Προχθές λοιπον ο Χρηστος το έφερε απο εδω και το ακούσαμε αρκετες ώρες με το στοκ φίλτρο και απο την unbuffered έξοδο.
Τα θετικα χαρακτηριστικά στις μεσαίες παραμενουν ενω καποια πράγματα που ειχα διαβάσει για κούραση στις ψηλες δεν μπορω να πω οτι τα παρατηρήσαμε. Ενστάσεις εχω δυο-τρεις μικρές, το χαμηλο δεν δείχνει να εχει την απόλυτη ταχύτητα και έλεγχο ενω ψηλα σημειώνω μια έλλειψη αερα και λεπτομέρειας. Οι εξω λενε οτι αλλαζει πολυ με τα φιλτρα και περιμενω να το ξαναακουσω με το Crapmagic ή καποιο αλλο. Επισης αντιλαμβανομαι μια μικρη συγχηση στην οριοθετηση των οργανων στον χωρο και αναρωτιέμαι αν εχει να κανει με jitter. Το εχει μετρήσει κανεις? (μπορει και να μου εχει ξεφύγει μεσα στο νήμα, εξω δεν το παρακολουθώ το DIYaudio)
Τα 1.4V ισως να μην ειναι πολλά αλλα απο μονα τους δεν ειναι και τοσο λιγα τελικά, αρκει ο ενισχυτής που ακολουθεί να μπορει να καλύψει την διαφορά (εδω δεν υπαρχει τετοιο θεμα). Ενα σταδιο εξόδου εικάζω οτι θα βοηθουσε και σε καποια αλλα επιμέρους στοιχεία (δυναμικα, χαμηλο?).
Εχθές εγινε και η ομαδική δοκιμη μαζι με τα Marantz, Pioneer και Black Dragon. Οι παραπάνω παρατηρήσεις (έλλειψη λεπτομέρειας, ευρεία αλλα κάπως συγκεχυμένη σκηνή) νομίζω επιβεβαιώθηκαν.
Γενικα παραμενει υποσχόμενο project αλλα θελει αρκετο μαγείρεμα ακομα σε φιλτρα, τροφοδοσιες και σταδιο εξοδου προτού μπορεσουμε να καταλάβουμε που μπορει να φτάσει και μονο τοτε θα μπορει να κριθεί για τις μουσικές του δυνατότητες.
BTW, έχει μετρήσει κανείς το DC offset (ψυχολογικό μου άφησε ο Κινέζος)?
Επισης αντιλαμβανομαι μια μικρη συγχηση στην οριοθετηση των οργανων στον χωρο και αναρωτιέμαι αν εχει να κανει με jitter. Το εχει μετρήσει κανεις? (μπορει και να μου εχει ξεφύγει μεσα στο νήμα, εξω δεν το παρακολουθώ το DIYaudio)
Eαν θελει κανεις να δωσει το Soekris του
http://www.diyaudio.com/forums/swap-meet/271740-wtb-used-soekris-dam1021-02-0-02-a.html
Να μην παρεξηγηθω, αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλο DAC .
Η μέτρηση jitter, υπάρχει σε πρωτύτερο μήνυμα, είναι μέτρηση με μετασχηματιστή εξόδου lundahl, είναι απλά καλή όχι άριστη. Πηγή ήταν ένα xmos diyhnik.
Θα έπρεπε λόγω τεχνολογίας FIFO να παρουσίαζε ακόμη καλύτερη εικόνα, φυσικά οι μετρήσεις αποδίδουν το μετρούμενο χαρακτηριστικό τη στιγμή μέτρησης και με το σετάπ μέτρησης.
Απομένει να δούμε εάν επηρεάζεται το jitter, με άλλη τροφοδοσία και με άλλη μοντούλα i2s, γιατί δυστυχώς ο συνδιασμός fw και μοντούλας βάζει το χεράκι του στο πως θα διαμορφωθεί το jitter...
Επίσης το πως παρουσιάζεται το πρότυπο της βασικής συνιστώσας δεν είναι δείγμα καθορισμού στη μέτρηση Jitter, αναλόγως της γεννήτριας δημιουργείται και διαφορετικό πρότυπο (ακόμη και του αλγόριθμου, αν και στο ARTA η ένδειξη είναι μόνο για Hanning μέτρηση).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.