Dreambox 800 HD

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πηγαίνεις στο μενου στο tuner και πηγαίνει στο expert....εκεί δηλώνεις για κάθε δορυφόρο ξεχωριστά LNB1 ,disecq1.2 usals no και για κάθε δορυφόρο δηλώνεις και μια θέση....(σημειώνεις αυτη τη θέση για κάθε δορυφόρο)

Μετά πηγαίνεις στο ποσιτιονερ σετ απ και βρίσκεις τον κάθε δορυφόρο και τον αποθηκεύεις στην ίδια θέση που είχες δηλώσει πριν

Εχω την εντύπωση πως το μοτερ που μας έδειξε ο φίλος Γιάννης είναι usals. Αυτό που λες είναι αν έχεις positioner με actuator (όπως π.χ. έχω και εγώ).

Νομίζω πως μάλλον πρέπει να βάλει usals: yes και επίσης να βάλει σωστά το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της περιοχής που βρίσκεται. Τα άλλα τα κάνει μόνο του το μοτέρ και ο δέκτης.

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εχω την εντύπωση πως το μοτερ που μας έδειξε ο φίλος Γιάννης είναι usals. Αυτό που λες είναι αν έχεις positioner με actuator (όπως π.χ. έχω και εγώ).

Νομίζω πως μάλλον πρέπει να βάλει usals: yes και επίσης να βάλει σωστά το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της περιοχής που βρίσκεται. Τα άλλα τα κάνει μόνο του το μοτέρ και ο δέκτης.
OXI....εχω ακριβώς το ίδιο moter και δουλεύει μια χαρά έτσι....ναι μεν υποστηρίζει usals το μοτερ αλλά ο τρόπος που περιγ´ραφω είναι η χειροκίνητη ανίχνευση με disecq1.2 την οποία και εμπιστεύομαι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

OXI....εχω ακριβώς το ίδιο moter και δουλεύει μια χαρά έτσι....ναι μεν υποστηρίζει usals το μοτερ αλλά ο τρόπος που περιγ´ραφω είναι η χειροκίνητη ανίχνευση με disecq1.2 την οποία και εμπιστεύομαι

OK.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και ο ευκολότερος τρόπος.

Τα Usals μοτερ βγήκαν φαντάζομαι για να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη (για σχετικά μικρά πιάτα βέβαια) σχετικά με την παλαιά μέθοδο του positioner-actuator.
Εχω και τέτοιο μοτέρ και με usals δούλευε τέλεια (τουλάχιστον με τον 7020).

Καλημέρα.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Φιλε Γιαννη Γιακουμακη , θα μπορουσες να μου πεις κι εσυ τι ακριβως πρεπει να κανω ?

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλημέρα,

Τελικά τα USB λειτουργούν ή είναι δικό μου πρόβλημα;

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Καλημέρα,

Τελικά τα USB λειτουργούν ή είναι δικό μου πρόβλημα;
Γενικά λειτουργούν αλλά εξαρτάται και απο το image.....στο original και στο oozoon το δικό μου usb δεν αναγνωριζόταν με τίποτα.....στα άλλα κανένα πρόβλημα

Μετά από αρκετή ώρα δοκιμών, κατάφερα να κάνω εγγραφή μέσω δικτύου στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Αναφέρω ότι ο υπολογιστής τρέχει linux και samba server για τοπική δικτύωση. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένας χρήστης dreambox στον υπολογιστή για να γίνονται οι εγγραφές στον προσωπικό του φάκελο (/home/dreambox) και στο φάκελό του δημιουργήθηκε φάκελος movie.
Για windows φαντάζομαι ότι αρκεί να ορίσετε έναν κοινόχρηστο φάκελο ο oποίος να περιέχει έναν φάκελο movie, και έναν χρήστη με δικαιώματα εγγραφής και ανάγνωσης σε αυτόν τον φάκελο.

Τα βήματα (gemini image) είναι τα ακόλουθα:

1) Από το blue panel πηγαίνουμε στο automount editor (extras/settings - automount editor)
2) Add
3) Ορίζετε ως
Mountpoint : hdd
Type : cifs
Options : rw
Username : το username του χρήστη με πρόσβαση στο κοινόχρηστο φάκελο (στη περίπτωσή μου dreambox)
Password : το password του χρήστη
Buffer size : rzize=8192,wsize=8192
Server : την IP του μηχανήματος που έχει τον κοινόχρηστο φάκελο, πχ 192.169.0.111
Share : το όνομα του φακέλου. Στη περίπτωσή μου /dreambox

Αν όλα πήγαν καλά, ο dreambox "βλέπει" τον φάκελο. Μένει να πούμε στον δέκτη ότι εκεί θα κάνει τις εγγραφές. Αυτό θα γίνει με τα ακόλουθα βήματα

1) Ανοίγουμε ένα command prompt στον υπολογιστή και συνδεόμαστε με telnet στον δέκτη (telnet 192.168 ....)
2) δίνουμε για username root και password το password που βάλαμε στο δέκτη
3) γράφουμε την εντολή ln -s /automount/hdd/movie /media/hdd/movie (με απλά λόγια λέμε στο δέκτη, "όταν ζητηθεί ο κατάλογος /media/hdd/movie εσύ χρησιμοποίησε τον κατάλογο /automount/hdd/movie " στον οποίο εμείς έχουμε δεσμεύσει το φάκελο του υπολογιστή μέσω δικτύου)
4) βγαίνουμε από το telnet με την εντολή exit

Εκτός απροόπτου μπορείτε με το κόκκινο κουμπί να ξεκινάτε και να σταματάτε τις εγγραφές σας. Τις εγγραφές σας τις βρίσκετε στο φάκελο automount/hdd/movie ή στον media/hdd/movie (μέσα από τον file manager του δέκτη).

