Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εγώ πάλι στον προβολέα (Epson Tw2000) έχω τέλεια εικόνα. Βέβαια ίσως σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι περνάω την εικόνα μέσω του Onkyo 905 που ανεβάζει το σήμα στα 1080p. Πάντως η εικόνα στα HD κανάλια ιδίως είναι κρύσταλλο!!!

επιβάλλεται μονομαχία μεταξύ kathrein και dreambox
Ο Κατρειν ήδη αναχώρησε, αλλά σε άμεση σύγκριση με τον Dream 800, o δεύτερος είναι υποδεέστερος σε ποιότητα εικόνας. Λιγότερο σε HD, πολύ περισσότερο σε SD. Μειωμένη ευκρίνεια κατά κύριο λόγο. θα επικοινωνήσω με τον Λευτέρη να με επισκεφτεί με τον Homecast 5101.

Αρκετοί κάτοχοι του 800, γράφουν ότι έχει ελαφρώς χειρότερη εικόνα απο τον Humax 1000 & 2000. Ο 1000 κατά την δοκιμή παρουσίασε την χειρότερη εικόνα απ' όλους.. (πέπλο, μειωμένη ευκρίνεια και κοντράστ)

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Αλεξ το ιδεώδες θα ήταν να βρεις και κανένα LyngboxHD, απο όσους έχω δει στο σπίτι (χωρίς άμεσο συγκριτικό όμως) αυτός μου έδωσε πιστεύω την καλύτερη εικόνα. Η δική μου εκτίμηση για τον 800 είναι κατ αρχήν ότι στην crt τιβι μου έδωσε σαφώς καλύτερη εικονα απο τον 500+ στα sd (ο οποίος βεβαια ...φημίζεται για την μέτρια εικόνα του! Εδω όμως μιλάμε για σύνδεση scart) ενω στον full HD προβολέα εχω δει και καλύτερη και χειρότερη εικόνα στα HD κανάλια. Το σίγουρο πάντως ειναι ότι δεν τον αγόρασα για την εικόνα, και φυσικά ....γι αυτό λεω τοσα χρόνια ότι δεν υπάρχει εδω και πολλά χρόνια high end δορυφορικό μηχάνημα, αφού κανένα δεν ειναι τελειο σε όλα.

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Χθες βράδυ τον συνέδεσα με τον προβολέα μου (8720) και δυστυχώς παρατήρησα πως :
Η ευκρίνεια στα SD κανάλια ήταν αρκετά κατώτερη από κάθε άλλο δέκτη που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν . ακόμα κι απ τον ταπεινό digimax παρόλο που υποτίθεται κάνει upscaling (λέμε τώρα). Σε σήμα HD και απ ότι θυμάμαι είναι επίσης αρκετά κατώτερος απ τον κατερίνε . Η μεγάλη απογοήτευση ήρθε απ το πέπλο που δεν φεύγει με τίποτα . Κατέβασα τόσο την φωτεινότητα που έχασα κάθε λεπτομέρεια και το πέπλο ήταν και πάλι ορατό . Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι που θα στρώση με αναβάθμιση η θα το λουστούμε μέχρι τον επόμενο.
Λοιπόν, έχω παρατηρήσει ότι όλοι εσείς οι "αστεράτοι", προφανώς λόγω μεγάλης εμπειρίας, καμιά φορά ίσως υπερβάλετε λίγο. Αν δεν κάνω λάθος ο προβολέας σου είναι native 720p έτσι? Μήπως αν γυρίσεις την ανάλυση σε 720p (υποθέτω ότι τον έχεις στα 1080i και ο HD ready προβολέας σου κάνει downscaling) δεις καλύτερα αποτελέσματα? Επίσης, έχεις κάνει software upgrade? Γιατί μετά από αυτό βγάζει επιπλέον ρυθμίσεις στο AV setup. Χρησιμοποιείς το δικό του καλώδιο ή κάποιο δικό σου? Έχεις HDMI switcher? Το περνάς από κάποιον AV reciever με δυνατότητες upscaling? Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για τις προσπάθειές σου. Γιατί εγώ το δοκίμασα με full HD plasma panel και έμεινα πολύ ευχαριστημένος παρακολουθώντας HD κανάλια (βέβαια κανάλι από κανάλι και εκπομπή από εκπομπή διαφέρει πάρα πολύ - Βάλε ORFHD και θα δείς πως τα 720p παίζουν καλύτερα από τα περισσότερα άλλα που εκπέμπουν 1080i...) Τέλος, όντως το upscaling των SD καναλιών δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά ας περιμένουμε λίγο τις πρώτες αναβαθμίσεις και μετά να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Είναι κρίμα ρε Κώστα όσοι σκεύτονται να τον πάρουν ή όσοι μόλις τον πήραν να ξενερώνουν έτσι βιαστικά...

