DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Επειδή είμαι κι εγώ περίεργος για αυτό που άκουσα και το τι υπάρχει πίσω του,νομίζω Ντίνο πως είναι δυνατόν να στήσουμε κάτι ώστε να δούμε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μετρηθεί.
Μια μέτρηση ας πούμε,αφού όλοι είμαστε και κοντά,ο φίλος μου είμαι σίγουρος πως το διαθέτει για δοκιμή.(Το AR.)

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα καλιμπραρισμένο μικρόφωνο (αν κι αυτό το μπιμπιλίκι λειτουργεί κάτω από το εύρος των μικροφώνων),REW και κάρτα έχω.
Μπορούμε εκεί να δούμε αν θα επηρεάσει και υψηλότερες συχνότητες και πως,και τι ακούμε τέλος πάντων (αν ακούμε).

Μπορεί να γίνει.
Για αρχή δεν χρειάζεται μικρόφωνο αλλά χρόνος για συλλογή επαρκούς στατιστικού δείγματος σε μια δοκιμή που θα διαλέξει του ακροατές που ακούν διαφορές,
με στατιστική επιβεβαίωση. Στην συνέχεια μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα ώστε να δούμε πως ακούν καλύτερα (με ή χωρίς τη συσκευή) και μετά να ασχοληθούμε με του πιθανούς μηχανισμούς που επιδρούν στο ηχητικό ερέθισμα. Η δοκιμή χρειάζεται αρκετό χρόνο και τουλάχιστον δύο άτομα (τον ακροατή και τον ουδέτερο δοκιμαστή που δεν συμμετέχει στη δοκιμασία). Για αρχή θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μουσικό δοκίμιο, που θα τρέξει μερικές φορές με τυχαιοποιημένη την λειτουργία της συσκευής.

Πάνο δεν θα βλέπαμε αξιόλογα πράγματα διότι ο θόρυβος της μαγνητικής θα υπερκάλυπτε κάθε τι ακόμα και στο επίπεδο
βραχυπρόθεσμου επηρεασμού της ακουστικής οδού. Επίσης αν μιλάμε για πηνία MRI (ένταξη ......σε υψηλές συχνότητες),
τότε κάθε τι μπροστά του φαντάζει μικρό.
Η μόνη λύση θα ήταν........PET εγκεφάλου αλλά για ποιο πράγμα; για να δούμε αν η συσκευή επηρεάζει το........ bit perfect
του εγκεφάλου μας;
Δεν χρειάζεται εξοπλισμός (τουλάχιστον στα αρχικά στάδια), μόνο ένα καλό διπλό τυφλό τεστ. Νομίζω πως 7 – 10 ακροάσεις
ενός κομματιού δίνουν στοιχειώδη στατιστική επάρκεια. Διορθώστε αν κάνω λάθος.

Συμφωνω με τον Ντινο.Το ιδιο κοματι μουσικης και για μενα ειναι σημαντικο ο ακροατης να το ακουει ολοκληρο και να μην γινεται η αλλαγη στα μεσα του κοματιου.Αυτο διοτι μολις γινει η αλλαγη on/off ο ακροατης δεν θα ακουει πλεον το ιδιο ακριβως κοματι (αλλα την συνεχεια του απο το σημειο της αλλαγης) ωστε να εντοπισει διαφορα.Ενας ακροατης μπορει να εντοπισει την διαφορα απο συγκεκριμενα σημεια του κοματιου ενω αλλος απο αλλα σημεια του κοματιου.Φυσικα τις μισες φορες θα ειναι on και τις αλλες μισες off, randomly.
Aπλο και σωστο/δικαιο .

Για το στατιστικό δείγμα, και απαντω χωρις να συμβουλευτώ πινακες, προκειμένου να εχουμε p στο 0.05 και δεδομενου οτι ψαχνουμε κατι ποιοτικό (ναι-οχι) και οχι ποσοτικό (%) το δειγμα που θα χρειαστούμε θα ειναι σχετικα μικρο.

Βεβαια μικρο για την στατιστικη ειναι μεγαλο για εμας, καποιες δεκαδες πειραματόζωα, εχεμ, ακροατές εννοούσα θα ειναι απαραίτητοι.

moooooooooo :flipout:

Θεωρω οτι ενας ακροατης ειναι αρκετος.Αν εχει σταθερα ψηλα ποσοστα επιτυχιας δεν ειναι "δικαιο" να μειωθουν λογω αποτυχιας αλλων.Εξ αλλου ειναι σημαντικο τα ατομα να εχουν καποια εμπειρια με το μηχανημα,οχι να υποστουν ενα τεστ για κατι που δεν ακουσαν ξανα και δεν ξερουν τι κανει.

Last edited:
Με τις πολλές ακροάσεις του ίδιου μουσικού θέματος και με τον ίδιο ακρατή, επιτυγχάνουμε τον εντοπισμό αυτών που ακούνε πράγματι διαφορά.
Περαιτέρω η ύπαρξη αρκετών τέτοιων ακροατών, μας δίνει την σιγουριά ότι το φαινόμενο του εντοπισμού των ακροατών δεν ήταν αποτέλεσμα συμπτώσεων,
ενώ αυξάνει και την ευαισθησία της μεθόδου. Και τα δυο μαζί μας δίνουν τη σιγουριά ότι κάτι υπάρχει εντός της αντιληπτικότητας των ανθρωπίνων αισθήσεων.

Όταν ολοκληρωθεί αυτό (π.χ 10 αναπαραγωγές του ίδιου κομματιού με 20 – 30 ακροατές, έστω σε διαφορετικούς χρόνους) τότε μπορούμε να προχωρήσουμε
στην ποιοτική μελέτη (ποιο ακούγεται καλύτερα, με τι συνθήκες κτλ). Έχει κόπο το πράγμα και θέλει πολύ χρόνο, σας το είπα και πρωτύτερα.
Αν υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι, θα ήταν ενδιαφέρον να τις δούμε.

Υ.Γ Σε κάθε περίπτωση έτσι μου αρέσετε όλοι. Με το μάτι γουρλωμένο από την απορία και την τάση για εξερεύνηση
(ακούτε - δεν ακούτε) και είναι προτιμητέο από το να δείχνουμε το κακό εαυτό μας λοιδορώντας του άλλους επάνω
στο παιχνίδι μας.

Re: Απάντηση: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Με τις πολλές ακροάσεις του ίδιου μουσικού θέματος και με τον ίδιο ακρατή, επιτυγχάνουμε τον εντοπισμό αυτών που ακούνε πράγματι διαφορά.
Περαιτέρω η ύπαρξη αρκετών τέτοιων ακροατών, μας δίνει την σιγουριά ότι το φαινόμενο του εντοπισμού των ακροατών δεν ήταν αποτέλεσμα συμπτώσεων,
ενώ αυξάνει και την ευαισθησία της μεθόδου. Και τα δυο μαζί μας δίνουν τη σιγουριά ότι κάτι υπάρχει εντός της αντιληπτικότητας των ανθρωπίνων αισθήσεων.

Όταν ολοκληρωθεί αυτό (π.χ 10 αναπαραγωγές του ίδιου κομματιού με 20 – 30 ακροατές, έστω σε διαφορετικούς χρόνους) τότε μπορούμε να προχωρήσουμε
στην ποιοτική μελέτη (ποιο ακούγεται καλύτερα, με τι συνθήκες κτλ). Έχει κόπο το πράγμα και θέλει πολύ χρόνο, σας το είπα και πρωτύτερα.
Αν υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι, θα ήταν ενδιαφέρον να τις δούμε.

Υ.Γ Σε κάθε περίπτωση έτσι μου αρέσετε όλοι. Με το μάτι γουρλωμένο από την απορία και την τάση για εξερεύνηση
(ακούτε - δεν ακούτε) και είναι προτιμητέο από το να δείχνουμε το κακό εαυτό μας λοιδορώντας του άλλους επάνω
στο παιχνίδι μας.
Θερμά συγχαρητήρια, για τη γλώσσα και για το ύφος. Πυροσβεστικό χωρίς να δυναμιτίζετε τις δύο αντικρουόμενες απόψεις. Τόσο σε εσάς όσο και στον Dr Pan K

Κατανοητον, οι 20-30 ομως κατα την γνωμη μου πρεπει να ειναι ατομα που ισχυριζονται οτι ακουνε τις διαφορες και προφανως ειναι εξοικειωμενοι με το rr77. Εχω ομως ακομη την αμφιβολια για το ποιος τροπος ισως ειναι καλυτερος.
Πιστευω οτι το ενα ατομο (που κανει τετοιον ισχυρισμο) οταν κανει (εστω σε διαφορετικους χρονους) 5 η 6 φορες το τεστ των 10 ακροασεων ειναι αρκετο για μενα.Δηλαδη τον δικο μου π.χ ισχυρισμο προτιμω να προσπαθησω να τον αποδειξω μονος μου.Ενδεχομενη επιτυχια η αποτυχια μου δεν θα "βαρυνει" αλλους.
Ας παρουμε μια ακραια περιπτωση οπου ενας ακροατης πετυχαινει 60/60 σε 6χ10 ακροασεις.Ε,δεν θα τον εχουμε και μια ζωη να ακουει για να πειστουμε.Αν τωρα αλλος πετυχει 20/60 τοτε αυτο σημαινει κατι αλλο.

