Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Δεν εχει περαστει κανενα software, απο μαμα ειναι ολα...
Μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα. Ο δέκτης έρχεται με το official Μαρτίου, το οποίο ήταν πρωτόγονο.
Περάστε το τελευταίο (Μαίου) και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

@panosxgr

Αν έχεις ήδη περασμένες τις θέσεις στο positioner...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=513913#post513913

Το positioner όμως δεν το έχω συνδεδεμένο με το δέκτη. Απλά γυρνάω το πιάτο από το VBOX II. Το κουτί (VBOX II) βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο του σπιτιού από εκεί που βρίσκεται ο δέκτης. Επομένως τι κάνω στην δικιά μου περίπτωση?

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πέρνα τα σαν να το είχες συνδεδεμένο και συνέχισε να το γυρνάς manually με το remote control του positioner.

Απλώς όταν θα επιλέγεις κανάλι θα σου λέει ότι γυρνάει στις τάδε μοίρες....

Πέρνα τα σαν να το είχες συνδεδεμένο και συνέχισε να το γυρνάς manually με το remote control του positioner.

Απλώς όταν θα επιλέγεις κανάλι θα σου λέει ότι γυρνάει στις τάδε μοίρες....

Αααααααα :grinning-smiley-043 χίλια ευχαριστώ!!!! :worshippy::worshippy:

Θα το τσεκάρω το βράδυ :firstprize:

Οταν καποιος παίρνει ένα Dreambox καλώς ή κακώς ξέρει από την αρχή ότι τον δέκτη θα τον χρησιμοποιήσει με κάποιο άλλο λογισμικό ΕΚΤΟΣ του επισήμου.

Το μηχάνημα πάει μια καλά...και με gemini και με nabilo το έχω παιδεψει τόσο πολύ που οποιοσδήποτε αλλος DREAM θα είχε κλατάρει!!!!!Το μόνο κακό του ότι ζεστένεται πολύ και δεν ξέρω μακροπρόθεσμα αυτό πόσο θα βγει βλαπτικό για τον δέκτη.

Από εκει και πέρα κανένα πρόβλημα....

Φυσικά δεν μπορόυμε να βγάζουμε αχρηστο έναν δέκτη με την πρώτη ματιά....όταν στην ουσία δεν ξέρουμε καλά καλά να τον στήνουμε....έτσι και αλλιώς οι dreambox ποτέ δεν ήταν ευκολοι δέκτες και ποτέ δεν έπαιζαν καλά απλός περνόντας τους ένα λογισμικό.....και εκέι βέβαια είνια και η επιτυχία τους όσο και αυτό αν φαίνεται παράξενο:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Παιδιά, έχει κανείς κινητο πιάτο με positioner και actuator? Γιατί στην δικιά μου περίπτωση, όποτε αλλάζω δορυφόρο, πρέπει να πηγαίνω αντίστοιχα και στο tuner configuration και να δηλώνω σαν δορυφόρο τον αντίστοιχο τον οποίο θέλω να δω εκείνη τη στιγμή, άσχετα εάν τα κανάλια τα έχω ήδη scannarismena και αποθηκευμένα στον δέκτη. Ξέρετε τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?
Εχω ξαναγραψει νομιζω πως δουλευει με positioner.
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=519788&postcount=503

Με positioner δουλευει κανονικα. Βαζεις diseqc 1.2 , κανεις το Usals Νο , και μετα βαζεις τον αριθμο του δορυφορου στο positioner. Δουλευει σιγουρα με ολα τα images που δοκιμασα ( με VBox II ).
Μην ξεχνας να πατησεις ΟΚ για να βγεις απο τις ρυθμισεις. Αν πατας EXIT δεν τις αποθηκευει ;)

Δεν εχει περαστει κανενα software, απο μαμα ειναι ολα...
Δεν μπορει να πηγαινεις στις ρυθμισεις του ntework και να κολλαει.
Σε μενα παιρνει κανονικα IP , ειτε απο DHCP ειτε manual.
Δεν μπορει να κανεις scan τους δορυφορους και να κολλαει.
Εκανε κανονικα scan οτι δορυφορο δοκιμασα , συν το οτι δε κολλησε ποτε οσο το κουνουσα για να βρω σημα ( οι αλλοι dream εχουν μεγαλη πιθανοτητα να κολλησουν οταν κουνας manually το πιατο ).
Δεν μπορει να πηγαινει οπου θελει το κινητο πιατο και μια φορα να ειναι οκ και την αλλη οχι.
Με positioner δουλευει αψογα.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Δεν εχω βαλει ακομη τιποτα απο emu, images klp., ουτε θεωρω ζορισμα το σκαναρισμα, και τις απλες ρυθμισεις δικτυου, disecq klp.
Συν ολα αυτα , κανει και μια ωρα να κρυωσει και να bootαρει.

Διπλα του ειναι ενς Humax 5400 και δεν εχει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ προβλημα με bootarisma, σκαναρισμα, κινητο πιατο κλπ.

Η σκυσταρ hd ειναι επισης σουργελο, σε αντιθεση με την παλια καλη και σιγουρη σκυσταρ 2.
Ναι , κι εγω εχω διπλα μια τοστιερα που δε κολλαει ποτε οσα τοστ και να κανεις :p.
Δε γινεται να συγκρινεις εναν ( πολυ παλιο ) humax με εναν ( ολοκαινουργιο ) dream. Δεν εχουν ιδιες δυνατοτητες ουτε ιδιο χρονο στην αγορα.

Δε θελω σωνει και καλα να σου πω οτι εχεις λαθος ,αλλα μηπως εισαι λιγο υπερβολικος?
Οχι τιποτε αλλο , αλλα αν διαβαζουν καποιοι τετοια ποστ , σχηματιζουν μια λανθασμενη εντυπωση για τον δεκτη.

Ασχολουμαι με την πληροφορικη εδω και 25 χρονια, και δοξα το θεω ξερω αρκετα απο δυσκολες καταστασεις.
Καθε προιον ομως που βγαινει στην αγορα (ιδιως απο εταιρειες σαν τη Dreambox) ωφειλουν να σεβονται το πελατη τους .
Δεν μπορει να κανει μια ωρα να βοοταρει και αν κολλησει να θελει μιση ωρα εκτος ρευματος.
Τα ιδια επαθε και με τον ανθρωπο που ηρθε για την εγκατασταση του κινητου πιατου.
Σεταρε τον Humax σε 10 λεπτα και οταν επιασε τον DM , αφου βλαστημισε πρωτα που κολλησε αμεσως, περιμεν για να βοοτραει μιση ωρα, και στο τελος εφυγε απρακτος.

Σε συνομιλια με την αντιπροσωπεια, η απαντηση ηταν "ξερουμε το προβλημα με τα κινητα πιατα, αλλα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα !!!"

Οποιος θελει , καταλαβαινει.

Ασχολουμαι με την πληροφορικη εδω και 25 χρονια, και δοξα το θεω ξερω αρκετα απο δυσκολες καταστασεις.
Καθε προιον ομως που βγαινει στην αγορα (ιδιως απο εταιρειες σαν τη Dreambox) ωφειλουν να σεβονται το πελατη τους .
Δεν μπορει να κανει μια ωρα να βοοταρει και αν κολλησει να θελει μιση ωρα εκτος ρευματος.
Τα ιδια επαθε και με τον ανθρωπο που ηρθε για την εγκατασταση του κινητου πιατου.
Σεταρε τον Humax σε 10 λεπτα και οταν επιασε τον DM , αφου βλαστημισε πρωτα που κολλησε αμεσως, περιμεν για να βοοτραει μιση ωρα, και στο τελος εφυγε απρακτος.

Σε συνομιλια με την αντιπροσωπεια, η απαντηση ηταν "ξερουμε το προβλημα με τα κινητα πιατα, αλλα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα !!!"

Οποιος θελει , καταλαβαινει.
Κατα την γνωμη σου δηλαδη το προβλημα ειναι οτι αντι για 3 λεπτα στο bootarisma πρεπει να κανει 1? Δεν ειναι σχεδιασμενο για να κανει καθε τρεις και λιγο reboot. Σου ειπα ,εγω το εχω ανοιχτο για μερες , το stand-by γι αυτο το εχει , για να μην κανεις reboot καθε τρεις και λιγο.
Αυτο το εκτος ρευματος δε το καταλαβα. Σε μενα δεν το εκανε ποτε.
Για κινητο σου ειπα οτι με Positioner ( πχ Vbox ) συνεργαζεται αψογα. Αν δε με πιστευεις ρωτα κι αλλους που εχουν κινητο.
Για moter που κινηται απ'ευθειας απο τον δεκτη δεν εχω αποψη ακομη.

Ελπιζω παντως να τα λυσεις τα προβληματα σου και να δουλεψει κανονικα.

Άρα ρε παιδιά, λύση με τα κινητά πιάτα δεν προσφέρει ούτε ο DM ούτε κι η Κατερίνα μέχρι στιγμής!

(ευτυχώς γιατί σκεφτόμουν μπας και έκανα βλακεία που πήρα την Κατερίνα προ τριμήνου...)

QUIZ:

Οταν σε εναν 800 εχεις με διακοπτη diseqc, ενα σταθερο πιατο σε 13 μοιρες & ενα κινητο με Vbox το οποιο ΔΕΝ περνα μεσα απο το μηχανημα αλλα το γυριζεις με το δικο του κοντρολ τι σεταρισμα κανεις;

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Απλά μάλλον βγάζεις από πάνω το σταθερό και είσαι μια χαρά.

QUIZ:

Οταν σε εναν 800 εχεις με διακοπτη diseqc, ενα σταθερο πιατο σε 13 μοιρες & ενα κινητο με Vbox το οποιο ΔΕΝ περνα μεσα απο το μηχανημα αλλα το γυριζεις με το δικο του κοντρολ τι σεταρισμα κανεις;
Προφανως βαζεις τον 13e στο LNB X ( οπου X ο αρθμος που αντιστοιχει στο σταθερο σου ) και σε ολους τους αλλους βαζεις το αλλο LNB που ειναι του κινητου. Αφου δε περναει το καλωδιο απο τον dream πρεπει να το κουνας μονος σου το κινητο στον αντιστοιχο δορυφορο.
Το εχεις δοκιμασει αυτο?

Πάντως με stab120 δουλεύει, αν και είναι ασταθές (πιθανόν θέμα με το diseqc). Μερικές φορές στέλνει το πιάτο όπου θέλει. Κατά τα άλλα ούτε πρόβλημα με τα (άπειρα) reboot είχε, ούτε πρόβλημα με τον ήχο. Για πρώτο image (gemini) θεωρώ ότι είναι πολύ καλά τα πράγματα. Άλλωστε θα πρέπει να συγκριθεί με αντίστοιχους δέκτες (linux).

Προφανως βαζεις τον 13e στο LNB X ( οπου X ο αρθμος που αντιστοιχει στο σταθερο σου ) και σε ολους τους αλλους βαζεις το αλλο LNB που ειναι του κινητου. Αφου δε περναει το καλωδιο απο τον dream πρεπει να το κουνας μονος σου το κινητο στον αντιστοιχο δορυφορο.
Το εχεις δοκιμασει αυτο?

Ετσι το εχω τωρα στον 500αρι μου, αν τα θυμαμαι καλα απεξω:

13: LNB A , A/B
motor: LNB B B/A
disecq 1.0 (νομίζω)

επειδη τον περιμενω και εγω και ετοιμαζομαι :firstprize:

Και εγώ με κινητο πιατα το έχω μεσω disecq1.2( triax 1.20) και μου κινεί το πιάτο κανονικά.Κανένα πρόβλημα....

palikaria exo ena stathero piato me 3 lnd k diseqc 4:!,stin tetarti keni thesi mporo na balo ena kinito piato k otan pigeno stous dorifor apto stathero piato na pernei apo kei sima k tous ipolipous apto kinito?
k an nai ti rythmiseis prepei na balo k an thelei positioner i oxi?

Αν το κινητό κινείται με εξωτερικό ποζίσιονερ (οχι απο τον 800) τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να ορίσεις ενα 4ο lnb που θα αντιστοιχεί με την έξοδο σήματος που τροφοδοτεί το κινητό σου

Αν το κινητό κινείται με εξωτερικό ποζίσιονερ (οχι απο τον 800) τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να ορίσεις ενα 4ο lnb που θα αντιστοιχεί με την έξοδο σήματος που τροφοδοτεί το κινητό σου
ti enoeis oxi apo ton 800?
ego ton 800 exo!!
k ti enoeis na oriso ena 4o lnb pou tha antistixei stin exodo simatos?
ego thelo sto prasino koumpi pou patame na mou dixnei olous tous doriforous!!

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τα settings του Likra δουλεύουν κανονικά εάν τα περάσουμε?