Dm 800 και κινητο πιάτο

Architech

Senior Member
11 October 2008
325
Paradise
Καλησπέρα φίλοι

Διαθέτω ένα Dm800 , και σε ένα τετραπλό diseq της Spaum έχω κουμπώσει δύο σταθερά πιάτα Gibertini.Το ένα , ενός μέτρου όπου κοιτάει κέντρο 13e και παράκεντρα 9e,19e και το άλλο ένα ογδοντάρι όπου κοιτάει 0,8w.
Η ερώτησή μου είναι , μπορώ να αξιοποιήσω το ογδοντάρι κάνοντάς το κινητό με τον dm800 και το είδη υπάρχον diseq βάζοντας ένα καλό μοτέρ?...θα είναι αξιόπιστη λύση (σίγουρα θα είναι η πιο φτηνή) και βάση του μεγέθους του πιάτου τι δορυφόρους θα μπορώ να κατεβάσω αξιοόλογα και κυρίως τα Hd κανάλια τους?

Γενικότερα τι έχετε να προτείνετε?

Ευχαριστώ:grinning-smiley-043

Δεν νομίζεις οτι είσαι αρκετά νότια για να παίξεις με 80άρι;

Όντως είμαι αρκετά νότια...αν κρίνεται απαραίτητο το πιάτο μπορεί να μεταφερθεί στο εξοχικό για hotbird(νοβα) μόνο και να γίνει αναβάθμιση σε μεγαλύτερο...1.20 gibertini ίσως , όχι μεγαλύτερο λόγω περιορισμού χώρου...τι γίνεται όμως όσον αφορά την κίνησή του και την συνεργασία του με τον dm800Hd?

Thanks

δεν θα εχεις κανενα προβλημα
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=889441&postcount=31

Δηλ. με την υπάρχουσα εγκατάσταση απλά αν τοποθετήσω ένα μοτερ είμαι ο.κ?...ή ίσως ένα μεγαλύτερο πιάτο με ένα αντίστοιχο μοτερ...δεν θα χρειαστώ τίποτα άλλο και θα είμαι ο.κ?:grinning-smiley-043

εγω θα ελεγα φιλε να περιμενεις και καμια αλλη αποψη γιατι το Disec 1.2 σε μικρα μοτερακια εχει προβληματα με τα dream καλυτερα βαλε actuator

Δηλ. με την υπάρχουσα εγκατάσταση απλά αν τοποθετήσω ένα μοτερ είμαι ο.κ?...ή ίσως ένα μεγαλύτερο πιάτο με ένα αντίστοιχο μοτερ...δεν θα χρειαστώ τίποτα άλλο και θα είμαι ο.κ?:grinning-smiley-043
ναι,αλλα οπως λες και ενα μεγαλυτερο πιατο θα ηταν καλυτερο

εγω θα ελεγα φιλε να περιμενεις και καμια αλλη αποψη γιατι το Disec 1.2 σε μικρα μοτερακια εχει προβληματα με τα dream καλυτερα βαλε actuator

Κάποιος φίλος του forum με dm800 και κινητό πιάτο να μας πει το setup του και την ως τώρα εμπειρία του?

Διαβαζα πριν πολυ καιρο οτι ολοι παιρνουν Dreambox και οτι ειναι πετυχειμενοι κτλ.
Ειμαι περιεργος ποιος θα παρει την ευθυνη να σου πει αν κινει το μοτερ......
Να μας πει και ποιο μοτερ και ποιο lnb για να παρεις και τα ιδια.
Για να 'σαι σιγουρος.

κοιταξε δεν νομιζω να γινετε τιποτα εκει τα περισσοτερα παιδια πηγαινουν σε λυσεις wave με πολλα lnb η ακομα και περισσοτεων κατοπτρων παντα για 1.2
και μοτερακι μιλαμε

Ο 800αρης έχει πρόβλημα με το stab120.
Το δικό μου, όταν επέλεγα να μετακινηθεί σε άλλο δορυφόρο σε οριζόντια συχνότητα, πήγαινε όπου ήθελε. Στις κάθετες δεν είχε πρόβλημα.
Άλλαξα lnb, βελτιώθηκε ελάχιστα η κατάσταση (δεν εμφάνισε το πρόβλημα πάντοτε), αλλά το πρόβλημα υπήρχε.
Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε άλλο άτομο με το ίδιο μοτερ.
Άλλαξα moter (έβαλα clarke tech HH390 με μεταλλικά γρανάζια) και έκτοτε λειτουργεί άψογα.

Να σημειωθεί ότι το stab120 δεν είχε κανένα πρόβλημα συνεργασίας με dm500 και dm500+

Μια χαρά το κουνάει το μοτεράκι ο 800άρης και με usals.
Δοκιμασμένο με μοτέρ moteck 2100a & lnb fraccaro(το τελευταίο δεν νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο).
Aκριβως ιδιο setup και δεν ειχα ποτε προβλημα -το moteck ειναι αποβληματιστο και δεν θα το αλλαζα με τιποτα.Εχει κινησει 3 δεκτες και 1 δορυφ.καρτα pc τελεια.