Φίλτατε AUDIOLYTIC οι επιτυχίες ενός ακροατή τον πιστοποιούν ως ευαίσθητο και κατά συνέπεια κατάλληλο για την μελέτη.
Όχι δεν χρειάζεται ο χριστιανός να ακούσει 10 φορές σε 6 συνεδρίες το ίδιο κομμάτι (60 φορές έστω και μέσα σε ένα μήνα
.... θα χρειαστεί ψυχική υποστήριξη - όχι άλλο κάρβουνο κτλ).

Οι πολλοί διαφορετικοί ακροατές μας προφυλάσσουν ακριβώς από τη περίπτωση π.χ 60 στα 60, που ούτως ή άλλως είναι πολύ σπάνιο.
Η ακρόαση του κάθε ακροατή ξεχωριστά τον κάνει ικανό για την συμμετοχή του στη μελέτη, ενώ η ύπαρξη πολλών ακροατών κάνει
το δείγμα αξιόπιστο για τη μελέτη. Πρέπει να γίνουν και τα δύο.

Εκεί που διαφωνώ είναι στην ύπαρξη προπαίδειας στο μηχάνημα, διότι εισάγει πόλωση στην στατιστική του δείγματος (biased study).

υ.γ Nα είσαι καλά Ixar και εμείς να παίζουμε θέλουμε όπως όλοι. Από την κοινότητα του avclub ερχόμαστε και εκεί επιστρέφουμε.
Αυτό πρέπει να γίνεται με καλή καρδία και το κεφάλι ψηλά.

Re: Απάντηση: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Φίλτατε AUDIOLYTIC οι επιτυχίες ενός ακροατή τον πιστοποιούν ως ευαίσθητο και κατά συνέπεια κατάλληλο για την μελέτη.
Όχι δεν χρειάζεται ο χριστιανός να ακούσει 10 φορές σε 6 συνεδρίες το ίδιο κομμάτι (60 φορές έστω και μέσα σε ένα μήνα
.... θα χρειαστεί ψυχική υποστήριξη - όχι άλλο κάρβουνο κτλ).

Οπως δηποτε :flipout:

Οι πολλοί διαφορετικοί ακροατές μας προφυλάσσουν ακριβώς από τη περίπτωση π.χ 60 στα 60, που ούτως ή άλλως είναι πολύ σπάνιο.
Η ακρόαση του κάθε ακροατή ξεχωριστά τον κάνει ικανό για την συμμετοχή του στη μελέτη, ενώ η ύπαρξη πολλών ακροατών κάνει
το δείγμα αξιόπιστο για τη μελέτη. Πρέπει να γίνουν και τα δύο.

ΟΚ κατανοητο

Εκεί που διαφωνώ είναι στην ύπαρξη προπαίδειας στο μηχάνημα, διότι εισάγει πόλωση στην στατιστική του δείγματος (biased study).

Σεβαστο,ανκαι καποιες διαφορες εχουν απαιτησεις που ειναι πιο ευκολο να να τις εντοπισει ενας εξοικειωμενος με το 77 ακροατης.

υ.γ Nα είσαι καλά Ixar και εμείς να παίζουμε θέλουμε όπως όλοι. Από την κοινότητα του avclub ερχόμαστε και εκεί επιστρέφουμε.
Αυτό πρέπει να γίνεται με καλή καρδία και το κεφάλι ψηλά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Δεν ξερω για την ταξη της yoga σου :a0210:,αλλα υπαρχουν πολλα σε στουντιο ηχογραφισεων, θεατρα,ακομη και σχολεια απο οτι εχω διαβασει.

Για δώσε και καμιά πηγή από αυτές που έχεις διαβάσει. Back up your statement, που λέμε και στην Τρίπολη.
Σχετικά με το συγκεκριμένο γκάτζετ, σας έχουμε ήδη αποδείξει ότι απλά ΔΕΝ εκπέμπει τίποτα. Δες τις μετρήσεις του kontr προ διετίας -αν δεν κάνω λάθος.
Δεν γίνεται και αλλιώς με τα θηριώδη μήκη κύματος που εμπλέκονται. Θα ήθελε μερικές εκατοντάδες μέτρα κεραία, ή/και πηνία αρκετών Ανρί, δηλαδή με μεταλλικό πυρήνα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Για δώσε και καμιά πηγή από αυτές που έχεις διαβάσει. Back up your statement, που λέμε και στην Τρίπολη.

