DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα καλούπια είναι αυτά View attachment 193415
Χμ.....
Περίεργο μου κάνει που σου έκανε τόσες φυσαλίδες στον πατο που είναι τώρα το χείλος του τελειωμένου κομματιού.

Δοκίμασες με ένα λεπτό ξυλάκι να το ανακινήσεις μετα το ρίξιμο? Δοκίμασε το και πιστευω θα σε βοηθήσει πολυ.

• Like
Reactions: grMary
Αυτό το καλούπι για να σου κάνει φουσκάλα ή το μίγμα δεν ήταν αρκετά υδαρές ή το έριξες απότομα.
Πιθανόν και τα δύο μαζί.

• Like
Νοικοκυρα πατησε την κουρτινα και εσπασαν τα ψευτοπλαστικα που κρατουσαν το μεταλλικο κουρτινοξυλο στον τοιχο.

Επρεπε να μπουν οι κλασσικες γωνιες που η μια πλευρα θα κρεμαστει στο γαντζακι (στραβοβιδα) που θα μπει στον τοιχο και η αλλη θα βιδωθει στο κουρτινοξυλο.
hWAidHvh.jpg

Επειδη δεν ειχα κοντες γωνιες για αυτο το στενο κουρτινοξυλο, επρεπε να γινει μια τρυπα στα υπαρχοντα για να βιδωθει στο αλουμινενιο κουρτινοξυλο.
yuxC0BVh.jpg

Η τρυπα εγινε στο λεπτο, στο κολωνατο με λιγο λαδακι, με τα θαυμασια τρυπανακια κοβαλτιου της Dewalt.

Κατοπιν εγινε μια τρυπα στο κουρτινοξυλο για να βιδωθει η γωνια.
YUf0a2oh.jpg

Η αρχη εγινε με μια τσιπικη ποντα απο το banggood που ομως ειναι καλη για μαλακα μεταλλα.

Μετα τις τρυπες, τα λαμακια επρεπε να κοπουν πιο κοντα για να μην εξεχουν
JhX7qeUh.jpg

12βολτο αρχοντικο τροχακι Βοsch και φινο δισκακι κοπης Parkside.

Τελος ηρθε η σειρα να στερεωθει η γωνιά στο κουρτινοξυλο οποτε χρησιμοποιηθηκε ο αριστος πριτσιναδορος της Stanley με την σπαστη κεφαλη.
EfipNsoh.jpg

Πριτσινακια parkside αγορασμενα απο Λιντλ σε ενα περιποιημενο σετακι με διαφορα μεγεθη.

Eτοιμο το κουρτινοξυλο και τα εξαρτηματα για την τοποθετηση, τρυπανια τετρακοπα bosch SDS, σενιο αλφαδι Milwaukee, κυριλε ουπατ duopower της fischer για να εντυπωσιασουμε και το 18βολτο γομαρακι δραπανο SDS της Ryobi για να μην ιδρωσουμε πανω στη σκαλα!!
HZo6huth.jpg

Ολα τα παραπανω, μαζι με καποια εξτρα εργαλεια για παν ενδεχομενο, μεταφερθηκαν μεσα στην μικρη ανοιχτη τσαντα της Stanley. Φωτο απο την τοποθετηση δεν υπαρχουν :)

Το παραπανω post εγινε, πρωτον, ετσι για την χαρα, δευτερευοντως για να τονιστει η σημασια του πριτσιναδορου σαν χρησιμοτατο εργαλειο και τελος για να δωθουν λινκς με τα εργαλεια και αναλωσιμα που χρησιμοποιηθηκαν σε αυτο το πολυ απλο μαστορεμα.

Ευχαριστώ !! Καλή ιδέα το κινητό θα το δοκιμάσω κι αυτό η θα ψάξω να βρω κάτι άλλο με δόνηση οικονομικό !!

200€ Ακριβό θα έλεγα για αυτό που κάνω τώρα
Αν τυχον εχεις πιστολετο με κρουση, μπορεις να τυλιξεις σε ενα τρυπανι sds ενα υφασμα στην ακρη και να το βαλεις μονο στην κρουση χωρις περιστοφη. Μπορεις επισης να ψαξεις για καμμια φθηνη μασαζοσυσκευη που θα σου κανει τη δουλειά

• Like
Νοικοκυρα πατησε την κουρτινα και εσπασαν τα ψευτοπλαστικα που κρατουσαν το μεταλλικο κουρτινοξυλο στον τοιχο.

Επρεπε να μπουν οι κλασσικες γωνιες που η μια πλευρα θα κρεμαστει στο γαντζακι (στραβοβιδα) που θα μπει στον τοιχο και η αλλη θα βιδωθει στο κουρτινοξυλο.

Επειδη δεν ειχα κοντες γωνιες για αυτο το στενο κουρτινοξυλο, επρεπε να γινει μια τρυπα στα υπαρχοντα για να βιδωθει στο αλουμινενιο κουρτινοξυλο.

Η τρυπα εγινε στο λεπτο, στο κολωνατο με λιγο λαδακι, με τα θαυμασια τρυπανακια κοβαλτιου της Dewalt.

Κατοπιν εγινε μια τρυπα στο κουρτινοξυλο για να βιδωθει η γωνια.
[

Η αρχη εγινε με μια τσιπικη ποντα απο το banggood που ομως ειναι καλη για μαλακα μεταλλα.

Μετα τις τρυπες, τα λαμακια επρεπε να κοπουν πιο κοντα για να μην εξεχουν

12βολτο αρχοντικο τροχακι Βοsch και φινο δισκακι κοπης Parkside.

Τελος ηρθε η σειρα να στερεωθει η γωνιά στο κουρτινοξυλο οποτε χρησιμοποιηθηκε ο αριστος πριτσιναδορος της Stanley με την σπαστη κεφαλη.
Πριτσινακια parkside αγορασμενα απο Λιντλ σε ενα περιποιημενο σετακι με διαφορα μεγεθη.

Eτοιμο το κουρτινοξυλο και τα εξαρτηματα για την τοποθετηση, τρυπανια τετρακοπα bosch SDS, σενιο αλφαδι Milwaukee, κυριλε ουπατ duopower της fischer για να εντυπωσιασουμε και το 18βολτο γομαρακι δραπανο SDS της Ryobi για να μην ιδρωσουμε πανω στη σκαλα!!

Ολα τα παραπανω, μαζι με καποια εξτρα εργαλεια για παν ενδεχομενο, μεταφερθηκαν μεσα στην μικρη ανοιχτη τσαντα της Stanley. Φωτο απο την τοποθετηση δεν υπαρχουν :)

Το παραπανω post εγινε, πρωτον, ετσι για την χαρα, δευτερευοντως για να τονιστει η σημασια του πριτσιναδορου σαν χρησιμοτατο εργαλειο και τελος για να δωθουν λινκς με τα εργαλεια και αναλωσιμα που χρησιμοποιηθηκαν σε αυτο το πολυ απλο μαστορεμα.

Well done Μιχάλης...
Περισσότερη ώρα σου πήρε να γράψεις αυτό το ποστ παρά η επισκευή μου φαίνεται!!!!

Κι εμένα να σβήσω της φώτο για να μην φορτώνουμε το νήμα, από το κινητό...

• Like
Reactions: Χιωτης
Αν τυχον εχεις πιστολετο με κρουση, μπορεις να τυλιξεις σε ενα τρυπανι sds ενα υφασμα στην ακρη και να το βαλεις μονο στην κρουση χωρις περιστοφη. Μπορεις επισης να ψαξεις για καμμια φθηνη μασαζοσυσκευη που θα σου κανει τη δουλειά
Το πιστολετο δεν νομιζω να δωσει κρουση αν δεν βρισκει κοντρα το καλεμι-τρυπανι..

Μόλις κάνω κι άλλη δοκιμή θα θυμηθώ να βγάλω πως είναι το μίγμα .

Άλλο ένα θέμα επειδή θέλω να χω λευκή βάση σκέφτομαι ίσως να πάρω λευκό τσιμέντο 52,5R μαζί με ένα λευκό σοβά και άμμο ( ψιλή) . Πχ 100γρ σοβά -50γρ τσιμέντο - 50γρ άμμο και 100γρ νερό . Τι λέτε ? Καλή η κακη ιδέα

Γρηγορη κατασκευη για "κρεμασταρια" τοιχου για μακρυα αντικειμενα Vol2.
Ειχα καποια ξυλεια απο συσκευασιες ηλεκτρικων συσκευων τα οποια τα εκοψα ετσι ωστε να δημιουργησω τη κατασκευη αυτη για τοποθετηση σε τοιχο.
Κοπηκαν, λειανθηκαν ελαφρως και γρήγορα, κολληθηκαν και ενισχυθηκαν με καρφια, περαστικαν ενα βερνικι και τοποθετηθηκαν στο τοιχο.

273743642_473025010829255_6388931061262179070_n.jpg
273898482_2012931748885336_7565157301793319311_n.jpg

273702460_893397331331660_8113087041090531383_n.jpg

Μόλις κάνω κι άλλη δοκιμή θα θυμηθώ να βγάλω πως είναι το μίγμα .

Άλλο ένα θέμα επειδή θέλω να χω λευκή βάση σκέφτομαι ίσως να πάρω λευκό τσιμέντο 52,5R μαζί με ένα λευκό σοβά και άμμο ( ψιλή) . Πχ 100γρ σοβά -50γρ τσιμέντο - 50γρ άμμο και 100γρ νερό . Τι λέτε ? Καλή η κακη ιδέα
Δοκιμασε το 1/2 τσιμεντο/αμμο και νερο περιπου 0,6-0,7 επι του τσιμέντου. Την αναλογια της αμμου μπορεις να την πας απο 1/1 εως 1/3.
*Καποιες μαντρες που πωλουν αμμο σε σακκουλες εχουν και ψιλη αμμο και χοντρή. Ζητα την ψιλη.

• Like
Μετά από τριπλό "κάταγμα" που έπαθε το πλαστικό τραπεζάκι καναπέ (το πέρασε για κάθισμα η μικρή μου...) είπα να το γιατροπορεύσω. Εκτός από τα κλασικά ράμματα με τη βοήθεια των tire up, έπρεπε να σκεφτώ κάτι για τα σπασμένα δόντια που κρατούσαν τα πτυσσόμενα ποδαρικά. Με τη χρήση του πριτσιναδόρου σπειρωμάτων χρησιμοποίησα 2 σπειρώματα Μ3 για τα δόντια και ένα ακόμα ώς κόντρα στη θέση του τρίτου πλαστικού που έσπασε.
Το αποτέλεσμα ήταν τόσο γερό που ήθελα να αλλάξω και τα άλλα 2 δοντάκια που δεν είχαν σπάσει. Η πίεση στο σπείρωμα ήταν ελάχιστη ίσα ίσα για να πιάσει σφιχτά στο πλαστικό, ούτε 1 χιλιοστό.

20220218_203753.jpg
20220218_213717.jpg
20220218_213955.jpg

Έχω κόψει ένα ορθογώνιο τμήμα ξύλου όπου θα μπει εφαρμοστά μια οθόνη TFT( Από πίσω θα συγκρατείται με βίδες από τη βάση vesa).
Το ξύλο θα έχει 1-1,5 m απόσταση από οθόνη όπου θα καλυφθεί με αφρώδη κολλητική ταινία.
1)Θα το βάψω εκεί για να έχει καλύτερη πρόσφυση η κολλώδης πλευρά ταινίας.
2)Έχετε κάποια ταινία πάψουν 1,5 mm να προτείνετε που έχετε δοκιμάσει κι είναι καλή;
3)Στη χειρότερη να ρίξω λιωμένη κόλλα σιλικόνης από θερμοπίστολο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εγω ειμαι (παρα) πολυ ευχαριστημενος απο αυτη την αφρωδη ταινια Schotch της 3Μ.

