DJI Air, Air2,Air3,Air3s

Ειναι αραγμενο έξω από τη διώρυγα το launchpad του ζουκενμπεργκ κι θα ήθελα να ανεβάσω το drone ... Το θέμα είναι αν έχει κάνα σύστημα antidrone και το κλαιω το σκάφος
Το google δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση
a46c21449ff026a999bbd3eee3cb6bad.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η διαφορά δεν είναι τόσο το βάρος όσο ο όγκος.

Ενα mini το «πετάς» σε ένα τσαντάκι ενώ από Mavic και πάνω πρέπει να «κουβαλάς» κάτι.

Στο διόρθωσα. 🤣

Το τσαντάκι του Air μπαίνει ως έχει (χωρίς περιστροφή, τσαλακωματα κλπ) σε στάνταρ μεγέθους work backpack, από αυτά που τα κουβαλάς χωρίς να νιώθεις ότι κουβαλάς κάτι φοβερό, μαζί με λάπτοπ, φωτογραφικές κλπ., αφού το γεμίζει κατά το 1/3 και αν. Το Mavic πρέπει είτε να το γυρίσεις σε portrait mode (άρα θα γεμίσει όλο το backpack), είτε να το κουβαλάς ξεχωριστά (που δεν είναι κάτι τραγικό αν είσαι με αμάξι, αλλά αν ταξιδεύεις με πεζοπορίες ή με ΜΜΜ κλπ είναι μάλλον σπαστικό).

Το mini προφανώς είναι κορυφή συγκριτικά σε φορητότητα, αλλά πάλι στην ίδια τσάντα θα το βάζεις τελικά όπως και το Air (απλά χωρίς τον 1” sensor).

• Like
Reactions: takisot
Μη το ρισκαρεις
Τελικα πηγα στην παραλια και ηταν αραγμενο περιπου 300 μετρα απο την ακτη. Αλλα ειχε ελαχιστο φωτισμο αναμενο οποτε δεν ηταν κανα θεαμα που να αξιζε να σηκωσω το drone
Μαλλον φτωχυνε και αυτος και κανει οικονομια στα φωτα του σκαφους:ROFLMAO:\
αποτι βλεπω μολις εφυγε

Με έτρωγε κι εμένα σήμερα να το στείλω 3-4 km μακριά για να χαζέψω ένα μέρος που δε μπορούσα να πάω, είχε και ιδανικές συνθήκες, μηδέν άνεμο και καλή ορατότητα, αλλά μετά θυμήθηκα ότι η γιαγιά μου έλεγε ότι "ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια", και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά. Πουλιά, βλάβες, άλλα drones, κλπ.

Oπότε, καλύτερα να πηγαίνουμε με τους κανόνες όσο γίνεται (λέγε με οπτική επαφή), παρά να γίνει καμιά στραβή και να τα μπανάρουν μετά τελείως.

• Like
Reactions: takisot
Πάντως, να πω ότι σε κανονικές συνθήκες το RC2 που στην αρχή με ενθουσίασε πλέον μου φαίνεται αρκετά ανεπαρκές. Ενώ το λειτουργικό είναι μια χαρά, και εργονομικό κλπ, η φωτεινότητα είναι πρόβλημα σε λιακάδες. Άρα, όταν/αν πάμε για αναβάθμιση (αν δηλαδή δεν εξαφανιστεί ο αρχικός ενθουσιασμός και συνεχίσω να το δουλεύω), πάμε για Mavic + Pro controller, αναγκαστικά.

Πάντως, να πω ότι σε κανονικές συνθήκες το RC2 που στην αρχή με ενθουσίασε πλέον μου φαίνεται αρκετά ανεπαρκές. Ενώ το λειτουργικό είναι μια χαρά, και εργονομικό κλπ, η φωτεινότητα είναι πρόβλημα σε λιακάδες. Άρα, όταν/αν πάμε για αναβάθμιση (αν δηλαδή δεν εξαφανιστεί ο αρχικός ενθουσιασμός και συνεχίσω να το δουλεύω), πάμε για Mavic + Pro controller, αναγκαστικά.
Το pro το 1 που έχω έχει φοβερή φωτεινότητα πάντως ,και εννοείται πολλά shortcuts τα οποία μου έχουν λύσει τα χέρια

Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk

Με έτρωγε κι εμένα σήμερα να το στείλω 3-4 km μακριά για να χαζέψω ένα μέρος που δε μπορούσα να πάω, είχε και ιδανικές συνθήκες, μηδέν άνεμο και καλή ορατότητα, αλλά μετά θυμήθηκα ότι η γιαγιά μου έλεγε ότι "ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια", και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά. Πουλιά, βλάβες, άλλα drones, κλπ.

Oπότε, καλύτερα να πηγαίνουμε με τους κανόνες όσο γίνεται (λέγε με οπτική επαφή), παρά να γίνει καμιά στραβή και να τα μπανάρουν μετά τελείως.
Έχω στείλε και το ερ2ς και το μαβικ 3 πολύ πολύ πολύ μακριά ...νομίζω είχα φτάσει και τα 6 χλμ κάποια στιγμή
Η στραβή μπορεί να γίνει είτε είσαι στα 300 μέτρα είτε στα 3 χλμ . Έχω δει έναν τύπο που σήκωσε το ντροουν του και στα 30 μέτρα είχε στούκα με πουλί

Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk

To vlos πάντως είναι ο βασικότερος (τυπικός και ουσιαστικος) κανονισμός (που πρέπει να ακολουθείς βάσει της άδειας χειριστή)

• Like
Reactions: Maestro
Γι αυτό περιμένω το pro 2 (αλλά προφανώς έχει θέματα παραγωγής γιατί μόνο του δεν υπάρχει και το creator combo του Mavic 4 (που το περιλαμβάνει) δύσκολα βρίσκεται)

• Like

Eγω εξαρχης εχω πει οτι το σοβαρο RC ειναι το pro.

Προφανως και η αναβαθμιση στο RC2 απο παλια που βαζαμε κινητα ή ταμπλετα ειναι μεγαλη κινηση αλλα τελικα η καλη χρηση απαιτει και καλυτερο εργαλειο και αυτο ειναι λογω φωτεινοτητας το RC pro/pro2

• Like
Λήψεις από ένα εκπληκτικό 4ήμερο στη Σαντορίνη. Δυστυχώς η απειρία μου σε συνδυασμό με τη χαμηλή φωτεινότητα του RC2 (που δεν έβλεπα τι και πως) και την απόλυτη λιακάδα της Σαντορίνης με πρόδωσαν, καίγοντας μου διάφορα εδώ κι εκεί, σε σημείο που δε μπορούσαν πάντα να επανέλθουν στο post (ειδικά όντως κι εκεί αρχάριος). Αλλά και πάλι, είμαι ενθουσιασμένος από το σπορ, απλά πρέπει από δω και πέρα να φοράω οπωσήδποτε φιλτράκια και να εξασκηθώ σε ελεγχόμενες συνθήκες για το τι μπαίνει σε τι περίπτωση.

Πιθανώς επίσης να διορθώνονται πολλά από αυτά όταν μάθω πως να φτιάχνω video HDR στο Davinci.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Love
  • Like
Reactions: takisot and Kosh
Δυστυχώς η απειρία μου σε συνδυασμό με τη χαμηλή φωτεινότητα του RC2 (που δεν έβλεπα τι και πως)

Ρε συ δεν βγαζει κανα σκιαδιο για το rc2 η DJI ? Αν δεν βγαζει η ιδια σιγουρα θα παιζει κανα aftermarket. Γενικως ειναι πολυ χρησιμο αξεσουαρ ( οπως και ο ιμαντας με τον οποιο κρεμιεται το χειριστηριο απο το στηθος του χειριστη)

Ρε συ δεν βγαζει κανα σκιαδιο για το rc2 η DJI ? Αν δεν βγαζει η ιδια σιγουρα θα παιζει κανα aftermarket. Γενικως ειναι πολυ χρησιμο αξεσουαρ ( οπως και ο ιμαντας με τον οποιο κρεμιεται το χειριστηριο απο το στηθος του χειριστη)

Τα έχω σκοπό και τα δυο, απλά όσο είμαι Ελλάδα δεν ξέρω που να τα ψάξω όλα αυτά (εκεί τα στέλνει όλα τα Amazon με μια μέρα delivery). To λουράκι είναι must και για τις προσγειώσεις/απογειώσεις στο χέρι.

Λήψεις από ένα εκπληκτικό 4ήμερο στη Σαντορίνη. Δυστυχώς η απειρία μου σε συνδυασμό με τη χαμηλή φωτεινότητα του RC2 (που δεν έβλεπα τι και πως) και την απόλυτη λιακάδα της Σαντορίνης με πρόδωσαν, καίγοντας μου διάφορα εδώ κι εκεί, σε σημείο που δε μπορούσαν πάντα να επανέλθουν στο post (ειδικά όντως κι εκεί αρχάριος). Αλλά και πάλι, είμαι ενθουσιασμένος από το σπορ, απλά πρέπει από δω και πέρα να φοράω οπωσήδποτε φιλτράκια και να εξασκηθώ σε ελεγχόμενες συνθήκες για το τι μπαίνει σε τι περίπτωση.

Πιθανώς επίσης να διορθώνονται πολλά από αυτά όταν μάθω πως να φτιάχνω video HDR στο Davinci.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Καταρχην εκατσα και το ειδα στην 75αρα μου για να το θαυμασω
Δεν ειμαι ειδικος ,οποτε εκφερω την προσωπικη μου γνωμη
ΤΟ βιντεο σε γενικες γραμμες μου αρεσε πολυ
Θα προσπαθουσα το καθε κοματι του να ειναι πανω κατω το ιδιο σε διαρκεια ( προσωπικα προσπαθω στα δικα μου να ειναι περιπου δεκα δευτερολεπτα )
Οκ δεν λεμε να ειναι ακριβως ιδια αλλα οχι αλλο πλανο να ειναι 10 δευτ και αλλο 25
Δευτερον το πλανο με την ανοδο και την παραλληλη περιστροφη μπορω να πω με ζαλισε ......δλδ ειναι ωραιο αλλα θα επρεπε να ειναι μικροτερο και οχι 32 ολοκληρα δευτερολεπτα
(ζαλιστηκα λεμε :ROFLMAO:)
Στο πλανο στο 4.10 θα προτιμουσα να μην φαινετα ο χειριστης δλδ εσυ:LOL:
Κατα τα αλλα παρα πολυ ωραιο
Επισης εγω προτιμω το τελικο μου βιντεο να μην ξεπερναει τα 4 με 5 λεπτα

• Like
Καταρχην εκατσα και το ειδα στην 75αρα μου για να το θαυμασω
Δεν ειμαι ειδικος ,οποτε εκφερω την προσωπικη μου γνωμη
ΤΟ βιντεο σε γενικες γραμμες μου αρεσε πολυ
Θα προσπαθουσα το καθε κοματι του να ειναι πανω κατω το ιδιο σε διαρκεια ( προσωπικα προσπαθω στα δικα μου να ειναι περιπου δεκα δευτερολεπτα )
Οκ δεν λεμε να ειναι ακριβως ιδια αλλα οχι αλλο πλανο να ειναι 10 δευτ και αλλο 25
Δευτερον το πλανο με την ανοδο και την παραλληλη περιστροφη μπορω να πω με ζαλισε ......δλδ ειναι ωραιο αλλα θα επρεπε να ειναι μικροτερο και οχι 32 ολοκληρα δευτερολεπτα
(ζαλιστηκα λεμε :ROFLMAO:)
Στο πλανο στο 4.10 θα προτιμουσα να μην φαινετα ο χειριστης δλδ εσυ:LOL:
Κατα τα αλλα παρα πολυ ωραιο
Επισης εγω προτιμω το τελικο μου βιντεο να μην ξεπερναει τα 4 με 5 λεπτα

Συμφωνώ σε όλα, γενικά δεν ήταν ακριβώς σχεδιασμένο αυτό το βίντεο, πιο πολύ ένα ράψιμο από διάφορες δοκιμές που έκανα σε ωραία μέρη. Κανονικά πρέπει κανείς να έχει σχέδιο για το τι θέλει να κάνει βάσει αυτού να το κάνει , εδώ τα πράγματα ήταν ανάποδα, το σχέδιο ήταν απλά να πετάξω και να κάνω δοκιμές, και μετά όλα μέσα σαλάτα. :D

Το πλάνο με την περιστροφή εκ των υστέρων βλέπω ότι ήθελε ταυτόχρονα μεγαλύτερη ταχύτητα ανόδου και μικρότερη περιστροφής. Έτσι θα έδινε το εφέ πολύ πιο δραματικά, και λιγότερο κουραστικά.

Last edited:
  • Like
Reactions: bujinkan
Τα έχω σκοπό και τα δυο, απλά όσο είμαι Ελλάδα δεν ξέρω που να τα ψάξω όλα αυτά (εκεί τα στέλνει όλα τα Amazon με μια μέρα delivery). To λουράκι είναι must και για τις προσγειώσεις/απογειώσεις στο χέρι.

O αντιπροσωπος ειναι στο γαλατσι στην λεωφορο επανω ανεβαινοντας δεξια σε μια γωνια , εναλλακτικα βαλε τους κωδικους στο σκρουτζ καπου θα τα βρεις

Το λουρακι ειναι θεικο εγω δεν μπορω να δουλεψω χωρις αυτο (που κανω μονο καμερα οχι πτηση)

O αντιπροσωπος ειναι στο γαλατσι στην λεωφορο επανω ανεβαινοντας δεξια σε μια γωνια , εναλλακτικα βαλε τους κωδικους στο σκρουτζ καπου θα τα βρεις

Το λουρακι ειναι θεικο εγω δεν μπορω να δουλεψω χωρις αυτο (που κανω μονο καμερα οχι πτηση)

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα από τα δυο σε μαμίσιο (αν δεν απατώμαι), όλα είναι 3rd party οπότε πρέπει να βρω ανάλογο κατάστημα με τα πάντα όλα (τύπου Alibaba).

Εχεις μεινει καμια 10ετια (και 2 αντιπροσωπους) πίσω :p

Καλα, γι αυτα τα αξεσουαρ, σιγα τα ωα....3rd party υπαρχουν απειρα.

Παλια, ειχα παρει ενα σκιάδιο πτυσσομενο αλλα τελικα δεν με βολεψε και πολύ (το βάλε βγαλε, δλδ).

Με το RC1 παντως (ιδια φωτεινότητα με το RC2) δεν ειχα και κανα τρομερο θεμα.