DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η δεύτερη κατασκευή ήταν λιγάκι πιο απαιτητική. Πολλοί από μας έχουμε τον Meaco DD8L και ένα από τα αρνητικά του είναι η έλλειψη ροδών!
01.jpg

Τρεις επιφάνειες ελάτης χρησιμοποιήθηκαν, ρετάλια και αυτές. Οι δυο μικρότερες τοποθετήθηκαν κάτω από τη βάση του αφυγραντήρα και με μολυβάκι πήρα το αποτύπωμα της.
02.jpg

Κόπηκαν στην Μetabo 261 με πολύ καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη φορά, παρά την αυξημένη δυσκολία. Χρησιμοποίησα την ξεχασμένη συσκευή μοντελισμού και χάραξης PMGS 12 για να λειάνω το εσωτερικό με τα μικρά κυλινδρικά γυαλόχαρτα.
03.jpg

Έπειτα τα δυο κομμάτια κολλήθηκαν μεταξύ τους και με το μεγαλύτερο κομμάτι.
04.jpg

Αφού περάστηκαν όλες οι ακμές με το Makita για στρογγύλεμα, βάφτηκε και αυτή με Vivechrom Aquaxyl σε απόχρωση δρυός.
05.jpg

Μπήκαν και εδώ 4 μικρά ροδάκια από Lidl (10kg το καθένα).
06.jpg

Με λίγη θερμόκολλα κι ένα μια κορδέλα τύπου “σκρατς” (από παλαιότερο σετ τακτοποίησης καλωδίων του Lidl) βολεύτηκε και το καλώδιο που βολόδερνε στο πάτωμα.
07.jpg

Και.. voila!
08.jpg

Δυο πιο κοντινές
09.jpg

10.jpg

Η τρίτη κατασκευή αφορά σε έναν τροχήλατο εργαλειοφορέα για τις βαλίτσες sortimo της 10βολτης Bosch συλλογής μου. Συνήθιζα να τις έχω τη μια πάνω στην άλλη, αλλά δεν είναι καθόλου βολικό να κουμπώνεις-ξεκουμπώνεις κάθε τόσο. Ακόμα και στο νέο σύστημα που το καπάκι ανοίγει χωρίς να χρειαστεί να ξεκουμπώσεις όλη τη βαλίτσα, πιστεύω είναι λειτουργικό αν έχεις μόνο μία άντε το πολύ δυο βαλίτσες πάνω από αυτή που θέλεις να ανοίξεις.

Ο σκελετός φτιάχτηκε από δοκάρια ελάτης 35x45μμ που τα είχα πάρει για μια κατασκευή που δεν έκανα τελικά (κάβα) και στράβωναν τζάμπα και βερεσέ.
01.jpg

Πηχάκια 20x19 χρησιμοποιήθηκαν για οδηγοί ραφιών. Παρόλο που προτρύπησα, όταν πήγα να βιδώσω το πρώτο (ίσως φταίει ότι το έκανα με το GDR) σκίστηκε, οπότε χρησιμοποίησα εν τέλει μόνο κόλλα.
02.jpg

Με τη χρήση, για πρώτη φορά, των ταπών μαρκαρίσματος για καβίλιες της Wolfcraft,
03.jpg

σημάδεψα για την τοποθέτηση επιφάνειας κόντρα πλακέ bintagor 18mm.
04.jpg

Στην επιφάνεια αυτή κόλλησα και βίδωσα κάθετα μια ακόμα επιφάνεια κόντρα πλακέ bintagor 18mm, καθώς και 2 “κολώνες” από δοκάρια 45x45mm (ρετάλια, η μια όπως θα δείτε σε επόμενη φωτογραφία, έχει δημιουργηθεί με κόλληση 2 μικρότερων).
05.jpg

Στις κολώνες αυτές βιδώθηκαν βίδες και από τις δυο πλευρές με ένα τμήμα τους να προεξέχει.
06.jpg

Ενώ το ίδιο έγινε και στην μεγάλη κάθετη επιφάνεια.
07.jpg

Έπειτα η κατασκευή βάφτηκε δυο χέρια με διάφανο βερνίκι νερού Vechro smaltoxyl και τοποθετήθηκαν ροδάκια παλαιότερης προσφοράς του Lidl (20kg το καθένα).
08.jpg

Στις “κολώνες” τοποθετήθηκαν 2 μικρές συρταριέρες tactix. Είχα προϋπολογίσει το ύψος των βιδών ώστε να “κάτσουν” σαν να τις είχα κρεμάσει σε τοίχο.
09.jpg

Ενώ το ίδιο συνέβη και για μια μεγάλη συρταριέρα tactix που τοποθετήθηκε στην μεγάλη κάθετη επιφάνεια.
10.jpg

Πάνω από τις 2 μικρές συρταριέρες βιδώθηκε ακόμη μια επιφάνεια κόντρα πλακέ bintagor 18mm για να λειτουργήσει σαν πρόχειρο ραφάκι.
11.jpg

Έτοιμη ολοκληρωμένη!
12.jpg

Βγήκε ψιλοτέρας βέβαια (185εκ συνολικό ύψος), αλλά έχω προνοήσει και για τις επόμενες αγορές μου. Αυτή τη στιγμή έχω 4 lbox νο1 και ένα νο2 και σίγουρα θα προστεθούν 1+1 ακόμη (τα GRO και GOP, ενώ πιθανότατα θα πάρω και την σέγα στην έκδοση χωρίς lbox). Πάντως τώρα χωράει ακόμη ένα νο2 ενώ στην μεγάλη θέση πάνω πάνω χωράνε είτε 3 νο1 (κουμπωμένα μεταξύ τους) είτε 1 μικρό + 1 μεγάλο με χρήση πηχακίου-οδηγού.

Και δυο υπό γωνία
13.jpg

14.jpg

Λογικά θα προσθέσω μία πλάτη από 4άρι κόντρα πλακέ ή mdf κάποια στιγμή. Η τέταρτη κατασκευή οσονούπω!

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ καλή και πρακτική κατασκευή Γιάννη.
Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου.
Η πλάτη που σκέφτεσαι να βάλεις θα ¨δέσει¨ την κατασκευή περισσότερο.
Αν σε παίρνει σε ύψος, ντύσε όλα τα πηχάκια-οδηγούς με αυτοκόλλητη τσόχα. Τα LBox θα γλυστράνε ευκολότερα μέσα - έξω και δεν θα φθείρονται απο την τριβή.

εγώ , σε μια παρόμοια κατασκευή , χρησιμοποίησα κυλιόμενους -συρταρωτούς οδηγούς κουζίνας ,δεξιά και αριστερά και πάνω τους προσάρμοσα μια βάση (σαν τον πάτο μόνο ενός συρταριού) και έτσι τα L-Boxx τα τραβάω μέσα -όξω σαν συρτάρια .Αλλά και αυτή η κατασκευή μια χαρά είναι.

Πολυ ωραιο και εξυπνο που συνδυαζει και τις μικροσυρταριερες. Απο πιθανοτητες ανατροπης πως παει?
Σκεφτομουν και γω να φτιαξω ενα για ταμπακιερες αλλα με μηχανισμους οπως αναφερει ο βαγγελης αλλα μου εβγαινε πολυ ψηλο. Οποτε ακυρωθηκε επ αοριστον!

Mπραβο Γιαννη, το οργανωσες καλα! Moυ αρεσει που αφησες χωρο και για τα επομενα bosch :))

Σε καποια φαση τα ειχα και γω το ενα κουτι πανω στο αλλο, αλλα μετα αγορασα το μεγαλο Lboxx και εβαλα τα περισσοτερα μεσα εκει.
Λιγα bosch εχω πλεον μεσα σε ξεχωριστο L-box.

