DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απλα εχεις χασει το μηδεν ετσι. Εκτος αν το ξερεις και προσθέτεις καθε φορα στανταρ μηκος.

Παντως επιμενω και η πίσω πλευρα μπορει να το κανει αυτο.

Δεν υπάρχει μηδέν, εννοείτε.
Ξεκινάει να μετράει μετά τα 12-14mm, αν υπολογίζω σωστά την απόσταση των δύο ακίδων μεταξύ τους.
Ναι, μπορείς να μετρήσεις και με την πίσω πλευρά, όπως κι απο την μπροστινή, απλά μετράς από χείλος σε χείλος την τρύπα που είναι το ίδιο, στο περίπου όμως, απόλυτη ακρίβεια δεν θα πάρεις μ’αυτό το τρόπο.

Τα πράγματα είναι απλά. Όρισα ένα μηδέν... Οπότε το παχύμετρο μηδενίζει πάντα.

Στην προκειμένη περίπτωση όρισα την απόσταση των ακίδων στα 15mm. Οπότε ότι μετράω προσθέτω και τα 15mm.
Φυσικά σε όλα τα παχύμετρα μετράει και η πίσω μεριά την απόσταση μεταξύ δύό τρυπών.
Οπως μετράει και η μπροστινή μεριά την απόσταση. Οτι βολεύει τον καθένα.
Η ευκολία θα έλεγα σε αυτό είναι ότι άν μια τρύπα είναι 6,24mm και η άλλη 7.6mm βρίσκεις εύκολα το κέντρο χωρίς πολλούς υπολογισμούς...

1738482226618.jpg

Δεν ηξερα οτι ειναι ακριβουτσικα τα προστατευτικά πλαϊνα κρεββατιων που τα βαζουμε για να μην πεσουν παιδια/ασθενεις, μεχρι που μου το ειπε ενας φιλος που τα χρειαζοταν.

Σαν εναλλακτικη του προτεινα μεταλλικες γωνιες με βιδωμενη μια σανιδα επανω. Μου εφερε τις γωνιες και φτιαξαμε το προστατευτικο που η μια ακρη της γωνιας παει κατω απο το στρωμα.
onLMTVeh.jpg

Το αφησαμε ετσι επειδη δεν χρειαζοταν κατι πιο περιποιημενο/φινιρισμενο. Το ηθελε για λιγες μερες μονο, οχι για μονιμα, οποτε δεν υπηρχε θεμα καλαισθησιας.

Το μονο που χρειαστηκε ηταν να γινει μια δευτερη τρυπα στο ποδι της καθε γωνιας για να στερεωθει σωστα το ξυλο.
OL3y5dJh.jpg

Εκει ειπα να δοκιμασω ξανα τα τρυπανια που εχω για μεταλλα, δυο κοβαλτιου και ενα τιτανιου.
BxQI3pBh.jpg

...και για αλλη μια φορα το τρυπανακι κοβαλτιου της Bosch (4mm) ηταν μια κλαση ανωτερο απο τα υπολοιπα.
UIGQP5Bh.jpg

Το συγκεκριμενο τρυπανι της Bosch το εχω για προτρυπημα. Ισως πρεπει να αγορασω ολο το σετ.

Δοκίμασες και τα αντίστοιχα 4-άρια της Dewalt και της Irwin και τα Bosch ήταν καλύτερα;
Και μάλιστα μια κλάση παραπάνω.

Nαι ετσι ακριβως, απλα επιβεβαιωσα το γεγονος για αλλη μια φορα.
Μια κλαση παραπανω αναφορικα με την ταχυτητα διατρησης και αντοχη στη φθορα.

Τα Dewalt cobalt ηταν τα καλυτερα που ειχα δοκιμασει για διατρηση ατσαλιου μεχρι που δοκιμασα τα αντιστοιχα Bosch, πριν κανα διχρονο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Nαι ετσι ακριβως, απλα επιβεβαιωσα το γεγονος για αλλη μια φορα.
Μια κλαση παραπανω αναφορικα με την ταχυτητα διατρησης και αντοχη στη φθορα.

Τα Dewalt cobalt ηταν τα καλυτερα που ειχα δοκιμασει για διατρηση ατσαλιου μεχρι που δοκιμασα τα αντιστοιχα Bosch, πριν κανα διχρονο.
Οταν θα ερθω θυμησαι μου να σου φερω ενα Hss-g...να δοκιμασεις..οτι καλυτερο εχω δοκιμασει...σε σκληρο μεταλλο παντα...
https://www.e-shop.gr/set-epaggelma...-metalloy-hss-g-2608587013-p-TLS.031312?gQT=2

• Like
Reactions: Χιωτης
Χρηση/μετατροπη 12βολτης μπαταριας Parkside για τροφοδοσια αλλων 12βολτων συσκευων.

Bρηκα χωμενο στο εργαστηριο του πατερα μου ενα παμπαλαιο αλλα πολυ καλο και σταθερο κολωνατο δραπανακι που ομως χρησιμοποιουσε μετασχηματιστη πριζας 220/12ν.
A0kIshHh.jpg

Μιας και ειναι 12βολτο, ηθελα να το κανω να λειτουργει με μια 12βολτη μπαταρια για να αποφυγω τους μετασχηματιστες ρευματος.
Βλεπω οτι υπαρχουν μετατροπεις, ανταπτορες για καθε ειδους μπαταρια, που μπαινει η μπαταρια και βγαινουν τα δυο καλωδιακια για την τροφοδοσια.
s-l400.jpg

Αν εχει κανεις υποψην του τετοιο ανταπτορακι για 12βολτες Βοsch/Μακιτα/Parkside, ας μου πει. Ειτε αν εχει δει καποιο σχεδιο για 3D printer.

Mεχρι να βρω τετοιο ανταπτορακι, θα κανω την δουλεια με ενα δεματικο :)
YGrgEHTh.jpg

Το οποιο μπαινει και βγαινει, οποτε δεν χρειαζεται να δεσμευεις την μπαταρια οταν δεν χρησιμοποιειται το τρυπανι
UoH1JSkh.jpg

Στο μικρο κενο που δημιουργειται μεταξυ της εσοχης των πολων και του δεματικου, χωραει και σφηνωνει ενα κροκοδειλακι η καποια αλλη παρομοια αποληξη.
dMzbstBh.jpg

Φωλιασε λοιπον και αυτο το εργαλειακι στο χωρο των Proxxon.
j3gQjeXh.jpg

3D print

Έτοιμο