DIY R-2R DAC (dam1021) : πειρασμός, όχι αστεία...

Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Με το που μπήκα στο σπίτι με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη.. :D

Parts.jpg

Δεν θα προλάβω να τα μοντάρω σήμερα γιατί πρέπει να φύγω σύντομα, αλλά αύριο θα τους αφιερώσω το απόγευμα. :D

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

¨Οχι δεν θα την έλεγα μέτρια.

@ΔημΔημ = άντε το παρέλαβες το μπάφερ...βουρ για κολλήσεις τώρα, όπως πρέπει...

Last edited:

Είχα μια ενημέρωση απο τον Χρήστο, το Σοεκρις είχε ενα τεχνικό θεμα οπότε τα αρνητικά συμπεράσματά/ εντυπώσεις που αποκόμισα δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν. Αν θελει θα μας πει περισσότερα ο ίδιος.

Μανώλη τνχ για τα γραφήματα και τις εξηγήσεις.

Κρίμα που το ακούσαμε "πληγωμένο"...

Ρε σεις, θα φάω τα νύχια μου. Λέγετε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

dimdim ζεις, εσύ μας οδηγείς...

(απάντησε και σε κάνα email. :) )

Ένα πλήρες BiB με Μ/Σ 80 VA (παρμένο από ODAC dac των 55 mA κατανάλωση) επαρκεί για ιδεατή τροφοδότηση usb > i2s πλακέτας (π.χ. Amanero)?

Παιδιά το ακούσαμε εκ παραδρομής από τα bufferes rca (έκανα λάθος στα rca... είμαι πόντιος όνομα και πράγμα...:nounder:) τα οποία ήταν συνδεδεμένα ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ...

Λυπάμαι πολύ για την βλακεία μου αυτή, που έγινε :slapface:

Σταύρο για το receiver θέλεις καλύτερα ένα Reflector-D. Αn όμως το Salas σου είναι BJT θα φτάσει τα 3,3V, εμένα δυστυχώς τα έτοιμα που έχω είναι IRF και πάνε μέχρι 3,6V και φοβάμαι να τα βάλω επάνω.

Απάντηση: Re: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Ένα πλήρες BiB με Μ/Σ 80 VA (παρμένο από ODAC dac των 55 mA κατανάλωση) επαρκεί για ιδεατή τροφοδότηση usb > i2s πλακέτας (π.χ. Amanero)?

Ref-D για το USB αν θέλεις να είσαι στο ιδανικό για το Amanero που καταναλώνει 130mA στο φουλ του.
Για άλλα πιο ενεργοβόρα που ζητάνε και 600 θα μας πουν όσοι έχουν δοκιμάσει.

:grinning-smiley-043

Χρήστο έγραψες. :) (...σε δουλεύω ωρε)

Να η αξία ενός συστήματος αναφοράς + καλού ακροατή (Πάνος).

Πάλι καλά που ακούσατε και μπάσο!

Χρήστο, ξαναπήγαινέ το για ακρόαση.. :)

Μια μικρή ερώτηση. Έχω κόψει τη τροφοδοσία από το USB καλώδιο μου στο CM6631a (το κλασικό κινέζικο που υπάρχει στο ebay) και το τροφοδοτώ με 5V από ένα Reflektor-D. Εν συνεχεία παίρνω 3.3V από το CM6631 και τα βάζω στο ISO +3.3V του DAM. Θεωρείτε ότι είναι οκ έτσι, ή να βάλω μία άλλη LM317 τροφοδοσία για το CM6631a και να βάλω το Reflektor-D να τροφοδοτεί με 3.3 το ISO +3.3V του DAM; Lemon συγνώμη αλλά δεν κατάφερα το ΣΚ να κάνω την δοκιμή που ήθελες. Πάντως για εμένα προσωπικά δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε Subbu και Dam 1021 τουλάχιστον από την έξοδο του ladder που έχω δοκιμάσει. Το Dam απλά το ακούω και χαίρομαι, το Subbu όποτε το άκουγα σκεφτόμουν τι αλλαγή πρέπει να του κάνω. Υ.Γ. Δοκιμάστε τα φίλτρα. Δεν έχουν καμία σχέση με τα original, ειδικά σε 44.1.

Soekris + 2xBiB + το παραπάνω USB>I2S + REF-D PSU + 2 x Μ/Σς + Κουτί Κινέζικο καλό + Buffers / PSUs + διάφορα παρελκόμενα.

Ένα 700άρι μες το νερό...

Απάντηση: DIY R-2R DAC: πειρασμός, όχι αστεία...

Πάντως η σκηνή που ανοίγει η λάθος φάση δεν υπάρχει,όποιος την έχει πατήσει το ξέρει.
Μπορεί να χάνεται το χαμηλό αλλά κυνηγάς τα όργανα δεξιά κι αριστερά. :flipout:

περίπου έτσι ειναι Σταύρο από εκεί και πέρα ψάχνεις και για εμπορικό αλλά καλό θα ειναι να το ακούσεις από κάποιον φίλο που θα το έχει κάνει μπούνια που λέμε το soekris για να καταλάβεις τι παίζει

να φανταστεις το mambo το άκουσα και με δυο εμπορικά άσε που ακόμα το έχω πάνω σε ένα κομμάτι mdf

Το ξέρω ότι θα με δουλεύετε για χρόνια... αλλά δεν πειράζει σας αγαπώ όλους :flowers:

Σταύρο όπως σου είπα στο τηλέφωνο και όπως σου λέει και ο Τάκης, υπομονή, σιγά σιγά να τα βάλουμε σε μια σειρά και έχουμε μερικά έτοιμα πλήρη παραδείγματα για να κάνουμε δοκιμές και μετά αποφασίζεις/ετε.

Ξέρω ξέρω Σταύρο, τα πειράγματα είναι αναπόφευκτα μετά την πατάτα που έκανα :flipout:-bye-