Google it που λεμε και μεις εδω.
Και γω χαζευοντας το βρηκα και το διαβασα.

Το οτι υπάρχουν σε στούντιο ενδεχομένως σημαίνει ότι λειτουργουν? (Κάνουν κατι δηλ?)

Εγω πχ ξέρω παρα πολλους μουσικούς που υποτίθεται οτι χρησιμοποιουν (endorse) συγκεκριμένα προϊόντα και φωτογραφιζονται μ αυτα αλλα ποτε δεν τα πιανουν στο χέρι τους

Αρα καταληγουμε στον ιδιο παρονομαστη.Ειτε το ακους ειτε οχι.
Προς τι τοτε τα λινκ οι αναφορες κλπ?
Προσωπικα δεν γνωριζω κανεναν που αγορασε το 77 και δεν το χρησιμοποιει.
Aν θυμαμαι καλα στα στουντιο τα χρησιμοποιουσαν και κατα την ηχογραφιση.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο...

Google it που λεμε και μεις εδω.
Και γω χαζευοντας το βρηκα και το διαβασα.

Εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι είναι εξοπλισμός στούντιο, εσύ το λες. Γιατί πρέπει να ψάξω εγώ και όχι το αντίθετο? Όποιος ισχυρίζεται κάτι παραθέτει και τις πηγές του.
Διάβασα κι εγώ τις προάλλες στο μπλόγκ ενός ψεκασμένου, ότι το 2015 θα βγουν από τα έγκατα των Βριλλησίων οι Βριλ και θα μας φάνε όλους. Δεν το κάνω όμως και θέμα..

Αρα καταληγουμε στον ιδιο παρονομαστη.Ειτε το ακους ειτε οχι.
Προς τι τοτε τα λινκ οι αναφορες κλπ?
Προσωπικα δεν γνωριζω κανεναν που αγορασε το 77 και δεν το χρησιμοποιει.
Aν θυμαμαι καλα στα στουντιο τα χρησιμοποιουσαν και κατα την ηχογραφιση.

Αποκλειεις δηλ το ενδεχόμενο να τα εχουν εκει για endorsement

Το οτι ειναι κρεμασμένα σε στουντιο δεν αποδεικνύει και πολλα. Η εταιρεία θα μπορουσε να τα εχει στείλει τζαμπα για διαφήμιση, ο ιδιοκτήτης να ειναι φιλος του AR η απλα hiendας και να πιστευει οτι φτιάχνουν το mood μαζι με το λιβάνι απο την Ινδια.

Για να πιστει (η να μην πιστει) ο καθενας πρεπει να δοκιμασει για παρτυ του, με τους φιλους του κτλ.

@ Κωστα Τ. Πιστευεις οτι το πηνιο που εχουν δεν αρκει για την παραγωγη του τονου στα 7.83 Hz?

3.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλεί

Εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι είναι εξοπλισμός στούντιο, εσύ το λες. Γιατί πρέπει να ψάξω εγώ και όχι το αντίθετο? Όποιος ισχυρίζεται κάτι παραθέτει και τις πηγές του.
Διάβασα κι εγώ τις προάλλες στο μπλόγκ ενός ψεκασμένου, ότι το 2015 θα βγουν από τα έγκατα των Βριλλησίων οι Βριλ και θα μας φάνε όλους. Δεν το κάνω όμως και θέμα..

Δηλαδη Κωνσταντινε εγω πρεπει να κραταω αρχειο για καθε τι που διαβασα στο νετ τα τελευταθα χρονια διοτι καποιος θα μου ζητησει λινκ σε μια συζητηση? Και να σου πω και κατι,δεν νιωθω και καμια υποχρεωση να το κανω αυτο ιδιαιτερα οταν διακρινω εριστικες διαθεσεις.
Οτι διαβασα δεν ηταν δικοι μου ισχυρισμοι ωστε να ειμαι και " υποχρεωμενος " να δωσω εξηγησεις σε κανεναν για το τι γραφουν αλλοι.Αλλα και δικο μου στουντιο να ηταν και να τα αγοραζα,παλι δεν θα ενιωθα υποχρεωμενος να δικαιολογησω μια αγορα μου σε κανεναν.

Αποκλειεις δηλ το ενδεχόμενο να τα εχουν εκει για endorsement

Tα δικα μου παντως τα αγορασα μετα απο ακροασεις.Και μην με ρωτησεις,εχω και αποδειξη :laugh: