Mπραβο Στελιο οχι μονο γλυτωσες 70 ευρω αλλα πηρες και χαρα δημιουργιας
Βεβαια, αν δεν ειχα κανει το ιδιο πριν 5 χρονια, και μαλιστα με τα ιδια σφιγκτηρακια του Λιντλ, δεν θα καταλαβαινα ευκολα περι τινος προκειται
![]()
Ειχα φτιαξει δυο σφιγκτηρακια με προσαρμογης βιδας που στερεωθηκε στη λαμα του σφιγκτηρα, περιπου σαν αυτην που εχεις στην τελευταια φωτο.
![]()
Η κεφαλη της πρωτης βιδας (βιδα με κεφαλι ψωμακι) λειανθηκε με τροχο μεχρι τα δυο χιλιοστα. Η αλλη χωρεσε τελεια γιατι ηταν φρεζατη βιδα.
![]()
Αν θελει καποιος περισσοτερες λεπτομερεις με τις κατασκευες, Εδω το ποστ με την πρωτη προσπαθεια με την φρεζατη βιδα και με την κολλα steel weld και εδω το ποστ με την βιδα ψωμακι, πιο βελτιωμενη και πιο καθαρη κατασκευη!
Ωραία δουλειά μελετημένη!!Έφτασε η ώρα της πραγματικής δοκιμής αλλά…..
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα γιατί δεν είχα σκεφτεί καθόλου τους σφιγκτήρες. Εντάξει λέω, πόσο να κάνουν 2 σφιγκτήρες. Αμ δε. Παίρνει ειδικούς σφιγκτήρες μόνο της BOSCH και σε τιμή σχεδόν όσο ο οδηγός. Ενναλακτική, μόνο εκτύπωση αντάπτορα σε 3D.
Πάμε πάλι σε πατέντες. Είχα 2 χαλασμένους σφιγκτήρες του LIDL, κόλλησα λαμαρίνα 1,5mm στο σταθερό μέρος και voila…. Εδώ απαιτήθηκε σχεδον 1/2 ώρα γιατί «έπεσε» πολλή λίμα για να φτάσω στο σωστό πλάτος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικότατο.
View attachment 246159 View attachment 246161
View attachment 246162 View attachment 246163
Επιτέλους έγινε η πρώτη δοκιμή. Νομίζω καλά πήγε.
View attachment 246164 View attachment 246165
Σαφώς υπήρχαν και άλλες λύσεις, αλλά το ζητούμενο ήταν η χρήση του FSN.
Με δεδομένο ότι το έκανα πολύ γρήγορα, το αποτέλεσμα περιέχει και λίγη(?) τύχη.
Σε όλα τα video που είδα στο YT για το FSN, κατά την πρώτη κοπή για κάποιο λόγο έκοβαν μέρος του ελαστικού υλικού. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί, αλλά έκανα το ίδιο.
Εδω να αναφέρω ότι το αντιολισθητικο υλικό που έχει από κάτω ο οδηγός, έχει απίστευτο κράτημα.
Όσον αφορά τους σφιγκτήρες, υπάρχουν αρκετές λύσεις.
Με Τ αλουμινίου πάχους 1,5mm. Εδώ πρέπει να σταθεροποιηθεί οπωσδήποτε με 2 βίδες επάνω στην λάμα του σφιγκτήρα. Δεν πέτυχαν όλες οι προσπάθειες
View attachment 246166 View attachment 246167
Υπάρχει και αυτή η λύση, αλλά θέλει αρκετή δουλειά.
View attachment 246169 View attachment 246170
Τελικά ο οδηγός τα «έβγαλε τα λεφτά του» γιατί έδωσε λύσεις στην κατασκευή ενός επίπλου. (Θα παρουσιαστεί σύντομα ελπίζω)
Ωραιες πληροφοριες και πολυ ενδιαφερον το 3D printed ανταπορακι ειδικα για τους σφιγκτηρες του Lidl!!
Παρεμπιπτοντως, οι τιμες των παρελκομενων της ραγας ειναι απο χαμηλοτερες εως σημαντικα χαμηλοτερες στο Αμαζον.
Η δε ραγα FSN1100 απο 90-100 που κοστιζει εδω (ετοιμοπαραδοτη), πωλειται γυρω στα 60 στο Αμαζον που δεν ειναι και το φτηνοτερο μαγαζι.
Ειναι πραγματικα ντροπη το απιστευτα υψηλο mark up της Eλληνικης αντιπροσωπειας (90 ευρω+φπα)
Εν πασει περιπτώσει, θα τυπωσω σε καποια φαση το ανταπτορακι, και εαν αξιζει θα τυπωσω και ενα δευτερο να στο στειλω![]()
Μπραβο Στέλιο....!!!
Πολύ καλη η λύση της βάσης σε καπλαμα για το δισκοπριονο...!!!
Προσωπικά τσ σφηκτηρακι που είχαμε φτιάξει με τον Μιχάλη δεν με βόλεψε ποτέ...!!!Το χρησιμοποίησα 2-3 αλλά μου στσθεροποιουσαι καλά την βάση...
Το έχω αφήσει στην άκρη..
Έκανα με βάση την ραγα που είχα σναλογω jig και την στσθεροποιησα με λαμες και συναφη ώστε να είναι μόνιμα σταθερή ώστε να μην λυγίζει στη μέση.. επεισης μπηκε και Μ8 torx βίδα διαπερη ώστε ο οδηγός να μην βρίσκει στο κεφάλι της...!!!
View attachment 246207
View attachment 246208
View attachment 246209
Βέβαια εγώ είχα την βάση για την ραγα του δισκοπριονου αλλά το μόνο έπρεπε,αλλα με παιδεψε ηταν να φτιάξω ήταν το ύψος βάθος κοπης του δισκοπριονου που εβαλα χίλια μοιρια υλικά ώστε να βρω με ακριβεια τα 2.6εκ του μικρού 12v gks...
View attachment 246206
Όλα τα παραπάνω για την χρήση του οδηγόυ όπως είπες..!!!
Το ελαστικό τμήμα μου έχει κοπή φαλτσα/ακανονιστα και σε εμένα.. σε ένα σημείο 10 πόντων περισσότερο...λέω μήπως βάλω άλλα η τιμη όντως είναι φαρμάκι των ανταλλακτικών της Bosch..!!!
Είναι μια κατασκευη που έχει φτιαχτεί εδώ και 4 χρόνια ..
Κωστή, νομίζω ότι "κρύβει" πολλή δουλεια αυτή η κατασκευή. Το GKS 12V πως προσαρμόζεται στον οδηγό;
Στέλιο και Κωστή, μπράβο, ωραίες κατασκευές!
Γενικά νομίζω πως οι περισσότερες ράγες που κυκλοφορούν από διάφορες εταιρίες, είναι συμβατές μεταξύ τους.
Το λέω γιατί υπάρχουν και εταιρίες που χρεώνουν τους σφιγκτήρες σε λογικές τιμές (29€ το ζεύγος)
Μα αυτη την δουλεια κανει η πισω του πλευρα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.