DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σιγουρα. Και εγω θα αγορασω αυτο το πλαστικο κινεζικο. Η wolfcraft δεν με βολεψε , οχι γιατι δεν εχει ακριβεια , απλα εχει ογκο και σπανια χρειαζομαι τετοιες ευθειες . Ομως δεν μπορω να παραβλεψω οτι η wolfcraft εχει ετοιμες μετρησεις για να βαλεις μεντεσεδες και ειναι πολυ βολικη σε αυτο.

Πολύ καλή κίνηση η κατασκευή της σητάς με εναπομείναντα υλικά...!!!
Την ποιοτητα της ζητάς πως την βρίσκεις Μιχάλη...;αντέχει...;

Το καρφωτικο ειναι τελικα ενα χρησιμο εργαλειο....Κάποια στιγμή θα κοιτάξουμε και για αυτο...

Όσο για τον χαρακα της wolfcraft νομίζω ότι σε μήκος 30 πόντων,τόσο δεν είναι αυτός Μιχάλη.. ;,ειναι λογικό να έχει ανά μισό πόντο τρύπες...
Βέβαια η κινέζια έβγαλε το φίδι από την τρύπα αλλά είναι εντελώς εξειδικευμένο το εργαλείο και δεν κάνει αλλά που μπορεί η wolfcraft...
To εργαλείακι για τους μεντεσεδες δεν σου είπα να το παραγγείλουμε τυχαία,οπως και όλα αυτά του είδους,καθώς σε βγάζει από την χρονοτριβή μετρημένος όλη την ώρα...Αλήθεια που βρίσκεται αυτό....;

Εσείς που έχετε το λέιζερ cnc τι κάνετε όταν θέλετε να γράψετε κάτι σε κάποιο αντικείμενο αλλά έλα που αυτό είναι 5 cm ψηλό;
Έχει απασχολήσει κάποιον αυτό;
Για το τι κάνω εγώ; τα λέει όλα η φωτογραφία..
7a81733cd1105cd6cb2eb885d184ad40.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όλοι το ίδιο κάνουμε Παύλο.
Έπρεπε να δείς τι έκανα εγώ σ´ αυτό που είναι 45 cm ψηλό... -bye-

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    80.7 KB · Views: 139
Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ καλή κίνηση η κατασκευή της σητάς με εναπομείναντα υλικά...!!!
Την ποιοτητα της ζητάς πως την βρίσκεις Μιχάλη...;αντέχει...;

Το καρφωτικο ειναι τελικα ενα χρησιμο εργαλειο....Κάποια στιγμή θα κοιτάξουμε και για αυτο...

Όσο για τον χαρακα της wolfcraft νομίζω ότι σε μήκος 30 πόντων,τόσο δεν είναι αυτός Μιχάλη.. ;,ειναι λογικό να έχει ανά μισό πόντο τρύπες...
Βέβαια η κινέζια έβγαλε το φίδι από την τρύπα αλλά είναι εντελώς εξειδικευμένο το εργαλείο και δεν κάνει αλλά που μπορεί η wolfcraft...
To εργαλείακι για τους μεντεσεδες δεν σου είπα να το παραγγείλουμε τυχαία,οπως και όλα αυτά του είδους,καθώς σε βγάζει από την χρονοτριβή μετρημένος όλη την ώρα...Αλήθεια που βρίσκεται αυτό....;

Oλα οσα κανει ο χαρακας της wolfcrat (30εκ ειναι ο δικος μου) τα κανουν πολυ καλυτερα τα εξειδικευμενα χαρακακια τα οποια ολα μαζι ειναι και πολυ φτηνοτερα μαλιστα. Δεν ειναι ομως το κοστος, ειναι το πιο βολικο της υποθεσης.

Το χαρακακι για τον μεντεσε σου εχει ερθει. Τα τρυπανακια που εχετε παραγγειλει με τον Αγγελο δεν εχουν ερθει ακομα αλλα και να'ρθουν θα περιμενουμε κανα διμηνο ουτως η αλλως για να τα παραλαβετε..

Η σιτα με το προσθετο δοκαρακι στη μεση ειναι μια χαρα απο αντοχη. Αλλα δεν τραβαει και κανα ζορι καθως κουμπωνει πολυ καλα πανω στο παραθυρο.

Την πρωτη μερα στο στρατο, μας ειχαν κανει "Ψυχολογικη Αξιολογηση"(!).
Πρωτη ερωτηση: "Πιστευετε οτι ειστε ο Θεος;"
Δευτερη ερωτηση: "Ολοι αυτοι που σας κοροϊδευουν, μια μερα θα το πληρωσουν ακριβα;".
Απαντησα και στα δυο Ναι.
Προσεχε κ. Μπαμπη! 😛😁

Let me guess: Ι3 άοπλο?

Όλοι το ίδιο κάνουμε Παύλο.
Έπρεπε να δείς τι έκανα εγώ σ´ αυτό που είναι 45 cm ψηλό... -bye-
Πρέπει να βρούμε ένα πιο πρακτικό και μόνιμο τρόπο...

Παυλο στο Elaksmaker το λειζερ ειναι κινητο σε μια ραγα και εχει ευχέρεια να ανεβοκατεβει 5-6 πόντους.
Ρυθμίζεις και το ύψος δηλαδή ή κατάλαβα λάθος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Oλα οσα κανει ο χαρακας της wolfcrat (30εκ ειναι ο δικος μου) τα κανουν πολυ καλυτερα τα εξειδικευμενα χαρακακια τα οποια ολα μαζι ειναι και πολυ φτηνοτερα μαλιστα. Δεν ειναι ομως το κοστος, ειναι το πιο βολικο της υποθεσης.

Το χαρακακι για τον μεντεσε σου εχει ερθει. Τα τρυπανακια που εχετε παραγγειλει με τον Αγγελο δεν εχουν ερθει ακομα αλλα και να'ρθουν θα περιμενουμε κανα διμηνο ουτως η αλλως για να τα παραλαβετε..

Η σιτα με το προσθετο δοκαρακι στη μεση ειναι μια χαρα απο αντοχη. Αλλα δεν τραβαει και κανα ζορι καθως κουμπωνει πολυ καλα πανω στο παραθυρο.

Η αληθεια ειναι οτι καλο ειναι να εχεις το καθενα ξεχωρα να κανεις την δουλεια σου...αλλα θεωρω με βαση τις οποιες σκεψεις εχω προς κατασκευη την δεδομενη στιγμη θα με ικανοποιησει ο wofcarft ωστε να μην ανοιξω και εδω αλλες αγορες...βεβαια τα παντα αναιρουνται οταν θα χρειστει κατι αλλο....οποτε εδω θα συμφωνησω....και θα ψαχνομαστε παλι...!!!

Τωρα εχουμε αλλο προβλημα...εκει που λεγαμε ποσο καιρο θα κανουν να ερθουν τετοιες παραλλαβες θα λεμε σε ποσο καιρο εμεις θα μπορεσουμε να παραλλαβουμε...:bigcry:
Οποτε Μενουμε Σπιτι προς ωρας....!!!

Ρυθμίζεις και το ύψος δηλαδή ή κατάλαβα λάθος;

Ναι, εκτος της εστιασης του laser εχεις ευχερια να ανεβοκατεβασεις και το ιδιο το σωμα του laser.

Θεωρω πως ετσι ρυθμιζεις τα fixed focus lasers που υπαρχουν στην αγορα.

Από δώ Παύλο...
Τώρα το κατάλαβα..
Το δικό δυστυχώς είναι βιδωμένο στην πλάτη του και δεν μπορείς να βάλεις χέρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τώρα το κατάλαβα..
Το δικό δυστυχώς είναι βιδωμένο στην πλάτη του και δεν μπορείς να βάλεις χέρι.

Για σένα θα είναι παιχνιδάκι να φτιάξεις μιά βασούλα από κόντρα πλακέ που θα βιδώνει πάνω στην πλάτη και το laser να στερεώνεται πάνω στο ξύλο με δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για σένα θα είναι παιχνιδάκι να φτιάξεις μιά βασούλα από κόντρα πλακέ που θα βιδώνει πάνω στην πλάτη και το laser να στερεώνεται πάνω στο ξύλο με δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνει.
Ναι όντως πρέπει να γίνει, έχω βαρεθεί να ανεβοκατεβαζω τις εγκυκλοπαιδειες..
Αλλά σήμερα έκανα κάτι άλλο, που με εξέπληξε και μένα..
Επειδή είμαστε στο χωριό καιρό και μάλλον θα τραβήξει κι άλλο αυτό, έφερα το αποκωδικοποιητη της cosmote για να έχουμε και otetv στο χωριό. Ο γείτονας ηλεκτρολόγος μου είπε ότι μπορεί να τον περάσει, βασικά να κατευθύνει το πιάτο. Επειδή όμως έλειπε για δουλειά σήμερα, αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια μόνος μου και ότι βρέξει ας κατεβάσει είπα. Γκουγκλαρω λοιπόν και μου βγάζει ένα θέμα παλιό εδώ στο φορουμ (https://avclub.gr/forum/showthread.php/150757-Βοήθεια-για-εγκατάσταση-COSMOTE-TV)
και πήρα κουράγιο. Τελικά αυτό το avclub είναι δια πάσα νόσο και πάσα εργασία..
Μετά από αρκετή δουλίτσα τοποθέτησα το πιάτο και αφού ιδρωσα και ξαναΐδρωσα κατάφερα και το κεντραρισμα με τον δορυφόρο.
Τελικό αποτέλεσμα, ένα πενηνταρικο στην τσέπη μου.. και είμαι πανευτυχής.
6352af178cf933c0608840eb05ecbaf5.jpg
ee43e7a84090855fc3ffea1cb10ae174.jpg

Mπραβο Παυλο!

Παρα πολυ βοηθητικο το post με τις οδηγιες του συναδελφου απο τα δορυφορικα!!

+++++++

Και εγω εσκαψα σημερα τσιμεντα, χωμα και ριζες με το 18βολτο σκαπτικο μπαταριας για να εντοπισω μια διαρροη σε σωληνα νερου ποτισματος του κηπου.

49765512842_283b9f1d4d_b.jpg

Βρηκα 3 τρυπες και πριν προσπαθησω να τον επιδιορθωσω (αλλαγη τμηματος σωληνα) θα τεσταρω διαφορες τεχνικες για να βουλωσω τις τρυπες. Ισως ανοιξω και αλλες για επιπλεον τροπους κολλησης, μιας και βρηκαμε την ευκαιρια :))

Aν κανεις θελει να δοκιμασω καποιο ειδικο τροπου βουλωματος τρυπας, ας μου πει.

Εχω τη σχετικη απορια για πολλα ειδη μονωτικης κτλ ταινιας, αλλα ιδιαιτερα για αυτην την ασφαλτοταινια (που την ειχε και σημερα στα lidl). Κολλαει παρα πολυ δυνατα. Βεβαια, δεν ξερω πως κραταει, και ειδικα μεσα στο χωμα.
Επισης, με κολλα 2 συστατικων, σιδηροστοκο κ.α. κ.α. 😁
Take your pick.