DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο σου φίλε. Πολύ ωραία η κατασκευή σου. Μου αρέσει πολύ και η επιλογή των ξύλων - βαρύ πράγμα να γεμίζει το μάτι.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Συγχαρητήρια και στους δύο σας.
Ίσως το σημαντικότερο απ' όλα είναι οτι μυείς και τον γιό σου στον κόσμο του «κάνω κάτι και δεν είμαι όλη μέρα ξάπλα μπροστά σε μια οθόνη».

Μπράβο.

Γειά στά χέρια σου Αλέξανδρε,συγχαρητήρια :SFGSFGSF:
Πολύ όμορφη,καί γεροδεμένη κατασκευή,είχες καί μάστορα βοηθό :a0210:

Καλημέρα και σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.και μια τελευταία τσαχπινια για το κράτημα της σκάλας η οποία βγήκε μικρότερη καθώς δεν υπολόγισαν το βάθος που ρουταρισα αλλά με μια μικρή πατέντα θα κουμπώσει σωστα
64faa8e9a60eb791bdcc2302773e251d.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπερα παιδια,
Θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι.

Εχω ενα ξυλινο πλαισιο με καθρέφτη και θελω να βαλω γυρω γυρω ledοαταινια ετσι ωστε απλα να το βαζουμε στη πριζα και να δουλευει.
Ειναι ευκολο να μου πειτε/προτεινετε τι θα πρεπει να παρω ακριβως (τι θα χρειαστω) διοτι πηγε η γυναικα μου και ρωτησε σε μαγαλο καταστημα με ηλεκτρικα και της ειπαν μια τιμη κοντα στα 25-35 ευρω για 2m ledοταινια και μετασχηματιστη.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και ελπιζω σε βοηθεια σας.

Καλησπερα παιδια,
Θα ηθελα την βοηθεια σας σε κατι.

Εχω ενα ξυλινο πλαισιο με καθρέφτη και θελω να βαλω γυρω γυρω ledοαταινια ετσι ωστε απλα να το βαζουμε στη πριζα και να δουλευει.
Ειναι ευκολο να μου πειτε/προτεινετε τι θα πρεπει να παρω ακριβως (τι θα χρειαστω) διοτι πηγε η γυναικα μου και ρωτησε σε μαγαλο καταστημα με ηλεκτρικα και της ειπαν μια τιμη κοντα στα 25-35 ευρω για 2m ledοταινια και μετασχηματιστη.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και ελπιζω σε βοηθεια σας.

Καλησπέρα
Λεντοταινία θέλεις μονόχρωμη λευκή,η RGB (κόκκινο-πράσινο-μπλέ,καί συνδυασμούς τών παραπάνω χρωμάτων με τηλεκοντρόλ) ?

Εδώ έχει 5 μέτρα RGB λεντοταινία μέ τροφοδοτικό καί τηλεχειρισμό,δοκιμασμένη καί λειτουργεί μιά χαρά,άν θέλεις RGB
Απλά συνδέεις τά έτοιμα βίσματα,κόβεις άν χρειαστεί τήν λεντοταινία,έχει κάθε 15 cm μιά γραμμή μέ ένα ψαλίδι μόνο εκεί θα κόψεις άν χρειαστεί ,καί όχι όπου νά είναι γιατί θά κάνεις ζημιά στήν λεντοταινία.
Μπαταρία λιθίου έχει τό τηλεκοντρόλ,απλά τραβάς τήν ζελατίνα πού έχει στό πορτάκι τού τηλεκοντρόλ γιά να έχει επαφή η μπαταρία μέ τό κύκλωμα,καί βάζεις τό τροφοδοτικό στήν μπρίζα.

https://www.electronicaeshop.eu/led...oluchrome-ip65-athiavroche-sunsbell-3528.html

Η αλλη λυση ειναι τροφοδοτικό απο κανα παλιο ρουτερ αν βρίσκεται και μια λεντοταινια με το αντιστοιχο βυσμα κολλημένο ατην ακρη. Οτι πιο απλο και φθηνό

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα
Λεντοταινία θέλεις μονόχρωμη λευκή,η RGB (κόκκινο-πράσινο-μπλέ,καί συνδυασμούς τών παραπάνω χρωμάτων με τηλεκοντρόλ) ?