Να αναφέρω ότι ο δέκτης ΔΕΝ έχει άλλο δίσκο εσωτερικό ή εξωτερικό.

φανταζομαι θα δουλευει και με pli ε?εχει αυτο το plugin αν θυμαμαι..

Δεν δοκίμασα να το αποσυνδέσω από το ρεύμα, πάντως με restart δουλεύει.
Για το pli δεν γνωρίζω. Όπως το έβαλα το έβγαλα. Δεν μου είναι τόσο οικείο όσο το gemini. Αν έχει πάντως το automount λογικά θα δουλεύει.

xerei kaneis pos kanoume apegkatastasi plugins ston dekti??takana instal apo tmp k den mporo na ta diagrapso apo ta adons tou blue panel!!

γιατι πρεπει υποχρεωτικα να δημιουργησουμε νεο χρηστη??(δεν θελω να επιλεγω ποιος χρηστη θελω κατα την εναρξη του υπολογιστη γι αυτο)
vista εχω..

Υποχρεωτικό δεν είναι. Φαντάζομαι με τα στοιχεία του χρήστη (administrator ???) που μπαίνεις θα γίνει η δουλειά. Αρκεί στον κοινόχρηστο φάκελο να υπάρχει υποφάκελος ονόματι movie.
Προτείνω νέο χρήστη με ελάχιστα δικαιώματα για λόγους ασφάλειας και μόνο ...
Τώρα για τα vista τι να πω... κουράγιο ! :coool:

Edit

Τις ρυθμίσεις τις κρατάει ακόμη και αν μείνει εκτός ρεύματος (το δοκίμασα 10 λεπτά)

Last edited:

Φιλε Γιαννη Γιακουμακη , θα μπορουσες να μου πεις κι εσυ τι ακριβως πρεπει να κανω ?

Πας Menu->Setup->Service Searching->Tuner Configuration->OK για να επιλέξουμε το ALPS (δεν έχει και άλλο...).

Μετά επιλέγουμε:
  • Configuration Mode: advanced
  • Satellite: αυτόν που θέλουμε να σκανάρουμε
  • LNB: 1 (εφόσον δεν υπάρχει switch και έχουμε μόνο κινητό πιάτο)
  • Use usals for this sat: yes
  • Longitude: 23.72 East
  • Latitude: 37.98 North
  • Use Power Measurement: yes (αυτό με επιφύλαξη...)
Τα άλλα πρέπει να είναι ΟΚ στα defaults.

Με ΟΚ σώζουμε.
Πάμε μετά Manual Scan.
Type of Scan: Single Satellite
Satellite: Επιλέγουμε το δορυφόρο
Πατάμε οκ.
Λογικά τότε ο δέκτης αρχίζει σκανάρισμα και γυρίζει το πιάτο στη σωστή θέση βάσει των πληροφοριών Γεωγραφικού Μήκους και πλάτους της θέσης μας που δώσαμε πριν και της τροχιακής θέσης του δορυφόρου.

Πρέπει να πω πως αυτά δεν τα έχω δοκιμάσει με στον 800 αλλά στον 7020 με enigma1 το οποίο είναι διαφορετικό στον τρόπο που γίνονται οι αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Δοκίμασε και τα ξαναλέμε...

Μετά από αρκετή ώρα δοκιμών, κατάφερα να κάνω εγγραφή μέσω δικτύου στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Αναφέρω ότι ο υπολογιστής τρέχει linux και samba server για τοπική δικτύωση. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένας χρήστης dreambox στον υπολογιστή για να γίνονται οι εγγραφές στον προσωπικό του φάκελο (/home/dreambox) και στο φάκελό του δημιουργήθηκε φάκελος movie.
Για windows φαντάζομαι ότι αρκεί να ορίσετε έναν κοινόχρηστο φάκελο ο oποίος να περιέχει έναν φάκελο movie, και έναν χρήστη με δικαιώματα εγγραφής και ανάγνωσης σε αυτόν τον φάκελο.

Τα βήματα (gemini image) είναι τα ακόλουθα:

1) Από το blue panel πηγαίνουμε στο automount editor (extras/settings - automount editor)
2) Add
3) Ορίζετε ως
Mountpoint : hdd
Type : cifs
Options : rw
Username : το username του χρήστη με πρόσβαση στο κοινόχρηστο φάκελο (στη περίπτωσή μου dreambox)
Password : το password του χρήστη
Buffer size : rzize=8192,wsize=8192
Server : την IP του μηχανήματος που έχει τον κοινόχρηστο φάκελο, πχ 192.169.0.111
Share : το όνομα του φακέλου. Στη περίπτωσή μου /dreambox

Αν όλα πήγαν καλά, ο dreambox "βλέπει" τον φάκελο. Μένει να πούμε στον δέκτη ότι εκεί θα κάνει τις εγγραφές. Αυτό θα γίνει με τα ακόλουθα βήματα

1) Ανοίγουμε ένα command prompt στον υπολογιστή και συνδεόμαστε με telnet στον δέκτη (telnet 192.168 ....)
2) δίνουμε για username root και password το password που βάλαμε στο δέκτη
3) γράφουμε την εντολή ln -s /automount/hdd/movie /media/hdd/movie (με απλά λόγια λέμε στο δέκτη, "όταν ζητηθεί ο κατάλογος /media/hdd/movie εσύ χρησιμοποίησε τον κατάλογο /automount/hdd/movie " στον οποίο εμείς έχουμε δεσμεύσει το φάκελο του υπολογιστή μέσω δικτύου)
4) βγαίνουμε από το telnet με την εντολή exit

Εκτός απροόπτου μπορείτε με το κόκκινο κουμπί να ξεκινάτε και να σταματάτε τις εγγραφές σας. Τις εγγραφές σας τις βρίσκετε στο φάκελο automount/hdd/movie ή στον media/hdd/movie (μέσα από τον file manager του δέκτη).

Να αναφέρω ότι ο δέκτης ΔΕΝ έχει άλλο δίσκο εσωτερικό ή εξωτερικό.

Φίλε kanenas, έκανα ότι μας έγραψες και εγώ σε Vista αλλά το μήνυμα που παίρνω όταν πατάω το κόκκινο κουμπι είναι No HDD found or HDD not initialized.
To link το βλέπω μέσα στο /media/hdd αλλά δοκίμασα να κάνω cd και το μήνυμα που παίρνω είναι cd : 22: can't cd to movie
Από το plugin file manager το directory το βλέπει κανονικά, από το media player πάλι όχι....
Έχεις καμιά ιδέα;;;

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Φίλε kanenas, έκανα ότι μας έγραψες και εγώ σε Vista αλλά το μήνυμα που παίρνω όταν πατάω το κόκκινο κουμπι είναι No HDD found or HDD not initialized.
To link το βλέπω μέσα στο /media/hdd αλλά δοκίμασα να κάνω cd και το μήνυμα που παίρνω είναι cd : 22: can't cd to movie
Από το plugin file manager το directory το βλέπει κανονικά, από το media player πάλι όχι....
Έχεις καμιά ιδέα;;;

μπορεις να μου πεις πω ακριβως το εκανες με vista?

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τώρα είμαι ΟΚ.
Μέσα από το filemanager plugin πάτησα new και έφτιαξα ένα νέο folder μέσα στο movie. Δεν ξέρω τι έγινε και μετά από αυτό έπαιξε....
Το πρόβλημα είναι ότι γράφει με σπασίματα. Και το PC αλλά και ο dm800 είναι συνδεδεμένοι στο router με καλωδιο και όχι ασύρματα.
Τι λέτε να φταίει;;; το PC, ο δίσκος ή ο dm800;;;

Τώρα είμαι ΟΚ.
Μέσα από το filemanager plugin πάτησα new και έφτιαξα ένα νέο folder μέσα στο movie. Δεν ξέρω τι έγινε και μετά από αυτό έπαιξε....
Το πρόβλημα είναι ότι γράφει με σπασίματα. Και το PC αλλά και ο dm800 είναι συνδεδεμένοι στο router με καλωδιο και όχι ασύρματα.
sindesa ola me lan..
k pc,k dream k router k to kalytero einai ena switch!!!!
ego etsi eixa lisei to provlima sto 500

Τώρα είμαι ΟΚ.

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, η λύση είναι αυτή που ανέφερες. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει φάκελος movie μέσα στον κοινόχρηστο φάκελο. Εκείνο το φάκελο καταλαβαίνει ο dreambox ως χώρο στον οποίο θα αποθηκεύει τις ταινίες. Με το νέο φάκελο που δημιούργησες μάλλον "ξύπνησε" και κατάλαβε ότι του σύνδεσες "δίσκο". Τώρα για τα σπασίματα εμένα δε μου τα κάνει (ούτε σε HD εγγραφή). Πιθανόν να έχει να κάνει με τα codecs των vista, αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

μπορεις να μου πεις πω ακριβως το εκανες με vista?

Φίλε eki δεν έκανα τίποτα ιδιαίτερο.
Έφτιαξα ένα folder και το έκανα share. Δεν έκανα νέο χρήστη, αλλά με αυτόν που μπαίνω ήδη στα vista.
Μετά έκανα automount και ακολουθησα τα βήματα που έγραφε ο kanenas.
Απλά μέσα στο shared folder πρέπει να υπάρχει και φάκελος movie.