DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παιδες αυτη η κουπαστη κανει με αυτο το στηριγμα...;Εαν και νομιζω πως ναι...αλλα ρωταω γιατι θα γινει παραγγελεια και επειδη εχει 11ευρω(αλητεια)μεταφορικα ωστε να ειμαι συγουρος...

Υ.γ..εαν ειναι σε λαθος νημα να το μεταφερεται...ευχαριστω...

...αντε τωρα να σου απαντησουν το βαθος και το πλατος της κινησιας της κουπαστης....!!!
Η λογικη λεει,εφοσον δεν υπαρχουν αλλα αντιστοιχα στηριγματα ,οτι κανουν μεταξυ τους....
Θα παρω ομως να ρωτησω....

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παιδες αυτη η κουπαστη κανει με αυτο το στηριγμα...;Εαν και νομιζω πως ναι...αλλα ρωταω γιατι θα γινει παραγγελεια και επειδη εχει 11ευρω(αλητεια)μεταφορικα ωστε να ειμαι συγουρος...

Γιατι να βαλεις στρογγυλη κουπαστη πανω σε στηριγμα με ισιο λαμακι?
Ακομα και αν την βιδωσεις καλα, αναλογα με το ποσο ζορια τραβαει, καποια στιγμή θα χαλαρωσουν οι βιδες επειδη το στρογγυλο θα θελει να κυλήσει μεσα εξω
Παρε κουπαστη ισια απο κατω.

Τωρα βλεπω οτι εχει πατουρα. και πιθανως θα ταιριαζει. Αυτοι κατα 99% πουλανε συμβατα υλικα μεταξυ τους.

Κάνει.Το πλάτος του στηριγματος το βλέπεις απ την τρύπα της βιδας και το πλατος της κουπαστής απ το (θεωρητικα) πιάσιμο της παλαμης.

Κάνει... Σίγουρα.

Ευχαριστω παιδες...θα τα παραγγηλω μαλλον...
Τα πεθερικα μεγαλωσαν και θελουν σε μια στροφη απο τις σκαλες να μπουν καποια κομματια...

Βρήκα κάτι κορμουδακια στο δρόμο, πεύκο, αξίζει να το κρατησω? Σκέφτομαι κάτι σε κάθισμα για την αυλή!
2b4c6a5552efc5e514a8521b3578c49b.jpg

Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε λίγες μέρες θα σκιστεί και ίσως αρχίσει να βγάζει και ρετσίνι. Το πεύκο δεν είναι κι απ'τα καλύτερα ξύλα.
Αν μπορείς να το προστατέψεις κάπως απο ήλιο και βροχή για κάποιο διάστημα καλό θα ήταν.
Να δείς τη συμπεριφορά του.

Έχω χώρο στην αποθήκη να το βάλω.μπορει να το αφήσω για λίγους μήνες να ανοίξει ο καιρός και άμα δω τίποτα σκουπίδια!!

Από την φωτογραφία πάντως δεν του φαίνεται καθόλου για πεύκο.
Είσαι σΓιούρο ότι είναι πεύκο;

Βαρεμάρας συνέχεια και είπα να κάνω μια αλλαγή στο γραφείο του σπιτιού !!

Τσίμπησα μεταχειρισμένο (20ευρά) ένα τραπεζάκι ικεα lack 118χ80, αυτό

2.jpg

του οποίου το πάνω μέρος αντικατέστησε την επιφάνεια εργασίας του γραφείου που ήταν ταλαιπωρημένη, έγιναν τρυπήματα και λοιπά από την αρχή για να ταιριάξει το κάθετο πλαινό με τις καβίλιες και τις βίδες πάνω στη νέα επιφάνεια και ταίριαξε και με το ντουλαπάκι της βιβλιοθήκης...

Το αποτέλεσμα...

20201128_181840.jpg

Και το περίσσευμα...
4 πόδια 40χ5χ5 cm
η κάτω επιφάνεια του τραπεζιού 117χ68χ2 cm
και η παλιά επιφάνεια του γραφείου 118χ80χ5 cm

20201128_182523.jpg
20201128_161913.jpg

Επιπλέον ένα παλιό κομοδίνο και μία επιφάνεια σπαστή του ικέα με στήριγμα (82χ55χ2) ....
20201128_162037.jpg20201128_161908.jpg

Για ρίξτε ιδέες για τα περισεύματα... μου λείπει ένας πάγκος κοπής....:D

Που το βρήκες ΙΚΕΑ μεταχειρισμένο? Από τα ΙΚΕΑ η ιδιώτη?

Βρήκα κάτι κορμουδακια στο δρόμο, πεύκο, αξίζει να το κρατησω? Σκέφτομαι κάτι σε κάθισμα για την αυλή!
2b4c6a5552efc5e514a8521b3578c49b.jpg

Στάλθηκε από το PCT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βαγγο δε μου κάνει για πευκο αυτό φίλε.

Last edited by a moderator:
Παιδιά να σας πω την αλήθεια γύρναγα α πο την δουλειά το είδα το φόρτωσα!! Υπέθεσα ότι ήταν πεύκο χωρίς να δω προσεκτικά! Δηλαδή εσείς για τι το βλέπεται??? Έχει και άλλα πολύ πιο μακριά κομμάτια!!

Αν είναι βρωμοκαρυδιά, κάνει ωραία θράκα πάντως!!!

Γενικά οι βρωμοκαρυδιές είναι ΠΟΛΥ επεκτατικές και ΑΠΙΘΑΝΑ ανθεκτικές (μεγαλώνουν και πολύ γρήγορα).

Ως ξύλο, δεν το έχω δουλέψει (αν υποθέσουμε ότι πράγματι είναι βρωμοκαρυδιά το συγκεκριμένο) αλλά γιατί να μην το κρατήσεις, μπορείς να φτιάξεις κάτι απλό! πχ για ρεσό, για ποτήρια κτλ

Γενικά είναι ξύλο χωρίς εμπορική αξία (στην Ελλάδα τουλάχιστον).