DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ηταν μπροστα ο γειτονας;
Αν ναι, αυτο ειναι που λεγανε, "κοβουμε κιμα παρουσια του πελατη". 😁
Παντως, Μιχαλη, η Bosch εχει λαμα σπαθοσεγας ειδικη για παγο. Να εισηγηθεις να βγαλει και για κιμα 😁 😁 😁

Αν αυξηθεί η δουλειά πές μου να φέρω απ´το χωριό και την ανοξείδωτη κορδέλα κατεψυγμένων. :flipout:

Eιναι ο διαολος μου η κοπη μαρμαρων, πολυ βρωμα/σκονη ακομα και στο πιο μικρο κοψιμο.

Επρεπε να γινει ενα δοντι σε ενα μαρμαρακι για να ταιριαξει σωστα η εφαρμογη του.

Εδω φαινεται το μαρμαρο και το σημειο που πρεπει να αφαιρεθει.
49734833522_3c7d9feb44_b.jpg

Επειδη καθε μαστορεμα ειναι καλο να το βλεπεις και σαν παιχνιδι, σκεφτηκα να χρησιμοποιησω την παγκοσεγα της worx που σπανια πλεον την χρησιμοποιω μαζι με μια ειδικη λαμα.
Λογω της πολυ σκονης που αφηνει η κοπη του μαρμαρου ηταν απαραιτητη και η χρηση μιας σκουπας. Η 18βολτη Ryobi συνδεθηκε ευκολα με το συστημα απορροφησης της Worx.

Σκονη σχεδον μηδεν αν και με την σεγα η σκονη ειναι περιορισμενη σε σχεση με τον τροχο! Και με τον οδηγο η κοπη εγινε πανευκολα και εντελως ευθεια.
49734833087_6f6583aa30_b.jpg

Εδω η λαμιτσα για κεραμικα της Worx που αποδειχτηκε πολυ καλη και ανθεκτικη καθως το μαρμαρο ηταν ~18μμ παχυ και αυτες οι λαμες ειναι για κεραμικα μεχρι 10μμ και μαξ.15μμ.
49734832617_b1eaf6f115_c.jpg

Θα προσθεσω στη λιστα, λαμες για κεραμικα της Βοsch καθως βλεπω οτι η κοπη κεραμικων/πετρας ειναι πολυ βολικη και πολυ ακριβης στην παγκοσεγα.

Επρεπε να γινει και μια λοξη τομη στο μαρμαρακι, αλλα εκει ειπα να χρησιμοποιησω ετσι για την χαρα τον δισκο κοπης για πετρα της bosch o οποιος ειναι καταπληκτικος με το τροχακι.
Το φινιρισμα θα γινει με το φτερωτο δισκακι πανω στο τροχακι της Parkside το οποιο ειμαι τυχερος γιατι εχει αποδειχτει πολυ καλο.
49733960643_78767c63d1_c.jpg

Η κοπη εγινε εξω καθως η σκονη απο το μαρμαρο με τον τροχο παει συννεφο..

Είναι πολύ καλό να εχεις μεγάλο ευρως εργαλείων ακόμη και για δουλειές μια στο τόσο...
Ενώ ξέρω ότι υπάρχουν λαμιτσες για κεραμικά δεν μου γέμιζαν το μάτι ότι μπορούν να κόψουν μάρμαρο και μάλιστα τόσο καλά...
Το πιο σημαντικό είναι ότι έγινε δουλειά εντός χωρου που 99/100 θα τις έκανε εκτός...Στα πολύ συν...

Όσο αφορά την σκόνη μπορεί κάποιος να την αποφύγει βάζοντας λίγο νερό πάνω στο υλικό κοπης..

Μπράβο πάντως Μιχάλη που τα καταφέρνεις....!!!

Ενδεχόμενος καποια στιγμη κάποιος κοφτης υγρης κοπης εύκολα μεταφερομενος θα πρέπει να μπει στη φαρέτρα των εργαλείων μου...δεν μπορει συνεχεια να μπαινει γωνιακος τροχος...
Όπως αυτος
https://www.toolplanet.gr/index.php...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

O δισκος του γωνιακου τροχου και η λαμα της σεγας ειναι ξηρας κοπης, δεν χρειαζονται ραντισμα με νερο.

Ομως, αναλογα το παχος και το υλικο που κοβουμε, ειναι καλο να σταματαμε καθε λιγα εκατοστα για να κρυωνει η λαμα.

+++

Ευχαριστω συναδελφοι!

Παιδια δεν εχω φωτο απο το χθεσινοβραδυνο μαστορεμα αλλα θελω να πω ποσο μεγαλη ευκολια για καποιες κατασκευες ειναι να εχεις λιγο πιο εξειδικευμενα εργαλεια.

Ηθελε η μητερα μου να τις βαλω 2 επιπλεον ραφακια, για καλυτερη διαχειριση του χωρου, σε μια ντουλαπα που εχουν για τροφιμα.
Δεν πρεπει να πηρε πανω απο μια ωρα, ισως λεω και πολυ, για να συζητησουμε τι ακριβως θελει, για να βρω τα ξυλα, να τα κοψω στα σωστα μετρα και να γινει η τοποθετηση.

Ολα τα κομματια (ραφια και πηχακια στηριξης) κοπηκαν γρηγορα στην πριονοκορδελα με σχετικη, οχι απολυτη, ακριβεια. Για ραφια χρησιμοποιηθηκαν παλια ντουλαπια κουζινας.
Επειτα με το καρφωτικο και την βοηθεια απο ενα αλφαδακι τοποθετηκαν και καρφωθηκαν σε δευτερολεπτα τα πηχακια δεξια αριστερα και πανω τους εκατσαν τα ραφια. That's it!!

Πριονοκορδελα Scheppach, 18βολτο καρφωτικο Ryobi, αλφαδακι και μινι μετροταινια Milwaukee, μαρκαδορακι stanley και γωνια ξυλουργου Powerfix Lidl :)

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παιδια δεν εχω φωτο απο το χθεσινοβραδυνο μαστορεμα αλλα θελω να πω ποσο μεγαλη ευκολια για καποιες κατασκευες ειναι να εχεις λιγο πιο εξειδικευμενα εργαλεια.

Ηθελε η μητερα μου να τις βαλω 2 επιπλεον ραφακια, για καλυτερη διαχειριση του χωρου, σε μια ντουλαπα που εχουν για τροφιμα.
Δεν πρεπει να πηρε πανω απο μια ωρα, ισως λεω και πολυ, για να συζητησουμε τι ακριβως θελει, για να βρω τα ξυλα, να τα κοψω στα σωστα μετρα και να γινει η τοποθετηση.

Ολα τα κομματια (ραφια και πηχακια στηριξης) κοπηκαν γρηγορα στην πριονοκορδελα με σχετικη, οχι απολυτη, ακριβεια. Για ραφια χρησιμοποιηθηκαν παλια ντουλαπια κουζινας.
Επειτα με το καρφωτικο και την βοηθεια απο ενα αλφαδακι τοποθετηκαν και καρφωθηκαν σε δευτερολεπτα τα πηχακια δεξια αριστερα και πανω τους εκατσαν τα ραφια. That's it!!

Πριονοκορδελα Scheppach, 18βολτο καρφωτικο Ryobi, αλφαδακι και μινι μετροταινια Milwaukee, μαρκαδορακι stanley και γωνια ξυλουργου Powerfix Lidl :)

Μαθαινεις βλεπω :flipout:
:a0210:

Παντα μαθαινω, ρουφω τη γνωση σαν να μην υπαρχει αυριο, εχω και εφεση στη μαθηση οποτε γηρασκω σαν αρχοντας και αει διδασκομενος :)

Υπήρχε ανάγκη στο μάρκετ για ένα μέρος που θα βάζαμε τα νερά αλλά χωροσ ουσιαστικά δεν είχαμε οπότε σκέφτηκα αυτό μια πλατφόρμα με ρόδες που και εύκολα θα φωρτονεται και ποσότητα αρκετή θα παίρνει (30 εξάδες)θα πηγαίνει εκεί που θες και θα ταιριάζει με των χωρο.Για την κατασκευή τησ χρειάστηκα 15 μπαλετοξυλα και ένα ξύλινο κουρτινόξυλο για χερούλι.Τα ξύλα πλανιαριστηκαν στον οδηγό που είχα φτιάξει (απίστευτη ευκολία και ακριβεια)κοπηκαν στο δισκοπρίονο και στοκαριστικαν με κόλλα και πριονίδι.Σήμερα έκανα το τεστ στην αποθήκη μέχρι 20 νερά τα πήγε περίφημα στα 30 ζορίστηκε λίγο αλλά την δουλειά την έκανε.
72ab40d199189fc608c6b65265552907.jpg
a4b7a270d96d1e5801a993ca38405723.jpg
190785c03de5b2d56a864d8bb3b42f66.jpg
8c35240c8c424c8f2514f00c18e1b4a5.jpg
435391ac4b6b430911dcf2f70a1ad45d.jpg
c054fdfb630b07e84595f09f81be6eeb.jpg
26d4d8baaeb1b76e238b2231bfd6f56d.jpg
379a1cb94d67813e69392ec1f6c23a4c.jpg
208b7f8b3bbf5fe3d4f1d53858ae78df.jpg
427996354f9f9d4a7458d6f6547b1cb2.jpg
99c0e1854ba3c586e43aad4c77fb6ed6.jpg

Στάλθηκε από το Hisense F17 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο μαστορες παντα τετοια, ομορφες πατεντες και κατασκευες!!

Νεκταριε οντως πολυ χρησιμο και βολικο. Πως το στερεωσες στην πορτα?

Κυριακο γλυτωσες καμποσα λεφτα με το αυτοσχεδιο καροτσι, ευγε :a0210: