DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καταρχάς καλή χρονιά σε όλους...

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της άδειας που είχα έπιασα και έκανα το διαχωριστικό που ήθελα στην αποθήκη.Ο χώρος ήταν έτσι και εκτός από το αισθητικό κομμάτι με το διαχωριστικό έχω και έξτρα αποθηκευτικό χώρο στην πίσω πλευρά του.

wall1_zpsruhigsku.jpg

wall2_zpskha9sosk.jpg

Τα πάνελ είναι 6ρι mdf επενδεδυμένο καπλαμά και τα είχα κομμένα 103χ75.Αρχικά έβαλα τα ξύλα επάνω και κάτω όσο πιο αλφαδιασμένα μπορούσα και με την δυσκολία ότι το μπετόν δεν ήταν αλφαδιασμένο,Γι'αυτό δεν έκανα και όλο τον σκελετό αρχικά και μετά να βάλω τα πάνελ αλλά μέχρι ένα σημείο πήγαινα μαζί,έβαζα δλδ τα κάθετα δοκάρια και κατευθείαν τα πάνελ.

wall5_zpslvqltz9p.jpg

wall6_zpswwmijlot.jpg

Μετά αφού βεβαιώθηκα ότι δεν θα κάνω λάθος στις διαστάσεις τελείωσα τον σκελετό και έβαλα και τα οριζόντια δοκάρια στην μέση.

wall7_zpsjelygpzg.jpg

Τέλος έβαλα και τα υπόλοιπα πάνελ κάποια απο τα οποία έπρεπε να τα ξυρίσω απο κάτω στους 2-2,5 πόντους λόγω του μη αλφαδιασμένου μπετού.

wall8_zpsyq0jrl0s.jpg

wall9_zpsbxpzccym.jpg

Τώρα το μόνο που μένει είναι να κόψω κάποια πάνελ που μου έμειναν και να τα βάλω στο επάνω σημείο με κόντρα νερά σαν σοβατεπί,ώστε να κρύψω και την υπόλοιπη κολώνα.Επίσης κάποια στιγμή λέω να βάλω και μία λεντοταινία στην μέσα μεριά του σοβατεπιού.Α και φυσικά να στοκάρω τις βίδες και να το περάσω όλο ένα λαδάκι εμποτισμού.Τα πάνελ τα έχω τρίψει πριν τα τοποθετήσω οπότε είναι έτοιμα.

Ευχαριστώ παιδιά... Νεκτάριε ναι , είναι ο χώρος που είχα παρουσιάσει στο εργαστήριο και χωρίζεται νοητά (πλέον όχι μόνο )σε τρία μέρη.Αρχικα όταν μπαίνεις είναι ο χώρος αποθήκευσης ρούχων, πίσω είναι τ εργαστήριο και αποθηκευτικός χώρος με ραφιερες και αριστερά το έχω κάνει ένα πολυχώρο που καθόμαστε τον χειμώνα όταν ψήνουμε κτλ.Επισης είναι και το "σπίτι" των σκυλιών...όσο για την πρίζα ναι,όπου μπορώ πετάω και από μία πρίζα και δίπλα ή απο πάνω θα βάλω και τον διακόπτη για την λεντοταινία όταν με το κάλο την βάλω.

IMG_20180101_131055_zpsthbotyjd.jpg

IMG_20180101_131016_zpsjp97fdoc.jpg

IMG_20180101_131021_zpssem5bxoo.jpg

IMG_20180101_131038_zpsyggnf9d7.jpg

Last edited:
Μαζεύεται σιγά σιγά ο χώρος σου Γιάννη και γίνεται και πιο "ζεστός". Δείχνει πολύ ωραίο με το διαχωριστικό.

Γιάννη έκανες πολύ καλή δουλειά :SFGSFGSF:,σέ παίδεψε τό στραβό τσιμέντο γιά να φέρεις ίσια τά ξύλα,αλλά τό αποτέλεσμα σέ αντάμειψε.

