DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παραγγελία για παιδική κουκέτα η οποία θα συνεχιστεί & με επιπλέον καλλωπισμό - εξοπλισμό (ξύλινα κάγκελα & σκάλα κλπ) για να φιλοξενήσει την αγαπημένη της Lalaloopsy & την παρέα της.
Άντε να της χαλάσεις χατίρι........................

αυτα ειναι ... να εισαι πιτσιρικι και να εχεις παππου τον Κωστα, η χαρα του παιδιου

Μπραβο ρε φιλε, εισαι μαστορας και το απολαμβανεις με το δυο φορες παιδι σου

αυτα ειναι ... να εισαι πιτσιρικι και να εχεις παππου τον Κωστα, η χαρα του παιδιου

Μπραβο ρε φιλε, εισαι μαστορας και το απολαμβανεις με το δυο φορες παιδι σου

Καλημέρα Θανάση.

Γεια στα χέρια σου μάστορα μου

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να είμαστε καλά να μαστορευουμε.

Να είστε πάντα καλά παιδιά.

Κώστα πολύ ωραίο!!!

Μπραβο φιλε!!!

Καλημέρα, να είμαστε καλά.

Last edited by a moderator:
Ο Τerratec ηταν απο τους πρωτους, αν οχι ο πρωτος, 12βολτος γωνιακος τροχος μπαταριας. Πρωτοποριακο gadget με δισκους κοπης και λειανσης διαμετρου 100mm!

Τον ειχα παρει απο το Amazon Αγγλιας οταν ακομα ειχε δωρεαν μεταφορικα για παραγγελιες ανω των 25 λιρων...ωραιες εποχες!

Ομως πεθαναν οι μπαταριες, δεν εβρισκα τις ιδιες αλλα ηθελα πρεπε να κρατησω ζωντανη τη μνημη του:)
Απο την αλλη δεν ηθελα να αλλαξω τις μπαταριες στο πακετο γιατι ειναι βαρετη, καπως επιπονη και κυριως αχρειαστη διαδικασια καθως ηδη υπαρχουν αρκετοι τροχοι μπαταριας.
Ετσι λοιπον κατεληξα να αφαιρεσω τις μπαταριες μεσα απο το pack και να συνδεσω τους πολους με καλωδια που θα πιανουν σε 12βολτες μπαταριες τυπου αυτοκινητου/μηχανης.

Εδω το τροχακι με την μπαταρια μεσα και τα καλωδια ετοιμα να μπουν στους πολους μιας 12βολτης. Διπλα το τριβειο Terratec που δουλευει με την ιδια μπαταρια.
49549446401_438673a520_b.jpg

Στα δεξια βλεπουμε το ροταρυ εργαλειο parkside που και εκει πεθαναν οι μπαταριες και εγινε η ιδια διαδικασια στην μπαταρια.

Εδω η μπαταρια που βγαινει κανονικα και μπορει να μπει και στο τριβειο της Terratec.
49549445696_f38837758e_b.jpg

Eιχα ξεχασει να αναρτησω την επισκευη οταν την εκανα και μου το θυμησε ο Κυριακος που με ρωτησε χτες τι απεγινε το συγκεκριμενο τροχακι!
Το ειχε δουλεψει αυτο το τροχακι και μαλιστα υπαρχει φωτο που εκοβε με περισσια τεχνη και χειρουργικη ακριβεια την πλαστικη σακκουλα απο τα σουβλακια που ειχαμε παραγγειλει με τον Παναγιωτη panava και τον Βασιλη:))

Mιχάλη καλή η σκέψη σου,αλλά θά έπρεπε να βάλεις πιό μεγάλης διατομής καλώδιο,αυτό είναι λεπτό καλώδιο φορτιστή από ότι βλέπω 2 Χ 0,75 mm ίσως καί λεπτότερο.Πιστεύω θα ήθελε καλώδιο τουλάχιστον 2 Χ 1,5 mm ίσως καί πιό χονδρό.
Γιατί τραβάνε αμπέρ αυτά τα εργαλεία,καί σέ μικρές τάσεις σέ αρκετά αμπέρ ρεύματος χρειάζεται χοντρότερο καλώδιο,από ότι σέ υψηλή τάση μέ λιγότερα αμπέρ.
Μέτρησε μέ ένα πολύμετρο σέ ένδειξη αμπέρ συνεχούς,μέ τήν μέγιστη κλίμακα σάν αρχή 10 αμπερ π.χ πόσο ρεύμα τραβάει σέ λειτουργία.
Αν δέν γνωρίζεις τήν σύνδεση βάζεις τό πλήν του ακροδέκτη του εργαλείου στόν αρνητικό πόλο τής μπαταρίας,καί τό σύν τής τάσης από τήν μπαταρία σου πάει στό κόκκινο ακροδέκτη του πολύμετρου,καί ο μαύρος ακροδέκτης του πολύμετρου πάει στό στόν θετικό ακροδέκτη του μηχανήματος σου.

Μαλλον εχεις δικιο Δημητρη αν και εδω που τα λεμε αποκλειεται να χρησιμοποιησω αυτο τον τροχο για οποιαδηποτε δουλεια τη στιγμη που υπαρχουν αρκετοι τροχοι μπαταριας και αλλοι τοσοι ρευματος...

Τον επισκευασα ετσι για την χαρα :))

Εξαιρετικο το γεγονος να εχεις εργαλεια που να καλυπτουν τις αναγκες σου.

Εδω μια δοκιμη του μορσοτρυπανου του Μπαμπη στοπιτσιρικι δραπανακι μου!

Απλα εξαιρετικο.

Οταν αναβαθμιστω θα χρειαστω ενα.

20200220-134904.jpg

Καλησπέρα στη Μαστοροπαρεα μετά από καιρό..

Έκανα 2 πορτουλες σήμερα για να χρησιμοποιήσω λίγο ποιο αποδοτικά το χώρο κάτω από το φούρνο. Μένει μόνο το βαψιματακι. Ειναι κάτι πολύ απλό, πιστεύω να σας αρέσει.
19c22afd7ba844f096c0156eb5b2a785.jpg
a7c350220ed2b9ef1917f84e3521c7aa.jpg
1482e053056f823a83b99277f7c59904.jpg
86f27a5ce2b97f17db0be67f30c37c77.jpg
3fb0951e6a8b99c6d0eb863d376c3e54.jpg
850703aa3abd537d66c186d5966dc56b.jpg
56f26474ea88e78c06e5fa1c2e13fc02.jpg
f9c62b688e6f4a86acc86927e36fd0ef.jpg
5cf26fe5d7abd70e4de3b08a5e09ec16.jpg
981dce35b877bf80580ba55258b1cc1c.jpg

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eγω βλέπω μια πολύ ωραία και προσεγμένη δουλειά...
Πολύ όμορφα τα πορτακια.. !!!Πολύ ωραίο...!!!
Θα τους έχει να σκούρο τόνο ώστε να ταιριαζει με τον περίγυρο...

Παιδιά ευχαριστώ πολύ! Είχα μια μπογιά smaltoxyl hydro oregon και το πέρασα ένα χέρι αλλά δεν του πάει, δε μου αρέσει.

Το δεύτερο χέρι θα το κάνω με ίδιου τύπου χρώμα αλλά Μαονι να σκουρινει και να πηγαίνει με τη φούσκα του φούρνου.
119d02c2d8bbcc5d3bd4458c2e3f2b33.jpg

πολυ ωραια η κατασκευη σου :2thumb22sup:
αλλά, για 'μενα, θα ηταν καλυτερο να τοποθετησεις κασωμα με δοκαρακι στο ανοιγμα (χωρις κορνιζα) και οχι στην εξωτερικη επιφανεια.

τις ταβλες στα πορτακια πως τις ενωσες?

Να είσαι καλά φίλε. Το έκανα εξωτερικό το περίγραμμα γιατί το σοβατισμα δεν ήταν αλφαδιασμενο. Βάζοντας λοιπόν το περίγραμμα "εκλεψα" τις διαφορές πανω-κατω-δεξια-αριστερα.

Οι ταύλες στα πορτακια ενώθηκαν με καρφακια και ξυλοκολλα, στη συνέχεια έδεσαν όταν καρφωσα και το ραμποτε.

Καλησπέρα στη Μαστοροπαρεα μετά από καιρό..

Έκανα 2 πορτουλες σήμερα για να χρησιμοποιήσω λίγο ποιο αποδοτικά το χώρο κάτω από το φούρνο. Μένει μόνο το βαψιματακι. Ειναι κάτι πολύ απλό, πιστεύω να σας αρέσει.

Πολλα μπραβο, οχι μονο για το project, αλλα και για την παρουσιαση :)

Last edited by a moderator:
Πολυ καλο το πορτακι, ανεδειξε καλυτερα τον ξυλοφουρνο. Ενα σκουρο βερνικοχρωμα τωρα για να ταιριαξει με το συνολο και θα ειναι σουπερ.

Μπραβο Γιωργο ωραια γωνια εχεις φτιαξει εκει!:a0210: