DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ξανά μπράβο Γεράσιμε :SFGSFGSF:
Τήν κατέχεις πολύ καλά τήν τέχνη τής ξυλουργικής,αυτοδίδακτος η είχες κάποια άς τό πούμε προυπηρεσία (πατέρας-φίλος-συγγενής) καί έμαθες τήν τέχνη ?

όχι δεν έχω πρότερη εμπειρία πιο παλιά δεν ήξερα να κάνω απλά πράγματα τώρα απλά μαθαίνω σιγά σιγά αλλά δεν σημαίνει ότι θέλω να γίνω και μάστορας ! Ξεκίνησα με βιντεάκια στο youtube και σιγά σιγά άρχισα να κάνω από πιο απλά project σε πιο δύσκολα κάνω πάντα λάθη αλλά ευτυχώς όχι τα ίδια , μαστορεύω το ευχαριστιέμαι και κατασκευάζω και χρηστικά πράγματα που όντως χρειάζομαι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !

Mπραβο Γερασιμε, και εφεση και εργαλεια και μερακι εχεις, ο ιδανικος συνδυασμος για καλες δημιουργιες!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Mπραβο Γερασιμε, και εφεση και εργαλεια και μερακι εχεις, ο ιδανικος συνδυασμος για καλες δημιουργιες!

θέλω να βγάλω φωτογραφίες για να βάλω στην ενότητα με τα εργαστήρια αλλά δεν έχω βρει τον χρόνο να καθαρίσω το εργαστήριο , θα γίνει όμως

Και χώρο να προσθέσω Μιχάλη.
Μπράβο Γεράσιμε.
Πολυ ωραίο τραπεζι.

Sent from my iPad using Tapatalk

θέλω να βγάλω φωτογραφίες για να βάλω στην ενότητα με τα εργαστήρια αλλά δεν έχω βρει τον χρόνο να καθαρίσω το εργαστήριο , θα γίνει όμως

Γεράσιμε πολυ ωραίο εγινε το τραπεζι.
Ισως δεν κατάλαβα καλα, αλλα το πάχος του τραπεζιού απο τις φωτο που είδα, κατάλαβα οτι ειναι 3x12 mm
Τα 2 φύλλα πανω-κατω και το ενδιάμεσο καδρονακι, ή αυτο ειναι διπλό ;

Eφτιαξα με σιτα για ενα παραθυρο 85χ50 στο υπογειο το οποιο θα μενει ανοιχτο το καλοκαιρι για να δροσιζομαι :))
Πηχακι δεν ειχα αλλο σε μεγαλο μηκος εκτος απο ενα στρογγυλεμενο (τεταρτημοριο) το οποιο δεν με αφησε να χρησιμοποιησω τους παραδοσιακους σφιγκτηρες.

Ομως επιστρατευτηκαν ειδικες τακτικες σφιξιματος πλαισιου με σανιδες, οι οποιες παραδοξως δουλεψαν τελεια!
34640992930_5efc2d200f_b.jpg

Οι συνδεσεις, κατα την αγαπημενη μου τακτικη, εγιναν με κολλα και μετα με λοξη καβιλια απο καλαμακι για σουβλακι των 3μμ :))
34864528492_2c6024a801_z.jpg
34640987950_3576479149_z.jpg

Οπως ηταν φυσικο.. ο σκελετος ηταν λιγο πλατυτερος απο οτι το πλαισιο του παραθυρου. (Ομως το γνωριζα καθως θελω η σιτα να μπαινει σφηνωτα και δεν ρισκαρα να γινει πιο στενη και να πλεει και να μην διορθωνεται..)
Ομως το ρουτερακι παγκου εδωσε τη λυση ξυριζοντας ομοιομορφα το καθετο πηχακι της σιτας.
34184682734_1d7a9eb7b2_b.jpg

Επειτα μπηκε το πανι της σιτας, ομορφα και ωραια, με πινεζες που καρφωθηκαν σχετικα κοντα. Δεν ηθελα να βαλω κολλα. Χρησιμοποιηθηκαν ψαλιδι και σφυρι χειρος :))
34987954766_d7d282abf3_b.jpg

H σιτα μπηκε οπως επρεπε, σφηνωτα. Για να βγαινει ευκολα εκανα ενα μικρο αναδιπλουμενο χερουλακι για να τραβιεται. Επισης εκανα και μια μικρη σφηνα που την εδεσα με κορδονακι στο χερουλι, σε περιπτωση που φυσαξει τυφωνας!
34987950606_aa98de7762_c.jpg

Εδω το χερουλι που αναδιπλωνεται (στερεωμενο με βιδα στο πλαισιο της σιτας) και πανω η σφηνα.
34184667654_0ae9cd4558_z.jpg

Εκτοσ απο δροσια θα εχεισ και θεα τα δεντρα και το καλοκαιρι ειναι πολυτιμα Μηχαλη, ωραια δουλεια παντωσ.

πολύ ωραία κατασκευή Xιωτης μπράβο σου , αυτό που μου αρέσει είναι ότι εκμεταλεύτηκες τα ρετάλια , το ίδιο μου αρέσει και εμένα να κάνω , δεν πετάω σχεδόν τίποτα ποτέ δεν ξέρεις τι θα χρειαστείς και που

Γεράσιμε πολυ ωραίο εγινε το τραπεζι.
Ισως δεν κατάλαβα καλα, αλλα το πάχος του τραπεζιού απο τις φωτο που είδα, κατάλαβα οτι ειναι 3x12 mm
Τα 2 φύλλα πανω-κατω και το ενδιάμεσο καδρονακι, ή αυτο ειναι διπλό ;

είναι 4 χ 12 mm γιατί οι ενδιάμεσες λωρίδες είναι διπλές οποτε 24 χλστ από τις λωρίδες και 24 χλστ από τις επιφάνειες

Ωραίο τζερι

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
ευχαριστώ πολύ

Άψογο Τζέρυ! Βλέπω ότι τα περιθώρια τα έκανες σαν το δικό μου (περαστά με καβίλια)!
τα περιθώρια εννοείς τα σόκορα?

Last edited by a moderator:
Μιχάλη.... με τόσα εργαλεία και εργαστήριο εργοστάσιο και στερεώνεις την σίτα με πινέζες !!!!
-Κάνεις ένα αυλάκι ακριβείας γύρω γύρω στο κάδρο και την φυτεύεις με κωνικό λάστιχο σφηνωτή.
-Κάνεις πατούρα στο ξύλο όπως στα κάδρα και στερεώνεις την σίτα με πηχάκια βιδωτά. :flipout::flipout:-bye-

Εδω δεν ειχα πηχακι κανονικο -και εβαλα ρεταλι τεταρτημοριο- θα ειχα κωνικο λαστιχο? Ασε που αν το εκανα οπως το περιγραφεις, δεν θα το εκανα καθολου, μπελας... :))))

Για τα εργαλεια που λες, πριν καποια λιγα χρονια ειχα παραγγειλει ενα σφυρι μπαταριας ετσι για τη χαρα.
Καλο ητανε αλλα το γυρισα πισω επειδη ειχε μπαταριες καδμιου και οχι λιθιου που εγραφε στην περιγραφη. Ηταν και Ryobi!!

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

είναι 4 χ 12 mm γιατί οι ενδιάμεσες λωρίδες είναι διπλές οποτε 24 χλστ από τις λωρίδες και 24 χλστ από τις επιφάνειες

ευχαριστώ πολύ

τα περιθώρια εννοείς τα σόκορα?

Τα πηχάκια γύρω από το κόντρα πλακέ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα πηχάκια γύρω από το κόντρα πλακέ

όχι Νίκο τα στερέωσα με βίδες γιατί δεν είχα τόσο μεγάλους σφιγκτήρες και απλά τις τάπωσα με ξύλινες τάπες (plugs) .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

όχι Νίκο τα στερέωσα με βίδες γιατί δεν είχα τόσο μεγάλους σφιγκτήρες και απλά τις τάπωσα με ξύλινες τάπες (plugs) .

Σωραίος. Και εγώ αυτός έκανα στις δικές μου (οι μισές καβίλιες και οι άλλες μισές καβίλιες με βίδες!).

Ωραίο καί χρήσιμο Μιχάλη :a0210:
Πάντος συνάδελφοι έχει παραγίνει τό κακό με τα κουνούπια τά τελευταία 7-8 χρονια,παλιά θυμάμαι είχαμε μόνο βραδυνά κουνούπια τώρα δουλεύουν υπερωρίες όλο τό 24ωρο.

Ωραίο καί χρήσιμο Μιχάλη :a0210:
Πάντος συνάδελφοι έχει παραγίνει τό κακό με τα κουνούπια τά τελευταία 7-8 χρονια,παλιά θυμάμαι είχαμε μόνο βραδυνά κουνούπια τώρα δουλεύουν υπερωρίες όλο τό 24ωρο.

Δουλέυουν υπερωρίες και είναι και πολύ μολυσμένα!!! Θέλει πολύ προσοχή, δεν είναι όπως παλιά πλέον τα κουνούπια...