DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ειναι λες και δεν υπαρχει ημερομηνια ληξης, απιστευτο πραμα και ομως ετσι ειναι με αυτη την κολλα.

H αναλογια ειναι ενα προς τεσσερα. Λιγο δυσκολο να το πετυχεις ακριβως επειδη ο καταλυτης ειναι σαν λαδι και η κολλα σαν κρεμα.

Ειναι λες και δεν υπαρχει ημερομηνια ληξης, απιστευτο πραμα και ομως ετσι ειναι με αυτη την κολλα.

H αναλογια ειναι ενα προς τεσσερα. Λιγο δυσκολο να το πετυχεις ακριβως επειδη ο καταλυτης ειναι σαν λαδι και η κολλα σαν κρεμα.
Η cordobond πάνω από 60 χρόνια κόλλα που εξελίσσεται φυσικά. Χρησιμοποιείτο και χρησιμοποιείται κατά κόρον στα πλοία και είναι η αγαπημένη κόλλα των μηχανικών και όχι μόνον.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν η αναλογια δεν ειναι ακριβης τι προβλημα δημιουργηται? Διοτι προσωπικα παλευω να εχοω 1:1 στις κολλες που χρησιμοποιω, bison κυριως.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αν η αναλογια δεν ειναι ακριβης τι προβλημα δημιουργηται? Διοτι προσωπικα παλευω να εχοω 1:1 στις κολλες που χρησιμοποιω, bison κυριως.

Παιρνε την κολλα που ειναι στα δυο σωληναρια, εκει δυσκολα κανεις λαθος την αναλογια.

Ποια bison εποξικη χρησιμοποιεις? Εχει εποξικη που ειναι σε διαφορετικα κουτια? Δεν θυμαμαι κατι τετοιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παιρνε την κολλα που ειναι στα δυο σωληναρια, εκει δυσκολα κανεις λαθος την αναλογια.

Ποια bison εποξικη χρησιμοποιεις? Εχει εποξικη που ειναι σε διαφορετικα κουτια? Δεν θυμαμαι κατι τετοιο.
Τα σωληναρια παρνω, αλλα μετα τη δευτερη φορα βγαινει ποτε το ενα ποτε το αλλο περισσοτερη..
Και ενα τιπ: η του 5λεπτου ειναι καλητερη στη χρηση και την αποθηκευση. Η απλη ρεει πιο δυσκολα απο τα σωληναρια και επισης κατα την αποθηκευση διαπιστωση πως διαρρει απο καπου καπως το ενα συστατικο και λερωνει.

Mπορεις να πιεσεις περισσοτερο το ενα η το αλλο σωληναριο, εχεις την ευελιξια να το κανεις, εαν βγαινει περισσοτερη ποσοτητα απο το ενα σωληναριο. Αυτο συμβαινει κυριως οταν δεν πιεζουμε ισοβαρως τα δυο σωληναρια ταυτοχρονα.
Αυτες τις κολλες τις αποθηκευεις ορθιες για να μην εχεις θεμα με διαρροη απο το καπακι.

"Και γυρίζει και σφυρίζει".
Ή μάλλον "και ρουφάει και φυσάει!"
Αφού τελείοσε το project του δοχείου κενού με το μοτεράκι του ψυγείου σήμερα τελείωσε και το ταίρι του. Πιστόλι για φύσημα απ´το ίδιο μοτέρ.
Χωρίς αεροθάλαμο βέβαια δεν μπορεί να δώσει συνεχόμενα μεγάλη πίεση, αν είσαι όμως αρρωστάκι ή πολύ μερακλής μπορείς εύκολα να το κάνεις μ´ένα πιεσοστάτη κι ένα αεροθάλαμο από παλιό πυροσβεστήρα πχ ή μια μπουκάλα καταδύσεων ή μια φιάλη υγραερίου ή ότι άλλο βάλει ο νούς σας.
Η συγκεκριμένη είναι η πιο απλή κατασκευή που μπορεί να γίνει και είναι μόνο για καθαρισμό με φύσημα. Έχει απλά το μοτέρ το πιστόλι και μια βαλβίδα ανακούφισης ρυθμισμένη στα 7 bar (πάει μέχρι 12) .
Για τη δουλειά που το έφτιαξα με υπερκαλύπτει... Και το κυριότερο.. ΕΝΤΕΛΩΣ αθόρυβο. Νέκρα!

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    299.7 KB · Views: 177
Μια χαρά τα καταφέρνεις μάστορα. Ήθελα να φτιάξω κι εγώ ένα παρόμοιο αλλά δεν με κόβει και πολύ σε κάτι τέτοια.
Είδα σε φίλο 50αρι με μοτέρ από κλιματιστικό, πολύ πιο γρήγορο και αθόρυβο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλε, αυτο το 'εντελως αθορυβο' , για φυσητηρι, ειναι ολα τα λεφτα. Ποσο μαλλον που συνδυαζεται και με 'ρουφηχτηρι'! Μπραβο και παλι! :a0210:

Εχω ενα μικρο κομπρεσσερακι parkside για μικροφυσηματα και σηκωνει την γειτονια ολοκληρη καθε φορα.

Πάμπλο, αυτό που βλέπεις δεν χρειάζεται να σου κόβει καθόλου.
Ένα απλό παλιό μοτέρ ψυγείου και γύρω στα 20-25 παρελκόμενα και είσαι κομπλέ. Άκοπα.
Αν θες και αεροθάλαμο είναι λίγο πιο βαβούρα αλλά και πάλι δεν είναι καμιά επιστήμη.

Φιλε, αυτο το 'εντελως αθορυβο' , για φυσητηρι, ειναι ολα τα λεφτα. Ποσο μαλλον που συνδυαζεται και με 'ρουφηχτηρι'! Μπραβο και παλι! :a0210:

Εχω ενα μικρο κομπρεσσερακι parkside για μικροφυσηματα και σηκωνει την γειτονια ολοκληρη καθε φορα.

Αυτό το μοτεράκι Μιχάλη είναι και πιο δυνατό σε φύσημα απ´το Parkside.
Πόσα Watt είναι το Parkside;

Last edited by a moderator:
"Και γυρίζει και σφυρίζει".
Ή μάλλον "και ρουφάει και φυσάει!"
Αφού τελείοσε το project του δοχείου κενού με το μοτεράκι του ψυγείου σήμερα τελείωσε και το ταίρι του. Πιστόλι για φύσημα απ´το ίδιο μοτέρ.
Χωρίς αεροθάλαμο βέβαια δεν μπορεί να δώσει συνεχόμενα μεγάλη πίεση, αν είσαι όμως αρρωστάκι ή πολύ μερακλής μπορείς εύκολα να το κάνεις μ´ένα πιεσοστάτη κι ένα αεροθάλαμο από παλιό πυροσβεστήρα πχ ή μια μπουκάλα καταδύσεων ή μια φιάλη υγραερίου ή ότι άλλο βάλει ο νούς σας.
Η συγκεκριμένη είναι η πιο απλή κατασκευή που μπορεί να γίνει και είναι μόνο για καθαρισμό με φύσημα. Έχει απλά το μοτέρ το πιστόλι και μια βαλβίδα ανακούφισης ρυθμισμένη στα 7 bar (πάει μέχρι 12) .
Για τη δουλειά που το έφτιαξα με υπερκαλύπτει... Και το κυριότερο.. ΕΝΤΕΛΩΣ αθόρυβο. Νέκρα!
Μπαμπη για καντο λιγο ταληρακια...
Εδωσες ρευμα στο μοτερ, εβαλες στην εξοδο ανταπτορες, σωληνακια και λαστιχα και τσουπ το φυσητηρι? Αντεπιστροφα και τιποτις αλλο εξεζητημενο χρειαζεται?

Μπαμπη για καντο λιγο ταληρακια...
Εδωσες ρευμα στο μοτερ, εβαλες στην εξοδο ανταπτορες, σωληνακια και λαστιχα και τσουπ το φυσητηρι? Αντεπιστροφα και τιποτις αλλο εξεζητημενο χρειαζεται?

Απολύτως τίποτε.
Το μοτεράκι έχει 3 σωληνάκια. Θα βουλώσεις με ψυχρή κόλληση το ένα και θα κρατήσεις τα άλλα δύο, ένα θα ρουφάει κι ένα θα φυσάει. Συνήθως το πιο χοντρό ρουφάει.
Στο σωληνάκι που φυσάει βάλε λάστιχο αέρος με σφιχτήρα (εγώ για καλύτερα κόλλησα ρακόρ) και στο λάστιχο παρεμβάλεις ένα ταυ Τ για την ´βαλβίδα εκτόνωσης.
Στην άλλη άκρη το πιστόλι και τέλειωσες. Τόσο απλά.
Να προσ'εξεις μόνο τα λάδια του μοτέρ, θα το δουλέψεις μέχρι να σταματήσει να πετάει λάδι απ´το σωληνάκι και μετά θα κάνεις τις συνδέσεις.

Έχω ένα χαλασμένο 20αρι κλιματιστικό και χρειάζομαι έναν ορεξάτο που να τον κόβει. Τέτοια τα χρησιμοποιούν πολλοί μοντελιστες επειδή βάφουν μέσα στο σπίτι ή στα μπαλκόνια και είναι αθόρυβα.

180watt, ειναι κομπρεσσερ για αερογραφο αλλα εχει και πιστολι αερα για φυσηματα.

61pZifo7T-L._SX355_.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απολύτως τίποτε.
Το μοτεράκι έχει 3 σωληνάκια. Θα βουλώσεις με ψυχρή κόλληση το ένα και θα κρατήσεις τα άλλα δύο, ένα θα ρουφάει κι ένα θα φυσάει. Συνήθως το πιο χοντρό ρουφάει.
Στο σωληνάκι που φυσάει βάλε λάστιχο αέρος με σφιχτήρα (εγώ για καλύτερα κόλλησα ρακόρ) και στο λάστιχο παρεμβάλεις ένα ταυ Τ για την ´βαλβίδα εκτόνωσης.
Στην άλλη άκρη το πιστόλι και τέλειωσες. Τόσο απλά.
Να προσ'εξεις μόνο τα λάδια του μοτέρ, θα το δουλέψεις μέχρι να σταματήσει να πετάει λάδι απ´το σωληνάκι και μετά θα κάνεις τις συνδέσεις.
Ψαχνω για ψυγειο ηδη... ειχα δυο και ξυλωσα τα ηλεκτρομηχανολογικα, τα πεταξα και κρατησα τα κουτια ο μλς για αποθηκη.

Έχω ένα χαλασμένο 20αρι κλιματιστικό και χρειάζομαι έναν ορεξάτο που να τον κόβει. Τέτοια τα χρησιμοποιούν πολλοί μοντελιστες επειδή βάφουν μέσα στο σπίτι ή στα μπαλκόνια και είναι αθόρυβα.
Αντε ξεκινα και οτι θες εδω ειμαστε.

180watt, ειναι κομπρεσσερ για αερογραφο αλλα εχει και πιστολι αερα για φυσηματα.

61pZifo7T-L._SX355_.jpg

Μικρό είναι...
Αν και σε όγκο είναι λίγο πιο μεγάλο απ´το δικό μου μοτέρ. Καλά δεν συζητάμε για τους κραδασμούς και το θόρυβο, δεν υπάρχει καν σύγκριση.
Το μοτερ που χρησιμοποιώ εγώ είναι 3/4 HP.

Αυτό το μοτέρ θα σκοτώνει ρε κουμπάρε... Για δες πως θα το αξιοποιήσεις.
Το πλεονέκτημα του μοτερ ψυγείου πάντως είναι ο μηδενικός θόρυβος, χωρίς να υστερεί σε δύναμη.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αυτό το μοτέρ θα σκοτώνει ρε κουμπάρε... Για δες πως θα το αξιοποιήσεις.
Το πλεονέκτημα του μοτερ ψυγείου πάντως είναι ο μηδενικός θόρυβος, χωρίς να υστερεί σε δύναμη.
Ναι, το θέμα είναι να δουλεύει όμως. Τσπ κάποια στιγμή θα το κοιτάξω κι αυτό.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπάμπη κάτι είπες για λάδια ...εκεί μέσα δεν κυκλοφορεί φρέον ?? Αναφέρεις 3 σωληνάκια ...το ένα ρουφάει το άλλο φυσάει ...το τρίτο τι κάνει ?? Από ότι έχει πάρει το μάτι μου το ένα είναι ταπωμένο και νομίζω από εκεί γεμίζουν το φρέον.

Ναί Νικόλα, το σωληνάκι με το φρέον είναι ταπωμένο και τα άλλα δύο ελεύθερα.
Αν βγάλεις το μοτέρ μόνος σου απ´το ψυγείο θα πρέπει να κόψεις τα άλλα δύο σωληνάκια και θα γεμίσει ο τόπος φρεον που είναι σαν πολύ ψιλό λάδι. Για να περιορίσεις το πρόβημα, πριν το κόψεις, πάτησέ το με την πένσα να το στραγγαλίσεις πριν και μετά το σημείο κοπής,κι αφού το κόψεις, πήγαινε κάπου έξω και άδειασέ το.
Το μοτέρ έχει λάδι μέσα αλλά όχι στα σωληνάκια, είναι στον πάτο, σαν κάρτερ.