Επειδή είμαι κι εγώ περίεργος για αυτό που άκουσα και το τι υπάρχει πίσω του,νομίζω Ντίνο πως είναι δυνατόν να στήσουμε κάτι ώστε να δούμε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μετρηθεί.
Μια μέτρηση ας πούμε,αφού όλοι είμαστε και κοντά,ο φίλος μου είμαι σίγουρος πως το διαθέτει για δοκιμή.(Το AR.)
Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα καλιμπραρισμένο μικρόφωνο (αν κι αυτό το μπιμπιλίκι λειτουργεί κάτω από το εύρος των μικροφώνων),REW και κάρτα έχω.
Μπορούμε εκεί να δούμε αν θα επηρεάσει και υψηλότερες συχνότητες και πως,και τι ακούμε τέλος πάντων (αν ακούμε).
Μπορεί να γίνει.
Για αρχή δεν χρειάζεται μικρόφωνο αλλά χρόνος για συλλογή επαρκούς στατιστικού δείγματος σε μια δοκιμή που θα διαλέξει του ακροατές που ακούν διαφορές,
με στατιστική επιβεβαίωση. Στην συνέχεια μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα ώστε να δούμε πως ακούν καλύτερα (με ή χωρίς τη συσκευή) και μετά να ασχοληθούμε με του πιθανούς μηχανισμούς που επιδρούν στο ηχητικό ερέθισμα. Η δοκιμή χρειάζεται αρκετό χρόνο και τουλάχιστον δύο άτομα (τον ακροατή και τον ουδέτερο δοκιμαστή που δεν συμμετέχει στη δοκιμασία). Για αρχή θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μουσικό δοκίμιο, που θα τρέξει μερικές φορές με τυχαιοποιημένη την λειτουργία της συσκευής.