Coffee Table 2

ή, πως ξεκινάς από ένα λιτό γεωμετρικό σχήμα, και καταλήγεις σε ένα έντονο τραπεζάκι, στα όρια του κίτς 😛

01.jpg

Μετά το προηγούμενο ναυάγιο με το υγρό γυαλί, είπα να κάνω κάτι πιο λιτό, χαλαρό και πιο οικονομικό. Πράγματι, αν εξαιρέσουμε τα 2kg υγρού γυαλιού, όλα τα υπόλοιπα κόστισαν κάτω από 10€

Πήρα λοιπόν ένα καδρόνι πεύκο 5x5 περίπου και το έκοψα σε ταβλάκια στο παγκοπρίονο και τα έτριψα να γίνουν ωραία

01α.jpg

Τα έβαψα σε 4 διαφορετικά χρώματα με τα χρώματα νερού της Clou, τα έκοψα στις 45 μοιρες (και μετά από κάθε κοπή, γύρναγα το ταβλάκι τούμπα, και έκοβα πάλι για να προκύψουν τρίγωνα).
Έτριψα λίγο τα σημεία των κοπών και τα ψιλό έβαψα πάλι για να διορθωθούν κάποιες ατέλειες
Έφτιαξα και ένα καλούπι από μελαμίνη, 40x40 περίπου η εσωτερική διάσταση.

02.jpg

Ζήτησα από τη ... "βοηθό" να μου σχεδιάσει αυτό που είχα σκεφτεί στο Autocad και μου τύπωσε και ένα σχεδιάγραμμα σε φυσικό μέγεθος. Ένωσα αυτά τα Α4 που τυπώθηκαν και τα κόλλησα μεταξύ τους για να έχω ένα πατρόν.
Το πατρόν το κόλλησα στο τραπέζι και από πάνω, κόλλησα ένα πολύ λεπτό φύλλο PVC των 2mm στο οποίο θα κόλλαγα τα κομματάκια ξύλου. (φαίνεται οριακά το PVC στη δεξιά φωτο)

04.jpg

Έφτιαξα και έναν οδηγό από plexi (έναν σταυρό) , για να παίξει τον ρόλο του αποστάτη, καθώς θα έστηνα τα τρίγωνα πάνω στο PVC, για να κρατάει τις αποστάσεις των 5mm που ήθελα να απέχει το ένα τρίγωνο από το άλλο και με τη βοήθεια της Loctite τα κόλλαγα πάνω στο PVC και μετά από λίγο η σύνθεση ήταν έτοιμη :)

Έριξα λίγο υγρό γυαλί (Mercola Crystal) στον πάτο του καλουπιού και μετέφερα προσεκτικά μέσα εκεί το φύλλο PVC με τα κολλημένα τρίγωνα ξύλου, και το άφησα να στεγνώσει. Όλα καλά ως εδώ.

05.jpg

2 μέρες μετά, συνεχίζω για να γεμίσω το καλούπι με υγρό γυαλί, και ... το δράμα αρχίζει. 😭

Είπα να δοκιμάσω την γερμανική ρητίνη τη Dipon Κ100.
Μεγάλο λάθος να δοκιμάζεις καινούργια υλικά κατευθείαν σε μια μεγάλη κατασκευή αφού δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθούν!

Έριξα γύρω στο ένα εκατοστό (που είναι το μάξιμουμ για την Dipon 100) και μάλλον το ξεπέρασα και λίγο.
Άρχισε λοιπόν να βγάζει τόσες φυσαλίδες που δεν προλάβαινα να τις καίω με το φλόγιστρο. Σαν ψήστης την Τσικνοπέμπτη ήμουν 😜

Είχε περάσει μια ώρα που πάλευα με τις φουσκάλες (μάλλον έφταιξε και το πεύκο που δεν το είχα "μονώσει" με κάποιο βερνίκι) και η θερμοκρασία του υγρού γυαλιού ανέβαινε συνεχώς (γύρω στους 75 βαθμούς μέτρησα) και οι φουσκάλες άρχισαν να στερεοποιούνται (σε μια πέτσα αρχικά και μετά συνολικά). Στη δεξιά φωτό έχει πλέον στερεοποιηθεί

06.jpg

Απογοητευμένος ... το παράτησα και πήγα για ύπνο.

2 μέρες μετά, άρχισα να τρίβω με το τριβείο, πιστεύοντας πως οι φουσκάλες είναι επιφανειακές, έτσι ώστε να τις εξαφανίσω και να το γυαλίσω.
Αμ δε! Οι φουσκάλες έφταναν μέχρι κάτω σε πολλά σημεία.
Πήρα λοιπόν και το dremelοειδές και "έσκαψα" όλες τις φουσκάλες. Έτριβα, έσκαβα και γυάλιζα. Έπαιζα δηλαδή με κάτι που πίστευα πως θα πεταχτεί στα σκουπίδια.

07.jpg

Οπότε λέω, δε βαριέσαι, στα σκουπίδια θα πάει, ας παίξω λίγο ακόμα.
Μήπως σαν ... πονηρή σουπιά να θολώσω λίγο τα νερά; :unsure:

Έφτιαξα λοιπόν λίγο ακόμα υγρό γυαλί (της Eco resin) και έριξα μέσα λίγη καφέ μεταλλική χρωστική σε σκόνη και 2 μεταλλικά φύλλα, ένα χαλκού και ένα χρυσού, ανακάτεψα καλά και τα έριξα από πάνω και ... εντυπωσιάστηκα!

08.jpg

ΟΚ, καμία σχέση με το αρχικό σχέδιο, αλλά έγινε κάτι πολύ εντυπωσιακό, ό,τι πρέπει να το χαρίσω σε καμιά κόρη που θα το ... εκτιμήσει :)
Του έφτιαξα και ποδαράκια από ρουταρισμενα και βαμμένα καδρονάκια πεύκου

09.jpg

Χρήσιμα συμπεράσματα που εβγαλα για το υγρό γυαλί: Δεν μπορείς να βάζεις όποιο υλικό όπου σου κατέβει.
  • Αυτά που είναι για έως 1 εκατοστό είναι τέλεια για επιστρώσεις αλλά όχι για χυτεύσεις.
  • Αυτά που είναι για έως 2 εκατοστά είναι ό,τι πρέπει για μικρές χυτεύσεις και στεγνώνουν σχετικά γρήγορα
  • Και αυτά που είναι για έως 5 εκατοστά, ΔΕΝ κάνουν για επιστρώσεις αλλά είναι ό,τι πρέπει για μεγάλες χυτεύσεις. Δεν ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες, αλλά κάνουν 3 μέρες να στεγνώσουν.

Εντωμεταξύ, όσο το βλέπω το τραπεζάκι, μετά το αρχικό σοκ που έπαθα, αρχίζει και μου αρέσει.
Θα το κρατήσω λίγο καιρο μου φαίνεται.
Ταιριάζει και με το ποτάκι μου πάνω του :LOL:

10.jpg

Εγώ στα χρήσιμα συμπεράσματα θα πρόσθετα κι ένα άλλο, πολύ βασικό για μένα.
Δεν βγάζεις ποτέ ΣΙΓΟΥΡΑ χρήσιμα συμπεράσματα με το υγρό γυαλί.
Όσες φορές κι αν ξαναχυτεύσεις το Dipon στον 1 πόντο και κάτι δεν πρόκειτα να σου ξανασυμπεριφερθεί το ίδιο, πχ φουσκάλες ανεβασμένες θερμοκρασίες κλπ.
Αν και οι περισσότερες φουσκάλες προήλθαν από το ξύλο που δεν μόνωσες.

• Like
Reactions: nikfor