DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Οι πιο περιποιημενες και μουρατες πλατες εργαλειων που εχω δει, μπραβο πολυ καλη δουλεια!!
Αν σου λειπουν γαντζακια για τις πλατες, μπορεις να φτιαξεις μονο σου απο ατσαλοσυρμα.

Καλογέμιστες οι όμορφες πλάτες.

Ο Sharkovios άραγε με το 3D εργαλείο του θα μπορούσε να φτιάχνει πλαστικά πιαστράκια για αυτές τις πλάτες ...............

Όντως τα εξαρτήματα είναι element.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Πάντως @Χιώτης επειδή έχω τρελό κόλλημα με την τακτοποίηση (σε όλους τους τομείς,δουλειά,χόμπι κλπ) θέλω ακόμα δουλίτσα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μου μένει τώρα να βγάλω δυο πρίζες γιατί το καημένο το υπόγειο έχει μόνο δυο και οι οποίες δεν είναι τόσο κοντά και δε με βολεύουν. Έλεγα να βάλω δυο, μια δεξιά από το τραπέζι και μια αριστερά. Νομίζω θα με βολέψει κάτι τέτοιο.
Και μετά το πιο σημαντικό από όλα σε ένα εργαστήριο.. Σκούπα!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Είναι και που είχα ταξει σε άλλο topic, αλλά το περνάω εδώ μιας και είναι customιά όλο το εγχείρημα.
Το κόκκινο πλαίσιο που βλέπετε γύρω από τις διάτρητες πλάτες είναι ξύλινο πλανισμενο, περασμένο από ρουτερ και από τριβειο και τέλος βαμμένο με το αγαπημένο μου κόκκινο χρωμα.
Επιφυλάσσομαι μόλις ολοκληρώσω και το φράχτη του τραπεζιού που έχω φτιάξει να ανεβάσω φωτογραφίες. Είναι τραπέζι-πάγκος εργασίας.

Καλή συνέχεια σε όλους!!

Πολύ ποιοτικές πλάτες εργαλείων,καί όμορφη η ξυλινη επένδυση,καλογέμιστες νά είναι καί καλές κατασκευές-επισκευές,
σωστά τό σκέφτεσαι νά βγάλεις μπρίζες αριστερά καί δεξιά τού πάγκου,καί νά τοποθετήσεις πολύμπριζα.
Η σκούπα είναι απαραίτητη όντως στό εργαστήριο,επίσης κάποιο φωτιστικό κοντά στό πάγκο γιά νά σέ διευκολύνη περισσότερο σέ λεπτοδουλειές.Καί ράφια γύρω-γύρω γιατί ο χώρος ποτέ δέν είναι αρκετός.

Όντως τα εξαρτήματα είναι element.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Πάντως @Χιώτης επειδή έχω τρελό κόλλημα με την τακτοποίηση (σε όλους τους τομείς,δουλειά,χόμπι κλπ) θέλω ακόμα δουλίτσα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μου μένει τώρα να βγάλω δυο πρίζες γιατί το καημένο το υπόγειο έχει μόνο δυο και οι οποίες δεν είναι τόσο κοντά και δε με βολεύουν. Έλεγα να βάλω δυο, μια δεξιά από το τραπέζι και μια αριστερά. Νομίζω θα με βολέψει κάτι τέτοιο.
Και μετά το πιο σημαντικό από όλα σε ένα εργαστήριο.. Σκούπα!!

Καλημέρα. Και η διάτρητη πλάτη είναι της element;

Καλημέρα. Και η διάτρητη πλάτη είναι της element;

Η πλάτη είναι της tegometall. Τα βρήκα σε ένα μαγαζί κοντά στο metro mall μεταχειρισμένα αλλά σε τρελή τιμή και τα πήρα. Τα έβαψα με σπρέι.. να δούμε ποσο θα κρατήσει το χρωμα γιατί δεν έχω ηλεκτροστατική βαφή και ίσως μου ξεφτίσει το χρωμα μετά από λίγο καιρό.

Η πλάτη είναι της tegometall. Τα βρήκα σε ένα μαγαζί κοντά στο metro mall μεταχειρισμένα αλλά σε τρελή τιμή και τα πήρα. Τα έβαψα με σπρέι.. να δούμε ποσο θα κρατήσει το χρωμα γιατί δεν έχω ηλεκτροστατική βαφή και ίσως μου ξεφτίσει το χρωμα μετά από λίγο καιρό.

Απο ξεστοκάρισμα ή κλείσιμο να φανταστώ...

Απο ξεστοκάρισμα ή κλείσιμο να φανταστώ...

Κι όμως..
Μάλλον από εκεί που τα πήρα τα πήρε από κλείσιμο μαγαζιού. Το μαγαζί που τα πήρα εγώ όμως δεν έκλεινε. Και είναι και πολλά χρόνια εκεί και δεν το είχα προσέξει. Αλλιώς θα είχα πάρει.

Ωραια Δουλεια! Το μαγαζι αυτο που ειναι? Φερνει δλδ συχνα τετοια ηδη?
Στην ηλιουπόλεως πριν το πλαίσιο είναι. Από Γλυφάδα προς Αθήνα στο δεξί σου χέρι μόλις περάσεις μια shell. Γράφει απέξω ράφια dexion. Sent from my iPhone using Tapatalk Μόλις γύρισα από τα jumbo γιατί αύριο έχει γενέθλια ο γιόκας μου και έπρεπε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για το σχολείο και είδα πως και στα jumbo είχαν ακριβώς τις ίδιες πλάτες. Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by a moderator:
Σε μια πρόσφατη κατασκευή προστέθηκε μια βασούλα ακόμα για γυαλόχαρτα 400 grid.
Μετά τα ένωσα όλα μαζί σε μια κεντρική βάση & περάστηκαν 2 χέρια λινέλαιο. Αφού στέγνωσαν τους έβαλα & extra κίτρινη σήμανση.

Το αμονι που μου ηρθε απο την Silverline δεν ειχε τρυπες στα ποδια και γενικα ηταν διαφορετικο απο αυτο που παρηγγειλα.

26919565888_f969b852e9_c.jpg

Επρεπε να κανω κατι γιατι η επιφανεια της βασης ειναι πολυ μικρη και στην χρηση του δεν θα ηταν σταθερο.

Ανοιχτηκε λοιπον μια τρυπα 5μμ στο κουφαρι του με απλο τρυπανακι μεταλλου της Bosch, στο κολωνατο. Πρωτα 3μμ και μετα 5μμ.
Το αμονακι πρεπει να ειναι φτιαγμενο απο κραμα μαντεμιου της πλακας καθως η τρυπα ανοιξε αβασανιστα, σαν να τρυπουσα ξυλο!! Eκτος και εαν τα τρυπανια ειναι πολυ καλα :) Στο κατω μερος της φωτο βλεπουμε τον μαγνητη που μαζευει τα ρινισματα.

25932152617_c04774af54_c.jpg

Επειτα βρηκα ενα ρεταλι σκληρο ξυλο ~11χ6εκ. και παχους 6μμ και του ανοιξα μια τρυπα για την βιδα.
Επειδη η βιδα επρεπε να ειναι περασια με την επιφανεια, ανοιχτηκε με την βοηθεια ειδικου εξαρτηματος του dremel ενας χωρος για να χωρεσει σωστα η βιδα. Το πομπε κεφαλι της βιδας εγινε επιπεδο με την βοηθεια της λιμας. Η βιδα κοπηκε επισης ακριβως στο μηκος που επρεπε με πριονακι χειρος (Bahco 268).

40764666482_d7f5fcf212_c.jpg

Αφου εντοπιστηκε η σωστη βιδα, επρεπε να εντοπιστει και ο σωστος σπειροτομος για να ταιριαζει στις βολτες που θα ανοιξει.
Με το ειδικο εργαλειακι/μετρητη, βρεθηκε ο σπειροτομος που ταιριαζει στις βολτες της βιδας. Η βιδα μπηκε μια χαρα, εβαλα και λιγη κολλα σπειρωματων loctite 2400.

40764662372_9073444250_c.jpg

Eτοιμο το αμονακι στη βαση, της οποιας οι ακμες περαστηκαν προχειρα στο επιτραπεζιο ρουτερακι της proxxon, ετσι για τη χαρα :)

26936742208_b0f9a686f0_c.jpg

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σε μια πρόσφατη κατασκευή προστέθηκε μια βασούλα ακόμα για γυαλόχαρτα 400 grid.
Μετά τα ένωσα όλα μαζί σε μια κεντρική βάση & περάστηκαν 2 χέρια λινέλαιο. Αφού στέγνωσαν τους έβαλα & extra κίτρινη σήμανση.

Εκπληκτική ιδέα!! Θα σου κλέψω την ιδέα και μόλις ολοκληρώσω κάποια project που έχουν προτεραιότητα, θα είναι το επόμενο μου. Αν μου επιτρέπεις φυσικά!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εκπληκτική ιδέα!! Θα σου κλέψω την ιδέα και μόλις ολοκληρώσω κάποια project που έχουν προτεραιότητα, θα είναι το επόμενο μου. Αν μου επιτρέπεις φυσικά!!

Θα σε αφήσω μόνο με την υπόσχεση να ανεβάσεις στο Forum την εργασία σου. :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θα σε αφήσω μόνο με την υπόσχεση να ανεβάσεις στο Forum την εργασία σου. :ernaehrung004:

Εννοείται αυτό!!!

Merci Sofron!
Νομιζω οτι η δευτερη βιδα θα ηταν υπερβολη σε τοσο μικρη επιφανεια καθως η μια ηδη σφιγγει γερα το ξυλο πανω στο μεταλλο. Εβαλα και κολλα σπειρωματων. Η πιεση που δεχεται το αμονι ειναι κυριως κατακορυφη και οχι πλευρικη. Και ενα αλλο μικρο αμονι που εχω, μια τρυπα εχει απο κατω. Βεβαια ο χρονος θα δειξει:)