DIY ή Προκάτ Kουτί

Απάντηση: Re: DIY Kουτί

Σε βλέπω στο μεγάλο να βάνεις το mambo v3 ...
:elefant:

Σωστά! Αλλιώς τι συλλέκτης θα μουνα χωρίς το v3. :BDGBGDB55:

(μην τους λες ακόμα ρε... άστους να ψήνονται! να πάρουν οι Ευρωπέη πρώτοι!)

Πάντως για κουτί άκρη σου βρήκα.........,,,
:ernaehrung004:

Απάντηση: DIY Kουτί

Παρουσίαση στο αρμόδιο νήμα παρακαλώ και γρήγορα...
Τι τσίπιον θα φοράει;

Νικο τα κουτιά άβαφα φαίνονται καλύτερα ,δυστυχώς οι φωτο ειναι πολυ υποφωτισμένες -ίσως αν δοκίμαζες νά φωτογραφίσεις σέ ανοικτόχρωμα φόντο [λευκό τραπεζομάντηλο από προίκα τής Ρόης] ,τότε μάλλον θά φαινότανε καλύτερα οι λεπτομέρειες

Η φωτογράφιση σε λευκό-μαύρο είναι ότι χειρότερο (απαιτεί το μεγαλύτερο DR) και για σωστά αποτελέσματα απαιτεί εξωτερικό τεχνητό φωτισμό.
H μηχανή του Νίκου, είναι αρκετά καλή και μπορεί να τα καταφέρει άριστα, εάν ο Νίκος βγάλει το auto και πάει σε πιο "χειροκίνητες" καταστάσεις.
Αυτές που έβγαλε είναι όλες σε διάφραγμα 3,5-4 και χρόνο έκθεσης 1/20-1/30 με ISO800, η τελευταία που είναι στο ράκ του ξεφεύγει λίγο επειδή η μηχανή ανέβασε το ISO στο 1600 και έχει δώσει περισσότερη φωτεινότητα.
Ας αλλάξει το "ζύγισμα" του φωτόμετρου επιλέγοντας το κέντρο, αυτό θα δει το μαύρο και αναγκαστικά είτε θα δώσει είτε πιο αργό χρόνο έκθεσης είτε θα του ανεβάσει και άλλο το ISO δεδομένου ότι το διάφραγμα είναι ήδη στο όριο.
Εάν του δίνει και live το ιστόγραμμα που του είπα...του δίνει μεγάλη ευκολία στη σωστή ρύθμιση.
Στήριξέ τη κάπου, δώσε ISO από 800-1600, 1/8 και τράβα θα σου βγουν μια χαρά...αλλά αυτός περιμένει εμένα να του τις βγάλω καλλιτεχνικές!

Last edited:

Μου αρέσει που του απαντάς σοβαρά βρε Μάνο.
Ο άνθρωπος απλά ζήλεψε και είπε να κάνει το κομμάτι του.
Σου λέει καλύτερο βουβάλι έχει, καλύτερο κουτί έχει,,, ας του την πω για τις φωτογραφίες.
είναι και hiendάς... θα το ήθελε ή ασημί ή σαμπανιζέ :HTEHEH56:

Με την μηχανή μια φορά ασχολήθηκα πριν κανα χρόνο και βάλε, στο πεντάλεπτο με φώναξε η γυναίκα μου για δουλειά και απο τότε σπάστηκα και την παράτησα.
Σύντομα που θα έρθεις θα τη βάλω στο τρίποδο (έχω και τρέμουλο, δεν είμαι για ανοιχτό διάφραγμα) και κάνε ότι θές.

(ψέματα λέω, δεν έβαλα φλας για να μη φαίνονται τα ελαττώματα :p)

Θα έρθω και θα βγουν σένιες...το φλας άστο, για να δουλέψει σωστά σε μαύρο θέλει εκτός πεδίου και υπό γωνία...

