DIY ή Προκάτ Kουτί

Απάντηση: DIY Kουτί

Καλά το είπες lego κουτο.

Το πως θα καταλήξει στο τέλος θέλω και εγώ να το δω lol

Καλά το είπες lego κουτο.

Το πως θα καταλήξει στο τέλος θέλω και εγώ να το δω lol

Τι σε νοιάζει;
Έτσι κι αλλιώς το βουβάλι συνήθισε στην ύπαιθρο,βλέπω να κάνει μούτρα και να μην παίζει στριμωγμένο.
Εκτός και βγάλει μπάσα :flipout:

αν δε παίξει θα το κόψω μπριτσόλες και θα το πετάξω στη σκάρα...
σκάρα πλέον έχουμε...:p

Ίσως να θυμάστε το σωρό με τα αλουμίνια.

attachment.php

Σήμερα παρελήφθησαν (απο πολύ καλό μάστορα) εξευγενισμένα (έπεσε τροχός στις ακμές και βάψιμο), τρυπημένα, μονταρισμένα και με κάποια βύσματα/διακόπτες (για να μη παιδεύομαι σε δεύτερο στάδιο).

Μερικές φωτό απο το αποτέλεσμα...

1 DSC02904.JPG

2 DSC02903.JPG

3 DSC02916.JPG

4 DSC02913.JPG

5 DSC02923.JPG

6 DSC02919.JPG

7 DSC02924.JPG

Το μικρό θέλει πλαϊνά (δεν έχω αποφασίσει ακόμα, ίσως βάλω ξύλο) και είναι έτοιμα για να φιλοξενήσουν τα dac μου.

Να πω, μιας και απο τις φωτογραφίες είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπέρασμα, ότι παρ'ότι η οροφή δεν δένει με το υπόλοιπο σώμα, είναι απόλυτα σταθερή λόγω βάρους και σωστής στήριξης σε 4 κολονάκια/ορθοστάτες. Αυτός ήταν και ο σκοπός για πανεύκολο βάλε βγάλε (τα led στη πρόσοψη όπως θα καταλάβατε απλά κουμπώνουν στα λαστιχάκια)
Φυσικά υπάρχουν και ατέλειες, η γεωμετρία τους δεν είναι απόλυτη και κάποια σημαδάκια υπάρχουν, αλλά θέλει ψάξιμο με καλό φωτισμό για να θεωρηθεί αισθητικό πρόβλημα.

Το κόστος των υλικών μαζί με τη βαφή και τα βύσματα/διακόπτες δεν ξεπερνούν τα 100 Ευρώ (εγώ έδωσα άλλα τόσα περίπου για εργατικά γιατί είμαι κουλός)
Νομίζω πως το οικονομικό κομμάτι είναι απολύτως αποδεκτό (αν συγκρίνουμε με έτοιμα), ο κόπος είναι λίγος και απο εμφάνιση κολοκύθα (φτιάξτε το δικό σας σχέδιο ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα γούστα σας).
Αυτό που βέβαια δεν χωράει αμφιβολία, είναι η μεγάλη χαρά,,, είναι ότι θα έχετε το δικό σας μοναδικό κουτί,,, και ως εκ τούτου το ομορφότερο του κόσμου!)

Ξαμοληθείτε σε αλουμινάδες, σιδεράδες, βαφείς...
και Ιταλοί, Γάλλοι, Κινέζοι ας πάνε να κουρεύονται (μέρες που 'ναι).

:SFGSFGSF::a0210::fahne90:
(Χάθηκε να πάρεις πέντε μαύρες βίδες βρε;Ίδιες με αυτές των υπολογιστών είναι αν βλέπω σωστά,βρωμάει ο τόπος.)

Γειά σου Σωκ! Πρώτος πρώτος φάνηκες!!! :worshippy:

Για τις βίδες, άσε να σπάει η μαυρίλα... σκέφτηκα και κάποια ασημί πινελιά στη πρόσοψη, αλλά δεν το ρίσκαρα.
Λές να τις αλλάξω τις βίδες? Χτυπάει άσχημα?

(Άμα δεις τα κουτιά που φτιάχνει ο Μάστορας θα τα χάσεις φίλε. Μια κλάση πάνω απο του εμπορίου!)

Για τις βίδες, άσε να σπάει η μαυρίλα... σκέφτηκα και κάποια ασημί πινελιά στη πρόσοψη, αλλά δεν το ρίσκαρα.

(Άμα δεις τα κουτιά που φτιάχνει ο Μάστορας θα τα χάσεις φίλε. Μια κλάση πάνω απο του εμπορίου!)

Αν το δεις με μαύρες,θα καταλάβεις.
Το φινίρισμα είναι άψογο όπως φαίνεται.
Είδες τι απλό που είναι με τα κολονάκια;

(Για το απόλυτο της γεωμετρίας που λες,αν δεις κάτι και χάνει λιγάκι,κράτα καλά κάτω όλο το κουτί και σπρώξε όποιο κολονάκι θέλεις μέσα ή έξω για να το φέρεις όπου θέλεις.)
Το αλουμίνιο είναι μαλακό,λογικό από μια μεταφορα πχ.,να φύγει λίγο κάποιο.Έρχεται για πλάκα όμως.Και κρατάς κόντρα όταν βιδώνεις,βασικό.

Last edited:

Θα δοκιμάσω και με μαύρες! :grandpa:

Με τα κολωνάκια δεν υπάρχει πρόβλημα , τα έφερε ο μάστορας τέλεια!!!
Απλά στη κοπή και στο στρατζάρισμα προφανώς δε έχουν έρθει όλα ίσα και ορθογώνια.
Όπως κάθονται στο ρακ δε φαίνεται τίποτα βέβαια, γι αυτό και δε σκάω.

Με τα πλαινά του μικρού τι λες για καθρέφτη? :music-smiley-005:

Νίκο η βαφή είναι με πιστόλι ή άλλου τύπου;
Τα μάζεψες για τα καλά βλέπω, κάτω το βουβάλι και από πάνω ο ιππέας του! Ρίξε άλλη μια φώτο εκεί που τα έχεις στο ρακ σου και δώσε (+0,3) - (+0,7) EV στη μηχανή σου (χωρίς φλας), γιατί βλέπω ότι το ιστόγραμμα είναι αρκετά μετατοπισμένο προς τα αριστερά (έχει υποφωτιστεί η φώτο σου).

Attachments

• nikos.jpg
    nikos.jpg
    58.1 KB · Views: 226

Να έρθεις να τα φωτογραφήσεις εσύ! -bye-

όπως είδες θα πάρεις ιππέα με κουτί (και με την ευκαιρία να το φυτέψεις κιόλας :laugh:)

:ernaehrung004:

Να 'μαι κι εγώ!
Τα κουτιά φαίνονται πολύ ωραία!!!
Μάλλον καλύτερα θα ταιριάζει το μαύρο χρώμα στις βίδες,όπως σου είπε και ο Σωκράτης.
Άντε τώρα να δούμε τι θα τους βάλεις μέσα.....
Πάντως ότι και να βάλεις,καλορίζικα!!! :music-smiley-005:

Θα δοκιμάσω και με μαύρες! :grandpa:

Με τα κολωνάκια δεν υπάρχει πρόβλημα , τα έφερε ο μάστορας τέλεια!!!
Απλά στη κοπή και στο στρατζάρισμα προφανώς δε έχουν έρθει όλα ίσα και ορθογώνια.
Όπως κάθονται στο ρακ δε φαίνεται τίποτα βέβαια, γι αυτό και δε σκάω.

Με τα πλαινά του μικρού τι λες για καθρέφτη? :music-smiley-005:

Μια χαρά θα είναι...
Το καλό με τα κολονάκια ξέρεις πιο είναι;
Πως με ροδέλες ή με οποιονδήποτε αποστάτη (και λίγο πιο μακριές βίδες),μπορείς να κανονίσεις ακριβώς πόσο αέρα να αφήσεις από το καπάκι.
Δηλαδή αν θέλεις αφήνεις κενό όπως τώρα,αν δεν θέλεις το φέρνεις και πιο έξω.Και φυσικά βάζεις ότι υλικό θέλεις,αλουμίνιο,ξύλο,ψύκτρες,καθρέφτη,κλπ..
Πολύ βολικό.

Να 'μαι κι εγώ!
Τα κουτιά φαίνονται πολύ ωραία!!!
Μάλλον καλύτερα θα ταιριάζει το μαύρο χρώμα στις βίδες,όπως σου είπε και ο Σωκράτης.
Άντε τώρα να δούμε τι θα τους βάλεις μέσα.....
Πάντως ότι και να βάλεις,καλορίζικα!!! :music-smiley-005:

Να σαι καλά Τάσο, το κέφι μου το έκανα, τα επόμενα μπορεί να είναι και καλύτερα :ADFADF1:

Στο μεγάλο θα μπει ένα twisted pears buffalo III και στο μικρό το δεύτερο mambo (v2).
Είναι βολικ´οτο σχέδιο και μπορείς μέχρι και ψύκτρες να βάλεις στα πλαϊνά για ενισχυτή.
Ακόμα και να θελει σταθερότητα κάποιος στο καπάκι μπορεί να το ωιδώσει στα κολωνάκια ή (όπως σκέφτομαι εγώ) παταφιξ...!

Θέλει συμβίωση το όλο θέμα, δεν είναι κάτι εμπορικό.
Προς το παρόν πάντως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος! :ADFADF1:

Νίκο στα τρυπήματα ήσουν από πάνω ή απλά στα ετοίμασε ο άνθρωπος και πήγες και τα πήρες...έχω μια περιέργεια για την τετραγωνισμένη οπή του usb.