Πολύ ωραία δουλειά.:SFGSFGSF:Πόσο σου πήγαν τα υλικά αν επιτρέπεις; Ίσως να σου έβγαινε πιο οικονομικά αν χρησιμοποιούσες γυψοσανίδες, δεν θα ήταν όμως το ίδιο σταθερό και στιβαρό όπως με το ξύλο....

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ ωραία δουλειά.:SFGSFGSF:Πόσο σου πήγαν τα υλικά αν επιτρέπεις; Ίσως να σου έβγαινε πιο οικονομικά αν χρησιμοποιούσες γυψοσανίδες, δεν θα ήταν όμως το ίδιο σταθερό και στιβαρό όπως με το ξύλο....

Στην ουσία πλήρωσα μόνο για τα δοκάρια του σκελετού,γι'αυτό και επέλεξα αυτή τη λύση.Αρχικά είχα αποφασίσει να βάλω γυψοσανίδα η οποία μου έβγαινε 70 ,αν έντυνα μόνο την μία πλευρά όπως έκανα και τώρα δλδ.

Δεν ειναι τελικα να "ξυνεις παλιες πληγες".
Βγαινει λοιπον εκεινο το "παλιοπαιδο" ο dk31, και μου "πεταει" καταμουτρα βολτομετρα, αμπερομετρα,
μπανανες, τροφοδοτικα, κτλ, κτλ.
Κατσε "ρε" φιλε, σκεψου λιγο και τον συμφορουμιτη. Λες και δεν μας φτανει ο Νεκταριος (οχι που θα σ'αφηνα).

Ηταν λοιπον στη δουλεια, "τροφοδοτικουλι" μονο του, κλεισμενο σε ενα σκονισμενο κουτακι υπολογιστη,
παρεα με το κουφαρι ενος δισκου που το "πνευμα του" ειχε "ταξιδεψει" καιρο τωρα στον "παραδεισο των σκληρων",
μια μοναδα δισκετας, και μια μητρικη με σπασμενα usb (που λεει και το τραγουδι).

Ερωτηση....Αυτο εδω το χρειαζομαστε;
Απαντηση...Για καβα το εχουμε μην χαλασει καποιο!!

Να το παρω να φτιαξω κατι, και δεν θα το "σκυλεψω" ωστε αν το χρειαστουμε να το επιστρεψω ως εχει.
ΕΕ παρτο μωρε, και αν γινει κατι το φερνεις, αν και δεν νομιζω οτι θα το χρειαστουμε και ποτε.

Το βλεμμα μου "αστραψε" σαν του "γερο Λαδά" (Θεός σχωρέστον, τον Δημο Σταρένιο)που μετραει τις λιρες,
και αυτο που ακολουθησε, περιγραφω παρακατω..(αμαν πια μας εσκασες).

Μια ματια στο ηλεκτρονικο σχεδιο του τροφοδοτικου Jou-Jye JJ-300PPGA, που δεν χρειαστηκε,
αλλα το εκανα απο "λοξα" για να δω τι παιζει μεσα, και αν μπορω ακομα να καταλαβω σχεδια.

Επιβεβαιωση των χρωματων-βολταζ που εγραφε το πινακακι απ'εξω, αλλα και ερευνα, για το τι σημαινουν τα περιεργα,
Power Good (= +5V για ελεγχο τασης απο τη μητρικη),
Power stand by (= +5V μονιμο ρευμα ή μονιμο μετα το ανοιγμα του διακοπτη του τροφοδοτικου για οσα διαθετουν)
Power On (= εντολη με γειωση απο μητρικη να "παρει μπρος" το τροφοδοτικο).

"Αρχιτεκτονικος" σχεδιασμος και αγορα των απαραιτητων υλικων απο τοπικο, χωρις αναμονη και τελωνεια,
με μετρητα και μαυρα (τι μπανάλ μον Ντιέ).
Μια "θυλυκη" τυπου αναπτηρα αυτοκινητου για "σασι", ενα κοκκινο led, μια 200 Ωμ (ohm για οσους δεν καταλαβαν)
στο 1/4 Βαττ, ενα πλαστικο κουτακι, ενα διακοπτη on-off με το μεταλικο "τσουτσουνακι", εκεινους τους "αντρικιους",
που τους εβαζες σε αλουμινενια σασι και φχαριστιοσουν και τον ηχο ακομα του ανοιξε κλεισε, και ενα θυλυκο usb.

Τιι δεν εχει θυλικο usb για σασι;;;;;;;; Φτου ρε pst m!!!!! Καλα βαλε ενα για πλακετα, απο τα καλα, τα φρεσκα ομως!!

ΑΑΑΑ κυρ Στεφανε βαλε και ενα "τσιλιμιντίρι" γιατι το παλιο το εχω 30 χρονια και εχει σαπισει το κουτι του.

Επειδη υποσχεθηκα οτι δεν θα "σκυλεψω" το τροφοδοτικο, χρησιμοποιησα 2 καρφιτσες
για να κλεισω τα "αυτακια" και να μπορεσω να βγαλω τους ακροδεκτες που ηθελα απο την "φυσοθήκη".
χωρις να κοψω καλωδιο και να κανω ζημια. Επανω σε καθε ακροδεκτη ενωθηκαν ξεχωριστα καλωδια,
με την μεθοδο "τυλιγω κοκορετσι και φασκιωνω με μονωτικη".

Το δυσκολο κοματι ηταν να κολησω το θυλυκο usb πανω στην διατρητη πλακετα, και ταυτοχρονα να χωρεσει το κεφαλι
απο το "τριαρι" πριτσινι που εβαλα για να προσαρμοσω απο κατω μια μικρη (αλλα σχετικα χοντρη) αλουμινενια γωνια,
της οποιας η αλλη πλευρα πριτσινωθηκε επισης στο μπροστινο μερος του κουτιου, ωστε να συγκρατηθει γερα το usb.

Το αλλο δυσκολο οπως αποδειχτηκε στην πορεια, ηταν που νομιζα οτι ειμαι ακομα 25 και μπορω να κανω "τις μαγκιες"
που εκανα καποτε με τις διατρητες, αλλα δεν....... Οσο εβλεπα (τροπος του λεγειν) τα "βουναλακια" απο καλαϊ,
και την τσαπατσουλια αρχαριου, τοσο "διαολιζομουν" και μου φταιγαν ολα. Τελικα το πηρα αποφαση και εβαλα τον μεγενθυτικο,
αλλιως θα ειχα κολλησει στην πλακετα την αγκραφα της ζωνης, το φερμουαρ και το σκελετο των γυαλιων.

Τελος (σωπα ρε, ξερει και το τελος ο δικος σου), τελος λεω, εκει που μπορει να αντιμετωπισει δυσκολια καποιος
που δεν ειναι "στρατιωτικος και τα λεει τσεκουρατα", οπως εγω,
ειναι το σημειο που θα παρει την λιμα νυχιων της γυναικας του για να "φερει" ακριβως την τρυπα στο κουτι για το usb,
και το ασετον της για να καθαρισει την πλακετα μετα τις κολλησεις.

Πιστευω οτι δεν σας κουρασα, καθως ημουν συντομος και περιεκτικος. Ακολουθουν φωτο.

Υ.Γ. Εχω αφησει εξω μια αναμονη 12 βολτ για να συνδεσω με διακοπτη 4 led smd 2835 απο μια λαμπα led σωληνωτη
τυπου φθορισμου, που εσπασα και εχω κρατησει την ταινια, ωστε να φτιαξω εναν απαλο φωτισμο πανω απο το γραφειο.

DSCN1741 (Small).JPG

DSCN1744 (Small).JPG

DSCN1745 (Small).JPG

DSCN1746 (Small).JPG

Τώρα εσύ ...κάτι έφτιαξες ...αλλά 2:30 την νύχτα αδυνατώ να καταλάβω γιατί πράγμα παιδεύτηκες :flipout::flipout:-bye-

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δεν ειναι τελικα να "ξυνεις παλιες πληγες".
Βγαινει λοιπον εκεινο το "παλιοπαιδο" ο dk31, και μου "πεταει" καταμουτρα βολτομετρα, αμπερομετρα,
μπανανες, τροφοδοτικα, κτλ, κτλ.
Κατσε "ρε" φιλε, σκεψου λιγο και τον συμφορουμιτη. Λες και δεν μας φτανει ο Νεκταριος (οχι που θα σ'αφηνα).