Μου αρέσει που του απαντάς σοβαρά βρε Μάνο.
Ο άνθρωπος απλά ζήλεψε και είπε να κάνει το κομμάτι του.
Σου λέει καλύτερο βουβάλι έχει, καλύτερο κουτί έχει,,, ας του την πω για τις φωτογραφίες.
είναι και hiendάς... θα το ήθελε ή ασημί ή σαμπανιζέ :HTEHEH56:

Με την μηχανή μια φορά ασχολήθηκα πριν κανα χρόνο και βάλε, στο πεντάλεπτο με φώναξε η γυναίκα μου για δουλειά και απο τότε σπάστηκα και την παράτησα.
Σύντομα που θα έρθεις θα τη βάλω στο τρίποδο (έχω και τρέμουλο, δεν είμαι για ανοιχτό διάφραγμα) και κάνε ότι θές.

(ψέματα λέω, δεν έβαλα φλας για να μη φαίνονται τα ελαττώματα :p)

Nαι ζήλεψα για τά κουτιά ,εγιναν ωραία .Οσο γιά τούς απρεπείς χαρακτηρισμούς [hiendας] ποτέ δέν ήμουν,αλλά σού τήν έχω έτοιμη τή τιμωρία.Η ποινή σου είναι 15μερη στέρηση καλωδίων καί αν δεί Σάλας τό βουβάλι σου νά μού γράψεις...

Re: DIY Kουτί

Ριχτου στ αυτια Πετρε
Ριχτου
Που μας στραντζαρισε μια παλιολαμαρινα την εβαψε και μαυρη εβαλε μια κατσικουλα μεσα και νομίζει οτι ειναι βουβαλι

:)

Απάντηση: Re: DIY Kουτί

Ριχτου στ αυτια Πετρε
Ριχτου
Που μας στραντζαρισε μια παλιολαμαρινα την εβαψε και μαυρη εβαλε μια κατσικουλα μεσα και νομίζει οτι ειναι βουβαλι

:)

Μη μού τόν στεναχωρείς,πικράθηκε ΠΟΛΥ πού δεν είμαστε πόντιοι ,μη τόν πικράνουμε καί άλλο

Μην μου πειράζετε τον Dalanik.
Φαντάζεστε να έπαιζε το βουβάλι του,το σαυράκι του,και να τα είχε και σε κουτιά τελειωμένα κι έτοιμα;
Με τι θα γκρίνιαζε μετά;
Εμείς θα την πληρώναμε!:flipout::ernaehrung004::ernaehrung004:

Προς Θεσσαλονικείς β': Αναθεωρώ...

(επίσης σκέφτηκα καλύτερα αυτό με τα καλώδια και τα salas και τη λιγούρα του υπέρηχα, όταν σκάσει μύτη το μπουφαλόκουτο... και κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη του έχω)

Σωκ τη γκρίνια δεν την γλυτώνεις βρε... περιμένω το δικό σου project (με ανυπομονησία) :smash: :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: DIY Kουτί

Προς Θεσσαλονικείς β': Αναθεωρώ...

(επίσης σκέφτηκα καλύτερα αυτό με τα καλώδια και τα salas και τη λιγούρα του υπέρηχα, όταν σκάσει μύτη το μπουφαλόκουτο... και κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη του έχω)

Σωκ τη γκρίνια δεν την γλυτώνεις βρε... περιμένω το δικό σου project (με ανυπομονησία) :smash: :music-smiley-005:

δεν το έπιασα, αλλά ό γιατρός (Πέτρος) είπε να συμφωνώ μαζί σου διακριτικά ....:Banane0:

Οοοταν αποκτήσω usb (για jlsounds όπως φαίνεται) τότε θα πω πως αρχίζω να το σκέφτομαι για σοβαρό κουτί.
Αλλά ακόμα και τότε θα το κάνω ευέλικτο,η οθόνη επικλινής στο καπάκι π.χ. αν μπει αμανέρο,αλλά χωρίς να εξέχει ή ακόμα και ανοιγόμενη,κλπ..

Re: Απάντηση: DIY Kουτί

Ίσως να θυμάστε το σωρό με τα αλουμίνια.

attachment.php

Σήμερα παρελήφθησαν (απο πολύ καλό μάστορα) εξευγενισμένα (έπεσε τροχός στις ακμές και βάψιμο), τρυπημένα, μονταρισμένα και με κάποια βύσματα/διακόπτες (για να μη παιδεύομαι σε δεύτερο στάδιο).

Μερικές φωτό απο το αποτέλεσμα...

View attachment 101456

View attachment 101457

View attachment 101458

View attachment 101459

View attachment 101460

View attachment 101461

View attachment 101462

Το μικρό θέλει πλαϊνά (δεν έχω αποφασίσει ακόμα, ίσως βάλω ξύλο) και είναι έτοιμα για να φιλοξενήσουν τα dac μου.

Να πω, μιας και απο τις φωτογραφίες είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα, ότι παρ'ότι η οροφή δεν δένει με το υπόλοιπο σώμα, είναι απόλυτα σταθερή λόγω βάρους και σωστής στήριξης σε 4 κολονάκια/ορθοστάτες. Αυτός ήταν και ο σκοπός για πανεύκολο βάλε βγάλε (τα led στη πρόσοψη όπως θα καταλάβατε απλά κουμπώνουν στα λαστιχάκια)
Φυσικά υπάρχουν και ατέλειες, η γεωμετρία τους δεν είναι απόλυτη και κάποια σημαδάκια υπάρχουν, αλλά θέλει ψάξιμο με καλό φωτισμό για να θεωρηθεί αισθητικό πρόβλημα.

Το κόστος των υλικών μαζί με τη βαφή και τα βύσματα/διακόπτες δεν ξεπερνούν τα 100 Ευρώ (εγώ έδωσα άλλα τόσα περίπου για εργατικά γιατί είμαι κουλός)
Νομίζω πως το οικονομικό κομμάτι είναι απολύτως αποδεκτό (αν συγκρίνουμε με έτοιμα), ο κόπος είναι λίγος και απο εμφάνιση κολοκύθα (φτιάξτε το δικό σας σχέδιο ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα γούστα σας).
Αυτό που βέβαια δεν χωράει αμφιβολία, είναι η μεγάλη χαρά,,, είναι ότι θα έχετε το δικό σας μοναδικό κουτί,,, και ως εκ τούτου το ομορφότερο του κόσμου!)

Ξαμοληθείτε σε αλουμινάδες, σιδεράδες, βαφείς...
και Ιταλοί, Γάλλοι, Κινέζοι ας πάνε να κουρεύονται (μέρες που 'ναι).

Δεν ξερω τι φτιαχνεις ακριβως, αλλα μου αρεσει πολυ. Θελω

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Ερωτηση.. το κουτι πρεπει να ειναι μεταλικο? συντρεχει καποιος συγκεκριμενος τεχνικος λογος?.. ρωταω γιατι εχω κατι κατα νου, το ραφι μου χωραει συγκεκριμενες διαστασεις, και θα το θελα με πλαινα ψυκτρες (που ηδη εχω) και πατο-καπακι-μουρη απο πλεξιγκλας φυμε, και μ αρεσει πολυ....

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Ερωτηση.. το κουτι πρεπει να ειναι μεταλικο? συντρεχει καποιος συγκεκριμενος τεχνικος λογος?.. ρωταω γιατι εχω κατι κατα νου, το ραφι μου χωραει συγκεκριμενες διαστασεις, και θα το θελα με πλαινα ψυκτρες (που ηδη εχω) και πατο-καπακι-μουρη απο πλεξιγκλας φυμε, και μ αρεσει πολυ....
Το πλεξιγκλας ειναι πανεμορφο αλλα έχει διηλεκτρικές ιδιότητες - με άλλα λόγια επηρεάζει τον ήχο και δεν σταματα τις εξωτερικές συχνότητες.
Πάρολαυτά εγω εφτιαξα με πλεξι το τελευταίο Dac αλλα απο μέσα το επένδυσα-θωράκισα. Aκομα και τα απλά μεταλικά κουτια της σειράς παιζουν καλύτερα απο το σκετο πλεξι.