DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Aχαρη και βαρετη η δουλεια να τριβεις επιπλα για να τα ξαναβαψεις ΕΚΤΟΣ εαν το δεις σαν παιχνιδι :))

Στο τραπεζακι θα χρησιμοποιηθουν 3 τριβεια.
Ενα τανκ για τα πολλα, ενα εκκεντρο για φινιρισμα και το αριστο πολυτριβειο της bosch για τα δυσκολα σημεια οπως καμπυλες, εσοχες και ποδια.

Θα δοκιμαστει και το νεο μικρο παλμικο τριβειο της Ryobi, στα δεξια.

Γειά στά χέρια σου,καί τά εργαλεία σου Μιχάλη :a0210:

Στις κούρμπες θέλει οπωσδήποτε κ τα χεράκια μας.

+1

Παίδες σήμερα με μηδαμινό κόστος (5 ) έφτιαξα εργαλειάρα.Πήρα ένα 150mm pad λείανσης με velcro και μια βίδα Μ14,την αποκεφάλισα με το φλεξίμι,βίδωσα στο pad,κότσαρα στο κολωνάτο,και απέκτησα ένα επι πλέον τριβείο που γ@μεί και δέρνει.Θέλει προσοχή όμως καθώς μιλάμε για πολύ δύναμη,με χοντρά γυαλόχαρτα καταστρέφει το ξύλο για πλάκα.Προτείνεται!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Χαίρομαι που σας έφτιαξα αλλά στεναχωριέμαι που εγώ το πλήρωσα 350% ακριβότερα.:flipout:
Φοβερή τιμή. Χτυπήστε το.

Ομαδικη οπωσδηποτε καθως εχει σταθερα μεταφορικα για 5 τεμαχια που το τσεκαρα!

Και εγώ μέσα και για δύο τεμάχια!!!!

σε ποιό εργαλείο μπαίνει το εξάρτημα;

Στο Skil μου (Skil 7226 (FOX 6in1) υπάρχει σαν στάνταρ εξάρτημα.

f0157226_app04.jpg

Η συνέχεια του χωλ.

Δεν τελείωσα την ντουλάπα και ξεκίνησα να φτιάχνω παπουτσοθήκη με τα ρετάλια από παλιά ντουλάπα ikea που είχαμε στην εσοχή που τώρα φτιάχνω την ντουλάπα με το πατάρι.
Στη ντουλάπα το μόνο που έχε μείνει είναι να βιδώσω τα πορτάκια, για την παπουτσοθήκη μένουν οι προσόψης από τα ανακλινόμενα ντουλαπάκια.

Τα σχέδια για την παπουτσοθήκη σε sketchup.
22450392_10214745096845495_1745126177_o.jpg

22429282_10214745126166228_1535730625_o.jpg

Μέχρι τώρα έχω φτάσει μέχρι εδώ. Ελπίζω να τελειώσω το ερχόμενο σ/κ.
22414627_10214744889800319_1679417299_n.jpg

22386417_10214744889920322_72499400_n.jpg

22386413_10214744885880221_1541408412_n.jpg

Παρατηρήσεις μέχρι τώρα:
1) που πήρε περισσότερο χρόνο απ' όσο φανταζόμουν
2) ευτυχώς ήρθε και βοηθάει ο πατέρας μου!
3) να κόβεις με δισκοπρίονο μέσα σε διαμέρισμα είναι πολύ κακή ιδέα...
4) μήπως να αφήσω τα παπούτσια χύμα και να την κάνω ραφάκι για τα εργαλεία! :D :D

Ηρθε η ωρα του θερμοπιστολου parkside για αφαιρεση μπογιας απο τις κασες καποιων πορτων του σπιτιου που θελω να τριψω και να ξαναβαψω.
Ενα απο τα εξαρτηματα που εχει το θερμοπιστολο ειναι η σπατουλα που προσαρμοζεται στο στομιο για αφαιρεση μπογιας/βερνικιου. Χρησιμο και λειτουργικοτατο!

Η μπογια ξεφλουδιστικε ευκολα και γρηγορα στην μικρη σκαλα θερμοτητας. Το πιστολακι δεν θερμανθηκε καθολου στο 15λεπτο που μου πηρε να κανω μια διπλη κασα.
Ουτε σκονες ουτε τιποτα. Η κασα θα περαστει λιγο γυαλοχαρτο πριν βαφτει με 2 η 3 χερια ριπολινη νερου -το πρωτο χερι αραιωμενο 20% αντι για ασταρι. Aν βρω ασταρακι/βελατουρα καπου τριγυρω, θα βαλω.

Το θαυμαστο εργαλειο το οποιο στεκεται και ορθιο στην βαση του μετα την χρηση. Καλο γιατι η μυτη καιει για αρκετα λεπτα.
36980642154_62ae0ebe6a_c.jpg

H αληθεια ειναι οτι δεν θυμομουν οτι ειχε τετοιο προσαρτημα το θερμοπιστολο και ημουν ετοιμος για σπατουλα με το χερι.
(οχι οποια κι οποια σπατουλα βεβαια...αλλα την ειδικη σπατουλα του πολυεργαλειου της bosch, οχι παιζουμε:flipout:)

Σημερα εφτιαξα ενα φορτιστη για τον εκτυπωτη ετικετων DYMO καθως παιρνει 4 μπαταριες ΑΑ αλλα δουλευει και με φορτιστη 9v.

Eψαξα και βρηκα ενα φορτιστη 9v αλλα η πολικοτητα ηταν αναποδα καθως ο εκτυπωτης εχει το αρνητικο στην ακιδα της υποδοχης ενω ο φορτιστης δινει θετικο στην ακιδα. Οποτε κοπηκε το καλωδιο του φορτιστη, ενωθηκαν τα καλωδια αναποδα, τεσταριστηκε η λειτουργια με το πολυμετρο και ολα καλα!

Eδω η ομαδα εργαλειων που συμμετειχε στην διαδικασια!
37031482754_87ca4be00a_c.jpg

Χρησιμοποιησα και το κολλητηρι parkside ετσι για τη χαρα, αν και δεν πολυχρειαζοταν.
Την ενωση των καλωδιων την ανελαβαν τα κινεζικα μακαρονακια:))

Αν έχει στην μπροστινή πλευρά του χερουλιού το σύμβολο κρύου-ζεστού (μπλέ-κόκκινο), δες αν βγαίνει με ένα κατσαβιδάκι/ξυραφάκι κλπ, πίσω απ' αυτό είναι η βίδα συνήθως.
Αν δεν έχει είναι όπως τα λέει ο Χιώτης...

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μιχαλη, πως διαπιστωσες οτι η πολικοτητα ηταν αναποδα? Το εγραφε καπου?

Nαι το εγραφε, ως συνηθως, στην εισοδο της υποδοχης.
Και ημουν πολυ τυχερος που το προσεξα καθως οι περισσοτερες συσκευες και ανταπτορες εχουν το θετικο στη μεση.
37719232512_556ee828e9.jpg