Last edited:

Πάντως η εικόνα που είχε στο χθεσινό ματς Αυστρία - Ελβετία στο ORF HD δε με χάλασε ... :worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Λοιπόν, έχω παρατηρήσει ότι όλοι εσείς οι "αστεράτοι", προφανώς λόγω μεγάλης εμπειρίας, καμιά φορά ίσως υπερβάλετε λίγο. Αν δεν κάνω λάθος ο προβολέας σου είναι native 720p έτσι? Μήπως αν γυρίσεις την ανάλυση σε 720p (υποθέτω ότι τον έχεις στα 1080i και ο HD ready προβολέας σου κάνει downscaling) δεις καλύτερα αποτελέσματα? Επίσης, έχεις κάνει software upgrade? Γιατί μετά από αυτό βγάζει επιπλέον ρυθμίσεις στο AV setup. Χρησιμοποιείς το δικό του καλώδιο ή κάποιο δικό σου? Έχεις HDMI switcher? Το περνάς από κάποιον AV reciever με δυνατότητες upscaling? Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για τις προσπάθειές σου. Γιατί εγώ το δοκίμασα με full HD plasma panel και έμεινα πολύ ευχαριστημένος παρακολουθώντας HD κανάλια (βέβαια κανάλι από κανάλι και εκπομπή από εκπομπή διαφέρει πάρα πολύ - Βάλε ORFHD και θα δείς πως τα 720p παίζουν καλύτερα από τα περισσότερα άλλα που εκπέμπουν 1080i...) Τέλος, όντως το upscaling των SD καναλιών δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά ας περιμένουμε λίγο τις πρώτες αναβαθμίσεις και μετά να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Είναι κρίμα ρε Κώστα όσοι σκεύτονται να τον πάρουν ή όσοι μόλις τον πήραν να ξενερώνουν έτσι βιαστικά...
Κοίτα, αυτά που γράφουμε δεν είναι αυθαίρετα.
Οι δικές μου δοκιμές έγιναν σε LCD Samsung 46F86 Full HD, η οποία δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Η σύγκριση έγινε με ψηφιακή σύνδεση και Α/Β τεστ με τον Kathrein UFS 910. Για την σύγκριση στα SD κανάλια χρησιμοποιήθηκε και ο Dream 7020. Το Image ήταν το Gemini 3.50 με όλα τα updates φορτωμένα και η έξοδος των δεκτών ρυθμισμένη στα 1080i και ενίοτε λόγω εκπομπής στα 720p. Στα SD κανάλια δοκιμάστηκε και η 576p.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο Dream 800 είχε υποδεέστερη εικόνα απο τον Kathrein με κύρια χαρακτηριστικά την μειωμένη ευκρίνεια και την εμφάνιση πέπλου. Στα SD δε, καλύτερος και από τους δύο ήταν ο Dreambox 7020, με διαφορά που φαίνεται και από άπειρο μάτι. Η διαφορά στα SD κανάλια υπέρ του 7020 έβγαζε μάτια. Ο Voreios πήρε μια γεύση απο Kathrein και Dream 7020.

Τώρα αν δεν γίνει Α/Β σύγκριση, αν η διάμετρος του πάνελ είναι μικρή, αν ο Dream 800 για κάποιον είναι ο πρώτος HD δέκτης κλπ.κλπ, τότε η εικόνα του μπορεί να χαρακτηριστεί καλή.
Αντικειμενικά και συγκριτικά όμως δεν είναι.

