weather1967
Supreme Member
- 25 October 2010
- 7,814
Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.
Πολύ ωραία η υδραυλική πρέσα,μπράβο :SFGSFGSF:
Πολύ ωραία η υδραυλική πρέσα,μπράβο :SFGSFGSF:
Η υδραυλικη πρεσσα που χρησιμοποιειται ?
Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και επιτέλους ολοκλήρωσα την υδραυλική πρέσσα που είχα σχεδιάσει
![]()
Σημειωτέον την ιδέα πήρα από τον Xalasis715 στο youtube. Ο γρύλλος που χρησιμοποιήθηκε είναι 10 τον.
Ιδού το αποτέλεσμα
![]()
Μένει να τοποθετηθούν τα 2 ελατήρια που θα επαναφέρουν τον γρύλλο όταν ξεπρεσσαριστεί και μια λαμαρίνα 5 χιλ που φαίνεται στο σχέδιο.
την βαση που εκανες με στραντζαριστα θα μπορουσες να την κανεις με το ιδιο σιδερο διατομης "Π" που εβαλες για κολωνες δεξια κι αριστερα.
:beer:
Ξεκίνα τις δημιουργίες σου κ αφού έχεις τα βασικά (σασί κ υδραυλικό κυλίνδρο/πρέσσα) όλα τα άλλα (αναβαθμίσεις, ενισχύσεις) θα έρθουν μετά από μόνα τους.
Το επόμενο project θα είναι ένα roller stand. Ξεκίνησα σήμερα με την σχεδίαση.
Ελείψει τόρνου το αξονάκι του ράουλου θα γίνει με ντίζα Μ10 ενώ ήδη έχω αγοράσει και 2 ρουλεμάν SKF 16100 τα οποία θα σταθερομοιηθούν στις θέσεις τους με ροδέλες και παξιμάδια.
Θα ενημερώσω με φωτογραφίες όταν με το καλό κάνω την κατασκευή.
Ελείψει τόρνου το αξονάκι του ράουλου θα γίνει με ντίζα Μ10 ενώ ήδη έχω αγοράσει και 2 ρουλεμάν SKF 16100 τα οποία θα σταθερομοιηθούν στις θέσεις τους με ροδέλες και παξιμάδια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.