Last edited:
Ο 800αρης έχει πρόβλημα με το stab120.
Το δικό μου, όταν επέλεγα να μετακινηθεί σε άλλο δορυφόρο σε οριζόντια συχνότητα, πήγαινε όπου ήθελε. Στις κάθετες δεν είχε πρόβλημα.
Άλλαξα lnb, βελτιώθηκε ελάχιστα η κατάσταση (δεν εμφάνισε το πρόβλημα πάντοτε), αλλά το πρόβλημα υπήρχε.
Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε άλλο άτομο με το ίδιο μοτερ.
Άλλαξα moter (έβαλα clarke tech HH390 με μεταλλικά γρανάζια) και έκτοτε λειτουργεί άψογα.

Να σημειωθεί ότι το stab120 δεν είχε κανένα πρόβλημα συνεργασίας με dm500 και dm500+

Το stab γενικως εχει προβληματα απ οτι εχω ακουσει.
Καλυτερα τα καταφερνει με DiseqC 1.2
με usals προβληματιζεται.

Μια χαρά το κουνάει το μοτεράκι ο 800άρης και με usals.
Δοκιμασμένο με μοτέρ moteck 2100a & lnb fraccaro(το τελευταίο δεν νομίζω να παίζει ιδιαίτερο ρόλο).

Και ομως πιστευω οτι παιζει.Εγω με lnb MTI ειχα προβληματα ενω αλλοι ελεγαν πως με αλλα lnb μικροτερης καταναλωσης τα καταφερναν.
Παντως οσες φορες δοκιμασα Dreambox και προσπαθησα να παω σε δορυφορους 21*Ε, 33*Ε , 36*Ε , 15*W ειχα προβληματα.
Μια στις δεκα πηγαινε και ειδικα οταν λειτουργουσε πανω απο καποιες ωρες και ζεσταινοτανε δεν πηγιανε και πουθενα.
Μιλαω για 500 κλωνο και αυθεντικο.Επισης με εναν 600 λιγο καλυτερα τα πραγματα.

στο stab που έχω (και dm800) αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αναζήτηση νέων δορυφόρων στα ανατολικά. και αυτό γιατί το μοτέρ το πάει πάντα δυτικά στην αναζήτηση !!! αντίθετα σε αποθηκευμένες θέσεις κανένα πρόβλημα. ο 500ρης όλα νορμάλ.

με το μοτεκ όμως έχω σοβαρά προβλήματα καθώς τα έχει παίξει και κανένας δέκτης δε το κουνάει κανονικά

το μοτερ πρεπει να πηγαινει παντα εκει που του εχεις ορισει
εαν αυτο χανει θεσεις τι να το κανω
οταν λεμε κουναει το μοτερ σαφως και το κουναει σιγουρα το θεμα ειναι το παει παντα εκει που πρεπει
αμα πεσει ενα feed ενδιαφερον στις 15 μοιρες δυτικα τι να το κανω εγω αν εχει χαθει η θεση θα ξαναψαχνω το δορυφορο???:chinscratch:

στο stab που έχω (και dm800) αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αναζήτηση νέων δορυφόρων στα ανατολικά. και αυτό γιατί το μοτέρ το πάει πάντα δυτικά στην αναζήτηση !!! αντίθετα σε αποθηκευμένες θέσεις κανένα πρόβλημα. ο 500ρης όλα νορμάλ.

με το μοτεκ όμως έχω σοβαρά προβλήματα καθώς τα έχει παίξει και κανένας δέκτης δε το κουνάει κανονικά

Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
Ολα τα πραγματα εχουν και μια ημερομηνια ληξης.
θα κανεις αλλαγη εκει.-bye-

Στο δικό μου Moteck 2100 (όχι α) πέρυσι είχα δοκιμάσει με μια "μαιμού" 500 και δεν γυρνούσε το μοτέρ σε όλες τις θέσεις.
Συγκεκριμένα κόλλαγε και δεν κουνιόταν καθόλου.
Θεώρησα ότι ήταν πρόβλημα τροφοδοτικού και επαρκούς ρεύματος.
Με αντίστοιχους δέκτες lg 440nci & octagon δούλευε μια χαρά.
Πρόσφατα δοκίμασα ένα EN SUPER linux .
Mου έκανε τα ίδια πάλι.
Βέβαια του είχα αλλάξει το satellite.xlm αρχείο.
Κάνοντας reset το pli image και χρησιμοποιώντας το μαμίσιο .xlm τα προβλήματα σταμάτησαν εκ θαύματος.
Άντε να βγάλεις συμπέρασμα τώρα !!
To lnb που χρησιμοποιήθηκε ήταν το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις,ένα inverto twin.