Γνωρίζει κανείς αν (και πως) μπορεί ο 800ρης να χρησιμοποιήσει μέσω δικτύου το δίσκο του Η/Υ για εγγραφές όπως κάνει ο 500ρης;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Κοίτα, αυτά που γράφουμε δεν είναι αυθαίρετα.
Οι δικές μου δοκιμές έγιναν σε LCD Samsung 46F86 Full HD, η οποία δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Η σύγκριση έγινε με ψηφιακή σύνδεση και Α/Β τεστ με τον Kathrein UFS 910. Για την σύγκριση στα SD κανάλια χρησιμοποιήθηκε και ο Dream 7020. Το Image ήταν το Gemini 3.50 με όλα τα updates φορτωμένα και η έξοδος των δεκτών ρυθμισμένη στα 1080i και ενίοτε λόγω εκπομπής στα 720p. Στα SD κανάλια δοκιμάστηκε και η 576p.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο Dream 800 είχε υποδεέστερη εικόνα απο τον Kathrein με κύρια χαρακτηριστικά την μειωμένη ευκρίνεια και την εμφάνιση πέπλου. Στα SD δε, καλύτερος και από τους δύο ήταν ο Dreambox 7020, με διαφορά που φαίνεται και από άπειρο μάτι. Η διαφορά στα SD κανάλια υπέρ του 7020 έβγαζε μάτια. Ο Voreios πήρε μια γεύση απο Kathrein και Dream 7020.

Τώρα αν δεν γίνει Α/Β σύγκριση, αν η διάμετρος του πάνελ είναι μικρή, αν ο Dream 800 για κάποιον είναι ο πρώτος HD δέκτης κλπ.κλπ, τότε η εικόνα του μπορεί να χαρακτηριστεί καλή.
Αντικειμενικά και συγκριτικά όμως δεν είναι.

Προφανώς και αυτά που γράφονται δεν είναι αυθαίρετα. Αποτελούν όμως την προσωπική γνώμη του καθενός και επειδή ειδικά η γνώμη (αρνητική ή θετική δεν έχει σημασία) των παλαιών μελών των forums γενικότερα μετράει και επηρεάζει - όπως και να το κάνουμε - παραπάνω, αυτό που είπα είναι ότι:
α) όσο και αν θεωρεί ο καθένας δεδομένο ότι αυτό που γράφει το έχει ψάξει, καλό είναι να γράφει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο των προσπαθειών και των συγκρίσεών του (π.χ. το post σου δεν αφήνει περιθώρια για σχόλια, είναι κατατοπιστικότατο) και
β) λόγω του ότι μιλάμε για ένα κουτί που ... μόλις βγήκε από τον φούρνο, να είμαστε λίγο πιο ήπιοι στις τελικές μας κρίσεις (ξαναλέω είτε αρνητικές είτε θετικές). Το PS3 π.χ. χρειάστηκε καμιά 15αριά αναβαθμίσεις για να μπορεί να εμφανίσει κάν το option για upscale στα DVD.

Έτσι θα βοηθάτε περισσότερο τους νεότερους - τουλάχιστον όσο αφορά το post counter του συγκεκριμένου forum, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πραγματική ιστορία και γνώσεις του οποιουδήποτε - να μη βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα.

Όσο αφορά το συγκεκριμένο κουτί, σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης, ας ελπίσουμε να είναι θέμα αναβαθμίσεων.

Όπως και να'χει, γιαυτό υπάρουν τα fora και χαιρετώ όλους για την πολύ καλή προσπάθεια αλληλοενημέρωσης.

Καλημέρα. Κοιτάζοντας την λίστα με τα κανάλια που δείχουν το Euro σε HD εδώ http://hdtvfeeds.wordpress.com/euro-2008-in-hd/ παρατήρησα πως το BBC HD όπως και το ITV HD δείχνουν το Euro FTA. Αυτά τα 2 κανάλια παίζουν κανονικά στον DM800 τα χετε δοκιμάσει? Θα μπορέσω να τα κάνω scan ή πρέπει να τα περάσω απο το PC? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλημέρα. Κοιτάζοντας την λίστα με τα κανάλια που δείχουν το Euro σε HD εδώ http://hdtvfeeds.wordpress.com/euro-2008-in-hd/ παρατήρησα πως το BBC HD όπως και το ITV HD δείχνουν το Euro FTA. Αυτά τα 2 κανάλια παίζουν κανονικά στον DM800 τα χετε δοκιμάσει? Θα μπορέσω να τα κάνω scan ή πρέπει να τα περάσω απο το PC? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εξαρτάται σε ποια περιοχή βρίσκεσαι και τι πιάτο έχεις...
Γενικά στην Ελλάδα για να κατέβει το BBC HD θέλει πιάτο κοντά στα 5μ!!!! Οπότε μάλλον το ξεχνάς, εκτός κι εάν μένεις εξωτερικό.
Το ITV HD δυστυχώς προς το παρον δεν μπορεί να κατέβει απο κανέναν δέκτη, γιατί χρησιμοποιεί μια άλλη κωδικοποίηση στο σήμα (H222).

Σε όλες τις περιπτώσεις ο Dream 800 είχε υποδεέστερη εικόνα απο τον Kathrein με κύρια χαρακτηριστικά την μειωμένη ευκρίνεια και την εμφάνιση πέπλου.

Αλέξανδρε, μήπως από τα settings του δέκτη έχεις ανεβασμένα φωτεινότητα και αντίθεση? Γιατί μπορεί εάν δεν τα μηδένισες, να σου εμφανίζει από εκεί το πεπλο. Για δες το... -bye-

Παντως κι εγω νομίζω ότι σε πιθανό συγκριτικό στα θέματα μαύρου και πέπλου μπορεί να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τον προβολέα ή την οθόνη ...

Αλέξανδρε, μήπως από τα settings του δέκτη έχεις ανεβασμένα φωτεινότητα και αντίθεση? Γιατί μπορεί εάν δεν τα μηδένισες, να σου εμφανίζει από εκεί το πεπλο. Για δες το... -bye-
Πάνο, ο δέκτης δεν έχει ρυθμίσεις εικόνας.
Οι επιλογές που είδες είναι για το OLED Display του δέκτη.

Αλέξανδρε, εμένα ο δικός μου στο μενού του πως έχει να πειράξεις brightness και contrast? Μάλιστα το brightness το είχε από default στο full κι έτσι το μηδένισα τελείως, καθώς και την αντίθεση. Δεν είμαι και μπροστά στο δέκτη τώρα για να σου πω που...
Πάντως προτείνω στους κατόχους του δέκτη να χρησιμοποιήσουν τα 2 patterns που έχει μέσα ο δέκτης, ώστε να πειράξετε τη φωτεινότητα και την αντίθεση από την τηλεόρασή σας. Η εικόνα αλλάζει μακράν προς το καλύτερο, ιδίως στα HD κανάλια!!!

Πάνο, οι επιλογές που αναφέρεις ρυθμίζουν την οθονίτσα του δέκτη και όχι την εικόνα του.

Πάνο, οι επιλογές που αναφέρεις ρυθμίζουν την οθονίτσα του δέκτη και όχι την εικόνα του.

Τότε άκυρο :damnyou:

Πάντως δούλεψε λίγο με τα patterns να δεις ότι θα έχεις καλύτερη εικόνα. Εγώ το διαπίστωσα κυρίως στον προβολέα αυτό.

Απ όσο καταλαβαίνω Πανο εσύ έχεις προβολέα ...πολύ ικανό στο μαυρο, οπότε ίσως σου αφαιρεί το πέπλο που βλέπουν άλλοι. Και εγω με τον Πανασόνικ 1000 πάντως (και οθόνη χωρίς κέρδος) δεν μπορω να πω οτι βλέπω πέπλο σε κανένα δέκτη, αλλά αυτό είναι κατι που μπορεί να το έβλεπα αν έκανα συγκριτικό όπως τοτε στο σπιτι του Αλεξ

Αυτό το αστεράτοι μου άρεσε. :flipout:Τι λες όρε . :flipout:Και φυσικά τον δοκίμασα σε διάφορές αναλύσεις . Μάλιστα για να καταλάβετε πόσο χάλια έπαιζε σε SD έκανα test με τον illusion (παλιός ισπανικός καλός δέκτης ) σε σύνδεση s-vhs και έπαιζε καλύτερα όσο και παράξενο κι αν σας φαίνεται όχι σε ευκρίνεια αλλά σε μαύρο. Αλλα και στην Samsung F86 ο 800ρης με σύνδεση HDMI και ο illusion με scart RGB . ο800αρης και πάλι υστερούσε σε ευκρίνεια και κίνηση κάτι που ξέχασα ν αναφέρω παραπάνω . Σε 1080i παίζει καλά αλλά μόνο αν δεν έχεις δει άλλους . Μόνος του παίζει μια χαρά .