DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εδώ Νότα Μακεδονία, ποιος Κηφισός? :flipout:
ΧΑχαχαχαχ

Ποιο ΙΚΕΑ λες? Κηφισο η Αεροδρομίου?
Θεσσαλονικης :) Αλλα λογικα στην Αθηνα θα εχουν μεγαλυτερο εκθεσιακο χωρο και περισσοτερες ευκαιριες για μασιφ επιφανειες.

Αυτά τα μασίφ πάνελ έχουν 120-140 σε ξυλέμπορο , σε διαστάσεις 4,00x0,6 μέτρα και πάχος 4,5 εκ.

Αυτά τα μασίφ πάνελ έχουν 120-140 σε ξυλέμπορο , σε διαστάσεις 4,00x0,6 μέτρα και πάχος 4,5 εκ.
ΑΥτη ειναι τιμη λιανικης; Γιατι για αυτες τις διαστασεις που λες τοπικο ξυλουργειο μου εδινε τιμη 200 .
Μαλιστα για φυλλο κοντρα πλακε που ειχα ρωτησει ηταν ακριβοτερο και απο praktiker...Στο κοντρα πλακε επρεπε να χρεωθω ολο το φυλλο ανεξαρτητα ποσο θα χρησιμοποιουσε για την κατασκευη.

Πηγα χθες το απογευμα στο πρακτικερ να δω για ενα σετ ετοιμης κουζινας με σκοπο να εκμεταλευτω τα ξεχωριστα κατω ντουλαπια και να φτιαξω ενα παγκο εργασιας στο νεο μου δωματιο.
Εχει 40, 60 και 80 εκ ντουλαπια βασης αυτο το σετ και θα με βολευε να τα απλωσω σε γωνια και να βαλω παγκο κουζινας επανω να ειμαι κομπλε.

PP_360716_C.jpg

https://www.praktiker.gr/p/etoimi-k...vYiX8ZnDbxm571shxHfKLb78O53Ck_if3xZF1QIWWOb2c

Δυστυχως για εμενα, επειδη η τιμη βολευε πολυ, ηταν της κακιας ωρας...
MDF με αυτοκολητο σε οψη ξυλου.

Τωρα θελω να παω στο Leroy να παρω καδρονια περγολας και να την φτιαξω μονος με πλακες βινταγκορ η osb.

Για να δουμε.

ΚΥΡ δεν εχεις πιει καφε ακομα
Το υλικο δεν ειναι MDF (καλα θα ηταν) αλλά νοβοπαν ή μελαμινη και επειδη υπαρχουν διαφορες ποιοτητες, μαλλον αυτη θα ειναι προς τα κατω. Επισης νομιζω πως στην αποχρωση του ξυλου ειναι μονο τα πορτακια, οποτε μπορεις να τα βαψεις ευκολα.
Το βινταγκορ τι ειναι?

Για να δουμε.

Κυριάκο αφού το θέλεις εργαστήριο και πάγκο εργασίας γιατί θέλεις πορτακια και ντουλάπια που συν τοις άλλοις δεν εξυπηρετούν. Φτιάξε το μόνος σου χωρίς πορτακια μόνο ράφια

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ΚΥΡ δεν εχεις πιει καφε ακομα
Το υλικο δεν ειναι MDF (καλα θα ηταν) αλλά νοβοπαν ή μελαμινη και επειδη υπαρχουν διαφορες ποιοτητες, μαλλον αυτη θα ειναι προς τα κατω. Επισης νομιζω πως στην αποχρωση του ξυλου ειναι μονο τα πορτακια, οποτε μπορεις να τα βαψεις ευκολα.
Το βινταγκορ τι ειναι?

MDF ηταν φιλε.
Καλα θα ηταν να ηταν μελαμινη!
Σε ενα σημειο το ειχαν χτυπησει και φαινοταν το εσωτερικο αλλα και το παχος του αυτοκολλητου!!!
Επεικως παραδεκτο!!!

Το βινταγκορ ειναι το κινεζικο κοντρα πλακε το οποιο ειναι μιση τιμη απο το οκουμε και κανει για εσωτερικο χωρο.
Βεβαια εγω το εχω περασει 2 χερια εμποτισμου και ενα τελικο κρουστας και το εχω σε πορτακια στην ταρατσα στον παγκο του BBQ απο το καλοκαιρι και δεν εχει κανει κιχ.
Και εχει και ενα ωραιο μπορντο χρωματακι!

Κυριάκο αφού το θέλεις εργαστήριο και πάγκο εργασίας γιατί θέλεις πορτακια και ντουλάπια που συν τοις άλλοις δεν εξυπηρετούν. Φτιάξε το μόνος σου χωρίς πορτακια μόνο ράφια

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιαννη τα πορτακια χρειαζονται για να μην τρυπωνει μεσα το πριονοδι το οποιο παραγεται αφθονο, ο τορνος και εμεις να ειμαστε καλα!!!

Αντε τελειωνε με την Ικαρια και ελα πισω εχουμε δουλειες!

Αφου γραφει "απο πλαστικοποιημενη μοριοσανιδα", εν τελει ειναι απο MDF?
ναι το μπρορντοροδοκοκκινο κοντραπλακε ή κινεζικο ή ... το εχω χρησιμοποιησει κι εγω

Μοριοσανιδα είναι το Νοβοπάν,το MDF είναι Ινοσανιδα (fibre).

Επίσης από το πρακτικερ το θεωρώ αδύνατο να είναι MDF λόγω της χαμηλής τιμής που θέλουν να πετύχουν,το MDF είναι πολύ πιο ακριβό, είναι σίγουρα Νοβοπάν επενδεδυμένο με κάποια μελαμίνη.

Τέλος η μελαμίνη είναι το αυτοκόλλητο που μπαίνει πάνω σε MDF ή Νοβοπάν ή κόντρα πλακέ ή οποιαδήποτε πλάκα τέλος πάντων.Επισης τις παραπάνω πλάκες μπορείς να τις "ντύσεις" με καπλαμα που είναι σαφώς ακριβότερος.

Καλά δεν τα γράφω Mr_Kenzo?

Μπορει να ειναι LDF οπως και να έχει θα το βγάλω φωτογραφία να το δείτε.
Νοβοπαν δεν είναι.
Πώς καταλαβαίνεις τι είναι από την στιγμή που έχει την μελαμίνη από πάνω? Είναι γυμνά τα σοκορα?

Λογικά μόνο από το βάρος θα μπορούσες να καταλάβεις η αν γράφει...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Πώς καταλαβαίνεις τι είναι από την στιγμή που έχει την μελαμίνη από πάνω? Είναι γυμνά τα σοκορα?

Λογικά μόνο από το βάρος θα μπορούσες να καταλάβεις η αν γράφει...

Αφου σου γραφω.

MDF ηταν φιλε.
Καλα θα ηταν να ηταν μελαμινη!
Σε ενα σημειο το ειχαν χτυπησει και φαινοταν το εσωτερικο αλλα και το παχος του αυτοκολλητου!!!
Επεικως παραδεκτο!!!

Κυριακο μακριά από αυτά τα έτοιμα έπιπλα τύπου πρακτικερ λερου κλπ . Την περασμένη Κυριακή μονταρα μια σύνθεση τηλεόρασης για πελάτη . 99% είναι μελαμίνη όλα και πολύ κακής ποιότητας , δεν έχω ξανασυναντήσει τόσο κακή ποιότητα .
Αν θες να πας σε αυτή την κατεύθυνση για εργαστήριο (ντουλάπια-μελαμίνες κλπ) δώσε μου συνολικά μέτρα και τις αναγκες σου (σε ντουλάπια-συρτάρια) και θα σου βγάλω διαστάσεις τεμαχίων και συνδεσμολογία . Το ίδιο θα σου στοιχίσει περίπου .

ΑΥτη ειναι τιμη λιανικης; Γιατι για αυτες τις διαστασεις που λες τοπικο ξυλουργειο μου εδινε τιμη 200 .
Μαλιστα για φυλλο κοντρα πλακε που ειχα ρωτησει ηταν ακριβοτερο και απο praktiker...Στο κοντρα πλακε επρεπε να χρεωθω ολο το φυλλο ανεξαρτητα ποσο θα χρησιμοποιουσε για την κατασκευη.

Ναι τιμή πελάτη , είναι ακριβός ο δικός σου .
Γενικά έτσι δουλεύουν όλοι οι ξυλεμπορες , δεν κρατούν ρετάλια .

Ναι τιμή πελάτη , είναι ακριβός ο δικός σου .
Γενικά έτσι δουλεύουν όλοι οι ξυλεμπορες , δεν κρατούν ρετάλια .
Στην περιφέρεια γενικά Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική δε σε συμφέρει να ψωνίσεις από ξυλεμπορα για τις ποσότητες που χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές μας . Δουλεύουν μεγάλες ποσότητες και διαστάσεις και σε χρεώνουν όσο θέλουν . Όταν φτιάξαμε την σκέπη στο χωριό το κόστος ήταν κατά 1/3 μεγαλύτερο σε ξυλεία από να τα αγοράζαμε από Leroy και να πληρώναμε και τα μεταφορικά . Αλλά υπάρχει η εμμονή στα χωριά να ψωνίσεις από τον συγχωριανό...
Αλλά τι ψειριζω και εγώ που αγοράζω έλατο δύο κομμάτια 25x60 4μμ πάχος στα 50