DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπάμπη, πόσο αργεί να γεμίσει με αέρα και πόσο κρατάει;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημητρη παρα πολυ ομορφο το κουτι, μπραβο!!

20190331_212405_zpspydkbccm.jpg

Λαδι το περασες?

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Και μια πιο παλιά κατασκευή, ένα τραπέζει για την καινούργια τηλεόραση

https://www.youtube.com/watch?v=SwLyKjubQSo

Πολυ ωραιο το τραπεζακι Γιαννη και λειτουργικοτατο. Που βρηκες το σχεδιο? Το φινιρισμα τι ειναι?

Γιάννη, τέλειο το έπιπλο. Πες μας και καμιά κουβέντα παραπάνω για το ξύλο και το φινίρισμα.

Δημητρη παρα πολυ ομορφο το κουτι, μπραβο!!
Λαδι το περασες?

Μιχάλη ευχαριστώ. Έχω ξεμείνει από βερνίκια εμποτισμού, οπότε έβαλα εμποτισμού διαλύτη (light oak) αραιωμένο με white spirit. Το "στάξιμο" σε διάφορα σημεία στην μέσα πλευρά έγινε από απροσεξία όταν έβαφα την έξω πλευρά.

Γιάννη,πολύ όμορφο και το τραπεζάκι και το βίντεο! Πες μου πως είδα σκηνές απο Κόναν, ή με γελάσανε τα μάτια μου;
Καλημέρα Νίκο καλό μήνα. Ναι είχα βάλει τον Κόναν και έπαιζε

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάτι αλλαγές της τελευταίας στιγμής,

Πολύ καλή δουλειά ή φώτο μου θυμίζει κάτι από μάθημα της φυσικής!

Πολυ ωραιο το τραπεζακι Γιαννη και λειτουργικοτατο. Που βρηκες το σχεδιο? Το φινιρισμα τι ειναι?

Καλημέρα και καλό Μήνα. Το σχέδιο δεν το βρήκα πουθενά είναι δική μου έμπνευση χάχαχαχα. Ιδιαίτερο φινίρισμα δεν υπάρχει μαύρη μπογιά ματ είναι τα τζάμια φιμέ σκούρο και ο κρυφός φωτισμός μπλε λεντακια γιατί λένε ότι σου φτιάχνουν τη διάθεση. Το δοκάρι ήταν πεταμένο σε ένα χωράφι.

Καλημέρα και καλό Μήνα. Το σχέδιο δεν το βρήκα πουθενά είναι δική μου έμπνευση χάχαχαχα. Ιδιαίτερο φινίρισμα δεν υπάρχει μαύρη μπογιά ματ είναι τα τζάμια φιμέ σκούρο και ο κρυφός φωτισμός μπλε λεντακια γιατί λένε ότι σου φτιάχνουν τη διάθεση. Το δοκάρι ήταν πεταμένο σε ένα χωράφι.

Έγινε πολύ όμορφο. Βοήθησε όμως & το τέρας TV που φιλοξενεί επάνω του !
Πάντα τέτοια.

Μπραβο Μπαμπη:a0210:
Το νεο πλεξι ειναι και πιο παχυ, εκτος απο πιο μεγαλο, απο το προηγουμενο η λαθος βλεπω?

Ναί Μιχάλη, αυτό είναι 1,5 πόντο, αν και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και με τον 1 πόντο.
Όπως λένε όμως "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε"

Μπάμπη, πόσο αργεί να γεμίσει με αέρα και πόσο κρατάει;

Δεν γεμίζει, αυτό αδειάζει, είναι υποπίεσης.
Αδειάζει αμέσως, σε μισό λεπτό περίπου. Το πόσο κρατάει έχει να κάνει με το πόσο καλή στεγάνωση έχεις κάνει.
Αν το προσελξεις λίγο στα βιδώματα με τεφλόν και την ειδική κόλλα δεν έχεις πρόβλημα, κρατάει όσο θες.

κ. Babis μια χαρά σε βρίσκω. Σε βλέπω να πηγαίνεις για κατοχύρωση της πατέντας στο τέλος.

Μπα, την πατέντα την έχουν ανακαλύψει άλλοι πολύ πρίν απο μένα, εγώ όμως μπορέι να βοηθήσω κάποιον που ξεκινάει να το φτιάξει με πληροφορίες ώστε να κάνει τη δουλειά του έυκολα και φτηνά.
Αυτός είναι κι ο λόγος που έχω κάνει κάμποσα πισταρίσματα σε όλη την πορεία κατασκευής μέχρι να καταλήξω κάπου.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έγινε πολύ όμορφο. Βοήθησε όμως & το τέρας TV που φιλοξενεί επάνω του !
Πάντα τέτοια.
Ευχαριστώ!

Δημήτρη πολύ καλή η κούτα αποθήκευσης...χρήσιμη για μεγάλα εργαλεία που είναι πεταμενα από εδώ και εκεί...
Γιάννη ωραιότατο και το τραπεζάκι της TV...

Σιγά το δύσκολο.

Ο φίλος μας ο YouTubης να είναι καλά.

https://youtu.be/6jP_j2wkkrg

Έτοιμη & η ξύλινη πρέσα. Αργότερα θα έχει λίγο τρίψιμο & βάψιμο. Σφίγγει τέλεια όπως δείχνει & το videaki.
Αξίζει να δοκιμάσετε τε την κατασκευή της.

(Αντιγραφή με κάποιες extra βελτιώσεις από τον παραπάνω Ισπανό φίλο μας).

https://youtu.be/68mtRtUqHp0
Παρά λίγο να μου ξεφύγει.Άπαικτη πατέντα Κώστα,με πολλές χρήσεις, ευχαριστώ και εσένα και τον Νίκο που μου υπέδειξε προ ολίγου την κατασκευή σου!Ήδη έχω σχεδιάσει στο μυαλό μου τραπέζι,ρούτερ με γρύλο!

Δημήτρη πολύ καλή η κούτα αποθήκευσης...χρήσιμη για μεγάλα εργαλεία που είναι πεταμενα από εδώ και εκεί...
Γιάννη ωραιότατο και το τραπεζάκι της TV...
Ευχαριστώ την καλημέρα μου

Ναί Μιχάλη, αυτό είναι 1,5 πόντο, αν και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και με τον 1 πόντο.
Όπως λένε όμως "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε"

Δεν γεμίζει, αυτό αδειάζει, είναι υποπίεσης.
Αδειάζει αμέσως, σε μισό λεπτό περίπου. Το πόσο κρατάει έχει να κάνει με το πόσο καλή στεγάνωση έχεις κάνει.
Αν το προσελξεις λίγο στα βιδώματα με τεφλόν και την ειδική κόλλα δεν έχεις πρόβλημα, κρατάει όσο θες.

Μπα, την πατέντα την έχουν ανακαλύψει άλλοι πολύ πρίν απο μένα, εγώ όμως μπορέι να βοηθήσω κάποιον που ξεκινάει να το φτιάξει με πληροφορίες ώστε να κάνει τη δουλειά του έυκολα και φτηνά.
Αυτός είναι κι ο λόγος που έχω κάνει κάμποσα πισταρίσματα σε όλη την πορεία κατασκευής μέχρι να καταλήξω κάπου.
Sorry, εγώ δεν το αποσαφηνησα. Εννοώ αν το κανεις να φυσάει και να γεμίζει ένα μικρό δοχείο, χρήση δηλαδή αθόρυβους κομπρεσέρ, πόσο μπορεί να αργεί;

Sorry, εγώ δεν το αποσαφηνησα. Εννοώ αν το κανεις να φυσάει και να γεμίζει ένα μικρό δοχείο, χρήση δηλαδή αθόρυβους κομπρεσέρ, πόσο μπορεί να αργεί;

Σήμερα πρόσθεσα στο σύστημα αεριοθάλαμο και μπορώ να σου απαντήσω συγκεκριμένα.
Έχω ρυθμίσει τον πρεσσοστάτη να ανοίγει το μοτέρ όταν η πίεση πέφτει κάτω από 4 bar και να κόβει όταν φτάνει στα 7,5 bar.
Για να γεμίσει το δοχείο, από εντελώς άδειο, στα 7,5 bar χρειάζεται περίπου ένα λεπτό.

Εδώ η τελική φάση κατασκευής, προσθέτοντας τη μπουκάλα, και η όλη κατασκευή συνολικά.
Υπ´ όψιν οτι το σύστημα είναι διαιρούμενο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο ως Vacuum, κι εκεί δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένη η μπουκάλα, μπορείς να το χρησιμοποιηλσεις σαν πιεστικό, κι εκεί δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένη η κατσαρόλα, μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και τα δύο ταυτόχρονα.
Αυτή τη τελευταία επιλογή δεν βλέπω που και πότε μπορεί να τη χρειαστώ αλλά την αναφέρω σαν δυνατότητα.

Το συγκεκριμένο δοχείο που βλέπεις το γεμίζει

γιατι το εκανες? ετοιμαζεσαι για σταθεροποιηση ξυλων?

Όχι για κάτι συγκεκριμένο, κυρίως για να αφαιρώ τις φουσκάλες απ´ το υγρό γυαλί το ξεκίνησα.
Όςο για τη σταθεροποίηση ξύλων δεν το κατέχω το άθλημα, μάλλον θα πρέπει να γίνει κάποια δοκιμή. Το καλό είναι οτι έχω και το ειδικό υγρό που χρειάζεται γί αυτή τη δουλειά.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    304.9 KB · Views: 168
  • image.jpg
    image.jpg
    306.9 KB · Views: 167
Last edited by a moderator: