DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραία δουλειά Γιώργο αλλά πάλι θα είμαι ο γκρινιάρης...
Οι μεντεσέδες με χαλάνε έτσι που τους έβαλες.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραία δουλειά Γιώργο αλλά πάλι θα είμαι ο γκρινιάρης...
Οι μεντεσέδες με χαλάνε έτσι που τους έβαλες.
Μπάμπη, για πες, τι αλλαγή θα πρότεινες; μικρότερους μεντεσεδες, αλλού τύπου ή θεση;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραία δουλειά Γιώργο !!!
Ο Μπάμπης καλά κάνει και το επισημαίνει ... αυτού του τύπου οι μεντεσέδες διπλώνουν και μπαίνουν στο κενό μεταξύ πόρτας και κασώματος αφού σκαφτεί λίγο το σημείο με σκαρπέλο.
Αν δεν το πει κάποιος πως θα καταλάβει ο άνθρωπος τι είναι σωστό οπτικά και τι όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που προβάλουμε μια κατασκευή ...να μας πουν τι είναι άσχημο να μάθουμε και να το διορθώσουμε.

Σε ξύλινα πορτάκια η σε πατζουρια μπαίνουν κανονικά μασκουλα...Είναι αυτά που ανέφερε ο Νίκος πριν...
Είναι πολύ στιβαρά και αντέχουν βάρος...
Συνήθως μπαίνουν εσωτερικά άλλοι τα θάβουν αλλοι οχι και βάφονται σε σκούρο χρώμα ώστε να τα δειχνεις..Προσωπικά μαύρα τα βάφω.
Βέβαια έτσι όπως είναι κατασκευή του δυσκολο να έμπαιναν κάτι τέτοιο...
Θα μπορούσε εσωτερικά να τα έβαζε, ακόμη και τώρα γίνεται,ώστε να μην χαλάνε την εξωτερική εικόνα...Αλλά μικρό το πρόβλημα....Η δουλειά να γίνεται...

Αυτό που ήθελα να πω είναι ακριβώς αυτό που λέει ο Νίκος (Osatosa).
Υπάρχουν πολλών ειδών μεντεσέδες, ο καθένας έχει και δικό του τρόπο τοποθέτησης. Οι συγκεκριμένοι μεντεσέδες δεν είναι για εξωτερική χρήση, αυτοί μπαίνουν έτσι:

klemmende_deuren-1600_600.png

Για εξωτερική χρήση είναι αυτοί που έβαλε ο έταιρος Νίκος (Πετειναράκης). Πιο ακριβοί βέβαια αλλά και πιό όμορφοι κατά το δικό μου γούστο.

Πολύ καλά κάνετε παιδιά και το λέτε. Δεν είχα ιδέα από μεντεσεδες. Να πω την αλήθεια νόμιζα ότι είναι όλοι ίδιοι, αυτούς βρήκα αυτούς πήρα...τώρα όμως ξέρω..!

Επίσης, όσον αφορά το χρώμα βρήκα ακριβώς την ίδια μπογιά στην αποθήκη μου σε καρύδια. Έκανα λίγο χημεία το σκουρινα και νομίζω είναι πολύ καλύτερα. Άλλο ένα χέρι και τέλος!

Επίσης, η γωνιά ολοκληρωμένη!
babcc87aae688d5e2ea4c55f80bd04b0.jpg
dd7f3b8f384949b2f5429095f096e4a1.jpg
f3c7a60d280eff5c655c68a1010332b8.jpg

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σε ξύλινα πορτάκια η σε πατζουρια μπαίνουν κανονικά μασκουλα...Είναι αυτά που ανέφερε ο Νίκος πριν...
Είναι πολύ στιβαρά και αντέχουν βάρος...
Συνήθως μπαίνουν εσωτερικά άλλοι τα θάβουν αλλοι οχι και βάφονται σε σκούρο χρώμα ώστε να τα δειχνεις..Προσωπικά μαύρα τα βάφω.
Βέβαια έτσι όπως είναι κατασκευή του δυσκολο να έμπαιναν κάτι τέτοιο...
Θα μπορούσε εσωτερικά να τα έβαζε, ακόμη και τώρα γίνεται,ώστε να μην χαλάνε την εξωτερική εικόνα...Αλλά μικρό το πρόβλημα....Η δουλειά να γίνεται...

Κωστη αυτοι του νικου μπαινουν εξωτερικα μονο, αλλιως δε θα ανοιγει η πορτα!!!

Γιωργο βαψε και την φασα που ειναι πανω απο το BBQ το ιδιο χρωμα να δεσει καλυτερα!

Ειχα ενα φακο κεφαλης που βολοδερνε στο αμαξι. Καποια στιγμη βρεθηκε στο εργαστηριο και περιμενα τι στιγμη που θα ερθει η επιφωτηση αξιοποιησης του.
Σημερα ηταν η μερα και τοποθετηθηκε στο καθετο δραπανο. Λογο της βασης που δεχεται κλιση τον τοποθετησα με δεματικα και απλα με τη βαρυτητα φωτιζει ακριβως στο σημειο τρυπηματος.
Μπαταριας ειναι αλλα εδεσα και το φορτιστη πανω οποτε χρειαστει φορτιση.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εσυ parkside???????

Απο τα λιγα και καλα. Αυτο και το φαλτσοπριονο το μικρο εχω καθως και ενα σετ μυτες, απο τις καλες.

Mπραβο Νεκταριε, οι βελτιωσεις τετοιου ειδους μου αρεσουν πολυ! :2thumb22sup:

Παλαιοτερα σκεφτομουν το ιδιο για το κολωνατο του πατερα μου με φωτακι λεντ και μπαταρια. Δεν εβρισκα τοτε ικανοποιητικο λεντακι που να δουλευει στα 3 η 4.5βολτ.
Εγκατελειψα την ιδεα καθως πηρα ενα δραπανο με ετοιμο φωτακι επανω :)

Η πρώτη μου κατασκευή στον ξυλότορνο..
dd345bed1f91d56e1b6318d09ae1241a.jpg
446c2d24e32e52aa16883bc99e69f826.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και η επόμενη κατασκευή είναι ο φάρος. Δεν έχω αποφασίσει τι χρωμα να τον βάψω, συμβουλές καλοδεχούμενες, θα ληφθούν υποψιν.
905a41eb818704d9e344f4ee168bec56.jpg
63cd91d4e0ba05fd1eb779a9e0a972ca.jpg
f2384eb15a6ff6b19344860ff3cbe123.jpg
ad8f42d8b44a75d04e6b44147f8cc87f.jpg
97f1bd6e7495a09ba63048ae23019089.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk