Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

Το να αγοραζεις ενα εισητηριο αξιας 0,80 λεπτων και με αυτο να το χρησιμοποιουν διαφοροι χωρις να εχουν πληρωσει την αξια της διαδρομης το θεωρειτε σωστο?

Αλλα ετσι εχουμε μαθει σε αυτην την χωρα πως να κλεβουμε το κρατος σε αλλη χωρα της Ευρωπης γινετε? , δηλαδη εγω ειμαι μ@λ@κας που πληρωνω το εισητηριο μου καθε πρωι για να παω στην δουλεια μου?

και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την λογικη οτι αγοραζω το εισητηριο αρα πληρωνω τα 0,80 λεπτα και το αφηνω στο μηχανημα αντι να το πεταξω στα σκουπιδια για να το παρει ο επομενος ?????????????????????

Κι εγώ που κάνω το ίδιο με σένα κάθε πρωί και κάθε απόγευμα επιστρέφοντας (ακυρώνω δηλ. κανονικά το εισητήριό μου) και που πιστεύω ότι το να το πετάξω στα σκουπίδια ενώ έχει ακόμα μια ολόκληρη ώρα ισχύ, είναι κρίμα, το ίδιο μ@λ@κ@ς είμαι?

Ζητάς μήπως κοινωνικό πρόσωπο από το κράτος ή δεν σε νοιάζει? Αν ναι, το βλέπεις? το ζεις? σε έχει σώσει ή εξυπηρετήσει σε πολύ δύσκολη στιγμή?
Αν ναι, δεν σου αξίζει.

Συμφωνώ με τον Κώστα, να λυπηθώ να κλέψω ποιό κράτος ;
Και όταν συγκρίνουμε με την Ευρώπη, να συγκρίνουμε γενικότερα την Ευρώπη με το χάλι τις Ελλάδας.

Μας ενοχλεί που θα κλέβουμε το εισητήριο αλλά τα δισεκατομμύρια που κλέβονται κάθε τετραετία είναι φυσιολογικό να κλαπούν.
Όταν το κράτος είναι απέναντι στον πολίτη και όχι δίπλα του , είναι φυσικό να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση.

.....
Αλλα ετσι εχουμε μαθει σε αυτην την χωρα πως να κλεβουμε το κρατος σε αλλη χωρα της Ευρωπης γινετε? , δηλαδη εγω ειμαι μ@λ@κας που πληρωνω το εισητηριο μου καθε πρωι για να παω στην δουλεια μου?
.......

μα φυσικά φίλε μου, ετσι έχουμε μάθει γιατί είχαμε και έχουμε τον "καλυτεροτερο" δάσκαλο.....το ίδιο το κράτος !

Απάντηση: Re: Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

δηλαδη εγω ειμαι μ@λ@κας που πληρωνω το εισητηριο μου καθε πρωι για να παω στην δουλεια μου?

και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω την λογικη οτι αγοραζω το εισητηριο αρα πληρωνω τα 0,80 λεπτα και το αφηνω στο μηχανημα αντι να το πεταξω στα σκουπιδια για να το παρει ο επομενος ?????????????????????

Καταλαβαίνω ως ένα βαθμό τη λογική του "αισθάνομαι θύμα". Όμως, όλοι όσοι χρησιμοποιούν συγκοινωνία καθημερινά, με τις νέες τιμές, καλό είναι να σκεφτούν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Συμφέρει. Μάλιστα, η αξία της μειώθηκε σε σχέση με πριν τις αυξήσεις. Οπότε, δεν τίθεται θέμα.
Όταν, όμως, παίρνω το λεωφορείο για 4 στάσεις (δεν πάω με τα πόδια γιατί βιάζομαι, είμαι πτώμα, είμαι υπερήλικας, δεν μπορώ με τα τακούνια ή οτιδήποτε άλλο) είναι έξωφρενικό να πληρώνω 80 λεπτά. Και τί να το κάνω αν ισχύει για μιάμιση ώρα, αν δεν πρόκειται να κάνω άλλη διδαδρομή σ' αυτό το χρόνο;

Και μην ξεχνάμε ότι από 1/1/09 όλα τα εισητήρια θα ανέβουν στο 1 ευρώ!!

σωστό κι αυτό. Ίσως θα έπρεπε να κάνουν και ένα εισητήριο, μίας μόνο διαδρομής, διάρκειας 15-20 λεπτών στο 1/3 ας πού της αξίας του ολόκληρου. Αυτό που έγινε είναι ουσιαστικά μία πρακτική μάρκετιγκ. Από το παραδοσιακό εισητήριο, πασάρουν ένα προϊόν όπως το θέλουν αυτοί, όχι το επιβατικό κοινό.

Το να αγοραζεις ενα εισητηριο αξιας 0,80 λεπτων και με αυτο να το χρησιμοποιουν διαφοροι χωρις να εχουν πληρωσει την αξια της διαδρομης το θεωρειτε σωστο?

Nα χαιρεσαι που εισαι υγιης και μπορεις να αγοραζεις καθημερινα το εισητηριο των 80 λεπτων χωρις να σε νοιαζει ....

Δεν ξερω τι νομιζεις εσυ...αλλα εγω δεν πιστευω οτι χριζεσαι μαλακας αν αφησεις ενα χαρτακι αχρηστο για σενα πια...με την πιθανοτητα να το χρησιμποποιησει μεταξυ αλλων και καποιος που μετραει τα 80 λεπτα....

Αν δεν ξερεις τετοιους ανθρωπους σε πληροφορω οτι υπαρχουν....

Φανταζομαι δεν επικροτεις ουτε το carpooling Στελιο?

Και όταν ο ΗΛΠΑΠ & ΗΣΑΠ κλπ παπ μπουν μέσα ποιός τους πληρώνει; To κράτος;

Νομίζω πως αυτός είναι ο πιο σοβαρός αντίλογος στην πρακτική που προτείνει το thread. Τα Μέσα μαζικής μεταφοράς είναι από τις τελευταίες ΔΕΚΟ στην Ελλάδα που λειτουργεί ακόμα ως εταιρία κοινής ωφέλειας, δηλαδή δεν προσδοκά κέρδη αλλά την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να πιστεύω ότι οι αυξήσεις στα εισητήρια έχουν να κάνουν με την αντιστάθμιση της χασούρας λόγω της ανόδου του πετρελαίου. Μάλιστα οι κοινωνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ σε καθημερινή βάση μάλλον είναι ευνοημένες από το νέο μέτρο μιας και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών είναι λίγο φτηνότερη πια.

δηλαδή αν , λέω αν μειωθεί η άτιμη του πετρελαίου θα μειωθούν αντίστοιχα και οι τιμές των εισιτηρίων ??

Εννοείς "εάν μειωνόταν η τιμή του πετρελαίου...",
καθώς ο παρατατικός εκφράζει τη μη πραγματική υπόθεση, όχι ο ενεστώτας!

Για πολλούς απο τους προαναφερθέντες λόγους αλλά και για ακόμα περισσότερους επικροτώ την άφεση του εισητηρίου επι εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων. Κάθε συγκριση με λοιπές ευρωπαικές χώρες ειναι ακυρη και ανάξια λόγου, καθως η Ελλάς ειναι δευτερη σε ακρίβεια μετά την Πορτογαλία και ως εκ τουτου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υφιστανται τα εισητήρια τέτοιες αυξήσεις αφου ειναι "επιχείρηση κοινής ωφέλειας".

Επίσης, θα ηθελανα αναφέρω το καθεστώς "υποχρέωσης" εκδοσης της κάρτας απεριοριστου διαδρομών ακόμα και απο χρήστες μεσης περιοδικότητας χρήσης, μεσω τς αλλαγής της σχέσης τιμής εισητηρίου και καρτας. ετσι, κάποιος που χρησιμοποιει το μέσο ελάχιστες φορες την εβδομάδα, ανακαλύπτει οτι ακόμα και ετσι τον συμφέρει η κάρτα, με την πάγια καταβολή του κεφαλαίου.

και , αντε και την εβγαλες την κάρτα.Απαξ και αλλάξουν οι συνθήκες χρήσης της, π.χ. απολυθεις απο την δουλειά σου η μετακομίσεις εγγύτερα αυτής, πως θα ρεφάρεις την απώλεια απο την εφ' απαξ έκδοση?

Νομίζω πως αυτός είναι ο πιο σοβαρός αντίλογος στην πρακτική που προτείνει το thread. Τα Μέσα μαζικής μεταφοράς είναι από τις τελευταίες ΔΕΚΟ στην Ελλάδα που λειτουργεί ακόμα ως εταιρία κοινής ωφέλειας, δηλαδή δεν προσδοκά κέρδη αλλά την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να πιστεύω ότι οι αυξήσεις στα εισητήρια έχουν να κάνουν με την αντιστάθμιση της χασούρας λόγω της ανόδου του πετρελαίου. Μάλιστα οι κοινωνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ σε καθημερινή βάση μάλλον είναι ευνοημένες από το νέο μέτρο μιας και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών είναι λίγο φτηνότερη πια.

To Metro τι καθεστως ιδιοκτησιας το διεπει Φωτη??

γιατι τα βλεπετε ολα σαν κλεψια,απατη,κλπ και οχι σαν μια βοηθεια σε καποιους συνανθρωπους που οντως εχουν αναγκη

αν εγω θελω να βοηθησω ενα φοιτητη που και το ευρω του χρειαζεται γιατι κλεβω το κρατος?
με τηνιδια λογικη μην δωριζουμε πραγματα που δεν θελουμε σε φτωχους για να αναγκαστουν να τα αγορασουν και να μην χασει το κρατος,τι λετε τωρα ρε παιδια?σοβαροι ειμαστε?

Απλα μαθηματικα ειναι τα πραγματα

Αν με αναγκαζαν να αγορασω 10 κιλα ψωμι γιατι δεν πωλειται σε μικροτερη ποσοτητα θα ετρωγα οσο θελω και το επομενο θα το εδινα μια και δεν το χρειαζομαι αλλα με αναγκασαν να το αγορασω.Το ιδιο ακριβως ειναι

Απάντηση: Re: Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

Για πολλούς απο τους προαναφερθέντες λόγους αλλά και για ακόμα περισσότερους επικροτώ την άφεση του εισητηρίου επι εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων. Κάθε συγκριση με λοιπές ευρωπαικές χώρες ειναι ακυρη και ανάξια λόγου, καθως η Ελλάς ειναι δευτερη σε ακρίβεια μετά την Πορτογαλία και ως εκ τουτου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υφιστανται τα εισητήρια τέτοιες αυξήσεις αφου ειναι "επιχείρηση κοινής ωφέλειας".

Επίσης, θα ηθελανα αναφέρω το καθεστώς "υποχρέωσης" εκδοσης της κάρτας απεριοριστου διαδρομών ακόμα και απο χρήστες μεσης περιοδικότητας χρήσης, μεσω τς αλλαγής της σχέσης τιμής εισητηρίου και καρτας. ετσι, κάποιος που χρησιμοποιει το μέσο ελάχιστες φορες την εβδομάδα, ανακαλύπτει οτι ακόμα και ετσι τον συμφέρει η κάρτα, με την πάγια καταβολή του κεφαλαίου.

και , αντε και την εβγαλες την κάρτα.Απαξ και αλλάξουν οι συνθήκες χρήσης της, π.χ. απολυθεις απο την δουλειά σου η μετακομίσεις εγγύτερα αυτής, πως θα ρεφάρεις την απώλεια απο την εφ' απαξ έκδοση?

Οσον αφορά το τρίτο μέρος ...
Οταν αλλάζουν οι συνθήκες χρήσης από ανωτέρω βία , είναι μία εξαίρεση στον κανόνα ... Αλλωστε οι κάρτες βγαίνουν σε μηνιαίες , τριμηνιαίες και 6μηνιαίες , οπότε ο καταναλωτής ζυγίζει τις ανάγκες του στο κάτω κάτω ...

Παιδιά νομίζω πως ξεφύγαμε πάρα πολύ. Κάνουμε σαν του παραθυράκηδες στα δελτία ειδήσεων. Ανάλυση στην ανάλυση για ενα τόσο απλό και αυτονόητο ζήτημα που δείχνει αν μη τι άλλο συνειδητοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης και αλτρουιστική στάση.
Μοιάζουμε σαν να θέλουμε να συγχωρέσουμε καμιά δική μας αμαρτία με τόσο μπλα μπλα την ώρα που η μη συμετοχή στη κίνηση αυτή μας τσουβαλιάζει με τους αμνούς επί σφαγή.

Ε ρε Κάστρο που θέλετε μερικοί