Με πένσα δεν κρατιέται, πολύ δύσκολο.
Αν είχες σκύλα θα έκανες δουλειά αλλά είναι εργαλείο που δεν το έχει ο καθένας σπίτι του.
Σφίξε μέχρι εκεί που μπορείς και μετά δοκίμασε να σφηνώσεις ένα κατσαβίδι.
Καλή ιδέα. Θα το δοκιμάσω να ρίξω μια σταγόνα και θα το πατήσω μέχρι να κρυωσει, όσο να ναι θα κρατήσει λίγο κόντρα για να βιδωσω το παξιμάδι.Αν βάλεις στο καρε θερμοκολλα και την πατήσεις μέσα, να σφηνώσει και μετά να βάλεις παξιμάδι;
Μια ιδέα... λέω εγώ τώρα...
Όχι δεν χωράνε 3 παξιμάδια. Ένα μόνο χωράει κι αυτό τυφλό.
Αν κάνω σχισμη με τροχό , τότε και κάποιος άλλος μπορεί να το ξεβιδωσει. Χάθηκε το πλεονέκτημα της καροβιδας που είναι και καλά η ασφάλεια γιατί δεν υπάρχει "πιάσιμο".
Όλο το πρόβλημα είναι ότι επειδή έχει μπαινοβγει 2-3 φορές έχει ξεχειλώσει η τρύπα και δεν πιάνει το καρεδάκι για να κρατήσει κόντρα.
Σ έχασα. Ποια μέσα πλευρά; εννοείς; Πάνω στην καροβιδα; Στο αλουμίνιο;Σχισμή απο τη μέσα πλευρά που έιναι τα πάσα.
πιθανον δεν θα δουλεψει....το δοκιμασα και εγω..τελικα εκανα δουλεια ως εξης....κρατημα κεφαλιου με πενσα engineer, και ΔΕΝ εσφιξα τερμα, ωστε η βιδα να κρατα μεν αλλα και να γυρνα τρελα. ετσι απο εξω δεν μπορει να πιασει κοντρα το παξιμαδι για να αρχισει να ξεβιιδωνειΚαλή ιδέα. Θα το δοκιμάσω να ρίξω μια σταγόνα και θα το πατήσω μέχρι να κρυωσει, όσο να ναι θα κρατήσει λίγο κόντρα για να βιδωσω το παξιμάδι.
Δεν θέλω να βάλω πιο χοντρή γιατί ανοίγω δουλειές μετά, βιδωνει μαζί και κάτι άλλο και πρέπει να ανοίξω μεγαλύτερες τρύπες και σ αυτό και δεν με παίρνει.
Σ έχασα. Ποια μέσα πλευρά; εννοείς; Πάνω στην καροβιδα; Στο αλουμίνιο;
Αν εννοείς να κάνω σχισμη στον κορμό της βίδας για να την συγκρατω με ένα ίσιο κατσαβίδι όσο εγώ θα βιδωνω το παξιμάδι , σου θυμίζω ότι βάζω τυφλά παξιμάδια.
Δεν θέλω να βάλω πιο χοντρή γιατί ανοίγω δουλειές μετά, βιδωνει μαζί και κάτι άλλο και πρέπει να ανοίξω μεγαλύτερες τρύπες και σ αυτό και δεν με παίρνει.
Εγώ θέλω να σφίξει ομως. Πάνω στο προφίλ αλουμινίου βιδωνω ένα εξάρτημα που πρέπει να είναι ακίνητο μασιφ.
Αντί να χρησιμοποίησω αλουμινοβιδες να βιδωσω το εξάρτημα πανω στο προφίλ, οι οποίες θα ξεχειλωσουν με τον καιρό και κάποια στιγμή δεν θα πιάνουν , χρησιμοποιώ περαστές καροβιδες, σε όλο το πάχος του προφίλ, αυτό είναι το story.
Οπότε είναι απαραίτητο να σφίξει το παξιμάδι.
Δεν νομιζω να κανεις δουλεια και παλι....η μονωτικη με το σφηξιμο θα φυγει...Ίσως η λύση είναι πιο απλή: να τυλίξω το παξιμαδάκι της καροβιδας με λίγο μονωτική 1-2 στρώσεις να γίνει λίγο πιο παχύ για να σφινωσει στην τρύπα (χτυπώντας το με μια ματσόλα) να μην γυρνάει ευκολα.
Κώστα προτιμώ να παλευω όλη μερα με τα ξύλα, παρά να κάθομαι να στοκάρω και να τρίβωΓιατί δεν περνεις γυψοσανιδα και να φτιάξεις ακριβώς στις διαστάσεις σου..
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι προφίλ αλουμινίου και ενα κόμματος γυψοσανιδα..εάν βρέχεται τσιμεντοσανιδα..
Θα το φτιάξεις ακριβώς ώστε να αφηνωνει η με 4 μανταλά θα το κλείνεις...
Εσύ το θες επισκεπτομενο από ότι κατάλαβα..
Εγώ έτσι το έκανα σε μια δουλειά..
View attachment 219165
View attachment 219167
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.