Σημ.= είσαι έτοιμος να έρθω αύριο να το πάρω;

Μια χαρά θα είναι...
Το καλό με τα κολονάκια ξέρεις πιο είναι;
Πως με ροδέλες ή με οποιονδήποτε αποστάτη (και λίγο πιο μακριές βίδες),μπορείς να κανονίσεις ακριβώς πόσο αέρα να αφήσεις από το καπάκι.
Δηλαδή αν θέλεις αφήνεις κενό όπως τώρα,αν δεν θέλεις το φέρνεις και πιο έξω.Και φυσικά βάζεις ότι υλικό θέλεις,αλουμίνιο,ξύλο,ψύκτρες,καθρέφτη,κλπ..
Πολύ βολικό.

Μαζί γράφαμε. Η ιδέα σου για κολωνάκια και τα χέρια του Μάστορα το έκαναν υπερβολικά εύχρηστο και ευκολο στη συναρμολόγηση με άπειρες επιλογές για σχέδια.
όρεξη να έχουμε!

Re: DIY Kουτί

συμφωνώ και εγώ για τις μαύρες βίδες, κατά τα άλλα άψογα και πολύ όμορφα,
κλασσικό και λιτό σχέδιο που λέει δε μας νοιάζουν τα φρου φρου και αρώματα αλλά το περιεχόμενο :ernaehrung004:

Νίκο στα τρυπήματα ήσουν από πάνω ή απλά στα ετοίμασε ο άνθρωπος και πήγες και τα πήρες...έχω μια περιέργεια για την τετραγωνισμένη οπή του usb.

Σημ.= είσαι έτοιμος να έρθω αύριο να το πάρω;

Του τα έδωσα σωρό τα αλουμίνια, μιλήσαμε για εισόδους-εξόδους και λοιπές τρύπες με τα υπάρχοντα (ποδαράκια, μετασχηματιστές γιατί τα υπόλοιπα θα βιδώσουν πάνω στο διάτρητο - νομίζω και αυτό πολύ εξυπηρετικό!) και έφυγα.
Είχα δει δουλειά του (ολοκληρωμένη) και είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Δεν έχω ιδέα πως και γιατί. Απλά μου είπε πως αναλόγως τι του ζητάνε, πάει και αγοράζει εργαλείο και το κάνει.
Δεν ξέρω πως φαίνονται στις φωτό, εγώ που τις βλέπω ζωντανά είναι απλά τέλειες! Λές να τις έφερε έτσι απο στρογγυλές με λίμα?

(θα σε πάρω αύριο τηλ, γιατί έχω μια επίσκεψη και βλέπουμε... σίγουρα μετά το μεσημέρι, νωρίτερα δεν...)

Απάντηση: Re: DIY Kουτί

συμφωνώ και εγώ για τις μαύρες βίδες, κατά τα άλλα άψογα και πολύ όμορφα,
κλασσικό και λιτό σχέδιο που λέει δε μας νοιάζουν τα φρου φρου και αρώματα αλλά το περιεχόμενο :ernaehrung004:

έτσι. όσο πιο μινιμαλ γίνεται, αλλά και να είναι το δυνατόν βολικότερο σε αλλαγές και με ελάχιστες πιθανότητες λάθους.
να μην το φοβάται με λίγα λόγια κάποιος που δεν έχει εμπειρία σε τέτοια θέματα.

Η εμφάνιση είναι αλλου παπα ευαγγέλιο. Ο καθένας με το γουστα του. Σημασία έχουν το κόστος και πόσο βολικό και εύκολο είναι.

(αμα θέλαμε διαστημικό κουτί το δίναμε στον Σωκ :award:)

+++
Α! επίσης να πω ότι ο Μάστορης επιβεβαίωσε τον panman (άλλωστε αυτός μου σύτησε το Μάστορα).
Τα κουτιά είναι καλύτερο να είναι απο σίδερο και όχι αλουμίνιο. Για καλύτερη απομόνωσια απο παρεμβολές δε,,, επινικέλωση!
(Σωκ, βουρ μαναμ... είσαι στο στοιχείο σου!)

Απάντηση: Re: DIY Kουτί

(αμα θέλαμε διαστημικό κουτί το δίναμε στον Σωκ :award:) +++ Α! επίσης να πω ότι ο Μάστορης επιβεβαίωσε τον panman (άλλωστε αυτός μου σύτησε το Μάστορα). Τα κουτιά είναι καλύτερο να είναι απο σίδερο και όχι αλουμίνιο. Για καλύτερη απομόνωσια απο παρεμβολές δε,,, επινικέλωση! (Σωκ, βουρ μαναμ... είσαι στο στοιχείο σου!)
(Τέτοιο UFO που είμαι,τα διαστημικά που πάνε γάντι..:flipout:) Ώστε σιδεράκι ε; Έχει να πέσει πολύ γέλιο τότε όταν έρθει η ώρα..:grandpa::ernaehrung004: