DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αλληλογραφήσαμε Νικόλα .... μου έδωσε στίγμα !!!
Εγώ Μιχάλη του σύστησα το http://imgur.com/ ... το έχω βρει πολύ καλό και οι φωτό μου υπάρχουν εκεί πάρα πολύ καιρό άθιχτες.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Όποιος χρησιμοποιεί tapatalk, δεν δυσκολεύτηκε ποτέ με ανέβασμα φωτογραφίας!
Ο Gerry -απαντώ εγώ Μιχάλη- Γεράσιμος είναι! Πολύ φέρελπις μάστορας που πρόσφατα γνώρισα!
Νίκο μένει στην δική μας περιοχή, στα βόρεια προάστια!

Όντως ο Νίκος μου σύστησε το φόρουμ και τον ευχαριστώ πολύ ! Με την χρίση θα μπορέσω να το μάθω ώστε να μην κάνω και κουραστικές δημοσιεύσεις , ευχαριστώ πολύ και τον γείτονα osatosa για την βοήθεια , ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπονται και λινκ με βίντεο από το youtube από το κανάλι μου !

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Όντως ο Νίκος μου σύστησε το φόρουμ και τον ευχαριστώ πολύ ! Με την χρίση θα μπορέσω να το μάθω ώστε να μην κάνω και κουραστικές δημοσιεύσεις , ευχαριστώ πολύ και τον γείτονα osatosa για την βοήθεια , ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπονται και λινκ με βίντεο από το youtube από το κανάλι μου !

Φυσικα και επιτρεπονται, εδω ειμαστε για να μοιραζομαστε τις εμπειριες μας και την χαρα της δημιουργιας!:))

θα βάλω μια κατασκευή που είχαμε ανάγκη για να ζυμώνουμε ψωμί , άρα έπρεπε να είναι κάτι γερό-στιβαρό και σε συγκεκριμένο ύψος να μην ζορίζουμε πολύ την μέση και έφτιαξα ένα τραπεζάκι από επιφάνεια ελάτης και καδρόνια για πόδια

η κατασκευή ξεκίνησε με τρία κομμάτια ελάτης όπου κόπηκαν ακριβώς στην ίδια διάσταση για να αποτελέσουν την επιφάνεια ζυμώματος
UobE3N3.jpg
[/IMG]
QDpiKds.jpg
[/IMG]

αφού μπήκαν τα πόδια στις τρύπες που άφησα για να δέσει καλύτερα η κατασκευή μπήκα τα τέσερα καδρόνια που αποτελούν τα πόδια του τραπεζιού
dQVCuC3.jpg
[/IMG]
FUWWF0z.jpg
[/IMG] με τα εν λόφω εξαρτήματα για να στερεόνεται καλά το τραπεζάκι και να έχει μια ικανότητα αυξομείωσης ύψους τα οποία έχουν βιδωθεί σε καρφωτά περικόχλια στα καδρόνια

έπειτα έβαλα τραβέρσες οριζόντιες και κάθετα ξύλα έτσι ώστε να δέσει η κατασκευή και να μπαίνει από κάτω το δοχείο με το αλεύρι για να προσθέτουμε αλεύρι κατα το ζύμωμα
L8HX9Ey.jpg
[/IMG]
5nRWPJf.jpg
[/IMG]

στοκάρισμα για τις ατέλειες και έτοιμο για βάψιμο
9bPYuqX.jpg
[/IMG]
moB7wVS.jpg
[/IMG]

εύκολη κατασκευή τρομερά χρήσιμη διότι πριν όπου ακουμπούσαμε την σκάφη ή ήταν ψηλά ή ήταν χαμηλά ή ήταν κάτι που δεν ήταν κάτι σταθερό και αφού λοιπόν το σπίτι έχεις μάστορα (τρομάρα του) τότε ότι δεν έχεις το δημιουργείς και κάνεις την δουλειά σου .

Μια χαρα το τραπεζακι!
Τις τρυπες για τα ποδια με σκαρπελο τις εσκαψες? Εβαλες κατι αλλο εκτος απο κολλα?

Kαλώς ήλθες Γεράσιμε,καί καλά μαστορέματα.
Πολύ καλά καί χρήσιμα τά έργα σου πού είδα :a0210:
Καί εγώ στό ίδιο μήκος κύματος είμαι από ότι είδα στίς δυό κατασκευές σου,μαστορεύω γιά κάτι πού είναι χρήσιμο,καί πού θά κάνει ευκολότερη τήν ζωή μου.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Γερασιμε!
Και βέβαια μπορείς να ανεβάσεις λινκ.

καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα έναν έναν ξεχωριστά koulhs,wheather 1967,enduras1 , έχω και άλλα να ανεβάσω αλλά οι ρυθμοί κατασκευών έχουν να κάνουν και με το χρόνο που είναι ελάχιστος και με τα χρήματα που είναι λιγότερα χαχαχαχα , οπότε κάποια στιγμή θα ξεστοκάρω από αναρτήσεις και θα περιμένουμε το επόμενο project χαχαχαχα

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μια χαρα το τραπεζακι!
Τις τρυπες για τα ποδια με σκαρπελο τις εσκαψες? Εβαλες κατι αλλο εκτος απο κολλα?

Τις άνοιξα με την σέγα (τρύπημα - σέγα ) έβαλα κόλλα και βίδα περαστή μεγάλη (fisco) η οποία κρύφτηκε με τάπα ξύλινη (plug) έτσι τα πόδια στηρίχθηκαν πολύ καλά πάνω στο τραπέζι και δεν χρειάστηκε σφιγκτήρες !

εδώ είναι το μεγαλύτερο project που έχω κάνει , δεν είχα ξαναπιάσει μυστρί μέχρι πρότινος , οπότε έκανα αρκετά λάθη αλλά άξιζε τον κόπο κράτησε περίπου 6 μήνες αφού δούλευα μόνο σαβ/κα και όχι όλα λόγω καιρού και υποχρεώσεων , πάνω από 3 κ.μ αμμοχάλικο και πάνω από 3 κ.μ άμμο σπαστή για χτίσιμο όλα στο χέρι με μόνη βοήθεια έναν κάδο λάσπης 65 λίτρα και αναδευτήρα λάσπης ελπίζω να σας αρέσει

https://www.youtube.com/watch?v=IfB4uLEVUy0 το α μέρος
https://www.youtube.com/watch?v=_saYpYEQqXA το β μέρος

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ ωραία η κατασκευή του φούρνου. Είχα το δει το βιντεάκι πριν από μερικούς μήνες! Καλώς όρισες!

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !
μπράβο σου, πολύ καλό!!!

ο κυκλικός φούρνος ήρθε έτοιμος ή το έφτιαξες εσύ κάπως ?

το επόμενο μεγάλο project σου θα είναι η κατασκευή μιας μεγάλης πέργκολας με κεραμίδι από πάνω...χε χε χε

Πολύ ωραία η κατασκευή του φούρνου. Είχα το δει το βιντεάκι πριν από μερικούς μήνες! Καλώς όρισες!

καλώς σας βρήκα φίλε μου ! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !
μπράβο σου, πολύ καλό!!!

ο κυκλικός φούρνος ήρθε έτοιμος ή το έφτιαξες εσύ κάπως ?

το επόμενο μεγάλο project σου θα είναι η κατασκευή μιας μεγάλης πέργκολας με κεραμίδι από πάνω...χε χε χε

χαχαχαχα στο μυαλό μου είσαι , θα φτιάξω αλλά όχι με κεραμίδι με πολυκαρβονικό για σκίαση και στεγανότητα !!! Ο φούρνος είναι έτοιμος προκάτ από την θερμοζελ , ολόγος είναι ότι ήταν πολύ πιο φθηνός από το να έκανα έναν φούρνο μόνος μου , γρήγορος μόνο τοποθέτηση και δεν υπήρχε η περίπτωση του λάθους που δεν κρύβω ότι με άνχωνε

Aυτα ειναι projects, μπραβο Γερασιμε!

ευχαριστώ πολύ , κουράστηκα απίστευτα αλλά το καταφχαριστίθηκα

Last edited by a moderator: