DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απο μολυβοθηκη σε φαρο, αυξανει γρηγορα και σημαντικα ο βαθμος δυσκολιας βλεπω, μπραβο Γιαννη, κανει δουλιτσα το αυτοσχεδιο τορνακι!

Ωραιος ο φωτισμενος φαρος και η βαση του. Πανω τον εχεις τελειωσει? Με μπαταρια τον εχεις φωτισει?

Για χρωμα αστον οπως ειναι μεχρι να σου ερθει η εμπνευση. Το πιο δυσκολο κομματι ειναι το βαψιμο για μενα, πονοκεφαλος :)

Απο μολυβοθηκη σε φαρο, αυξανει γρηγορα και σημαντικα ο βαθμος δυσκολιας βλεπω, μπραβο Γιαννη, κανει δουλιτσα το αυτοσχεδιο τορνακι!

Ωραιος ο φωτισμενος φαρος και η βαση του. Πανω τον εχεις τελειωσει? Με μπαταρια τον εχεις φωτισει?

Για χρωμα αστον οπως ειναι μεχρι να σου ερθει η εμπνευση. Το πιο δυσκολο κομματι ειναι το βαψιμο για μενα, πονοκεφαλος :)
Έχει δουλειά ακόμη ο φωτισμός λεντ στα 220. Ο χρωματισμός πράγματι προβληματίζει

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτοιμος ο κι φάρος...
c6e9478c6178cbc50ffd39f299e2dcc4.jpg
6b931b1df9417171d8c6aaff2f7c7fe3.jpg
38053f2e68bd70594409d73aba05c227.jpg

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο Γιάννη...Αριστούργημα το τελικό αποτέλεσμα...!!!!
Ευχαριστώ Κώστα ο επόμενος πιστεύω θα βγει καλύτερος..

Μπράβο μάστορα μου υπέροχος ο φάρος πολύ ωραία δουλειά και το τορνακι γεια στα χέρια σου

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο μάστορα μου υπέροχος ο φάρος πολύ ωραία δουλειά και το τορνακι γεια στα χέρια σου

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ costas1965 και koulhs τώρα για να πω την αλήθεια πρόβατα δεν έβοσκα αλλά κάτι χειρότερο, καράβια αρμένιζα ως εκ τούτου άσχετος αλλά επειδή μ αρέσει αυτό με αυτά που έμπλεξα προσπαθώ να εντρυφήσω. Υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ να φανώ αντάξιος των υποστηρικτικών σας σχολίων

Μαρκονης ο φιλος μου.
Εχει γυρισει τον πλανήτη!

Κάποτε μιλάγαμε στα ΑΜ με τους μαρκόνες!!!
Μετά συντηρούσαμε τον παράκτιο στη Λούτσα ...και μετά στην Αγία Παρασκευή...
Ωραία χρόνια!

Tυχερος πολυ, οι ασυρματιστες ηταν η καλυτερη δουλεια πανω στο βαπορι. Αν ηταν και σε φορτηγα που καθοντουσαν πολυ τοτε στα λιμανια, ειναι διπλα τυχερος!

Πολυ καλο βγηκε το ναυτικο θεμα!!

Σε γκαζάδικα η φορτηγά, κουβέρτα η μηχανή..?

Καλημέρα Μιχάλη ποντοπόρα φορτηγά και τάνκερ ως ασυρματιστής, πλοίαρχος γ' τάξης και ράδιο ηλεκτρονικός (με κέρδισε η πρώτη ειδικότητα) τα τελευταία 11 χρόνια στην hsw με τον Κυριάκο παρέα να έχω βρει τον μπελά μου μαζί του

Κάποτε μιλάγαμε στα ΑΜ με τους μαρκόνες!!!
Μετά συντηρούσαμε τον παράκτιο στη Λούτσα ...και μετά στην Αγία Παρασκευή...
Ωραία χρόνια!
Στην Αγία Παρασκευή στη σδαμ υπηρέτησα κάποιο διάστημα ως κελευστής τηλεγραφητής. Στα ΑΜ εννοείς ραδιοτηεφωνια μεσαίων 2182 κλπ;

Last edited by a moderator:
Στην Αγία Παρασκευή στη σδαμ υπηρέτησα κάποιο διάστημα ως κελευστής τηλεγραφητής. Στα ΑΜ εννοείς ραδιοτηεφωνια μεσαίων 2182 κλπ;

Ναι για τα ΑΜ,Αγία Παρασκευή πήγε το Hellas Radio απ τη Λούτσα ,όταν έγινε Ολύμπια ραδιο...

Ναι για τα ΑΜ,Αγία Παρασκευή πήγε το Hellas Radio απ τη Λούτσα ,όταν έγινε Ολύμπια ραδιο...
Κατάλαβα βέβαια τα ΑΜ ήταν τη πολύ παλιά από 70 και μετά αντικατασταθηκε από ssb και στα μεσαία για ακτοπλοΐα και ωκεανοπλοϊα στα βραχέα. Ωραία χρόνια. Μετά βγήκαν τα σιτορ αργότερα τα δορυφορικά και στο τέλος το gmdss που ήταν και η αιτία να καταργηθεί το επάγγελμα του. Ασυρματιστής. Εγώ είχα τελειώσει τη σχολή πλοιαρχων του Ασπροπύργου και συνέχισα στον κλάδο των πλοιαρχων αλλά τα παράτησα και μπήκα στην χελλένικ. Όλα καλά δόξα τον Θεό..

Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Εφτιαξα μια βαση/μηχανισμο για στερεωση του θαμνοκοπτικου στο τοιχο.Ειναι φτιαγμενο ετσι ωστε να σφηνώνει λιγο το μπαστούνι και με τη δαγκανα να το κραταει στη θεση του, συν οτι δεν το αφηνει να περιστραφεί λογω βαρους.
Τεμαχια ξυλου και κοντρα πλακε, κολλα, βίδες και βερνικι. Το σφηνωμα γινεται σε πλαστικη σωληνα Φ32 κομμένη στη μεση.
Αρκετα στιβαρο και γρηγορο κουμπωμα, ξεκουμπωμα.

Καλησπέρα σας Κύριοι!

Έχουμε κανέναν βαρελά(!) στην παρέα μας;

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έφερα στην επιφάνεια από τα βάθη του υπογείου μου ένα 200λιτρο ξύλινο δρύινο κρασοβάρελο. Το βαρέλι γενικά ήταν σκεβρωμένο, μουχλασμλενο στην πίσω μεριά και τα δακτυλίδια του τόσο χαλαρά που έπεφταν. Σήμερα με τον πεθερό μου το ξεκαπακώσαμε από την πίσω μεριά για να το καθαρίσουμε. Αφού βγάλαμε φέτσες 25 χρόνων και το καθαρίσαμε σχολαστικά είδαμε ότι κυρίως στις ενώσεις (εσωτερικά & εξωτερικά) που είναι οι τάβλες έχει μικρές τρυπούλες, μάλλον από σαράκι. Επίσης, βάζοντας φακό μέσα στο βαρέλι, αυτό δείχνει να λαμπυρίζει σε κάποια σημεία, σα να έχει glitter, είναι ζάκχαρα αυτά που έχουν μείνει; Είναι κάποιος μύκητας;

Εν πάσει περίπτωση, γράφω στο DIY καθώς μάλλον θα καταλήξει να γίνει γλάστρα, ο πεθερός μου θέλει καθαρά από χόμπι να το παλέψει μήπως το φέρει στα ίσια αλλα γενικά το φοβάμαι. Τί λέτε;