DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

χαχαχαχα στο μυαλό μου είσαι , θα φτιάξω αλλά όχι με κεραμίδι με πολυκαρβονικό για σκίαση και στεγανότητα !!! Ο φούρνος είναι έτοιμος προκάτ από την θερμοζελ , ολόγος είναι ότι ήταν πολύ πιο φθηνός από το να έκανα έναν φούρνο μόνος μου , γρήγορος μόνο τοποθέτηση και δεν υπήρχε η περίπτωση του λάθους που δεν κρύβω ότι με άνχωνε
η γνώμη μου είναι όχι με πολυκαρβονικό...εάν δεν θες να βάλεις κεραμίδι βάλε τουλάχιστον πάνελ πολυουρεθάνης....τουλάχιστον να μπορείς να κάτσεις από κάτω να πιεις ένα ποτηράκι κρασί μαζί με την προβατίνα που θα έχει βγει από τα κάρβουνα και το ζεστό σπιτικό ψωμί από τον φούρνο....

Μακριά απο το πολυκαρβονικο , ακριβο , πολλες συστολες-διαστολες με συνέπεια να χάνει την στεγανότητα στις ενώσεις . Πολυ ζεστό όπως είπε και ο Σωτήρης .
Αν πάλι το προτιμήσεις βάλε ελαστική σιλικονη στους συνδέσμους Η μεταξυ των φύλλων και πάρε τις ειδικές ταπες-φωλιές-αποστάτες για τις βιδες .
Καλώς ορισες .

Πολύ τσιμέντο Γεράσιμε ο φούρνος!!! Έβαλες πυριμαχο υλικό; καλώς ήρθες και βάλε κάτι μέσα να δούμε πως ψήνει!!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλώς ήρθες Γεράσιμε,γειά στα χέρια σου!Όπως έγραψαν και τα παιδιά μείνε μακρυά απο πολυκαρβονικά.Ζεσταίνουν,σπούν,παίρνουν νερό και βρωμίζουν τα κανάλια τους,και είναι πανάκριβα.Πρακτικά αξίζουν μόνο για θερμοκήπια,και εκεί μόνο για τα πλαϊνα μέρη τους.Γνώμη μου,ραμποτέ και απο πάνω ασφαλτόπανο!Καλώς ήρθες και πάλι.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μακριά απο το πολυκαρβονικο , ακριβο , πολλες συστολες-διαστολες με συνέπεια να χάνει την στεγανότητα στις ενώσεις . Πολυ ζεστό όπως είπε και ο Σωτήρης .
Αν πάλι το προτιμήσεις βάλε ελαστική σιλικονη στους συνδέσμους Η μεταξυ των φύλλων και πάρε τις ειδικές ταπες-φωλιές-αποστάτες για τις βιδες .
Καλώς ορισες .

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές , είδα ένα βίντεο νομίζω της theoprofil και μπου φάνηκε απλό στην εφαρμογή και στην κατασκευή και με εξαρτήματα δικά του έτσι ώστε να βγαίνει σωστή κατασκευή αλλά όντως είναι εύλογα τα επιχειρήματα , μάλλον θα αλλάξω πλάνα

Πολύ τσιμέντο Γεράσιμε ο φούρνος!!! Έβαλες πυριμαχο υλικό; καλώς ήρθες και βάλε κάτι μέσα να δούμε πως ψήνει!!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

όντως πολύ τσιμέντο τον αγέμιστο είχε το ρημάδι , έβαλα πετροβάμβακα 5 πόντων από τον Ανδριόπουλο και τον έπιασα με κοτετσόσυρμα και του έβαλα μέχρι την μέση περλομπετόν για έξτρα μόνωση και έκπτωση στο βάρος και το υπόλοιπο με αμμοκονία , το πως ψήνει είναι άλλο θέμα , δεν είδες στο βίντεο σιλουέτα χαχαχαχα?

Καλώς ήρθες Γεράσιμε,γειά στα χέρια σου!Όπως έγραψαν και τα παιδιά μείνε μακρυά απο πολυκαρβονικά.Ζεσταίνουν,σπούν,παίρνουν νερό και βρωμίζουν τα κανάλια τους,και είναι πανάκριβα.Πρακτικά αξίζουν μόνο για θερμοκήπια,και εκεί μόνο για τα πλαϊνα μέρη τους.Γνώμη μου,ραμποτέ και απο πάνω ασφαλτόπανο!Καλώς ήρθες και πάλι.

Νίκο ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια , σαφώς και είναι ενδιαφέρουσα η γνώμη σου , ασφαλτόπανο ? Δεν το έχω δει σαν υλικό παρά μόνο σε μονώσεις ταρατσών που το ζεσταίνουν με καμινέτο , ξέρω μόνο τα ασφαλτικά κεραμίδια τι γνώμη έχεις για αυτά ?

Καλώς ήρθες Γεράσιμε-bye- και από μένα.

Μιχάλη,βρέθηκε ο μάστορας του καλοκαιριού!!!:grinning-smiley-043

καλώς σας βρήκα panoss 1 ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για τα καλά σου λόγια .

εδώ είναι τα κάγκελα που έφτιαξα λίγο πριν το πάσχα

https://www.youtube.com/watch?v=ONDq36TezNE α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=wWknn9V_-AI&t=534s β μέρος

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

καλώς σας βρήκα φίλε μου ! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !

Πολυ ωραίες κατασκευες Γεράσιμε.
Καλώς ήρθες

Sent from my iPad using Tapatalk

Χρειαστηκα ενα κουτακι για καποια εξαρτηματα της proxxon και εφτιαξα ενα απο κοντρα πλακε 8μμ.
Τα 6 κομματια κοπηκαν στο μικρο παγκοπριονακι που κοβει εως 12μμ.
34100834513_fa618aa170_z.jpg

Ενα κομματι περασε στο ρουτερ παγκου για να κανει το φρεζαρισμα για το συρταρωτο καπακι των 3μμ.
34748338462_df38299be4_z.jpg

Λιγα σφιγκτηρακια, κολλα και ετοιμο το κουτακι :))
34068794414_50b283be7f_c.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραιο εγινε Μηχαλη αχ αυτα τα proxxon

Αυτα τα proxxon αρχισα και τα αγοραζα οταν εμενα σε μικρο διαμερισμα που δεν ειχε χωρο για μεγαλα εργαλεια!
Aπο αναγκη τα πηρα τοτε. Καθε εμποδιο σε καλο..:))

Ωραιο το κουτακι σου Χιωτη, αλλά θα μπορουσες να βαλεις στο καπακι ενα διαφανο plexi, για να βλεπεις και τι εχεις μεσα στο κουτι.
Επισης, αντι για το πιαστρακι που εκανες θα μπορουσες να ανοιξεις μια τρυπιτσα η ενα βαθουλωμα για να τραβας το καπακι. Ετσι δεν εξεχει τιποτα και ειναι πιο ευκολο το ντανιασμα των κουτιων.