Εγώ όταν πήγα και αγόρασα λινέλαιο και τους είπα γιατί το θέλω, μου είπαν και μου δώσανε να βάλω κι ένα μαύρο υγρό λεγοντάς μου ότι είναι σταθεροποιητικό. Έχεις ιδέα?
Δεν ειχαν να σου δωσουν δηλαδη βρασμενο λινελαιο? Ειναι το ωμο λινελαιο που εχει προσθετα για να στεγνωνει γρηγοροτερα.
Καπως ετσι το βλεπω, ηδη εχω βρει περιπου ποσο λαδι πρεπει να βαζω και ποσο γρηγορα πρεπει να το σκουπιζω για να εχω το αποτελεσμα που θελω χωρις πολλη λαδιλα.
Θα παρω καποια στιγμη που θα το θυμηθω και ενα βρασμενο να δω διαφορε
Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παππού Κώστα,με λαδόστοκους και σέρτικα έμαθα εγώ τη δουλειά (είχα παλιακό μάστορα).
Αν βρεις μπογιατζή σήμερα που να ξέρει να φτιάξει σέρτικο (και να το δουλέψει!),να τον βγάλεις φωτογραφία για το μουσείο!
Επιμένω ότι στα λάδια,προτιμότερο είναι να χρησιμοποιούμε φυσικό νέφτι πεύκου και όχι white spirit.
Tώρα θα μου πεις γιατί και τι διαφορά κάνει;Δεν ξέρω,χημικός δεν είμαι.
Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι όταν έφτιαχνα σέρτικο και τελείωνε το νέφτι πεύκου και έλεγα στο μάστορα "έλα μωρέ,θα βάλω λίγο white spirit",μόνο κατακέφαλο δεν έτρωγα....
Οκ ούτε αυτός ήταν χημικός,αλλά 45+ χρόνια στη δουλειά δεν μπορεί κάτι θα ήξερε, ακόμα κι αν δεν μπορούσε να μου το εξηγήσει με επιχειρήματα και χημικές αναλύσεις.
(πάντα κρατάω την επιφύλαξη ότι η εξήγηση είναι απλά:"έτσι τα μάθαμε,έτσι τα κάνουμε",αλλά ακόμα κι αυτό δεν με χαλάει.Εγώ στα λάδια χρησιμοποιώ νέφτι πεύκου,έτσι προς τιμήν του μάστορά μου).
Να σαι πάντα καλά. Ότι άλλο θελήσεις (που να ξέρω κ να μπορώ) μην διστάσεις.
Αγαπητέ Κώστα καλημέρα, στις κατασκευές σου με σωλήνες, χρησιμοποιείς γείωση στο "σασί" της μεταλλικής κατασκευής;
Στα πρώτα φωτιστικά όχι. Τώρα πια τοποθετώ γείωση σε ΟΛΑ.
Γι αυτό το καλώδιο που χρησιμοποιώ πλέον είναι:
3 (φάση, ουδέτερος γείωση) * 0,75 mm2 (η διατομή του καλωδίου).
Στα πρώτα φωτιστικά όχι. Τώρα πια τοποθετώ γείωση σε ΟΛΑ.
Γι αυτό το καλώδιο που χρησιμοποιώ πλέον είναι:
3 (φάση, ουδέτερος γείωση) * 0,75 mm2 (η διατομή του καλωδίου).
Κωστή... Σ έχω κουράσει...
Τελικά θα αφήσω τον πολεμιστή στη άκρη για την ώρα καθως μ λείπουν αρκετά υλικά. θα κάνω ένα φωτιστικό ώστε να "ξεφορτωθώ" και κάποια παλιά γαλβανιζε...
Ερώτηση, πριν περάσω με ακρυλικό βερνίκι, να τα ξύσω με συρματακι και ξύδι; ποιος είναι ο πιο καλός τρόπος να δείξουν τη γυαλάδα τους;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.