Εδώ έχει 5 μέτρα RGB λεντοταινία μέ τροφοδοτικό καί τηλεχειρισμό,δοκιμασμένη καί λειτουργεί μιά χαρά,άν θέλεις RGB
Απλά συνδέεις τά έτοιμα βίσματα,κόβεις άν χρειαστεί τήν λεντοταινία,έχει κάθε 15 cm μιά γραμμή μέ ένα ψαλίδι μόνο εκεί θα κόψεις άν χρειαστεί ,καί όχι όπου νά είναι γιατί θά κάνεις ζημιά στήν λεντοταινία.
Μπαταρία λιθίου έχει τό τηλεκοντρόλ,απλά τραβάς τήν ζελατίνα πού έχει στό πορτάκι τού τηλεκοντρόλ γιά να έχει επαφή η μπαταρία μέ τό κύκλωμα,καί βάζεις τό τροφοδοτικό στήν μπρίζα.

https://www.electronicaeshop.eu/led...oluchrome-ip65-athiavroche-sunsbell-3528.html

Καλημερα,
Θελω μονοχρωμη λευκη με απευθειας συνδεση στο ρευμα

Η αλλη λυση ειναι τροφοδοτικό απο κανα παλιο ρουτερ αν βρίσκεται και μια λεντοταινια με το αντιστοιχο βυσμα κολλημένο ατην ακρη. Οτι πιο απλο και φθηνό

Εχεις κανεναν οδηγο πως και τι?

Η λεντοταινια εχει + και -, κολλας αντίστοιχα το καλωδιο στις επαφες που εχει και απο την αλλη πλευρα στο βυσμα. Αν δεν το κατεχεις και δε θες να μπλεχεις κιολας ενας φιλοτιμος ηλεκτρονικος μπορει να στο κανει και δωραεν
06ad1e6d87f096e3dce5ebea2abe99df.jpg
e8a045f18dc76a80479fda5a9e7fe3a4.jpg

Σχεδον τελειωσε η αφαιρεση μπογιας στο παλιο κομοδινακι.

43832142664_309d0722ef_b.jpg

Μεγαλη βοηθεια τα ειδικα γυαλοχαρτα του τριβειου της bosch για τις καμπυλες. Οι μεγαλες επιφανειες εγιναν με εκκεντρο τριβειο και οι γωνιες με παλμικο.
Βοηθησε σε ορισμενα σημεια και το γυαλοχαρτο σπογγος (block) αλλα και το dremel με μια ειδικη τριγωνικη υποδοχη, σαν σφηνα, για γυαλοχαρτα.

Τωρα θα μπει ενα καινουριο πομολο και θα βαφτει μαλλον με σπρευ για ευκολια.

Αψογο Μιχάλη,έμ έτσι είναι άν υπάρχουν τά κατάλληλα εργαλεία γίνεται η δουλειά παιχνίδι καί χαίρεσαι νά τήν κάνεις.

Ευχαριστώ συναδελφοι!
Δημητρη, αν δεν είχα όλα αυτά τα τριβεία σίγουρα δεν θα το μάζευα απο τον δρόμο που το βρήκα. Στην περιπτωση μου, σίγουρα τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα και όχι το αντίθετο:)))

Πατριωτακι δεν ξέρω το ξύλο. Ενα χρωμα κιμωλίας θα του πήγαινε σίγουρα αλλά θα το χρησιμοποιησω σαν αποθηκευτικό χώρο στο εργαστήριο, οποτε πρέπει να ταιριάζει στον χώρο, δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο.

Είναι πολύ ωραίο επιπλάκι Μιχάλη, εγώ θα το πέρναγα με κάποιο διαφανές βερνίκι που θα αναδείξει και το ξύλο περισσότερο.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι Κωστα ευχαριστω, εκει εχω καταληξει, σε διαφανες βερνικι.
Αν δεν κατσει ομορφα, θα το περασω καποιο αλλο χρωμα βερνικι.

Μικρη επισκευη στο ονυχοδρομιο που μας εκαναν δωρο.

Εσπασε σε ενα σημειο ψηλα το καθετο στηριγμα που ηταν απο σκληρο και παχυ χαρτονι και τυλιγμενο με σκοινι.

29632643197_fedacf94ca_c.jpg

Ο κυλινδρος κολληθηκε με εποξειδικη ρητινη Cordobond και υαλοταινια (φαινονται στο κατω μερος της φωτο).
Πρωτη φορα αν θυμαμαι καλα χρησιμοποιω ρητινη σε σκληρο χαρτονι αλλα δουλευει μια χαρα. Δεν ειχα προχειρο πλαστικο σωληνα Φ80 και ετσι επαιξα με αλλες λυσεις :)

Επειτα για εξτρα ενισχυση εβαλα σκληρες γωνιες απο χαρτονι (απο την συσκευασια της πριονοκορδελας -ποτε μην πετατε τιποτα:) γυρω απο τον κυλινδρο και το τυλιξα με την μαυρη duct tape της 3Μ. Εκει επανω θα κολλησω μοκετα αντι να βαλω παλι σκοινι. Η γωνια απο χαρτονι φαινεται στην βαση της φωτο.

Ξεκινησα να κοβω το ρεταλι με το κοπιδακι της Ιrwin (αριστο εργαλειο) αλλα θυμηθηκα τελευταια στιγμη οτι ειχα και το 12βολτο ψαλιδι της Bosch (GUS 10.8v), οποτε παιξαμε και μ'αυτο!

Η μοκετουλα θα κολληθει με βενζινοκολλα και θα στερεωθει στις ακρες τις με μικρα διχαλα καρφωτικου πανω στα σκληρα χαρτονια που ειναι απο κατω.

+++++

Eπισης ξεκινησα να κανω ενα νεο απλο ονυχοδρομιο με ενα ξερο κορμο απο leyland. Ετσι για την χαρα, δεν καρφωσα τον κορμο στην βαση αλλα ανοιξα τρυπες και περασα μουφες:)

Oι μουφες, η οπως αλλιως λεγονται, μπηκαν και στον κορμο και στην βαση. Περα απο το καρφωμα της μουφας, εβαλα και κολλα δυο συστατικων. Το καρφωμα δεν ειναι αρκετο.

42761977870_214bc51c94_c.jpg

Στην βαση οπου βιδωθηκε η βιδα πανω στην μουφα εκλεισε με εποξειδικο στοκο. Η βιδα θα εξεχει μονιμα και σταθερα απο την πανω πλευρα της βασης οπου θα μπορουν να βιδωνονται αλλα ξυλα αν το γατονι βαρεθει το leyland :))

29633433857_ede7b8b50e_c.jpg

H βαση του ξυλου θα καλυφθει με μοκετα. Στην κορυφη θα καρφωθει ενας μικρος ξυλινος δισκος ειτε ημικυκλιο ωστε το γατακι να μπορει να ξαποστασει αν θελει.

42761971650_e483952705_c.jpg

Μπράβο Μιχάλη,ωραίες τεχνικές,ειδικά ο ξερός κορμός τού leyland θά είναι φυσική ονυχοξύστρα χωρίς σχοινί φαντάζομαι,καλή αποπεράτωση στό δεύτερο έργο σου.

Ευχαριστω Δημητρη, ετοιμαζω και τριτο, εντελως επιπεδο με μοκετουλα πανω σε μια σανιδα πευκο, να χαιρεται το ζωντανο και μπας και γλυτωσουμε καμμια κουρτινα :flipout: