DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απαιτηση απο παλια, εμπνευση της στιγμης.

Πατεντιάρη μου εσύ !!!! Μ´αρέσει και το εργαλείο σου ...πήρα και εγώ τέτοιο τελευταία αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα ...λέει τίποτα ??

Κυριάκο είσαι πολύ ωραίος ...μακάρι να το γεμίζεις αρκετές φορές την ημέρα !!!-bye-

Νίκο σκοτώνει το καρφωτικο αυτό. Το έχω κάνα 3αρι χρόνια, δεν μου έχει κολλήσει ούτε ένα καρφάκι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπραβο μαστορες παντα τετοια, ομορφες πατεντες και κατασκευες!!

Νεκταριε οντως πολυ χρησιμο και βολικο. Πως το στερεωσες στην πορτα?

Κυριακο γλυτωσες καμποσα λεφτα με το αυτοσχεδιο καροτσι, ευγε :a0210:
Απλα το βιδωσα στο οριζοντιο, στο κασωμα τις πορτας!

Πατεντιάρη μου εσύ !!!! Μ´αρέσει και το εργαλείο σου ...πήρα και εγώ τέτοιο τελευταία αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα ...λέει τίποτα ??

Κυριάκο είσαι πολύ ωραίος ...μακάρι να το γεμίζεις αρκετές φορές την ημέρα !!!-bye-

Εργαλειο ειναι! Απλα ισως καποιες φορες, σπανια να τζαμαρει. Αν το κρατας λαδωμενο, δηλαδη μια δυο σταγονες ανα μερικες δεσμιδες, δεν καταλαβαινει τιποτα!

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σήμερα έκανα το τεστ στην αποθήκη μέχρι 20 νερά τα πήγε περίφημα στα 30 ζορίστηκε λίγο αλλά την δουλειά την έκανε.

τι σε δυσκολεψε, οι μικρες ροδες, ή ηθηλε καμμια ακομα διαμήκη ενισχυση για το βαρος?

Νεα κατασκευη για οργανωση σωληνων, οριζοντιων αυτη τη φοραμ και οχι μονο.

Απο τεμαχισμο ξυλου απο παγκακι και ρεταλια κασας σιτας.
Ειπαμε, επαναχρησιμοποιηση και ανανεωση καριερας ειναι ο στοχος μου.

Και συνεχιζουμε με αλλα μικροτερου μεγεθους προτζεκτ.

Ωραιος ο Νεκ.

Εγω ηθελα ενα ραφακι να τακτοποισω το σκουπακι της Bosch στην κουζινα.

Ετσι εκοψα ενα κομματι παλετας, αλλα στην αποφαση τι να το βαψω για να ταιριαζει δε μου κολλαγε το άσπρο.
20200411-131620.jpg

Ετσι θυμηθηκα μια τεχνικη οπου καινε την επιφανεια με φλογιστρο και επειτα την ξυνουν με συρματοβουρτα!

Ετσι και εγινε.
Εδω η επιφανεια καμμενη.

20200411-132848.jpg

Και μετα το τριψημο!

20200411-133135.jpg

Το αποτελεσμα με ικανοποιησε παρα πολυ και για να το δειτε μεσα δειτε εδω που θα ειναι και η τελικήτου θεση!
Δειτε ποσο καλα εχει ταιριαξει με το χρωμα της κουζίνας!

20200411-140906.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

τι σε δυσκολεψε, οι μικρες ροδες, ή ηθηλε καμμια ακομα διαμήκη ενισχυση για το βαρος?
Στο βάρος δεν ζοριστικε καθόλου στο κύλισμα μόνο ίσως ήθελε μεγαλύτερες Ρόδες

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εβαλες καμμια βιδα Νεκταριε η μονο titebond? :))
Απο παγκακι για ανθρωπους σε παγκακι για σωληνες, μια χαρα το project! Αν σηκωνε κατι βαρυτερο θα επρεπε να μεγαλωσεις την γωνια των υποστηριγματων.

+++

Πολυ καλη και χρησιμη Κυριακο η βαση για το σκουπακι.
Την ιδια περιπου αποχρωση νομιζω οτι θα μπορουσες να την παρεις χωρις ταλαιπωρια με ενα δυο χερια stain (ανιλινη) αντιστοιχου χρωματος.
%CE%A7%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A5%CE%97%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F-4.png

Ωραιος ο Νεκ.

Εγω ηθελα ενα ραφακι να τακτοποισω το σκουπακι της Bosch στην κουζινα.

Ετσι εκοψα ενα κομματι παλετας, αλλα στην αποφαση τι να το βαψω για να ταιριαζει δε μου κολλαγε το άσπρο.
20200411-131620.jpg

Ετσι θυμηθηκα μια τεχνικη οπου καινε την επιφανεια με φλογιστρο και επειτα την ξυνουν με συρματοβουρτα!

Ετσι και εγινε.
Εδω η επιφανεια καμμενη.

20200411-132848.jpg

Και μετα το τριψημο!

20200411-133135.jpg

Το αποτελεσμα με ικανοποιησε παρα πολυ και για να το δειτε μεσα δειτε εδω που θα ειναι και η τελικήτου θεση!
Δειτε ποσο καλα εχει ταιριαξει με το χρωμα της κουζίνας!

20200411-140906.jpg

Οντως πολυ ωραιο εγινε.
Σωστος.

Νεκτάριε, την επόμενη φορά που θα χρειαστείς γερές γωνίες, πολύ γερές όμως, σου έχω τη λύση. -bye-

Attachments

• 9997710B-7302-4192-8084-FB87C2A30618.jpg
    9997710B-7302-4192-8084-FB87C2A30618.jpg
    70.1 KB · Views: 99
Την πρωτη μερα στο στρατο, μας ειχαν κανει "Ψυχολογικη Αξιολογηση"(!).
Πρωτη ερωτηση: "Πιστευετε οτι ειστε ο Θεος;"
Δευτερη ερωτηση: "Ολοι αυτοι που σας κοροϊδευουν, μια μερα θα το πληρωσουν ακριβα;".
Απαντησα και στα δυο Ναι.
Προσεχε κ. Μπαμπη! 😛😁

Εβαλες καμμια βιδα Νεκταριε η μονο titebond? :))
Απο παγκακι για ανθρωπους σε παγκακι για σωληνες, μια χαρα το project! Αν σηκωνε κατι βαρυτερο θα επρεπε να μεγαλωσεις την γωνια των υποστηριγματων.

+++

Πολυ καλη και χρησιμη Κυριακο η βαση για το σκουπακι.
Την ιδια περιπου αποχρωση νομιζω οτι θα μπορουσες να την παρεις χωρις ταλαιπωρια με ενα δυο χερια stain (ανιλινη) αντιστοιχου χρωματος.
%CE%A7%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A5%CE%97%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F-4.png

Δεν ειχα τπτ μαζι απο αυτα εδω στο Πειραια, μονο το φλογιστρο της cream brulle!
Χαχαχα.

Η βαση βολεύει πολυ.
Θα ανεβασω και μια φωτο τελειωμενη καθως εχει ακομα ενα μυστικο.

Μιχαλη, κολλα και καρφια!δεν εχει αναγκη, ελαφρια ειναι αυτα που σηκωνει! :award:
Κυριακο, ωραιο σκουπακι κουζινας εχεις... :grinning-smiley-043
Μπαμπη καλη η γωνια αλλα το αμαξι δεν το βαζω στο τοιχο... :flipout:

Εφτιαξα χτες μια μεγαλουτσικη σιτα μεγεθους ~120χ90εκ.

O σκελετος εγινε απο πηχακια 1.5χ1.5εκ. τα οποια κοπηκαν απο δοκαρακι ~4.5εκ χ 1.5εκ, περισσευμα απο αλλη κατασκευη. Το υφασμα ηταν απο αντικουνουπικη σιτα του Lidl.

Η κατασκευη δεν εχει καμμια δυσκολια, περα απο ενα ακριβες αρχικο μετρημα και μιας προσεκτικης κοπης της ξυλειας, απλα την αναφερω ετσι για την χαρα και για να παρουσιασω τα εργαλεια και βοηθηματα που χρησιμοποιηθηκαν :)

Η πρωτη η υλη ηταν δοκαρακια ρεταλια απο το Leroy πλατους 45μμ τα οποια κοπηκαν σε τρια μερη των 1.5μμ πλατους.
Το σημαδεμα ανα 1.5 εκατοστο εγινε με μικρο και βολικο χαρακα απο το Banggood. Το σημαδεμα χρειαζοταν καθως ακολουθησε κοπη στην πριονοκορδελα.

49761558748_43c1859e09_b.jpg

Διπλα βλεπουμε την γωνια της Wolfcraft, την οποια οπως ειχα πει και σε παλαιοτερο ποστ σπανια την χρησιμοποιω, η οποια εχει διαβαθμιση για χαραξη ανα καθε εκατοστο.
Οπως καταλαβαινουμε δεν μπορουσα να την χρησιμοποιησω καθως ηθελα διαβαθμιση ανα 15 χιλιοστα. Ο τσιπικος χαρακας εχει διαβαθμιση ανα χιλιοστο, αρα πολυ χρησιμος.

Επειτα σειρα ειχε η συναρμολογηση των πηχακιων για να κανουν τον σκελετο της σιτας.
Η ενωση εγινε χωρις κολλα, μονο με μεταλλικες γωνιες και μια μικρη καβιλια των 3μμ. Παρα πολυ χρησιμες οι γωνιες της Stanley που βλεπουμε στη φωτο.
49762422977_db94c6ff6d_b.jpg

Το βιδωμα εγινε με το αριστο 7βολτο γυροσκοπικο κατσαβιδακι της Dewalt που βιδωνει αναλογα με το ποσο στριβεις το χερι σου. Ιδανικο για βιδωμα σε μαλακα ξυλα οπως το πευκο που κινδυνευουν να σκιστουν εαν παραζορισεις η βιδωσεις αποτομα την βιδα. Ακομα ιδανικοτερο οταν το ξυλο ειναι και λεπτο σε παχος περα απο μαλακο.

Η κοπη των πηχακιων ειχε γινει στην πριονοκορδελα, ακολουθωντας τις χαρακιες πανω στο ξυλο καθως δεν με βολευει το δισκοπριονο για τοσο λεπτη κοπη πλατους 1.5εκ. και μηκους πανω απο ενα μετρο. Η κοπη στην πριονοκορδελα, ακολουθωντας την χαρακια ομως δεν βγαινει παντα τελεια. Εδω βλεπουμε την υψομετρικη διαφορα στα πηχακια.

49761560418_0c5e6a7f6c_b.jpg

Ειπα να χρησιμοποιησω μια πλανη μινιατουρα αλλα δεν εκανε τιποτα, μονο για να στρογγυλεψεις καμμια ακμη κανει :)
Για την εξομαλυνση χρησιμοποιηθηκε κανονικη πλανη χειρος και το τελικο φινιρισμα εγινε με εναν ταινιολειαντηρα της Ryobi. Eιναι παραδιπλα, δεν φαινεται :)

Eπειδη η κατασκευη ηταν μεγαλουτσικη επρεπε να τοποθετηθει οχι μονο και ενα μεσαιο πηχακι αλλα και χερουλια για να σηκωνεται ευκολα προς τοποθετηση στο παραθυρο. Αλλα και για να δεσει καλυτερα η κατασκευη. Τα πομολακια ειναι νομιζω απο το IKEA και οι γωνιες ειναι Powerfix.
49762091086_e779145434_b.jpg

Mε τελειωμενο τον σκελετο, σειρα ειχε η τοποθετηση της σιτας. Το υφασμα ειναι ρεταλι απο ετοιμη σιτα του Lidl που ειχε σκιστει.
Το κολλημα του υφασματος στον σκελετο εγινε αποκλειστικα με καρφωτικο μπαταριας και με συρραφιδες 4χιλιοστων υψους, οι πιο μικρες που υπαρχουν.
49762421802_6151007737_c.jpg

Το 4βολτο καρφωτικο της Parkside ηταν ο ηρωας της ημερας καθως εκανε την περισσοτερη δουλεια. Αν δεν εφευγε καθε λιγο και λιγακι η θηκη με τα συρραπτικα θα ηταν καλυτερα. Αλλα με λιγη ταινια duct tape ολα λυθηκαν. Μετα το project, για μονιμη λυση εβαλα ενα λαστιχο για να κραταει την θηκη :)

Aυτο το καρφωτικο των 20 ευρω ειναι απο τα VFM εργαλεια της Parkside. Παιρνει και καρφακια παιρνει και συρραφιδες. Ειναι το αγαπημενο μου συρραπτικο!

Και εδω η σιτα τελειωμενη πριν κοπει γυρω γυρω το τουλι για να μην πεταει.
49761559098_09a5915df4_c.jpg

Εαν υπαρχει οργανο που εχει διαβαθμιση ανα χιλιοστο, γιατι να προτιμησω ενα αλλο που δεν μου παρεχει αυτη την ακριβεια που μπορει να χρειαστω ανα πασα στιγμη για καποια κατασκευη?

Βγαζει η woldfract ενα αλλο οργανο που εχει διαβαθμιση ανα χιλιοστο αλλα ειναι φτιαγμενο για μεγαλα δοκαρια, εκτος εαν βαλεις το μικρο δοκαρι στην ακρη του παγκου ωστε να χωρεσει το καθετο ποδι του χαρακα.
Αλλα και αυτο εχει οριο χαραξης τα 5 εκατοστα. Το κινεζικο εχει το διπλο οριο.
s-l400.jpg