DIY ή Προκάτ Kουτί

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Εκτος του θεματος "θορυβος" λογω θωρακισης, πως αλλιως επηρεαζεται ο ηχος;

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

θες κι αλλο;

+1
Αμ εδώ βάζουμε θωράκιση έξω από την θωράκιση για να είμαστε σίγουροι,τι παραπάνω θέλεις;

αλλο δε θελω, για να μαθαινω ρωταω..θωρακιση σε τετοια κουτακια βαζω συνηθως φυλαρακι ψιλο αλουμινιο απ μεσα μερια απτο πλεξιγκλας και δε ειχα ποτε θεμα με θορυβους βομβους κτλ..απλα αναρωτιεμαι , ξερω γω μην εχει λειτουργικο θεμα, Λογω πχ μη κοινης γειωσης λουπες κτλ..

Μα, όταν δεν έχεις μεταλλικό σασί είναι δύσκολο να έχεις λούπες γείωσης! Μακάρι να μην χρειαζόταν.. πιο εύκολες θα έκανε τις ζωές μας, όχι πιο δύσκολες.

Επίσης, από όσο γνωρίζω, αν με το "φυλαράκι ψιλό αλουμίνιο" εννοείς αλουμινόχαρτο, δεν κάνει σπουδαία πράγματα είτε το βάλεις είτε δεν το βάλεις.

Μία ερώτηση γιά τό πλεξιγκλάς. Η ASR πού δέν τήν λέγαμε καί τού πεταματού εταιρία, γιατί χρησιμοποιεί πλεξιγκλάς ; βλέπω τό phono [πού μάλλον είναι πιό ευαίσθητο ] ότι έχει παντού μόνο πλεξιγκλάς
Απλή απορία ,μερικώς άσχετη μέ τό νήμα,αλλά σχετική μέ τά κουτιά τών ντάκ

Kαι η DNM χρησιμοποιεί πλέξιγκλας.

Αντιμετωπίζει όμως διαφορετικά τη σχεδίαση των πιστών / επιστροφών και συνολικά της αρχιτεκτονικής τοποθέτησης εξαρτημάτων.

Δε σημαίνει ότι απλά χρησιμοποιεί πλαστικό αντί μεταλλικό κουτί και τέλος. Το ίδιο και η ASR.

Αυτό είναι μια λύση. Μια άλλη είναι κάποια ειδική αγώγιμη επίστρωση στο εσωτερικό του plexiglass. Είχα συναντήσει κάτι τέτοιο κάποτε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο ακριβως χρησιμοποιω.... http://www.hobbyplace.gr/handicraft/Sheet-Metal-Processing-Tools?product_id=120
μεχρι τωρα δεν ειχα ποτε θεμα θορυβων κτλ..

0.8mm πάχος δεν είναι άσχημα..

Σταύρο επειδή θά βγούμε πολύ εκτός θέματος ,μάλλον νά τό συζητήσουμε κάπου αλλού ,γιατί δέ σού κρύβω ότι θά ήθελα τό βουβάλι μου νά μπεί σέ ένα όμορφο κουτί πλεξιγλάς αλλά ASR

Προσωπικά, και αρκετοί ίσως διαφωνήσουν, είμαι απόλυτος φαν των Κινεζικών κουτιών (αλουμινένια πάνελ κομμένα με CNC) του χρήστη eBay doukmall. Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η κατασκευή!!

Ένα από αυτά είναι το FSP phono που φαίνεται στην υπογραφή μου...

Δε εχει τιποτα απο οτι βλεπω,..

Τα modu κουτια ειναι πολυ ωραια δε λεω..αλλα ρε γαμωτο μου κακοφαινεται να δωσω 100ε για ενα αδειο κουτι σκετο.. Εδω ολοκληρο ενυσχητη αγοραζεις με 150 που λεει ο λογος... Παραξενο που δε εχει παρουσιαστει καμια εναλακτικη "κινεζικης" τιμης ..

http://avclub.gr/forum/showthread.php/119731-My-Salas-Folded-Simplistic-Phono-Oh-My!

Δεν είναι από modushop...

Αν αυτό που φτιάχνεις έχει "ηχητική" αξία, επιβάλλεται η χρήση ακριβού κουτιού!

Ανα φορικά με τα plexiglass. Επειδή έχω κάνει εκτεταμένη χρήση στο παρελθόν, υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες.

Άλλα αυτά που θα βρείτε στον μάστορα της συνοικίας σας και άλλα αυτά που χρησιμοποιεί η Michel π.χ.!

Άλλη ιδέα για εσωτερική επικάλυψη - θωράκιση αποτελεί το φύλλο χαλκού που θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία, πάμφθηνο!

Κολλιέται και πανεύκολα στις γωνίες / ενώσεις με καλάϊ και μορφοποιείται όπως ακριβώς θέλετε...

Offtopic: Ο γνωστός Ιταλός (modushop.biz) επιτέλους άλλαξε μεταφορική. Τα κουτιά που παρήγγειλα την Δευτέρα μου τα έστειλε την Τρίτη με FedEx και λέει ότι αύριο θα τα έχω. Με το γνωστό κόστος (~25 ). Καμία σχέση με παλιότερες αποστολές, που μέχρι να έρθουν είχες ξεχάσει τι είχες παραγγείλει.

Βασικό αυτό! Με τον Κινέζο είτε περιμένεις (πάνω από μήνα) είτε παίρνεις άδεια απ' τη δουλειά για "τουρ" στο χώρο του Ελ. Βενιζέλος. :)

Δε εχει τιποτα απο οτι βλεπω,..

Τα modu κουτια ειναι πολυ ωραια δε λεω..αλλα ρε γαμωτο μου κακοφαινεται να δωσω 100ε για ενα αδειο κουτι σκετο.. Εδω ολοκληρο ενυσχητη αγοραζεις με 150 που λεει ο λογος... Παραξενο που δε εχει παρουσιαστει καμια εναλακτικη "κινεζικης" τιμης ..

Συμφωνω και οταν προκειται για diy κατασκευη τα 100 ευρω για μενα ειναι απαγορευτικα
του ενισχυτη μου τα κουτια τα εφτιαξα μονος μου με 5mm παχος .

Attachments

• IMGP0026.jpg
    IMGP0026.jpg
    191.8 KB · Views: 194

Εσύ Νίκο έχεις πρόσβαση σε αναγκαία...facilities. :)

Πάντως άμα δεις από κοντά κουτί του Κινέζου, θα πάθεις τη πλάκα σου...

Σταυρο το εχω δει σε φωτο και εχεις δικιο, αλλα αμα λειπουν τα Ευρα.?