DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

χεχε, αυτα τα πραγματα μου αρεσουν πολυ, μπραβο Βασιλη!!:a0210:

Μου εδωσες και μια πολυ καλη ιδεα (μαζι με τον Πανο) για ποτιστρα για τα γατια στον κηπο το καλοκαιρι...:))

www.skroutz.gr/c/2185/Tilecheirizomenes-Prizes-Diakoptes/m/33687/Sonoff.html

http://www.ecomarketparts.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=288

Είς διπλούν.

Nικο γαντι εργασιας ειναι!
Σωφρων η ποσοτητα νερου ρυθμιζεται με το φλοτερ ,μπορω να παιρνει λιγοτερη ποσοτητα μερου!!

Πρέπει να φτιαχτεί ένα νήμα για το sonoff. Πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τους έχω πανω απο ενα χρόνο. την σειρά basic και τους χρησιμοποιώ κυρίως σε φωτιστικά στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο. Λειτουργούν απροβλημάτιστα και πέρα από την χρήση σε φώτα έχουν όσες εφαρμογές μπορεί να σκεφτεί κάποιος σε Diy κατασκευές. Χρήσιμο gadgetακι.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τους έχω πανω απο ενα χρόνο. την σειρά basic και τους χρησιμοποιώ κυρίως σε φωτιστικά στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο. Λειτουργούν απροβλημάτιστα και πέρα από την χρήση σε φώτα έχουν όσες εφαρμογές μπορεί να σκεφτεί κάποιος σε Diy κατασκευές. Χρήσιμο gadgetακι.

Χρήσιμο και ενεργειακά συμφέρον. Τα βρίσκουμε Ελλάδα; απαιτούν έξτρα καλωδίωση, συνδέονται από lan και απομακρισμενα;

Χρήσιμο και ενεργειακά συμφέρον. Τα βρίσκουμε Ελλάδα; απαιτούν έξτρα καλωδίωση, συνδέονται από lan και απομακρισμενα;

Ναι υπάρχουν Ελλάδα απλά κοστίζουν τα διπλά. Από aliexpress τα είχα πάρει και στοίχισαν 15-16 περίπου τα 3 (με συστημένη αποστολη). Ενώ εδω με 10 παίρνεις 1. Συνδέονται και με Lan και απομακρυσμενα. Πολύ απλή συνδεσμολογια (τα τοποθετείς στην υπάρχουσα καλωδίωση της συσκευής που θες να ελέγχεις σαν ενα οποιοδήποτε διακόπτη )και εύκολη χρήση μέσω application στο κινητό.Αν τα βρεις εδώ πιο φθηνά πάρτα αλλιώς από Κίνα.

Eνα κατσαβιδακι που απο τα χρονια ειχε λασκαρει το πιασιμο της κατσαβιδολαμας και επεφτε.

Στη προσπαθεια να σφιξει το μεταλλικο πιασιμο (κολλαρο στη βαση του χεριουλιου), εσπασε το πλαστικο, το οποιο και επιδιορθωθηκε αμεσα με εποξικο στοκο

40095574143_61d13259ee_b.jpg

Το προβλημα ομως με την λαμα που δεν εμενε στη θεση της και γλυστραγε περεμενε. Ετσι λοιπον η λαβη του κατσαβιδιου τροποποιηθηκε λιγο,

Εδω τρυπανι μεταλλου 8μμ μπηκε μεσα στην λαβη του κατσαβιδιου και εκανε τρυπα στην κορυφη.
46146838165_fcc8e9c6c3_b.jpg

Στην τρυπα μπηκαν μαγνητες ισχυροι (απο σκληρο δισκο υπολογιστη) οι οποιοι κρατηθηκαν στη θεση τους με κολλα στιγμης.
47008302332_d070595f99_b.jpg

Στη συνεχεια το εξογκωμα λειανθηκε στον διδυμο τροχο και απο πανω περαστηκε με κολλα δυο συστατικων, εγινε λειο και ενα σωμα με την λαβη του κατσαβιδιου.

Το αποτελεσμα ειναι να μην γλυστραει οσο πριν η κατσαβιδολαμα απο το πλαστικο χερουλι του κατσαβιδιου λογω του ισχυρου μαγνητη -earth magnet.
Αν το τραβηξεις την κατσαβιδολαμα με το χερι βεβαια, φευγει ευκολα απο την θεση της, αλλα τουλαχιστον με αρκετα μεγαλυτερη δυσκολια απο πριν.

