DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μιχάλη αν δεν σε "γεμίζει" σαν φωτιστικό μπορώ να σου πω πως θα το μετατρέψεις σε μια φοβερή κρεμάστρα εισόδου ...έχω μία τέτοια.

Eυχαριστω παιδια, μου αρεσει πολυ και εμενα.

Νικο σαν φωτιστικο δειχνει εντυπωσιακο, βλεποντας το απο κατω αναμμενο η/και σβηστο ακομα. Και δενει πολυ στο ρουστικ στυλ του χωριου.

Μαστόρια ερώτηση επείγουσα γιατι με περιμένει γκρίνια από την γυναίκα

έχουμε ενα τζακι (οχι ενεργειακό) το οποίο θέλουμε άμεσσα να απενεργοποιήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει να ξανανάψει ποτέ.
Θέλουμε με κάποιο τρόπο να:
  • σφραγγίσουμε την καταπακτή να μην μπαίνουν μυρωδιές στο σπίτι (τώρα που έχει δροσιά στο σπίτι και ζέστη έξω έρχεται μέσα στο σπίτι μυρωδιά από την καμινάδα). Και με κλειστή την καταπακτή από κάπου μπαίνει λιγος αέροας άρα και μυρωδιά. Τι να χρησιμοποιήσω? Κανέναν αφρό πολυουρεθάνης? Βασικά οτι ειναι να χρησιμοποιηθεί δεν θέλουμε να μυρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι που να στεγνώνει εντελώς σε 2-3 ώρες οχι σε 2-3 ημέρες.
  • καθαρίσουμε τα τουβλα να φύγει η μαυρίλα ώστε και να χρησιμοποιηιθεί το τζάκι να αποθηκευουμε κανένα παιχνίδι της μικρης που τωρά ειναι στο πάτωμα και θα σκοτωθούμε κανα βράδυ. Κανα καλο καθαριστικό για πυροτουλα?
.

Last edited:
Μετατροπή σε ντουλάπι ή σε ο,τι άλλο σας αρέσει, και ξήλωμα όλων των μερών του τζακιου. Εγώ αυτό έκανα και θα το έκανα και στο ενεργειακό, αν δεν λυπόμουν τα λεφτά που δώθηκαν για την κατασκευή.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μωρέ θέλει ξύλωμα ολοκληρο να ανοιξει και λιγο ο χώρος αλλα ανοιγουμε ιστορίες και δεν έχουμε ουτε χρόνο ούτε διάθεση ουτε χρημα για αυτη την δουλεια

Μαστόρια ερώτηση επείγουσα γιατι με περιμένει γκρίνια από την γυναίκα

έχουμε ενα τζακι (οχι ενεργειακό) το οποίο θέλουμε άμεσσα να απενεργοποιήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει να ξανανάψει ποτέ.
Θέλουμε με κάποιο τρόπο να:
  • σφραγγίσουμε την καταπακτή να μην μπαίνουν μυρωδιές στο σπίτι (τώρα που έχει δροσιά στο σπίτι και ζέστη έξω έρχεται μέσα στο σπίτι μυρωδιά από την καμινάδα). Και με κλειστή την καταπακτή από κάπου μπαίνει λιγος αέροας άρα και μυρωδιά. Τι να χρησιμοποιήσω? Κανέναν αφρό πολυουρεθάνης? Βασικά οτι ειναι να χρησιμοποιηθεί δεν θέλουμε να μυρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι που να στεγνώνει εντελώς σε 2-3 ώρες οχι σε 2-3 ημέρες.
  • καθαρίσουμε τα τουβλα να φύγει η μαυρίλα ώστε και να χρησιμοποιηιθεί το τζάκι να αποθηκευουμε κανένα παιχνίδι της μικρης που τωρά ειναι στο πάτωμα και θα σκοτωθούμε κανα βράδυ. Κανα καλο καθαριστικό για πυροτουλα?
.

καλημέρα και καλη εβδομαδα,

το 1ο μέρος επετευχει. Μου βγήκε η πίστη μιας και δεν είχα υπολογίσει οτι ο αφρός πολυουρεθάνης πρέπει να κοιτά προς τα κάτω οπότε τον άδειαζα σε ένα μπωλ και με την σπάτουλα αρχικά και με το χέρι στην συνέχεια σφάγισα τις τρύπες από τις οποίες εισερχόταν ο αέρος από την καμινάδα. Τα χέρια μου μαντάρα, αλλά δεν βαριέσε. 2 ημέρες τώρα δεν έχει έρθει ίχνος μυρωδιάς οπότε το λύξαμε αυτό.
Εριξα και ένα καλό καθάρισμα της σκόνης και με την σπάτουλα έξυσα την πολύ κάπνα από τα τούβλα.

Αυτό που μένει τώρα είναι να φύγει η μαυρίλα που έχει μείνει μέσα στους πόρους των πυρότουβλων. Καμιά ιδέα τι να χρησιμοποιήσω;
Από υλικά που υπάρχουν στο σπίτι, διάβασα ότι δουλιεά μπορεί να γίνει με συρματόβουρτσα, ζεστό νερό, απορυπαντιικό πιάτων, πολύ τρύψιμο και πολλά πανιά για να μαζέψεις τα ζουμιά.
Κάποια άλλη ιδέα ή κάποιοο δοκιμασμένο προιόν που να κάνει δουλεια;

η μαυρίλα αυτή μέσα από τους πόρους δεν καθαρίζει έτσι απλά....για μένα η καλύτερη λύση είναι να το βάψεις με τσιμεντόχρωμα.

Το βάψιμο του τζακιού το έχω δρομολογήσει να γίνει μαζί με το βάψιμο του σαλονιού. Ολα ένα ένιαίο λευκο γυαλιστερό χρώμα, να δείχνει μεγαλύτερος ο χώρος και να αντανακλάται περισσότερο το φως. Ομως αυτή η δουλειά έχει δρομολογηθεί για του χρόνου το καλοκαίρι.

Τώρα ψάχνω τρόπο να καθαρίσω τα τουβλα. Καλη η ιδέα του ατμοκαθαριστή και αν είχα θα το δοκίμαζα. Δεν έχω όμως και δεν προτίθεμαι να πάρω. Με βλέπω να μου φευγει το χέρι στο τρύψιμο. Η δουλειά κάνει τους αντρες!!!

Το βάψιμο του τζακιού το έχω δρομολογήσει να γίνει μαζί με το βάψιμο του σαλονιού. Ολα ένα ένιαίο λευκο γυαλιστερό χρώμα, να δείχνει μεγαλύτερος ο χώρος και να αντανακλάται περισσότερο το φως. Ομως αυτή η δουλειά έχει δρομολογηθεί για του χρόνου το καλοκαίρι.

Τώρα ψάχνω τρόπο να καθαρίσω τα τουβλα. Καλη η ιδέα του ατμοκαθαριστή και αν είχα θα το δοκίμαζα. Δεν έχω όμως και δεν προτίθεμαι να πάρω. Με βλέπω να μου φευγει το χέρι στο τρύψιμο. Η δουλειά κάνει τους αντρες!!!

εγώ θα σου έλεγα αυτό https://www.utools.gr/index.php?route=product/product&path=152_153_381&product_id=2388

έχω το κ16 της ίδιας εταιρείας και κάνει ακριβώς αυτα που υποσχεται...

καλή ιδέα το καμινέτο. Κάπου πρέπει να έχω ένα.

Σχετικά καθαριστικά προιόντα βρήκα στο internet. Κάποιον που να είχε δοκιμάσει κάποιο προιόν αυτών των εταιρίών και να λέει οτι κάνει ότι υπόσχετε δεν είχα βρει μέχρι τώρα. Το Κ 40 λοιπών στα υπόψιν. Νομίζω το κ16 το ειχα δει στο χρωμματοπωλέιο της γειτονια μου.

Xτές έφτιαξα ένα ξύλινο κύβο γιά χαρτάκια γιά τό εργαστήριο,έγινε από Οκουμέ Μουρίκη 6 mm,κόπηκε ένα ρετάλι μέ τό GKS 10,8 volt δισκοπρίονο Bosch καί μέ τήν ράγα FSN1100,ξυλόκολλα,καρφωτικό αέρος μέ βελονάκι 16 mm,στοκαρίστηκε γιά να κλείσουν οι τρύπες από τό βελονάκι,καί τρίφτηκε,δέν θά τό βάψω μιάς πού είναι γιά τό εργαστήριο.
Μεγάλη ευκολία τό παγκοπριονάκι KS230 τής Proxxon γιά αυτές τίς μικροκοπές,τά δυό μπροστικά κομμάτια τά έπιασα μαζί σάντουιτς και έκανα τό οβάλ στήν μικρή επιτραπέζια σέγα Proxxon.

kivos110.jpg

kivos210.jpg

kivos310.jpg

kivos410.jpg

kivos510.jpg

kivos610.jpg

kivos710.jpg

kivos810.jpg

kivos910.jpg

kivos911.jpg

Ευχαριστώ Νίκο καί Πάνο -bye-

Νικόλα τά teak oil βγάζουν μυρωδιά ? γιατί δέν μπορώ μυρωδιές καθόλου,ειδικά στό εργαστήριο πού είναι μικρός καί κλειστός σχετικά χώρος.