Απάντηση: Re: Diy μετρητικό μικρόφωνο (Help needed)
Νίκο, πιστεύω να τηλεφωνηθούμε και να μου εξηγήσεις τα απαιτούμενα λίγο καλύτερα.
WOW!
Ωραία δουλειά!
Αν μπορέσεις κάποια στιγμή που θα βρείς χρόνο, πες μας κάποιες λεπτομέρειες για την κατασκευή (εκτός του ηλεκτρονικού)
Δεν ξέρω εάν φαίνεται ωραία δουλειά, εμένα για βιαστική μου φάνηκε. Απλά προσπάθησα να ρίξω όσο το δυνατόν το κόστος χαμηλά. Δεν μου κόστισε παραπάνω από 5-6 ευρώ, γιατί τα ηλεκτρονικά υλικά τα είχα, όπως επίσης και τη μία αλουμινένια σωλήνα.
Να γράψω μερικά πράγματα για την κατασκευή, εφόσον το ηλεκτρονικό ως σχήμα ήταν έτοιμο και το μόνο που υπολειπόταν η κατασκευή πλακέτας (αυτή την έφτιαξα στο eagle).
Λοιπόν αυτό που υποδέχτηκε την κάψα, ήταν μια σωλήνα αλουμινίου που είχα πάρει παλαιότερα από το praktiker (μη γελάτε για το καπάκι της τουαλέτας το είχα πάρει) η οποία μου έκατσε σε εσωτερική διάμετρο ταμάμ. Ελάχιστα λιμάρισα, έτσι ώστε να μπει η κάψα της Panasonic εφαρμοστά. Ακολούθως έβαλα στο τελείωμα του σωλήνα, θερμοσυστελλόμενο (αυτό που φαίνεται μπλε), όπως επίσης έντυσα και το υπολοιπα 2/3 του σωλήνα με διαφανές θερμοσυστελλόμενο.
Το σώμα που υποδέχτηκε την πλακέτα, είναι ένα μεταλλικό πόδι εσωτερικής διαμέτρου 2,8 εκατοστά κατά προσέγγιση, πόδι που βάζουμε σε ένα κοντό τραπεζάκι ή μια βάση που φτιάχνουμε, δεν είχε μεγαλύτερο μήκος από 20 εκατοστά. Κόπηκε στο κατάλληλο μήκος έτσι ώστε να χωρέσει τη στενόμακρη πλακέτα (γύρω στα 2,5Χ7 μου βγήκε). Η πλακέτα μπήκε μέσα σε μεγάλο θερμοσυστελλόμενο για παν ενδεχόμενο (κυρίως βραχυκυκλώματος).
Τώρα οι δύο τάπες που φαίνονται με μαύρο χρώμα, είναι απλές τάπες που βάζουμε σε αυτά τα στρογγυλά πόδια, από πλαστικό. Στην μεν από κάτω που είναι το xlr βύσμα, πήρα ένα κανονικό βύσμα xlr, μέτρησα τη διάμετρο που χρειαζόμουν, ανοίχτηκε κατάλληλη οπή στο πλαστικό πώμα και μπήκε σφηνωτά.
Τα αντίστοιχα έγιναν και στην επάνω πλευρά που υποδέχεται το σωλήνα που περνά το καλώδιο της κάψας, μπήκε σφηνωτά σε κατάλληλη οπή.
Φαίνεται σταθερό...θα δούμε και στην πορεία, μετά τη συνάντηση με το Νίκο για το τι ψάρια πιάσαμε.