DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Στέλιο, μια χαρά φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα.
Δημήτρη φοβάμαι ότι με την χρηση θα επιδεινωθούν καποιες ατέλειες που έχει. Παρόλο που προσπάθησα να το τεντώσω όσο το δυνατόν περισσότερο, έχω την αίσθηση ότι ήθελε περισσότερο ώστε να καλύψει την πιθανότητα να "κάτσει" μελλοντικά το αφρολέξ. Θα δούμε.

Επίσης, μου προτάθηκε (μτφ ανάθεση με συνοπτικες διαδικασίες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα 😂) να φτιάξω και τις καρέκλες της κουζίνας, οι οποίες έχουν ύφασμα.

• Like
Reactions: dk31
Τελικά το type 55 δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι U ή Π, αλλά μαλλον λίγη σημασία έχει γιατί προφανώς είναι για συγκεκριμένες εργασίες.
Εδω είναι Π
Εδώ είναι U

Μάλλον ασχολείσαι πολύ περισσότερο από εμένα με καρφωτικά, ποιο ηλεκτρικό μηχάνημα θα πρότεινες για Π 10-12mm κεφάλι και μήκος 10mm; (Σε κόστος μέχρι 20€)
Μπα δύο φορές τα έχω χρησιμοποιήσει😃, αυτά τα δυο parkside εχω μόνον!

• Like
Reactions: newbie
Αντι να παω να αγορασω με 1.5 ευρουδακι μια καινουρια βαση για σελοτεϊπ απο το Jumbo...εκατσα και εφαγα μιση ωρα να επισκευασω τις υπαρχουσες, ο τσιπης 😬

Το συνηθισμενο προβλημα, το πριονακι εχει φθαρει και δεν κοβει την ταινια.
VskkGpNh.jpg

Ευτυχως που δεν πεταω τιποτα και ειχα λεπτη πριονοκορδελα που ειχε σπασει.,,,
Enu2YkOl.jpg

....και με την βοηθεια της καλυτερης κολλας δυο συστατικων......
7O26ldwh.jpg

......, εκοψα ενα κομματακι κορδελας και το κολλησα στις πλαστικη βαση του σελοτεϊπ.
QC35a1oh.jpg

Το ιδιο και στην μικρη βαση.
t4ROf2Tl.jpg

Προτιμησα την συγκεκριμενη κολλα απο τις κοινες εποξικες δυο συστατικων, περα απο το οτι ειναι πιο δυνατη, επειδη δεν τρεχει και μενει στο σημειο σταθερη, σαν στοκος περιπου.
Βεβαια τωρα χρειαζεται 24 ωρες για την πληρη σκληρη σκληρηνση.

Όταν διάβασα ότι είχε φθαρεί το πριονάκι περίμενα να το λιμάρεις λίγο!
Και στην επόμενη φωτογραφία σκέφτηκα ότι θα τύπωσες κάτι στον 3d εκτυπωτή...

Πάλι με εξέπληξες!

Πλαστικο ηταν το πριονακι, το λιμαρα παρα ταυτα, αλλα τίποτα.

Αν εκτυπωνα, θα ηταν θα βαση που ηδη ειχα, χρειαζοταν ομως κοπτικό.

Για αρχαριους και προχωρημενους:
Ενας απλουστατος τροπος για να μη χανετε ουτε μια μοιρα οταν λιμαρετε τα δοντια του αλυσοπριονου.
Στην εικονα ξυλαρακι βιδωμενο στη λαμα με γραμμες χαραγμενες στις 30 μοιρες. (με το γωνιομετρο του λιντλ παρακαλω)
Λιμαρετε απο την πλευρα του ξυλου. Η γραμμη σας δειχνει την κλιση της λιμας.

cLantPm.jpeg

Ένας εύκολος, απλός και φτηνός τρόπος για να ελέγχετε αν έχετε ορθή γωία ή για να φτιάξετε κάτι με ορθή γωνία:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παιδες την γνωμη σας!

Στο πεζοδρομιο, στο σημειο μεταξυ κολωνας και τοιχου, στις μεγαλες βροχες καποια νερα περνανε απο εκει και μπαινουν στο γκαραζ μου. Δεν ειναι μεγαλος ο ογκος, αλλα με ενοχλει.
0CKoQEEh.jpg

Το κυριοτερο ομως ειναι οτι καθε 2-3 χρονια ξεχυλιζει ενας μικρος βοθρος των γειτονων (φαινεται το μικρο καπακι) και μεχρι να φωναξουν τον τεχνικο καποια λυμματα ερχονται σε μενα.

Το σιγουρο ειναι οτι θα φτιαχτει ενα μικρο τοιχειο οπως φαινεται στην φωτο (υψος 2-3 εκατοστα) και πλατος οσο απο την κολωνα μεχρι τον τοιχο (~50 εκατοστα). Ετσι θα διοχετευονται και φευγουν τα νερα οπως δειχνει το τοξο, προς τον δρομο.

Το ερωτημα ειναι τι ειδους τοιχειο να φτιαζω, υπαρχουν αρκετες ιδεες οπως μαρμαρακι με μαρμαροκολλα, ξυλινο με κολλα δυο συστατικων, τσιμεντενιο με καλουπι και καποια στηριξη, κατι ετοιμο απο το εμποριο, κλπ.. Οποια ιδεα, ευπροσδεκτη!

Τι χρώμα είναι πλάκα πεζοδρομιου...;

Θα βρεις μια πλακα και θα την κόψεις κατά μηκος και στο πλάτος θέλει να είναι τουλάχιστον 6-7 εκ. (2 κουτάκια από αυτα) ώστε να έχει βάθος το "τοιχιο" να βρίσκουν κοντρα τα νερά,και υψος 5-6 εκ(τα 3εκ δεν ειναι τιποτα) και θα την κολλήσεις με κόλλα πλακιδίων από την κολώνα μέχρι τον το τοιχειο και θα είναι μια χαρά.

Θα σου πω από κοντά..

Όσο για την πλάκα...κάτι θα βρούμε.. ;)

Ωραια και στιβαρη ιδεα ενα κομματι απο πλακα πεζοδρομιου, εχω μαλιστα μερικες. Βεβαια η κοπη μιας λωριδας με τροχο ειναι ταλαιπωρια...

Καπου εχω ενα κοιλοδοκο γαλβανιζε, μαλλον θα κολλησει καλα με μια κοινη κολλα σιλικονης σε φυσιγγιο. Ισως και ενα δοκαρακι 40χ40 να κανει δουλεια.

Ωραια και στιβαρη ιδεα ενα κομματι απο πλακα πεζοδρομιου, εχω μαλιστα μερικες. Βεβαια η κοπη μιας λωριδας με τροχο ειναι ταλαιπωρια...
Όταν θα έρθω να έχεις έτοιμο τον τροχο...θα μας πάρει 5 λεπτά..κρίμα εφόσον έχεις πλακες..να μην το κάνεις ωραίο...!!!

Καπου εχω ενα κοιλοδοκο γαλβανιζε, μαλλον θα κολλησει καλα με μια κοινη κολλα σιλικονης σε φυσιγγιο. Ισως και ενα δοκαρακι 40χ40 να κανει δουλεια

Δεν το νομίζω.. άσε που δεν θα είναι ωραίο. !!!

• Like
Reactions: Χιωτης
Αφού υπάρχει η πλάκα συμφωνώ και εγώ με αυτή τη λύση.
Αν έρχεται "κύμα" μπορείτε να βάλετε και δύο κομμάτια το ένα επάνω στο άλλο.

Αν υπάρχει θέμα σκόνης δώσε τις πλάκες του Κώστα να τις κόψει σε κάποια δουλειά που θα έχει και άλλες σκόνες ;)

Αλλά νομίζω "κόβονται" και χτυπώντας πάνω/κάτω με κάτι λεπτό σαν καλέμι. Όπως τους κυβόλιθους.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Χιωτης