Ηταν λοιπον στη δουλεια, "τροφοδοτικουλι" μονο του, κλεισμενο σε ενα σκονισμενο κουτακι υπολογιστη,
παρεα με το κουφαρι ενος δισκου που το "πνευμα του" ειχε "ταξιδεψει" καιρο τωρα στον "παραδεισο των σκληρων",
μια μοναδα δισκετας, και μια μητρικη με σπασμενα usb (που λεει και το τραγουδι).

Ερωτηση....Αυτο εδω το χρειαζομαστε;
Απαντηση...Για καβα το εχουμε μην χαλασει καποιο!!

Να το παρω να φτιαξω κατι, και δεν θα το "σκυλεψω" ωστε αν το χρειαστουμε να το επιστρεψω ως εχει.
ΕΕ παρτο μωρε, και αν γινει κατι το φερνεις, αν και δεν νομιζω οτι θα το χρειαστουμε και ποτε.

Το βλεμμα μου "αστραψε" σαν του "γερο Λαδά" (Θεός σχωρέστον, τον Δημο Σταρένιο)που μετραει τις λιρες,
και αυτο που ακολουθησε, περιγραφω παρακατω..(αμαν πια μας εσκασες).

Μια ματια στο ηλεκτρονικο σχεδιο του τροφοδοτικου Jou-Jye JJ-300PPGA, που δεν χρειαστηκε,
αλλα το εκανα απο "λοξα" για να δω τι παιζει μεσα, και αν μπορω ακομα να καταλαβω σχεδια.

Επιβεβαιωση των χρωματων-βολταζ που εγραφε το πινακακι απ'εξω, αλλα και ερευνα, για το τι σημαινουν τα περιεργα,
Power Good (= +5V για ελεγχο τασης απο τη μητρικη),
Power stand by (= +5V μονιμο ρευμα ή μονιμο μετα το ανοιγμα του διακοπτη του τροφοδοτικου για οσα διαθετουν)
Power On (= εντολη με γειωση απο μητρικη να "παρει μπρος" το τροφοδοτικο).

"Αρχιτεκτονικος" σχεδιασμος και αγορα των απαραιτητων υλικων απο τοπικο, χωρις αναμονη και τελωνεια,
με μετρητα και μαυρα (τι μπανάλ μον Ντιέ).
Μια "θυλυκη" τυπου αναπτηρα αυτοκινητου για "σασι", ενα κοκκινο led, μια 200 Ωμ (ohm για οσους δεν καταλαβαν)
στο 1/4 Βαττ, ενα πλαστικο κουτακι, ενα διακοπτη on-off με το μεταλικο "τσουτσουνακι", εκεινους τους "αντρικιους",
που τους εβαζες σε αλουμινενια σασι και φχαριστιοσουν και τον ηχο ακομα του ανοιξε κλεισε, και ενα θυλυκο usb.

Τιι δεν εχει θυλικο usb για σασι;;;;;;;; Φτου ρε pst m!!!!! Καλα βαλε ενα για πλακετα, απο τα καλα, τα φρεσκα ομως!!

ΑΑΑΑ κυρ Στεφανε βαλε και ενα "τσιλιμιντίρι" γιατι το παλιο το εχω 30 χρονια και εχει σαπισει το κουτι του.

Επειδη υποσχεθηκα οτι δεν θα "σκυλεψω" το τροφοδοτικο, χρησιμοποιησα 2 καρφιτσες
για να κλεισω τα "αυτακια" και να μπορεσω να βγαλω τους ακροδεκτες που ηθελα απο την "φυσοθήκη".
χωρις να κοψω καλωδιο και να κανω ζημια. Επανω σε καθε ακροδεκτη ενωθηκαν ξεχωριστα καλωδια,
με την μεθοδο "τυλιγω κοκορετσι και φασκιωνω με μονωτικη".

Το δυσκολο κοματι ηταν να κολησω το θυλυκο usb πανω στην διατρητη πλακετα, και ταυτοχρονα να χωρεσει το κεφαλι
απο το "τριαρι" πριτσινι που εβαλα για να προσαρμοσω απο κατω μια μικρη (αλλα σχετικα χοντρη) αλουμινενια γωνια,
της οποιας η αλλη πλευρα πριτσινωθηκε επισης στο μπροστινο μερος του κουτιου, ωστε να συγκρατηθει γερα το usb.

Το αλλο δυσκολο οπως αποδειχτηκε στην πορεια, ηταν που νομιζα οτι ειμαι ακομα 25 και μπορω να κανω "τις μαγκιες"
που εκανα καποτε με τις διατρητες, αλλα δεν....... Οσο εβλεπα (τροπος του λεγειν) τα "βουναλακια" απο καλαϊ,
και την τσαπατσουλια αρχαριου, τοσο "διαολιζομουν" και μου φταιγαν ολα. Τελικα το πηρα αποφαση και εβαλα τον μεγενθυτικο,
αλλιως θα ειχα κολλησει στην πλακετα την αγκραφα της ζωνης, το φερμουαρ και το σκελετο των γυαλιων.

Τελος (σωπα ρε, ξερει και το τελος ο δικος σου), τελος λεω, εκει που μπορει να αντιμετωπισει δυσκολια καποιος
που δεν ειναι "στρατιωτικος και τα λεει τσεκουρατα", οπως εγω,
ειναι το σημειο που θα παρει την λιμα νυχιων της γυναικας του για να "φερει" ακριβως την τρυπα στο κουτι για το usb,
και το ασετον της για να καθαρισει την πλακετα μετα τις κολλησεις.

Πιστευω οτι δεν σας κουρασα, καθως ημουν συντομος και περιεκτικος. Ακολουθουν φωτο.

Υ.Γ. Εχω αφησει εξω μια αναμονη 12 βολτ για να συνδεσω με διακοπτη 4 led smd 2835 απο μια λαμπα led σωληνωτη
τυπου φθορισμου, που εσπασα και εχω κρατησει την ταινια, ωστε να φτιαξω εναν απαλο φωτισμο πανω απο το γραφειο.

View attachment 147816

View attachment 147817

View attachment 147818

View attachment 147819
Ρε συ εισαι καλος! :a0210:

Δημήτρη πολύ ωραίο βγήκε. Στερέωσέ το στο γραφείο σου και κρύψε το τροφοδοτικό από κάτω, να ανοίξει ο χώρος και να κρυφτεί το καλωδιοσπαγγέτι.

Πιθανόν το ξέρεις ήδη, αν ενώσεις 3-4 καλώδια του ίδιου χρώματος μπορείς να τραβήξεις τα φουλ αμπέρ που δίνει το τροφοδοτικό. Αν πας να τραβήξεις πολλά αμπέρ από ένα μόνο καλώδιο, γίνεται ζημιά.

Θα το πω για άλλη μια φορά: Δημήτρη χαίρομαι να σε διαβάζω. Κόλλα βίδες, πριόνιζε καλώδια κάνε ότι θέλεις και τίποτα να μη φτιάχνεις, απλά γράφε και άσε τον Νικόλα, osatosa και άλλα tosa να αναρωτιέται τι έφτιαξες.:flipout:
:SFGSFGSF:
Τα παλιά τροφοδοτικά pc είναι εντελώς άχτιστα στα νέα πισιά.

Δημήτρη πολύ ωραίο βγήκε. Στερέωσέ το στο γραφείο σου και κρύψε το τροφοδοτικό από κάτω, να ανοίξει ο χώρος και να κρυφτεί το καλωδιοσπαγγέτι. Πιθανόν το ξέρεις ήδη, αν ενώσεις 3-4 καλώδια του ίδιου χρώματος μπορείς να τραβήξεις τα φουλ αμπέρ που δίνει το τροφοδοτικό. Αν πας να τραβήξεις πολλά αμπέρ από ένα μόνο καλώδιο, γίνεται ζημιά.
Κοινως αν αυξησεις τη διατομη του καλωδιου!
Θα το πω για άλλη μια φορά: Δημήτρη χαίρομαι να σε διαβάζω. Κόλλα βίδες, πριόνιζε καλώδια κάνε ότι θέλεις και τίποτα να μη φτιάχνεις, απλά γράφε και άσε τον Νικόλα, osatosa και άλλα tosa να αναρωτιέται τι έφτιαξες.:flipout: :SFGSFGSF: Τα παλιά τροφοδοτικά pc είναι εντελώς άχτιστα στα νέα πισιά.
:a0210: :flipout:

Last edited by a moderator:
Μήτσε εδώ πιο πέρα από μένα κάτω από το Lidl αριστερά είναι ένα κέντρο συλλογής ανακυκλούμενων υλικών εκεί πάω και εγώ ότι έχω για πέταμα από συσκευές. Έχουν ένα κοντεϊνερ γεμάτο παλιά pc .... μπαίνεις μέσα και ξεμοντάρεις ότι θέλεις ...εγώ έχω πάρει τροφοδοτικά από εκεί.

Το μεταίχμιο μεταξύ 2017 και 2018 με βρήκε με 4 κατασκευές σε ταυτόχρονη εξέλιξη Οι δύο τελείωσαν κάποιες μέρες πριν το νέο έτος, η μία παραδόθηκε στο 95% ως πρωτοχρονιάτικο δώρο και η τελευταία στέγνωσε πριν μερικές ώρες!

Η πρώτη κατασκευή αφορά σε μια τροχήλατη βάση για το καλάθι άπλυτων μας. Σε μια παραλληλόγραμμη επιφάνεια ελάτης, περίσσευμα από παλαιότερη κατασκευή, έβαλα πάνω το καλάθι της φωτογραφίας
01.jpg

και με μολύβι έφτιαξα το περίγραμμα.
02.jpg

Κόπηκε με την κορδέλα Metabo 261 (πρώτη χρήση της για μένα). Ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με την καθετότητα ούτε με την άνεση κοπής, διαπίστωσα ότι πρέπει να είμαι πολύ πιο υπομονετικός στις στροφές και ότι καλό είναι να αφήνω χιλιοστά έξω από το σημάδι, ώστε να τα “φάω” αργότερα με τον ταινιολειαντήρα. Θα χρειαστώ βέβαια και πιο λεπτή κορδέλα, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος των άσχημων καμπυλών. Θέμα εμπειρίας πιστεύω. Πάντως για πρώτη επαφή με το εργαλείο, μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι! Περάστηκε μετά με το μικρό κόκκινο trimmer της Makita για να καμπυλώσουν οι γωνίες.

Βάφτηκε με Vivechrom Aquaxyl σε απόχρωση δρυός. Η συγκεκριμένη απόχρωση δεν άρεσε στη σύντροφό μου για κάτι μεγάλες κατασκευές που ετοιμάζω, οπότε και χρησιμοποιείται σε διάφορες άλλες για να μην πάει χαμένη! Το περίεργο με αυτό το χρώμα είναι ότι δεν ξέρω αν θέλω να το φάω ή να το βάψω! Πέρα από το σοκολατί χρώμα που έχει στο δοχείο, μυρίζει κιόλας σαν σοκολατούχο γάλα! :)
03.jpg

Περάστηκαν 4 μικρά ροδάκια από το Lidl (10kg το καθένα).
04.jpg

Έπειτα με 4 βίδες με ροδέλες βιδώθηκε (ανάμεσα από τις πλέξεις των “καλαμιών”) το καλάθι πάνω στην επιφάνεια
05.jpg

και.. έτοιμο!
06.jpg