Περασε ευχαριστα η ωρα παντως με την αστεια αυτη επισκευη :))

Eνα κατσαβιδακι που απο τα χρονια ειχε λασκαρει το πιασιμο της κατσαβιδολαμας και επεφτε.

Στη προσπαθεια να σφιξει το μεταλλικο πιασιμο (κολλαρο στη βαση του χεριουλιου), εσπασε το πλαστικο, το οποιο και επιδιορθωθηκε αμεσα με εποξικο στοκο

40095574143_61d13259ee_b.jpg

Το προβλημα ομως με την λαμα που δεν εμενε στη θεση της και γλυστραγε περεμενε. Ετσι λοιπον η λαβη του κατσαβιδιου τροποποιηθηκε λιγο,

Εδω τρυπανι μεταλλου 8μμ μπηκε μεσα στην λαβη του κατσαβιδιου και εκανε τρυπα στην κορυφη.
46146838165_fcc8e9c6c3_b.jpg

Στην τρυπα μπηκαν μαγνητες ισχυροι (απο σκληρο δισκο υπολογιστη) οι οποιοι κρατηθηκαν στη θεση τους με κολλα στιγμης.
47008302332_d070595f99_b.jpg

Στη συνεχεια το εξογκωμα λειανθηκε στον διδυμο τροχο και απο πανω περαστηκε με κολλα δυο συστατικων, εγινε λειο και ενα σωμα με την λαβη του κατσαβιδιου.

Το αποτελεσμα ειναι να μην γλυστραει οσο πριν η κατσαβιδολαμα απο το πλαστικο χερουλι του κατσαβιδιου λογω του ισχυρου μαγνητη -earth magnet.
Αν το τραβηξεις την κατσαβιδολαμα με το χερι βεβαια, φευγει ευκολα απο την θεση της, αλλα τουλαχιστον με αρκετα μεγαλυτερη δυσκολια απο πριν.

Περασε ευχαριστα η ωρα παντως με την αστεια αυτη επισκευη :))
Αν κατάλαβα το κατσαβίδι είναι από αυτοκίνητο τογιοτα από τη μια πλατύ και από την άλλη σταυρός;

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

[QUOTE=Χιωτης;
Το μεταλλικό μέρος του κατσαβιδιού έχει στη μέση μια πλάτυνση σαν φτερά για να κοντράρει νομιζω να μην στρέφει και σε αυτό το σημείο έσπασε το πλαστικό υποθέτω. Εκεί έβαλες τα μαγνητάκια; μου έχει συμβεί κι εμένα γι αυτό ρωτάω.

Αυτη την μεταλλικη πλατυνση σαν φτερα προσπαθησε ο πατερας μου να κλεισει, για να μην γλυστραει η κατσαβιδολαμα, αλλα εσπασε το πλαστικο -το οποιο κολλησα.

Τα μαγνητακια μπηκαν στην κορυφη της λαβης. Γιαυτο εγινε και η τρυπα με το τρυπανι.

Αυτη την μεταλλικη πλατυνση σαν φτερα προσπαθησε ο πατερας μου να κλεισει, για να μην γλυστραει η κατσαβιδολαμα, αλλα εσπασε το πλαστικο -το οποιο κολλησα.

Τα μαγνητακια μπηκαν στην κορυφη της λαβης. Γιαυτο εγινε και η τρυπα με το τρυπανι.
Ωραία, έσωσες το κατσαβιδι εγώ εχω παρόμοιο από την πρώτη μου corolla το έχω κρατήσει ενθύμιο

Γιαννη στο ΚΕ55 Corolla σου ειχες τετοιο κατσαβίδακι.
Απλα εξαιρετικό και MADE IN JAPAN!
Το έχω Κυριάκο

Last edited by a moderator:
-Εαν θελεις Γιαννη μπορω να σου δωσω κομματακια μαγνητη απο ηλ.υπολογιστη. Αυτα ειναι ο,τι ισχυροτερο υπαρχει απο μαγνητη.

-Ευχαριστω Παναγιωτη, εχουν πολυ πλακα αυτες οι απλες επιδιορθωσεις :))