Xρονια σου πολλα!!

Πολύ ωραίες κατασκευές Γιάννη. :SFGSFGSF:
Μοράβο σου και χρόνια σου πολλά, να είσαι υγιής να μαστορεύεις.

Μιχάλη το μεγάλο κουτί βολεύει αν έχεις ένα εργαστήριο σαν το δικό σου, είναι πρόβλημα όμως σε μια περίπτωση σαν τη δική μου που μετακινούμαι συνεχώς (Αθήνα-χωριό) και κάθε φιρά χρειάζομαι και διαφιρετικό εργαλείο.

Μπράβο Γιάννη κ Χρόνια σου πολλά.

Πολύ καλή και πρακτική κατασκευή Γιάννη.
Χρόνια Πολλά για τη γιορτή σου.
Η πλάτη που σκέφτεσαι να βάλεις θα ¨δέσει¨ την κατασκευή περισσότερο.
Αν σε παίρνει σε ύψος, ντύσε όλα τα πηχάκια-οδηγούς με αυτοκόλλητη τσόχα. Τα LBox θα γλυστράνε ευκολότερα μέσα - έξω και δεν θα φθείρονται απο την τριβή.

εγώ , σε μια παρόμοια κατασκευή , χρησιμοποίησα κυλιόμενους -συρταρωτούς οδηγούς κουζίνας ,δεξιά και αριστερά και πάνω τους προσάρμοσα μια βάση (σαν τον πάτο μόνο ενός συρταριού) και έτσι τα L-Boxx τα τραβάω μέσα -όξω σαν συρτάρια .Αλλά και αυτή η κατασκευή μια χαρά είναι.

Πολυ ωραιο και εξυπνο που συνδυαζει και τις μικροσυρταριερες. Απο πιθανοτητες ανατροπης πως παει?
Σκεφτομουν και γω να φτιαξω ενα για ταμπακιερες αλλα με μηχανισμους οπως αναφερει ο βαγγελης αλλα μου εβγαινε πολυ ψηλο. Οποτε ακυρωθηκε επ αοριστον!

Mπραβο Γιαννη, το οργανωσες καλα! Moυ αρεσει που αφησες χωρο και για τα επομενα bosch :))

Σε καποια φαση τα ειχα και γω το ενα κουτι πανω στο αλλο, αλλα μετα αγορασα το μεγαλο Lboxx και εβαλα τα περισσοτερα μεσα εκει.
Λιγα bosch εχω πλεον μεσα σε ξεχωριστο L-box.

Xρονια σου πολλα!!

Πολύ ωραίες κατασκευές Γιάννη. :SFGSFGSF:
Μοράβο σου και χρόνια σου πολλά, να είσαι υγιής να μαστορεύεις.

Μιχάλη το μεγάλο κουτί βολεύει αν έχεις ένα εργαστήριο σαν το δικό σου, είναι πρόβλημα όμως σε μια περίπτωση σαν τη δική μου που μετακινούμαι συνεχώς (Αθήνα-χωριό) και κάθε φιρά χρειάζομαι και διαφιρετικό εργαλείο.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
@astyl για τον ίδιο λόγο σκέφτομαι την πλάτη κι εγώ, ωραία η ιδέα της τσόχας! Έχω 4μμ αέρα σε κάθε πηχάκι.
@Nektarios2015 δεν του δίνω και πολλές πιθανότητες, φαίνεται πολύ σταθερό! Και δεν θα φάει και ζόρι

Μήτσε εδώ πιο πέρα από μένα κάτω από το Lidl αριστερά είναι ένα κέντρο συλλογής ανακυκλούμενων υλικών εκεί πάω και εγώ ότι έχω για πέταμα από συσκευές. Έχουν ένα κοντεϊνερ γεμάτο παλιά pc .... μπαίνεις μέσα και ξεμοντάρεις ότι θέλεις ...εγώ έχω πάρει τροφοδοτικά από εκεί.

Ευχαριστω Νικο.
Σου ειχα σχολιασει, οπως αρεσει στον Παναγωτη (να γελασουμε και λιγο), αλλα πηγα να κρατησω την φωτο με τον πατο του καλαθιου του Diablo και την φραση που δεν αρεσε το χρωμα στην συζυγο (ομοιοπαθων), και τα εχασα ολα.

Diablo οι ροδελες δεν θα κρατησουν το καλαθι στην βαση, θα σπασει η ψαθα. Φτιαξε ενα εσωτερικο πατο και κανε σαντουιτς την βαση του καλαθιου. Το λεω αυτο γιατι το καλαθι των απλυτων "τραβαει λιγο ζορι".
Κατα τα αλλα πολυ ομορφα και κυριως λειτουργικα και τα τρια πραγματακια που "παλεψες".

Καλημέρα σε όλους,

Στα πλαισια της γενικότερης αναβάθμισης του home cinema έψαξα να βρω βάσεις για δύο ζεύγη ηχείων. Οι τιμές στο εμπόριο μου φάνηκαν τσιμπημένες (200 + ευρώ) και αποφάσισα να φτιάξω τις δικές μου και με τα χρήματα που θα γλυτώσω να πάρω καλύτερο εξοπλισμό.

Πήγα λοιπόν στα Leroy Merlin και προμηθεύτηκα κομμάτια mdf 20 καιμ10 χιλιοστών για τις έδρες κάτω και πάνω αντίστοιχα και καδρόνι 18 Χ 93 για τις κολώνες. Χρώμα αποφάσισα όλο μαύρο .

Τα σχέδια των βάσεων τα δούλεψα στο autocad λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις των ηχείων αλλά και να υπάρχει αναλογία μεταξύ των κάτω και πάνω πάνελ. Στη συνέχεια εκτύπωσα τα σχέδια σε χαρτί Α3 για να κάνω τις τρύπες με 1 μμ μικρότερο τρυπάνι, τόσο στα πάνελ όσο και στα καδρόνια για να αποφύγω τυχόν σκισίματα του ξύλου.

Το αποτέλεσμα μου αρέσει αρκετά. Ανεβάζω και φωτό πριν και μετά τις βάσεις. Το συνολικό κόστος ανήλθε στα 30 ευρώ.

Ευχαριστώ
0306d2edac95bd4acb47c8f22bb896aa.jpg
38970fc0a1d62ff34899b6ecf0a9af18.jpg
c7697d19e48002f53e92855e40620ca9.jpg
1b51f6e90af929a9a205add1388b9f76.jpg
b03ea88e035a2ce7f7ff74f37a2ba62f.jpg
43e6dc32cec8a05903d294437e689c47.jpg
07d3527306a99dc12090f4ddd8797853.jpg
b3d3d36a77901546dc54ea8d70690527.jpg

Στάλθηκε από το SM-T819 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ πολύ. Το mdf όπως και τα καδρόνια τα έβαψα με βερνικόχρωμα luxens για απευθείας εφαρμογή σε ξύλο, μέταλλο pvc. Τουλάχιστον έτσι λέει η συσκευασία.

Στάλθηκε από το SM-T819 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραια δουλεια! Καποια εποχη ηθελα να φτιαξω και γω δυο βασεις, μαλλον σαν το σχεδιο σου αλλα εμεινε σχεδιο μονο...

Κουκλα ειναι.
Θα μπορουσες να φτιαξεις ταπες, να βαλεις τα κεφαλια απο τις βιδες πιο μεσα και να ταπωσεις μετα ωστε να μην φαινεται τιποτα.

Μια χαρα οι βασεις για τα κλιπς. Τα floorstanders στην πρωτη φωτογραφια ποια ειναι και γιατι δεν υπαρχουν στις επομενες; :-P
Βλεπω εχουμε το ιδιο πικαπ, λευκο rpm1. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk