεν βολευουν τους καθημενους. Καλα εκανες και τις εβαλες ψηλα.

Νικο ποσο σιγουρος εισαι οτι οι καβιλιες ειναι πιο δυνατες απο τις σωστες ξυλοβιδες? :))

Για τετοια χρήση πολύ σίγουρος είμαι.

Eυχαριστώ φίλε Μιχάλη
Θυμάμαι τόν χειμώνα μιά κουβέντα μέ τόν Ηλία (Mr Kenzo) πού έλεγε στόν Νίκο ότι οι ξυλόβιδες κάνουν πιό δυνατό πιάσιμο στό ξύλο από τίς καβίλιες.

Παιδιά, έχω ανοίξει τρύπες στον τοίχο με το τρυπανάκι για να προσαρμόσω βάση τηλεόρασης αλλά έκανα λάθος μερικά χιλιοστά και δεν ταιριάζει η βάση. Δεν θα ήθελα να αλλάξω το σημείο τοποθέτησης άρα προσπαθώ να βρώ λύσεις να κλείσω τις τρύπες που έχω ανοίξει και να ξανακάνω νέες.

Έβαλα σε ένα ποτήρι χάρτινο των McDonalds λίγο Λευκό Μπετόν με λίγο νερό και το ανακάτεψα καλά. Έβαλα το σκεύασμα στις τρύπες σπρώχνοντας το με ένα κατσαβίδι, και περιμένω να στεγνώσει. Έχω κάνει κάτι λάθος?

Ευχαριστώ Εκ των προτέρων.

Μιχάλη τι εννοείς "σωστές ξυλόβιδες";

Σωστο μηκος, πλατος, σπειρωμα, ανοξειδωτες, φρεζατες κλπ αναλογα την χρηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά, έχω ανοίξει τρύπες στον τοίχο με το τρυπανάκι για να προσαρμόσω βάση τηλεόρασης αλλά έκανα λάθος μερικά χιλιοστά και δεν ταιριάζει η βάση. Δεν θα ήθελα να αλλάξω το σημείο τοποθέτησης άρα προσπαθώ να βρώ λύσεις να κλείσω τις τρύπες που έχω ανοίξει και να ξανακάνω νέες.

Έβαλα σε ένα ποτήρι χάρτινο των McDonalds λίγο Λευκό Μπετόν με λίγο νερό και το ανακάτεψα καλά. Έβαλα το σκεύασμα στις τρύπες σπρώχνοντας το με ένα κατσαβίδι, και περιμένω να στεγνώσει. Έχω κάνει κάτι λάθος?

Ακρυλικος στοκος σε σωληναριο η σε σκονη. Δεν μαζευει, δε σουρωνει.
Το τσιμεντακι μπορει να συρρικνωθει λιγο.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τουλάχιστον μια ταιριάζει ...

Εγώ στην θέση σου θα ταίριαζα τις υπόλοιπες τρύπες της βάσης με την βοήθεια τρυπανιού μετάλλου ...

Last edited:
Είχα βρεί σέ ένα πεζοδρόμιο μιά επιφάνεια τραπεζιού χωρίς τά πόδια,τό μάζεψα καί μέ κάτι ρετάλια καδρονι 3,5 χ 4,5 cm,τού έφτιαξα ένα τελλάρο καί τά πόδια,τού έλειπε καί ένα κομμάτι ξύλο στήν επιφάνεια καί έκοψα ένα κόντρα-πλακέ καί τού έβαλα,έπεσε πολύ ξυλόβιδα επειδή η επιφάνεια ήταν κομμάτι-κομμάτι ξύλλο,τρίφτηκε καί θά βαφτεί σύντομα,στήν τελευταία φωτογραφία έβαλα καί 2 τραβέρσες πού είδα ότι χρειάστηκαν γιά νά δέσει καλύτερα.Γιά κάποια βοηθητική χρήση θά χρειαστεί σίγουρα.

trapez10.jpg

trapez11.jpg

trapez12.jpg

trapez13.jpg

trapez14.jpg

trapez15.jpg

trapez16.jpg

Ωραίο Δημήτρη. Εγω ισως να έβαζα πιο χοντρά πόδια. Μου φαίνονται λίγο λεπτεπίλεπτα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σέ ευχαριστώ Χρήστο,τήν επόμενη φορά,η άν κάτι πάει στραβά θά βάλω πιό χοντρά πόδια,αλλά από τήν αρχή τόνισα ότι τό θέλω σάν βοηθητικό,δηλαδή όταν έχουμε καλεσμένους στό σπίτι γιά φαγητό είχαμε παρατηρήση μέ τήν σύζυγο ότι μάς έλειπε κάποιο βοηθητικό τραπέζι ώς πρός τύπου κάτι σάν μπουφέ νά τό πώ κατά κάποιο τρόπο,καί νά είναι καί ελαφρύ νά τό πηγαινοφέρνω εύκολα από τήν βεράντα μέσα.

Εσείς συνάδελφοι τί διάσταση καδρόνι στά πόδια θά βάζατε άν φτιάχνατε ένα τραπέζι στίς αυτές διαστάσεις 1,20 μέτρα μήκος Χ 77 cm πλάτος ?

Σέ ευχαριστώ Χρήστο,τήν επόμενη φορά,η άν κάτι πάει στραβά θά βάλω πιό χοντρά πόδια,αλλά από τήν αρχή τόνισα ότι τό θέλω σάν βοηθητικό,δηλαδή όταν έχουμε καλεσμένους στό σπίτι γιά φαγητό είχαμε παρατηρήση μέ τήν σύζυγο ότι μάς έλειπε κάποιο βοηθητικό τραπέζι ώς πρός τύπου κάτι σάν μπουφέ νά τό πώ κατά κάποιο τρόπο,καί νά είναι καί ελαφρύ νά τό πηγαινοφέρνω εύκολα από τήν βεράντα μέσα.

Εσείς συνάδελφοι τί διάσταση καδρόνι στά πόδια θά βάζατε άν φτιάχνατε ένα τραπέζι στίς αυτές διαστάσεις 1,20 μέτρα μήκος Χ 77 cm πλάτος ?

Απόλυτα κατανοητό Δημήτρη. Έτσι που το έδεσες κιόλας δεν θα εχεις πρόβλημα. Εγω στο τραπεζι βεράντας που έφτιαξα (λίγο μεγαλύτερο απο το δικό σου) έβαλα 70x70 mm πόδια, αλλα δεν τα έδεσα μεταξύ τους. Και δεν χρειάστηκε οπως φάνηκε στην πορεία και τη χρήση. Αλλα εμένα ειναι για κυρία χρήση.
Γνώμη μου έτσι οπως θα το χρησιμοποιείς, να δοκιμαζες 45x45 mm.

Ο φραγκακος στη γέφυρα της Θηβών έχει οξιές 7 επί 7 και 8 επί οχτώ του μέτρου σε λογική τιμή. Αν ΣΕ βγάλει ο δρόμος περνά να δεις

Δημήτρη, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Σου κάνει γιαυτό που το θέλεις; μια χαρά είναι. Χάλασε; το φτιάχνεις. Για αυτό μαστορεύουμε άλλωστε…. Με το καλό να το χαρείτε.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δημήτρη, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Σου κάνει γιαυτό που το θέλεις; μια χαρά είναι. Χάλασε; το φτιάχνεις. Για αυτό μαστορεύουμε άλλωστε…. Με το καλό να το χαρείτε.

+1 Φίλε Παναγιώτη,σέ ευχαριστώ

Ο φραγκακος στη γέφυρα της Θηβών έχει οξιές 7 επί 7 και 8 επί οχτώ του μέτρου σε λογική τιμή. Αν ΣΕ βγάλει ο δρόμος περνά να δεις

Φίλε καί γείτονα Αχιλλέα νά σαι καλά καί ευχαριστώ,από τήν modawood (δέν γνωρίζω άν τούς ξέρεις) ψωνίζω ξύλα,καί από leroy,αλλά θά περάσω καί από τόν Φραγκάκο πού ανέφερες νά δώ.
Τελικά η γνώμη τού επαγγελματία μετράει,άρα γιά ένα κυρίως τραπέζι 1,20 Χ 77 cm χρειάζεται καδρόνι 7 χ 7 cm από ότι κατάλαβα,καί όσο μεγαλώνει τό εμβαδόν πάμε παραπάνω.

Απόλυτα κατανοητό Δημήτρη. Έτσι που το έδεσες κιόλας δεν θα εχεις πρόβλημα. Εγω στο τραπεζι βεράντας που έφτιαξα (λίγο μεγαλύτερο απο το δικό σου) έβαλα 70x70 mm πόδια, αλλα δεν τα έδεσα μεταξύ τους. Και δεν χρειάστηκε οπως φάνηκε στην πορεία και τη χρήση. Αλλα εμένα ειναι για κυρία χρήση.
Γνώμη μου έτσι οπως θα το χρησιμοποιείς, να δοκιμαζες 45x45 mm.

Πρός τό παρών φίλε Χρήστο θά τό αφήνω έτσι,καί άν δώ στήν πορεία κάποιο ευτράπελο θά βάλω 45 X 45 mm

Συμφωνω και επαυξάνω!!!

εγω παλι θα ελεγα. Αφου το εφτιαξε ετσι, ας το κρατησει μεχρι να εμπνευστει την επομενη μετατροπη πανω του.
πχ το τελαρο με τις πολλεςς βιδες μοιαζει και σαν καλη βαση για 2 ακομα ψαλιδωτα τελαρα που θα το κανουν πρυσσομενο.

Thank you φιλε Χιώτη, Ιωάννης και enduras1 για τις εισηγήσεις περί τοίχων και τρυπανίων. Έχετε δίκαιο, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξω ξανά την τρύπα χωρίς να πάει το τρυπάνι από μόνο του στην παλιά και να γίνεται έτσι ένα έκτρωμα. Έχω ακονίσει την τρύπα για να περιλαμβάνει τα 2 χιλιοστά δίπλα έτσι ώστε να ταιριάζει στις διαστάσεις της βάσης και έπειτα την έχω ξανα-κλείσει με το τσιμεντο-σκεύασμα και τώρα περιμένω.

Ειρήσθω εν παρόδω, έχω και εγώ την ίδια μεγκενούλα της Stanley.
trapez11.jpg

Σας χαιρετώ.